Gevel bepleisteren

Het aanbrengen van gevelbepleistering is een zeer traditionele methode voor het afdichten van de buitenmuur en het beschermen van de gevel. Zo gebruikte men van oudsher een mengsel van klei en hooi als gevelbepleistering. Vandaag de dag zijn er andere materialen zoals sierpleister en kalk gebruikelijker. Bent u op zoek naar een ervaren vakman die u van dienst kan zijn bij het bepleisteren van uw gevel, of één van de andere gevelwerken? Dan bent u bij gevelspecialisten aan het juiste adres.

Start de gratis offerteaanvraag!

Wij bieden u op deze pagina meer informatie aan over de mogelijkheden voor buitenbepleistering, vertellen u wat Crepi betekent en geven tips voor het onderhoud van de gevelpleister. Bent u benieuwd naar de prijs voor het aanbrengen van gevelbepleistering? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen. U ontvangt op korte termijn een aantal gratis offertes. De dienstverlening is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij zien uw aanvraag graag tegemoet!

gevel bepleisteren

Soorten bepleistering

Wanneer men spreekt over gevelbepleistering, dan heeft men het in het algemeen over Crepi. Crepi is feitelijk de Franse benaming voor sierpleister of gevelpleister. Crepi bestaat uit een mengsel van zand of natuursteen granulaat, met een bindmiddel en hulpstoffen die het materiaal vuilafstotend en waterdicht maken. De soorten crepi worden over het algemeen onderverdeeld in twee categorieën: minerale en chemische pleisters. Wilt u graag gebruik maken van de traditionele gevelbepleistering van leempleister of kalk? Vraag een gevelwerker naar de mogelijkheden en kosten voor minerale gevelpleister. Deze zijn milieuvriendelijk, maar worden wel sneller beïnvloed door de weersomstandigheden. Chemische gevelpleister daarentegen bevatten diverse stoffen die niet organisch zijn. Een voorbeeld is Crepi met synthetische hars of siliconenpleister. Welk soort sierpleister het meest geschikt is voor het egaliseren van uw buitenmuur is afhankelijk van uw eisen. Wij informeren u graag over de diverse opties.

Afwerkingen

Er zijn verschillende manieren waarop u de gevel kunt afwerken. Een voorbeeld is met behulp van speciale gevelbekleding, of door de gevel regelmatig te voorzien van een gevelrenovatie. Daarnaast kunt u de buitenmuur ook afwerken met behulp van buitenbepleistering. De meest gebruikte soorten sierpleister zijn:

  • Granol stucwerk
  • Rustiekputz stucwerk
  • Spachtelpuz stucwerk

Voor welke variant gevelpleister u echter ook kiest, het is van belang om het bepleisteren over te laten aan een erkend gevelwerken expert. Deze kan de buitenbepleistering op professionele wijze bij de buitenmuur aanbrengen, opdat u na opdroging geen enkel foutje ziet. Hebt u behoefte aan een overzicht van de prijs voor het bepleisteren van de gevel? Vraag dan een offerte aan.

Onderhoud

Het onderhoud van een bepleisterde buitengevel is relatief eenvoudig. Zo is het over het algemeen voldoende om deze met water te reinigen, en periodiek een gevelrenovatie toe te passen. Dankzij de gevelrenovatie wordt voorkomen dat vuil de buitenbepleistering aantast. Wilt u het Crepi optimaal reinigen? Maak dan gebruik van een hogedrukreiniger die is afgesteld op 40 bar. Wanneer u hiermee eens in de vijf jaar de gevel schoonmaakt, en tevens een aantal andere gevelwerken toepast, zal uw buitenbepleistering een zeer lange levensduur kennen. Zodra er kringen ontstaan aan de boven- of onderzijde van de buitenmuur, is het waarschijnlijk dat er water wordt geabsorbeerd door de gevelpleister. Raadpleeg een gevelwerken specialist voor een oplossing of praktische ondersteuning.

Voor- en nadelen

Wilt u tijdens een gevelrenovatie de gevel bepleisteren? Dan profiteert u van diverse voordelen:

  • U verbergt door deze gevelrenovatie beschadigingen aan de buitenmuur
  • U kunt direct isolatie plaatsen onder de gevelpleister
  • Gevelbepleistering zorgt voor een waterdichte gevel, terwijl damp wordt doorgelaten
  • Met het bepleisteren kunt u vreemde hoeken netjes afwerken
  • Verschillende bouwmaterialen kunnen worden geëgaliseerd met een buitenbepleistering
  • Deze vorm van gevel renovatie kent een relatief lage prijs.
Naast de vele voordelen zijn er echter ook enkele nadelen aan het bepleisteren van uw gevel verbonden. Het grootste nadeel is dat gevelpleister, afhankelijk van de samenstelling, zeer vatbaar is voor vervuiling. Daarnaast, ondanks de lage prijs van het materiaal, is het bepleisteren van muren een zeer arbeidsintensieve klus. Het kan dus wel zijn dat de arbeidskosten relatief veel stijgen. Via ons contactformulier kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen om een idee te krijgen van de prijs voor het bepleisteren of de gevelrenovatie van uw gevel.


Bepleisteren en isoleren

Het aanbrengen van gevelbepleistering kan zowel bij een nieuwbouwpand als een bestaand pand kan worden toegepast. Wilt u bij een nieuwbouwpand de buitenbepleistering aanbrengen? Laat dan eerst een massieve muur bouwen van onder andere cellenbeton of een andere basisgrondstof. Vervolgens is het aan te raden om extra isolatiemateriaal te laten plaatsen. Dit is met name in het licht van het verplichte energielabel een verstandige keuze. Door het plaatsen van gevelisolatie zorgt u bovendien voor een hoge besparing van de stookkosten op de lange termijn. Over deze isolatielaag wordt vervolgens de gevelpleister aangebracht. Kiest u voor een gevelrenovatie? Ook dan is het mogelijk om de woning eerst te isoleren. Laat over de oude gevel rechtstreeks de isolatielaag aanbrengen, en breng vervolgens de gevelbepleistering aan. Wij zijn u met alle plezier van dienst bij de gevelrenovatie of voegwerken.

buitenbepleistering

Prijs gevelbepleistering

Afhankelijk van het soort Crepi waar u voor kiest, valt de prijs voor het laten plaatsen van buitenbepleistering tussen de €40,- en €65,- per vierkante meter inclusief btw. Dit geldt voor zowel het bepleisteren van de gevel met gevelpleister met een organische als een kalk- en cement afwerking. Kiest u voor een gevelbepleistering met zuivere kalk, dan stijgen de prijzen tot een minimum van €55,- per vierkante meter. De exacte prijs wordt bovendien beïnvloed door de bereikbaarheid van de gehele buitenmuur en de extra materialen die hiervoor nodig zijn.

gevelbepleistering

Gratis offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de kosten voor het afhandelen van een gevelrenovatie inclusief het bepleisteren van uw buitenmuur? Hebt u vragen over de verschillen tussen de diverse soorten sierpleister? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor het uitvoeren van één van de andere gevelwerken door een specialist uit ons netwerk? Wij helpen u graag aan de gewenste informatie, en sturen u bovendien graag enkele offertes toe van experts uit uw regio. Vergelijk deze zelf op de prijzen en het aanbod en laat zo uw gevelrenovatie uitvoeren door een specialist die aan al uw eisen voldoet!

Piet van der Veen gevelwerken: netwerk van gevelwerkers

De gevelspecialist bij u in de regio! Gevelbepleistering, gevelrenovatie, voegwerken, het reinigen en impregneren van uw gevel tegen scherpe prijzen!