Vochtbestrijding Leuven

Vochtbestrijding Leuven

Voor veel woningen en bedrijfspanden geldt dat zij ten tijde van de bouw op de juiste wijze zijn beschermd tegen de invloeden van weer en wind. Na verloop van tijd kan het echter voorkomen dat er toch vochtproblemen ontstaan. Zo kan het zijn dat u door stijging van het grondwater te maken krijgt met opstijgend vocht, of dat het noodzakelijk is de buitenmuren opnieuw te impregneren. Bent u op zoek naar een erkend waterdichtingswerken expert uit Leuven die u kan helpen bij het uitvoeren van diverse hydrofuge oplossingen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag via het offerteformulier eenvoudig en snel meerdere offertes aan van specialisten uit de buurt, en kies hieruit zelf voor de specialist die bij u past!

opstijgend vocht behandelen Leuven

Opstijgend vocht

Vochtbestrijding specialisten kunnen voor vele klussen worden ingezet. De meest voorkomende klus is echter het tegengaan van opstijgend vocht. Opstijgend vocht gaat om water dat via de (spouw)muur omhoog trekt, en zo zorgt voor schimmel, houtrot en andere vochtproblemen. U kunt dit opstijgende water tegengaan door de binnenmuren te injecteren met een speciaal vochtwerend middel. Wilt u het probleem bij het begin aanpakken? Kijk dan ook naar de kruipruimte of kelder. Staat hier veel water in? Dan zorgt dit voor de problemen.

vocht in huis Leuven

Vochtproblemen in huis

Wanneer wij spreken over vochtproblemen in huis, dan hebben wij het over verschillende problemen. Eén van de grootste vochtproblemen is schimmel. Schimmel ontstaat wanneer er langere tijd vocht in de muren zit. Schimmel hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar kan in het ergste geval tot grote gezondheidsrisico’s leiden. Andere vochtproblemen zijn houtrot en vochtplekken in de binnenmuren. Door te zorgen voor een goede ventilatie bij uw woning in Leuven en een snelle reactie wanneer u vochtplekken detecteert zullen de vochtproblemen beperkt blijven.

Welke oplossingen zijn er?

Het verhelpen van water- en vochtoverlast is niet heel ingewikkeld, maar moet wel nauwkeurig gebeuren. Er zijn dan ook verschillende technieken geschikt voor de vochtbestrijding en vochtwering bij u thuis. Voorbeelden van technieken die onze waterdichtingswerken professionals regelmatig toepassen zijn het injecteren van de muren, het impregneren van de gevel of het plaatsen van een vaste bekuiping voor de kelderdichting. De prijzen voor deze vormen van vochtbestrijding zijn afhankelijk van diverse factoren. Daarnaast is het in soms mogelijk om een premie te krijgen.

Kelderdichting

De term kelderdichting staat voor alle methoden die een vochtbestrijding specialist kan inzetten voor het tegengaan van water in de kelder. De methoden die op dit gebied toegepast kunnen worden zijn het plaatsen van een stijve bekuiping, een flexibele bekuiping of het draineren van de kelder. Welke hydrofuge techniek voor kelderdichting het beste is voor het verhelpen van vochtproblemen bij u in de kelderruimte is afhankelijk van de oorzaak van de problemen. Daarnaast zijn ook uw budgetwensen op deze techniekkeuze van invloed.

waterdichtingswerken Leuven

Muren injecteren

Het injecteren van de muren valt onder de hydrofuge technieken. Voor het injecteren van de binnen- en buitenmuren kunt u het beste de hulp inroepen van een erkend vochtbestrijding expert uit Leuven. Deze zal voor het waterdicht maken van de wanden gaten op regelmatige afstanden van elkaar in de muur boren. Deze gaten worden schuin naar beneden geboord, en daarna gevuld met een speciaal injecteermiddel. Door het injecteren van de binnen- of buitenmuren wordt opstijgend gevocht geremd. Wij helpen u desgewenst graag.

muren injecteren Leuven

Impregneren

Wordt de vochtoverlast bij u thuis veroorzaakt door doorslaand regenwater? Dan wordt het hoog tijd om de gevel te impregneren. Bij het impregneren van de buitenmuren wordt een speciaal impregneermiddel over de stenen aangebracht. Dit middel zal ervoor zorgen dat de stenen verzadigd raken en hierdoor geen regenwater meer opnemen. Door het impregneren van de buitenmuur zorgt u er bovendien voor dat de levensduur van de stenen wordt verlengd. Wilt u zelf de muren behandelen? Zorg dan dat alle stenen gelijkmatig geïmpregneerd worden.

