Besparen op gevel bepleisteren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Gevel bepleisteren


Een gevel bepleisteren is een goedkope en stijlvolle manier om uw huis af te werken. Dit wordt veel gedaan na het aanbrengen van woningisolatie of om een oudere kwetsbare buitenmuur te beschermen. U heeft de keuze uit verschillende kleuren en bent verzekerd van een strakke afwerking! Wilt u ook gevelpleister aanbrengen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u meerdere offertes van ervaren gevelspecialisten in uw regio. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Deze pagina richt zich op gevelbepleistering. U leest wat dit is en hoe de pleister aangebracht wordt. Ook leest u over de grootste voordelen van deze techniek en krijgt u een indicatie van de gemiddelde kosten. Tot slot geven we u ook handige tips voor als u zelf uw buitengevel wilt bepleisteren!

Waarom kiezen voor gevelbepleistering?

Gevelbepleistering geeft uw huis een egale en luxe uitstraling. Toch is dat zeker niet de enige reden om te kiezen voor crepi als gevelafwerking. Het is namelijk ook vochtwerend, waardoor uw vochtproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daar komt nog bij dat het één van de goedkoopste methodes is voor de gevelafwerking.

De grootste voordelen op een rij:

  • Het heeft een egale en strakke afwerking in een kleur naar keuze.
  • De pleister is vochtbestendig, waardoor vochtproblemen verdwijnen.
  • Het is een goede manier om een beschadigde gevel te bedekken.
  • Een gevel bepleisteren is goedkoop vergeleken met andere soorten gevelbekleding.
  • Er is qua afwerking heel veel mogelijk door te kiezen uit verschillende kleuren en korrelgroottes.

gevel bepleisteren

Wat kost gevelbepleistering?

De kostprijs voor het bepleisteren van uw gevel begint rond de €60,- tot €80,-. Hierbij gebruikt u minerale- of kunstharspleister en laat u de muur niet isoleren. In dat geval kost het bepleisteren van een gevel van 60 m² ongeveer €3.600,- tot €4.800,-.

Het plaatsen van gevelbepleistering is wel het ideale moment om de buitenmuur ook goed te isoleren. Voor synthetische pleister mét isolatie betaalt u ongeveer €90,- tot €110,- per m². Kiest u voor een minerale pleister, dan liggen de kosten nog iets lager: rond de €80,- tot €100,- per m².

Deze prijzen zijn inclusief materiaal- en arbeidskosten, maar let op: de kostprijs kan per gevelspecialist enorm verschillen! Vergelijk altijd offertes zodat u verzekerd bent van het beste aanbod.

Gevel bepleisteren: prijs per m² in 2023

Soort bepleistering Prijs zonder isolatie* Prijs met isolatie*
Kunstharspleister €60,- tot €80,- €90,- tot €110,-
Minerale gevelpleister €60,- tot €80,- €80,- tot €100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten!

Gevel bepleisteren en besparen op de kosten?

Vind snel en eenvoudig de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Gevel bepleisteren: de mogelijkheden

Bij het bepleisteren van de gevel heeft u verschillende mogelijkheden. Zo moet u kiezen tussen een minerale en kunstharspleister, heeft u de keuze in verschillende soorten afwerkingen en kunt u kiezen tussen bepleisteren mét isolatie of zonder.

Hieronder leest u meer over de verschillende mogelijkheden. Bent u nu benieuwd wat dit precies gaat kosten? Twijfel dan niet langer en start nu uw gratis offerteaanvraag!

Minerale sierpleister

Minerale sierpleister is gemaakt van kalk en cement, zand en water. Door kleurpigmenten toe te voegen krijgt de pleister de gewenste kleur. Doordat het van nature heel erg waterdamp doorlatend is, is dit een uitstekende keuze bij de gevelafwerking van een oud huis.

Hoe wordt minerale sierpleister aangebracht?

