Gevelrenovatie Aalst

Voor al uw gevelwerken. Vakwerk tegen scherpe prijzen!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Gevelrenovatie Aalst

Laat eens in de 10 tot 15 jaar een gevelrenovatie uitvoeren, zodat u zeker weet dat uw buitenmuren in Aalst in goede staat verkeren. Natuurlijk is het ook eerder al mogelijk om een gevelrenovatie uit te voeren. Wanneer de gevelmuur vervuild is, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te reinigen om grotere beschadigingen te voorkomen. Bovendien is het mogelijk dat het voegwerk al binnen de 10 jaar beschadigd raakt, en dan is het uiteraard verstandig dit zo snel mogelijk te herstellen.

Er zijn diverse mogelijkheden om uw gevel te renoveren. Voorkom vervuiling door de muur te impregneren of verbeter de isolatiewaarde met het plaatsen van gevelisolatie! Dit zal uw wooncomfort zeker verbeteren. Wilt u besparen op de renovatiekosten? Vergelijk dan vrijblijvend offertes en bespaar!

Gevelwerken Aalst

Gevelwerken

De term gevelwerken staat voor alle verschillende klussen die bij uw gevelmuur kan worden uitgevoerd. Het gaat dan onder andere om een gevelrenovatie en gevelreiniging, maar ook om een kleinere klusjes, zoals de renovatie van een deel van de muur, of het impregneren van het oppervlak. De kosten voor de gevelwerken zijn daarom afhankelijk van het exacte werk dat wij bij uw woning in Aalst moeten uitvoeren, en de afmetingen van het oppervlak.

Gevelrenovatie Aalst

Voegwerken

Naast de gevelwerken bestaan er ook verschillende voegwerken. Het begrip voegwerken wordt toegepast bij het reinigen van de voegen, maar ook bij het uitslijpen, uithakken en opnieuw plaatsen van voegen. In de meeste gevallen worden de voegwerken gecombineerd met een gevelrenovatie of gevelreiniging, om zo een optimale staat van de buitenmuren te kunnen garanderen. Door de voegwerken met de gevelwerken te combineren zorgt u bovendien voor een besparing op de kosten.

Gevelreiniging

Door de invloeden van weer en wind, maar ook door uitlaatgassen en andere vervuilende stoffen in de lucht kan er een zwarte aanslag ontstaan op de voorgevel. Deze vervuiling kan verwijderd worden door één van de vele gevelreiniging technieken. Voor een grondige gevelreiniging adviseren wij om uw woning in Aalst te zandstralen. Alternatieven zijn een chemische- of stoomreiniging. De beste techniek hangt af van de mate van vervuiling en de staat van de muren.

Gevelbepleistering

Is een gevelreiniging niet voldoen om de staat van de gevelmuur te herstellen? Dan is een uitgebreidere gevelrenovatie noodzakelijk. In dat geval kunt u er voor kiezen om een gevelbepleistering aan te laten brengen. Een nieuwe gevelbepleistering zorgt ervoor dat de onderliggende muur weer goed beschermd wordt tegen de weersinvloeden. Om zeker te zijn van een gevelbepleistering van hoge kwaliteit, raden wij aan de hulp van een erkend vakman in te schakelen.

Gevelreiniging Aalst

Gevel impregneren

Impregneren is een uitstekende techniek voor het beschermen van de gevel. Bij het impregneren wordt er een vloeibaar impregneermiddel over de buitengevel aangebracht, dat de bakstenen en voegen volledig zal verzadigen. Op deze manier kan regenwater niet meer in de buitenmuur trekken, en voorkomt u een vervuilde gevel. Het is mogelijk om zelf uw gevel te impregneren om kosten te besparen. Voor het beste resultaat besteedt u het uit aan een gevelrenovatie expert.

Gevelrenovatie prijzen

Gevelrenovatie prijzen

De prijzen voor een gevelrenovatie, gevelreiniging of één van de andere gevelwerken of voegwerken zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. De eerste invloedsfactor is het soort werk dat wij moeten uitvoeren. Een stoomreiniging kost bijvoorbeeld minder dan zandstralen. Daarnaast is ook het oppervlak van de muren van invloed op de uiteindelijke prijzen. Door offertes met elkaar te vergelijken wordt het mogelijk om tot wel 25% op de kosten te besparen.