Hydrofuge

De term ‘hydrofuge’ is een alternatieve benaming voor het impregneren van oppervlakten. Daarnaast wordt de term hydrofuge ook ingezet voor alle middelen voor het waterdicht maken van oppervlakten. Dit betekent dat ook het injecteren van de muur of het bekuipen van de keldermuren onder de term hydrofuge middelen vallen. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het uitvoeren van één van de hydrofuge? Vraag dan vandaag nog via onze offertepagina enkele vrijblijvende offertes aan. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Schimmel verwijderen

Het verwijderen van schimmel is één van de klussen binnen de vochtbestrijding en vochtwering branche die u eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Voor het verwijderen van schimmels hebt u in de meeste gevallen geen speciaal reinigingsmiddel nodig. Met een beetje soda of bleek worden de meeste schimmels eenvoudig verwijderd. Wel kan het noodzakelijk om het stuk muur of plafond meerdere keren met dit middel te behandelen voordat de schimmel verdwijnt. Het is zeer belangrijk om schimmel spoedig te verwijderen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze vochtbestrijding experts staan klaar in heel Vlaanderen.

Vochtbestrijding offerte Leuven

Oorzaken van vocht in huis

In en om huis zijn er verschillende oorzaken voor vochtproblemen aan te wijzen. De meest voorkomende oorzaak voor vocht in huis is doorslaand regenwater wanneer de gevel niet goed is geïmpregneerd. Daarnaast kunnen er ook problemen optreden door een stijging van het grondwater, dat vervolgens via de kruipruimte of kelder het huis binnentrekt. Ook koudebruggen, condens en lekkages kunnen ervoor zorgen dat u vochtoverlast ervaart. Door het achterhalen van de achterliggende oorzaak kunnen wij de juiste hydrofuge techniek toepassen.

Luchtvochtigheid in huis

De luchtvochtigheid stijgt, naarmate u meer last hebt van vocht in de muren, of wanneer u geen goede ventilatie heeft. Gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid zijn onder andere een verhoogde kans op ongedierte als zilvervisjes en pissebedden, grotere kans op ademhalingsproblemen en een verhoogd risico op vochtplekken in de binnen- en buitenmuren. Dé oplossing voor een hoge luchtvochtigheid is ventileren. Hebt u te weinig ramen die open kunnen? Overweeg dan om te kiezen voor een mechanische ventilatie die met sensoren de luchtvochtigheid in huis meet.

Water in de kelder

De meeste kelders in Leuven zijn gemaakt met het oog op een bepaald niveau van het grondwater en een maximum hoeveelheid regenval. Wanneer het grondwater stijgt, of wanneer er een hevige regenstorm is geweest, dan kan het zijn dat uw kelder onder water komt te staan. In dat geval is het handig om contact op te nemen met een ervaren vochtbestrijding expert. Deze kan ervoor zorgen dat de kelder snel weer droog is. Desgewenst helpen onze waterdichtingswerken specialisten u ook bij een kelderdichting.

Condensatie

Een onderdeel van het werk van een vochtwering en vochtbestrijding specialist is het verhelpen van condensatie. Condens ontstaat wanneer er een hoge vochtigheid in de lucht is, en dit in aanraking komt met koude oppervlaktes. Hierdoor ontstaat er bijvoorbeeld regelmatig condens op ramen en muren. Wanneer u af en toe last heeft van condens, dan is er geen probleem. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij hoge temperaturen in de zomer. Is uw raam ’s ochtends altijd beslagen? Dan moet er wel een oplossing worden gezocht.

vochtproblemen Leuven

Vochtmeter

Wilt u weten hoeveel vocht er in de keldermuren zit voordat u begint met een kelderdichting? Dan kunt u gebruik maken van een vochtmeter. Een vochtmeter is een speciaal apparaatje dat de elektrische weerstand in een bepaald oppervlak meet. Hoe lager deze weerstand is, hoe hoger de vochtigheid in het plafond of de muur. Met behulp van de vochtmeter is het mogelijk om waterlekken te detecteren. Schaf dus een vochtmeter aan als u wilt weten hoe hoog de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte is.

huis ventileren Leuven

Zelf opstijgend vocht behandelen

Wilt u voorkomen dat u hoge kosten kwijt bent aan het laten uitvoeren van vochtafdrijvende methoden, en daarom zelf het opstijgende vocht behandelen? Zorg er dan voor dat u goed weet wat de oorzaak is voor het opstijgend water. Lees u daarna in over de verscheidene technieken op het gebied van vochtbestrijding en vochtwering. Huur daarna de nodige gereedschappen bij een bouwmarkt, en zorg ervoor dat u over voldoende materialen beschikt om de klus in één keer af te ronden.

Schimmelwerende verf

Hebt u regelmatig last van schimmel in de badkamer? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van een schimmelwerende verf voor de muur of het plafond. Het aanbrengen van schimmelwerende verf is een eenvoudige en goedkope oplossing om sommige schimmelproblemen tegen te gaan. Wanneer u echter geen aandacht besteedt aan de achterliggende oorzaak van de schimmel, dan zal na verloop van tijd ook de schimmelwerende verf geen effect meer hebben. Wij adviseren daarom om de verf pas te plaatsen wanneer u zeker weet dat de badkamer voldoende geventileerd wordt en er geen sprake is van opstijgend vocht. Wilt u zelf de verf aanbrengen? Houdt er dan rekening mee dat deze verfsoort voor een optimaal resultaat nat op nat moet worden aangebracht. Bij de lokale bouwmarkt kunt u zich laten adviseren over de beste schimmelwerende verf voor de badkamer. Succes!

