Besparen op prijzen gevelbekleding?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Gevelbekleding prijzen

Benieuwd naar de prijzen van gevelbekleding? De kostprijs van gevelbekleding is afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Bekleedt u uw woning met natuurlijk hout of liever met sfeervol pvc? Schakel een ervaren vakman in voor het beste resultaat!

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt daarna zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op gevelbekleding prijzen!

Op deze pagina leest u over de prijzen van gevelbekleding. U vindt meer informatie over het verschil in prijs tussen verschillende soorten bekleding én leest natuurlijk hoe u bespaart op de kosten!

gevelbekleding prijzen

Wat kost gevelbekleding?

De prijs van gevelbekleding varieert en is afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Pvc kost gemiddeld €40,- per m² en voor hout liggen de kosten rond de €65,- per m². Een goedkoop alternatief is de gevel kaleien, dit kost gemiddeld €30,- per m².

De exacte prijzen van gevelbekleding kunt u vinden door gratis offertes aan te vragen.

Prijzen gevelbekleding

De prijzen van gevelbekleding hangen nauw samen met de keuze voor het materiaal. Dat komt omdat de materiaalkosten ongeveer de helft van het totaalbedrag opmaken.

Wilt u uw gevel zo goedkoop mogelijk bekleden? Kies dan voor kaleien: dit kost gemiddeld €30,- per m². Andere opties zijn hout, pvc of sidings. Voor thermowood ligt de prijs rond de €40,- per m², andere houtsoorten kosten gemiddeld €65,- per m².

Al deze prijzen zijn inclusief btw én arbeidskosten. Wil je dus een gevel van 60 m² bekleden met pvc, dan ligt de totaalprijs rond de €2.400,-.

Gevelbekleding prijzen per type 2023

Type bekleding Prijs per m²*
Kaleien €30,-
Thermowood €40,-
Pvc €40,-
Sidings €45,-
Hout €65,-
Crepi €80,-
Steenstrips €155,-
Composiet €120,- (incl. isolatie)

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en arbeidskosten, maar excl. eventuele isolatie. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

prijs gevel bekleden

Factoren die de prijs voor gevelbekleding beïnvloeden

    Gevelbekleding prijzen variëren enorm. Dat komt omdat de kostprijs afhankelijk is van verschillende factoren. Zo speelt de keuze van het materiaal een hele grote rol, net zoals het uurtarief van de gevelspecialist. Maar daarnaast is de staat van uw gevel ook belangrijk: bij beschadigingen of vochtproblemen moet u deze eerst verhelpen voor u de gevelmuur kan bekleden.

    De prijs wordt beïnvloed door:

  • De keuze voor het materiaal.
  • Het uurtarief van de gevelexpert.
  • De staat van uw gevel.
  • Eventuele voorrij- en afvoerkosten.
  • Wel of geen isolatie.