Schoorsteen renovatie

Wie een gevelwerken expert inschakelt, die hoeft niet perse een volledige gevelrenovatie of gevelreiniging te laten uitvoeren. Het is ook een optie om alleen te kiezen voor een renovatie van de schoorsteen. Een schoorsteen renovatie bestaat uit een controle van de diverse onderdelen, en het schoonmaken en herstellen van de nodige zaken. Door een dergelijke renovatie kan uw schoorsteen nog lange tijd mee, en zult u hier geen (lekkage)problemen van ondervinden.

Graffiti verwijderen

Wanneer de buitenmuren van uw bedrijfspand of woning in Aalst zijn beklad met graffiti, dan is het zaak om dit zo spoedig mogelijk te reinigen. U kunt proberen om met een harde borstel en een standaard reinigingsmiddel de voorgevel te reinigen, maar dit zal in de meeste gevallen weinig effect hebben. Wij adviseren om de muren te zandstralen of met een speciaal chemisch reinigingsmiddel het probleem te verhelpen. Wij helpen u desgewenst graag.

gevelrestauratie

Gevelrestauratie

Is een renovatie, dus het vernieuwen van de buitenmuur, niet wat u zoekt? Wilt u juist uw historische pand in Aalst in ere laten herstellen? Dan heeft u baat bij een gevelrestauratie, men maakt dan immers gebruik van originele materialen. Van het vervangen van voegwerk, tot de renovatie van sierelementen: de vakmannen uit ons netwerk verzorgen de gevelrestauratie. De buitenmuur van uw pand verdient een restauratie. Het ziet er niet alleen vele malen beter uit, u voorkomt ook schade aan uw woning. Is er sprake van gevelschade? Dan zorgen de specialisten uit Aalst ervoor dat de oorzaak wordt achterhaald. Het is daarnaast essentieel dat u van tijd tot tijd gevelreiniging laat uitvoeren zodat vuil niet hecht. Wilt u een extra beschermlaag laten aanbrengen? Laat dan de façade impregneren.

gevelisolatie Aalst

Gevelisolatie

Is er een grondige renovatie nodig? Dan is het verstandig om ook eventuele gevelisolatie in uw besluit mee te nemen. U kunt de werkzaamheden dan combineren en creëert zo dubbele voordelen: een besparing op stookkosten en een woning die er weer als nieuw uit ziet. Tijdens de gevelisolatie gebruikt men in veel gevallen XPS isolatieplaten. Zachte isolatie, zoals glaswol of rotswol zijn in een aantal gevallen ook mogelijk. De XPS isolatieplaten worden ondersteund middels een lichtmetalen frame. Bovenop de platen plaatst men de gevelbepleistering. Kiest u een andere vorm van gevelbekleding, zoals PVC of hout? Dan plaatst men eerst nog een houten structuur op de isolatieplaten. Naderhand ziet uw woning er weer als nieuw uit en brengt het een forse waardevermeerdering met zich mee.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Wij renoveren en verbeteren jaarlijks van vele klanten de gevel.

Vrijblijvend offertes aanvragen
schoorsteen renovatie Aalst

Voegen uitslijpen

Een andere taak die onder de voegwerken valt is het uitslijpen van de voegen. Bij het uitslijpen wordt er met een slijptol met speciaal voegblad heel voorzichtig een voeg tussen de stenen weggeslepen. Omdat dit een zeer precies klusje is, waarbij u het risico loopt op het beschadigen van de rest van de muur, is het aan te raden een gevelwerken en voegwerken expert uit Aalst in te schakelen voor dit werk.

voegwerken Aalst

Voegen reinigen

Het schoonmaken van de voegen is een klus die onder de voegwerken valt. De meeste voegwerken worden in combinatie met één van de gevelwerken uitgevoerd, om zo in één keer de hele gevelrenovatie af te handelen. Is de rest van de gevelmuur nog in goede staat, dan is het ook een optie om enkel de voegen aan te pakken. De reiniging van de voegen gebeurd in de meeste gevallen met behulp van stoomreiniging.