Hoe optimaal ventileren?

Het ventileren van woningen is de centrale oplossing voor alle vochtproblemen. Onze waterdichtingswerken professionals uit Leuven zullen u dan ook bij alle problemen eerst adviseren om te zorgen voor een goede ventilatie. Het ventileren van woningen kan onder verdeeld worden in een natuurlijke en mechanische ventilatie. Bij een natuurlijke ventilering dan gaat het om ventilering door middel van ramen, deuren en luchtroosters. Hiertegenover staat het ventileren met een geautomatiseerde ventilator, die de luchtvochtigheid in huis met sensoren meet, en hierop de mate van ventilatie aanpast. Voor welke vorm van ventilatie u echter ook kiest, u moet sowieso erom denken dat bij het douchen en koken er extra ventilering nodig is. Door de juiste ventilatie voorkomt u vochtproblemen door een hoge luchtvochtigheid.

Zelf de kelder waterdicht maken

Zoals al eerder aangegeven zijn er verschillende methoden geschikt voor het oplossen van teveel water in de kelder. Wij noemden al het toepassen van een vaste bekuiping, een flexibele bekuiping en drainage. Bij deze laatste variant wordt het water naar één punt in de kelderruimte geleid, en vanaf daar naar buiten gepompt. Dit is een relatief eenvoudige oplossing, maar heeft als groot nadeel dat alle vocht nooit uit de ruimte verdwijnt. Daarom wordt er door onze klanten uit Leuven in de meeste gevallen gekozen voor een stijve bekuiping. Wilt u dit zelf toepassen? Volg dan onderstaand stappenplan:

  • Stap 1. Maak de muren in de kelder stofvrij en controleer de muren op scheuren en vul deze eventueel met waterdichte cement. Zorg ervoor dat dit cement niet inkrimpt door het in meerdere lagen aan te brengen.
  • Stap 2. Vul de gaten met waterdichte cementspecie, doe dit eventueel in meerdere lagen om krimping van het materiaal te voorkomen.
  • Stap 3. Laat het cement uitharden en breng daarna een primer aan op de muur voor een goede hechting van de waterdichte pasta.
  • Stap 4. Breng daarna meerdere lagen waterdichte pasta aan. Wij adviseren om minimaal 2 tot 3 lagen aan te brengen voor een optimaal resultaat.
  • Stap 5. Kijk daarna naar de vloer. Maak deze eventueel ook dicht met dezelfde pasta en werk de vloer desgewenst af met een coating van polyurethaan.
kelder waterdicht maken Leuven

Prijzen

Bent u bezig met vochtbestrijding door kelderdichting, het impregneren van de gevel of één van de andere hydrofuge oplossingen? Dan is het zaak om niet alleen de diverse methoden met elkaar te vergelijken, ook de prijzen zijn op uw beslissing van invloed. De prijzen voor het laten uitvoeren van één van de waterdichtingswerken zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals het materiaal waarmee gewerkt moet worden, de mate van opstijgend vocht of de techniek waarvoor u kiest. Vraag bij ons vrijblijvend enkele offertes aan.

Subsidies

Voor het verbeteren van de vochtwering in uw bedrijfspand of woning in Leuven is het soms een optie om een subsidie aan te vragen. Hiervoor gelden wel diverse voorwaarden. Zo is het noodzakelijk dat het pand meer dan 25 jaar oud is, en moet het kluswerk minimaal €10.000,-kosten. Daarnaast mag u in de afgelopen 10 jaar ook geen andere gevelrenovatie premies hebben aangevraagd. Voldoet uw kelderdichting of het waterdicht maken van uw gevel hieraan? Dan zult u rond de 25% van de klus vergoed krijgen.

vocht bestrijden Leuven

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u last van opstijgend grondwater bij uw huis in Leuven? Wilt u ervoor zorgen dat u geen last meer hebt van vochtproblemen? Kies dan voor één van de vochtweringmiddelen die er op de markt aanwezig zijn. Wilt u dit liever over laten aan een vakman of weten welke prijzen hiervoor gelden? Vraag dan vrijblijvend via onze offertepagina meerdere offertes aan. Wij zullen u op basis van uw wensen voor kelderdichting, het impregneren of injecteren van de buitenmuren of het waterdicht maken van het plafond in de badkamer een aantal prijsopgaven toesturen die u zelf met elkaar kunt vergelijken. Kies zo voor de vochtbestrijding specialist uit Leuven die het beste bij uw wensvraag past!