De vakmannen brengen de pleister in één dikke laag aan. Dit maakt het ook mogelijk om beschadigingen en andere oneffenheden in de originele muur goed te verbergen. Deze sierpleister wordt ook wel ‘krabpleister’ genoemd. Na het aanbrengen is het namelijk mogelijk om een patroon in de pleister te krabben, waardoor een unieke structuur ontstaat.

Kunstharspleister

Kunstharspleister noemen we ook wel synthetische pleister. Dit is de beste optie als u ook kiest voor het plaatsen van isolatie. Er zijn een paar verschillen met minerale pleister. Kunstpleister is namelijk elastischer, waardoor het risico op scheuren kleiner is.

Het wordt in twee dunnere lagen aangebracht, waardoor het minder geschikt is om oneffenheden weg te werken. Als u uw muur eerst laat isoleren, dan ziet de buitengevel er toch al strak en egaal uit! Kunstharspleister is goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden, waardoor uw buitenmuur geen last krijgt van schimmels of mossen.

Minerale of synthetische pleister kiezen?

Er zitten een aantal verschillen tussen kunstharspleister en minerale pleister. Over het algemeen wordt minerale gevelpleister vooral gebruikt bij oudere woningen waarvan gevels grote oneffenheden hebben. Ook is de minerale pleister enorm waterdamp open, waardoor vocht de muur nog wel kan verlaten. Dat is vooral belangrijk bij oudere woningen, omdat hierbij de kans op opstijgend vocht groter is.

Kunstharspleister is daarbij meer geschikt voor nieuwe huizen. Het wordt in een dunnere laag aangebracht, dus het is belangrijk dat het onderliggende metselwerk in goede staat verkeerd. In tegenstelling tot minerale gevelpleister, is kunstharspleister niet volledig gekleurd: alleen de toplaag wordt gemengd met een kleurstof naar keuze. Hierdoor is het materiaal iets minder kleurvast.

gevelbepleistering

Afwerking gevelbepleistering

Wie zijn of haar gevel laat bepleisteren heeft de keuze uit verschillende opties wat betreft de afwerking. Allereerst kunt u zelf kiezen welke korrelgrootte u gebruikt. Dit houdt in dat u zelf bepaalt welke structuur het pleisterwerk krijgt. Hoe groter de korrel, des te robuuster de uitstraling. Een fijnere korrel zorgt juist voor een meer egale uitstraling.

Daarnaast heeft u natuurlijk de keuze uit verschillende kleuren. Zo kiest u gemakkelijk voor een kleur die goed past bij de stijl van uw woning. De meeste mensen kiezen voor een lichte kleur, omdat dit een luxe uitstraling geeft.

Tot slot kunt u ook nog kiezen uit verschillende technieken:

  • Kaleien: kalei houdt in dat de vakman een dunne laag pleister aanbrengt met een borstel. Door deze pleister af te werken met een kalkverf geeft u het geheel de gewenste kleur.
  • Krabbepleistering: hierbij wordt er na het plaatsen een structuur in het pleisterwerk aangebracht. Dit zorgt voor een uniek uiterlijk.
  • Glaspleister: dit bestaat uit heel fijn gemalen glas. Het geeft een unieke korrelafwerking in verschillende diktes.

Heeft u twijfels over de juiste afwerking? Geen zorgen: een gevelspecialist geeft u een persoonlijk en professioneel advies. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze neemt.

Gevel bepleisteren met isolatie

Steeds meer mensen laten hun gevel bepleisteren tijdens het isoleren. Isolatie voorkomt warmteverlies, waardoor het in de winter heerlijk warm blijft binnen. Het bepleisteren van de gevel is een goede manier om de isolatie af te werken: bovendien is dit ook de meest goedkope optie.

Waarom investeren in isolatie?

Het isoleren van de buitenmuur verhoogt uw wooncomfort omdat u minder warmte verliest. De muur voelt een stuk warmer aan en straalt ook geen kou meer uit. Daar komt nog eens bij dat het uw energierekening met wel honderden euro’s per jaar vermindert! Laat u uw gevel bepleisteren én isoleren, dan betaalt u gemiddeld €80,- tot €110,- per m², afhankelijk van het soort pleister.