Voegen uithakken

Het voegwerk van uw woning in Aalst bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van de buitenmuur. Het is dus van belang om oud voegwerk te laten verwijderen. Dit kan op twee manieren: uitslijpen en uithakken. Uitslijpen is ideaal bij oude gebouwen, aangezien daar de voeg vaak smal en/of hard is. De specialisten gebruiken bij het uitslijpen een speciale frees. Een andere, snellere optie is het uithakken van de voeg. Men gebruikt bij het uithakken een hakhamer op perslucht. Het oude voegwerk wordt voldoende diep verwijderd, zodat er een goed hechtende ondergrond ontstaat voor het nieuwe voegspecie. Het uitvoeren van bovenstaande voegwerken is een klus voor specialisten en niet iets wat u zelf moet proberen te doen.

Chemisch reinigen gevel

Is uw buitenmuur erg vervuild? Dan is gevelreiniging nodig om uw gevel op te frissen. Afhankelijk van de ondergrond, de type stenen, en de mate van vervuiling kiest u uit: zandstralen, nevelstralen, vochtstralen, stoom reinigen en gevelreiniging. Net als zandstralen valt chemisch reinigen onder een “harde reinigingsmethode”. Het rekent af met hardnekkige vervuiling. De specialisten uit Aalst brengen allereerst het biologische of chemische reinigingsmiddel aan op de muur. Na de inwerktijd spoelt men de voorgevel af. Het is een effectieve en relatief voordelige techniek om in korte tijd uw buitenmuur te reinigen. Nadeel is het feit dat het niet 100% milieuvriendelijk is, ondanks dat men probeert om het middel tijdens het proces zoveel mogelijk op te vangen.

voegen uithakken

Houten gevelbekleding

In Vlaanderen is gevelbepleistering vrij populair. Logisch, gevelbepleistering biedt een strakke uitstraling en is goed te combineren met isolatie. Toch bieden houten en PVC gevelbekleding ook veel voordelen. Met name houten gevelbekleding geeft een unieke en stijlvolle look. De mogelijkheden bij houten bekleding zijn oneindig: verschillende diktes, houtsoorten, plaatsingsmethodes, etc. Naast dat u, vanzelfsprekend, op de prijs en kleur let is het tevens van belang om goed te kijken naar de duurzaamheid en de vormstabiliteit. Vooral houtsoorten met duurzaamheidsklasse 1 en 2 zijn geschikt als gevelbekleding. Populaire houtsoorten bestaan uit thermowood en hardhout. Thermowood is tijdens het productieproces (langdurige verhitting) sterker gemaakt. Hardhout gaat net als thermowood lang mee en geeft een warme uitstraling aan uw woning.

gevelbekleding Aalst

PVC gevelbekleding

PVC panelen vormen, naast hout en gevelbepleistering, een ideaal product om de buitenmuur mee te bekleden. Diverse kleuren en structuren zorgen ervoor dat er altijd een geschikt PVC paneel voor uw woning verkrijgbaar is. Daarnaast is PVC gevelbekleding relatief goedkoop en erg duurzaam. Op dit moment is PVC met een houtimitatie structuur erg populair. Zo heeft u de voordelen van de uitstraling van hout en geniet u van het onderhoudsvrije karakter van PVC. Het materiaal bestaat uit hardschuim PVC met daarbovenop een toplaag. De specialist plaatst de panelen op een houten onderstructuur, tegen de buitenmuur. Men verbindt de panelen via een tand- en groefsysteem. Meer weten over de kosten en mogelijkheden? Doe dan een kosteloze en vrijblijvende offerteaanvraag. U ontvangt vervolgens meerdere offertes van specialisten uit uw regio.

Gevel schilderen

Bij de renovatie van gevels hoort niet alleen het reinigen van de gevelbekleding, ook het opnieuw schilderen van het houtwerk vormt onderdeel van de gevelrenovatie. Net als bij ander buitentimmerwerk geldt ook voor de houten gevelbekleding dat dit minimaal eens in de vijf jaar geschilderd en geschuurd dient te worden. Op deze manier wordt de levensduur en kwaliteit van het hout gegarandeerd, en voorkomt u houtrot of lekkage door de gevelbekleding heen.

Zandstralen

Een techniek op het gebied van gevelreiniging die veel door onze specialisten uit Aalst wordt ingezet is zandstralen. Bij het zandstralen spuit men een mengsel van zand en water tegen de buitenmuren, waardoor zelfs hardnekkig vuil verwijderd zal worden. Overweegt u zandstralen als techniek voor de gevelreiniging? Houdt er dan wel rekening mee dat bepaalde zandsoorten het muuroppervlak kunnen beschadigen. Laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden en risico’s.

Zelf gevel kaleien

Een andere mogelijkheid binnen de gevelwerken en voegwerken is het kaleien van de voorgevel. Er zijn diverse voordelen verbonden aan het aanbrengen van kalei. Het grootste voordeel is dat dit een damp-open systeem is. Dit betekent dat de onderliggende muren beschermd worden tegen de weersinvloeden, maar nog steeds kunnen ademen. Het aanbrengen van de kalei is niet ingewikkeld, maar dient wel vakkundig te gebeuren. Onze experts uit Aalst hebben daarom een speciaal stappenplan voor u opgezet, om het werk te vergemakkelijk.

  • Stap 1. Controleer de buitenmuren op eventuele beschadigingen en haal losse planten en dergelijke weg.
  • Stap 2. Verzadig de buitengevel met water. Wanneer u dit niet doet dan is het mogelijk dat de kalei uitdroogt en afbrokkelt.
  • Stap 3. Zorg voor de goede gereedschappen en materialen. Draag altijd beschermende kleding en werk met een steiger om ongelukken te voorkomen.
  • Stap 4. Begin met het aanmaken van de kalei voor de eerste laag. Deze laag mag wat dikker zijn in verband met het afdekken van eventuele scheuren. Gebruik daarom 4/5 van de aanbevolen hoeveelheid water.
  • Stap 5. Als de eerste laag op de muur zit, dan kan een tweede laag worden aangebracht. Deze mag wat vloeibaarder zijn voor een egale afdekking.
  • Stap 6. Wij raden aan om altijd met twee man te werken om zo de hele gevel in één keer gelijkmatig af te werken.
gevel impregneren Aalst

Uw gevel is onze expertise!

Expert in alle gevelwerken, van gevelbepleistering, voegwerken, imprengeren tot gevelisolatie.

Gratis offertes aanvragen

Zelf zandstralen gevel

Zoals al aangegeven kan het reinigen van gevels met behulp van verschillende technieken. Eén van deze methoden is het gebruik van een mengsel van zand en water. De zandkorrels die u tegen de buitenmuren spuit hebben een soort scrub effect, dat het vuil van de stenen en voegen zal verwijderen. Het risico bij deze techniek is wel dat te ruwe zandkorrels niet alleen het vuil weghalen, maar ook de bakstenen of voegen beschadigen. Controleer daarom voordat u met het zandstralen begint altijd in welke staat de buitenmuren verkeren. Een tweede aandachtspunt bij deze klus is het gebruik van de zandstraalmachine. Bij verkeerd gebruik kunnen er namelijk ernstige verwondingen ontstaan. Laat u daarom altijd goed informeren over de voorwaarden voor het gebruik. Hebt u nog vragen over de klus? Vraag vrijblijvend offertes aan, onze professionals uit Aalst helpen u met alle plezier verder.

Gevel renoveren Aalst

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u hulp nodig bij één van de vele gevelwerken, voegwerken of zelfs vochtbestrijding? Dan bent u bij ons op de goede plek. Onze gevelrenovatie en gevelreiniging professionals uit Aalst hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied en helpen u graag. Of het nu gaat om het chemisch reinigen van de gevelmuur of een renovatie van de schoorsteen, onze specialisten zorgen ervoor dat de klus snel en vakkundig wordt afgehandeld. Benieuwd naar de prijzen? Via de offertepagina vraagt u gemakkelijk en snel meerdere offertes aan, die u vervolgens eigenhandig met elkaar kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod.