Uw gevel renoveren?

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelrenovatie Aalst

Laat uw gevel weer stralen met een vakkundige gevelrenovatie door een specialist uit de regio. U heeft de keuze uit verschillende gevelwerken en voegwerken. Laat bijvoorbeeld beschadigde voegen vervangen of kies voor een gevelrenovatie in Aalst door uw gevel te impregneren. Met een gevelreiniging laat u alle vervuiling schoonmaken, zodat de buitenmuur er weer netjes en verzorgd uitziet.

Start gratis offerteaanvraag.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen voor een gevelrenovatie of nieuw voegwerk? Lees dan snel verder. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft, ook hoe u bespaart op de totaalprijs van het renoveren!

gevelrenovatie Aalst

Voordelen van onze werkwijze

Wist u dat u bespaart op de totaalprijs van het renoveren door offertes te vergelijken? Doordat elke gevelspecialist uit de regio Aalst zijn eigen tarieven hanteert voor gevelwerken, weet u door het vergelijken zeker dat u niet te veel betaalt. Bovendien bespaart u met een specialist uit de buurt op de voorrijkosten. Start nu uw gratis offerteaanvraag en profiteer van deze voordelen:

 • U krijgt een overzicht van de scherpe prijzen van specialisten uit de omgeving.
 • Het aanvragen van offertes voor het renoveren is geheel gratis en vrijblijvend.
 • U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs door offertes te vergelijken.

Waarom gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie heeft een positieve invloed op uw woningwaarde, omdat de oude gevel er weer als nieuw uitziet! Bovendien heeft een renovatie als bijkomend voordeel dat de kwaliteit van de gevelmuur er enorm op vooruit gaat. Wat dit betekent? Een betere isolatie en een langere levensduur! Bij een gevelrenovatie in Aalst is er de keuze uit een ruim aanbod aan gevelwerken, die allen bijdragen aan de kwaliteit van uw woning.

Welke gevelwerken in Aalst?

Gevelwerken in Aalst omvatten veel werkzaamheden. Kiest u voor een renovatie van uw gevelmuur, dan is er de keuze uit diverse gevelwerken die u al dan niet met elkaar kunt combineren. Met voegwerken geeft u de woning een nieuwe uitstraling en beschermt u de gevelmuur tegen weersinvloeden van buitenaf. Een gevelreiniging zorgt ervoor dat het muuroppervlak er weer schoon en verzorgd uitziet en met het aanbrengen van gevelbekleding krijgt uw woning zelfs een compleet nieuwe uiterlijk! Gevelwerkers voeren de volgende werkzaamheden uit:

Gevelrenovatie in Aalst; wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn diverse mogelijkheden voor een gevelrenovatie in Aalst. Een vakman hakt of slijpt bijvoorbeeld voegwerk uit en brengt nieuwe voegen aan of vervangt kapotte gevelstenen. Kapotte bakstenen of beschadigd voegwerk zorgen onder andere voor waterschade. Daarnaast ziet het er niet netjes uit.

Andere renovatiewerkzaamheden zijn het vervangen van de raamdorpels en het impregneren van de gevel voor meer bescherming. Wat men vaak vergeet, is dat de schoorsteen ook bij de gevel hoort. Een beschadigde of verouderde schoorsteenmodel zorgt voor rook- en vochtoverlast. Laat deze daarom op tijd renoveren door een vakman.

gevelrenovatie prijzen

Wat kost gevelrenovatie?

De kosten voor een renovatie van uw gevel zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is een gevelreiniging met water goedkoper dan met chemische middelen. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de kostprijs per klus.

Een schoorsteenrenovatie heeft een gemiddelde kostprijs vanaf €500,- en het vervangen van raamdorpels kost ongeveer €35,- per uur. Voor voegwerken variëren de kosten per klus. Voor het uithakken ligt de prijs tussen de €33,- tot €42,- per m² en uitslijpen kost gemiddeld €35,- tot €50,- per m². Het aanbrengen van nieuwe voegen tijdens het renoveren kost gemiddeld €8,- tot €100,- per m², afhankelijk van het soort voegwerk dat u kiest.

Benieuwd naar de exacte prijs voor uw klus? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Gevelrenovatie prijzen 2021

Vorm van gevelrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Gevel opnieuw voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gemiddelde prijzen gevelrenovatie

€ 2.300,- tot € 3.500,-

Populaire gevelrenovatie
€2.300,-

– Voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Totaalpakket gevelrenovatie
€3.500,-

– Reinigen, renoveren, voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Gratis offertes vergelijken

Benieuwd naar de exacte prijzen van een gevelrenovatie in Aalst?

Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan, en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes vergelijken

voegwerken Aalst

Voegwerken Aalst

Wanneer men spreekt over voegwerken in Aalst, dan gaat dit over alle werkzaamheden met betrekking tot de voegen. Onder de term voegwerken vallen dus zaken als het aanbrengen van nieuwe voegen, het weghalen van oude voegen en het plaatsen van elastische voegwerken. Het voegwerk vereist enige kennis en precisie.

U wilt het metselwerk tijdens de voegwerken natuurlijk niet verder beschadigen. Laat de voegwerken daarom altijd uitvoeren door een ervaren voeger uit Aalst. De voeger beschikt over de juiste gereedschappen om de voegwerken succesvol af te ronden. Zelfs als u alleen de voegwerken zou uitvoeren krijgt uw buitengevel al een volledig vernieuwde uitstraling!

Nieuw voegwerk aanbrengen: vakmanschap!

Bekijk hoe een gevelspecialist secuur nieuwe voegen aanbrengt.

Wat kosten voegwerken?

In de prijstabel ziet u een aantal gemiddelde prijzen voor voegwerken. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €35,- tot €50,- per m² voor het uitslijpen van voegen. Het weghalen van voegwerk door ze uit te hakken is iets goedkoper.

Er zijn verschillende soorten voegen en het soort voeg waar u voor kiest heeft een grote invloed op de totaalprijs. Eén van de goedkoopste voegsoorten is een platvolle voeg. De prijzen liggen gemiddeld tussen de €8,- tot €12,- per m². hetzelfde geldt voor platvolborstelwerk. Eén van de duurste voegen is de knipvoeg. Gemiddeld kost het aanbrengen €60,- tot €110,- per m², maar dit geeft uw woning een chique uitstraling.

Besparen op de kosten van voegwerken? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Prijs voegwerken 2021

Welke voegwerken? Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Platvolle voeg €8- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk €8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg €8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerken Vanaf €9,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaves gratis en vrijblijvend offertes aan van gevelwerkers uit regio Aalst.

Soorten voegen

Voor het aanbrengen van nieuwe voegen heeft u de keuze uit verschillende voegsoorten. Natuurlijk is de standaardvoeg, al dan niet geborsteld, een optie, maar met de juiste voeg laat u de stenen of het voegwerk opvallen.

Een vakman brengt graag één van de volgende voegsoorten voor u aan:

 • Platvolle voeg: deze voegen zijn snel aangebracht en één van de goedkoopste soorten.
 • Platvolborstelwerk voeg: de vakman bewerkt het voegwerk met een harde borstel voor meer structuur.
 • Verdiepte of teruggehouden voeg: deze voegsoorten liggen dieper in het metselwerk waardoor de stenen meer opvallen.
 • Schaduwvoeg: na het voegen snijdt de vakman de schaduwvoegen in een hoek van 45 graden af voor een schaduweffect.
 • Knipvoeg: deze voegsoort wordt recht afgesneden en steekt een beetje uit.
 • Snijvoeg: snijvoegen worden aan de onder- en de bovenkant schuin afgesneden voor een strak effect.
 • Elastisch voegwerk: scheurt minder snel, want het krimpt en zet uit.
voegen

Voegen herstellen

Een belangrijk onderdeel van voegwerken, is het herstellen van beschadigd voegwerk. U herkent beschadigd voegwerk als het begint af te brokkelen, of als u het zelf gemakkelijk wegkrast. Het herstellen van de voegen in Aalst is belangrijk, omdat u hiermee de isolerende waarde van uw woning verbetert. Het is vaak niet nodig om alle voegen te herstellen. Door alleen het beschadigd voegwerk te vernieuwen bespaart u flink op de renovatie.

De prijzen voor het herstellen van een platte voeg beginnen bij €8,- per m². Voor het herstellen van een snijvoeg bent u meer kwijt. De prijs daarvoor kan oplopen tot €100,- per m².

Voegen uitslijpen

Het uitslijpen van de voegen is één van de klussen die onder voegwerken valt. Dit is een methode om oud voegwerk uit het metselwerk te halen. De voeger doet dit met behulp van een slijptol: door het voegwerk tussen de stenen voorzichtig uit te slijpen, herstelt hij de buitenmuur zonder dat een grote renovatie noodzakelijk is. Probeer het uitslijpen niet zelf, om beschadigingen aan de stenen te voorkomen.

Het uitslijpen van voegen kost tussen de €35,- tot €50,- per m². U kunt meer lezen over voegen uitslijpen op deze pagina.

Voegen uithakken

Tijdens de voegwerken kan de voeger er ook voor kiezen om de voeg niet uit te slijpen, maar uit te hakken. Bij het uithakken komt minder stof vrij en de kans op beschadigingen is iets kleiner dan bij het uitslijpen. Het nadeel is wel dat uithakken alleen mogelijk is bij een relatief brede voeg. Hierbij gebruikt de gevelspecialist uit Aalst namelijk een speciale hakhamer, waarmee hij de specie los hakt.

Houd rekening met een bedrag tussen de €33,- tot €42,- per m² voor het uithakken van voegen.

Gevel voegen Aalst

Het voegwerk beschermd uw woning. Verouderd of beschadigd voegwerk moet daarom zo snel mogelijk vervangen worden. Na het weghalen van de voegen, brengt een vakman een nieuwe voeg aan. Eerst worden de horizontale voegen gevoegd en daarna de verticale. Er zijn verschillende voegsoorten mogelijk. Haalt een vakman een klein gedeelte weg? Dan zorgt hij ervoor dat de kleur van de nieuwe voegen hetzelfde is als de bestaande.

Nieuwsgierig naar de prijs voor de gevel voegen in Aalst? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Voegwerken combineren met gevelreiniging?

Tijdens het uitslijpen of uithakken van verouderde of beschadigde voegen komt er veel stof en ander klein puin vrij. Daarom worden voegwerken meestal gecombineerd met een gevelreiniging. Al het stof wordt dan verwijderd, dit is noodzakelijk voor het aanbrengen van nieuw voegwerk. Stof beïnvloedt namelijk de hechting en kwaliteit van de nieuwe voegen.

Voegen reinigen

Het reinigen van voegen is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend gevelwerken expert uit Aalst. Deze gebruikt tijdens de gevelrenovatie verschillende technieken om de voegwerken én de stenen goed schoon te maken. Voorbeelden zijn zandstralen, stoomreinigen of chemisch reinigen. Hier kunt u als particulier niet zomaar mee aan de slag, omdat er strenge regels verbonden zijn aan een dergelijke reinigen.

Toe aan nieuwe voegen? Vakkundige voegwerken in Aalst.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes ontvangen

Kapotte gevelstenen vervangen

Eén of zelfs meerdere kapotte gevelstenen hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van uw gevelmuur. U wilt voorkomen dat de isolerende waarde daalt, en daarom is het belangrijk om kapotte gevelstenen zo snel mogelijk te vervangen. Bij deze klus verwijdert de gevelspecialist eerst de voegen rondom de beschadigde gevelstenen. Zo komt de steen los te zitten en is deze gemakkelijk te vervangen.

Raamdorpels vervangen

Het raamdorpel is de verzameling stenen vlak onder uw ramen. Deze staan altijd schuin naar buiten, zodat het hemelwater goed bij de ramen wegloopt. Dit voorkomt beschadigingen. Daarnaast draagt de raamdorpel een groot deel van het gewicht, waardoor de dorpel een belangrijk onderdeel van de draagconstructie is. Merkt u een beschadiging op? Schakel dan snel een gevelspecialist in om de raamdorpels te vervangen. .

gevel impregneren in Aalst

Gevel impregneren Aalst

Het impregneren van de buitenmuren zorgt voor een goede bescherming. Veel mensen kiezen ervoor om hun gevel na de gevelrenovatie te impregneren. Dit zorgt er namelijk voor dat het metselwerk er extra lang mooi uitziet! Een belangrijk voordeel van impregneren is dat vervuiling in de toekomst niet meer aan het oppervlak hecht. Hierdoor is zelfs het hardnekkigste vuil, zoals graffitiresten, in een handomdraai schoon te maken. Impregneren houdt in dat de vakman een transparante laag aanbrengt op het metselwerk. Dit verzadigt de stenen en verandert niets aan het uiterlijk van uw woning.

Voor het impregneren van de gevel in Aalst betaalt u tussen de €8,- tot €12,- per m².

gevelreiniging Aalst

Gevelreiniging Aalst

Het schoonmaken van de gevel is een klus binnen de gevelwerken die relatief weinig tijd en moeite kost. Een gevelreiniging kan met behulp van diverse technieken worden afgerond. Zo kunt u kiezen voor een stoomreiniging, maar is het ook een optie om de voorgevel chemisch schoon te maken. Welke reinigingstechniek de meest geschikte keuze is, verschilt per situatie. Bij hardnekkige vervuiling, zoals verf, is het belangrijk te kiezen voor een gevelreiniging die dit kan schoonmaken.

Toch is het ook belangrijk rekening te houden met de kwaliteit van de voorgevel. Zandstralen is een krachtige reinigingsmethode, maar kan beschadigingen aanbrengen op kwetsbare buitenmuren. Is uw gevel verkleurd? Dan is laserreiniging het meest geschikt. Gevelreniging in Aalst kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:

Wat kost gevelreiniging?

Een gevelreiniging in Aalst is een relatief goedkope manier om uw voorgevel weer een frisse uitstraling te geven. Gemiddeld ligt de kostprijs rond de €15,- per m² voor onder andere zandstralen en chemisch reinigen. Nevelstralen kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m² en voor het stoomreinigen betaalt u €5,- per m².

U heeft niet altijd zelf de keuze voor een bepaalde reinigingstechniek, omdat dit erg samenhangt met het soort vervuiling en de kwaliteit van uw gevelmuur. Wilt u een gevelrenovatie door middel van een gevelreiniging uitvoeren? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan voor een indicatie van de prijzen.

Gevelreiniging kostprijs 2021

Type gevelreiniging Geschikt voor o.a. Gemiddelde prijs per m², inclusief materiaal- en arbeidskosten*
Zandstralen Hardnekkig vuil (bijvoorbeeld graffiti) €15,- per m²
Chemisch reinigen Hardnekkige vuil (verfresten of roest) €15,- per m²
Nevelstralen Milde tot middelzware vervuiling (geschikt voor reinigen oude gebouwen) €15,- tot €20,- per m²
Gevel stoomreinigen Milde aanslag (mos, algen of klimop) €5,- per m²
Vochtstralen Hardnekkige vervuiling, denk aan graffiti en roetaanslag €18,- tot €22,- per m²

*Let op: Dit zijn gemiddelde kostprijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang prijsopgaven op maat.

Info over de kostprijs van een gevelreiniging.

Last van vervuiling op uw gevel? Laat een gevelreiniging uitvoeren!

Vind een betaalbare en ervaren gevelspecialist uit Aalst en bespaar op de kosten.

Start gratis offerteaanvraag!

Welke soort vervuiling?

 • Roetvervuiling: chemische reiniging voor hardnekkig vuil.
 • Witte aanslag: gevelreiniging met een hogedrukreiniger.
 • Onkruid of mos: stoomreinigen voor een milde vervuiling.
 • Graffiti en verfresten: verschillende technieken mogelijk, denk aan zandstralen, chemische reiniging of vochtstralen.

Zandstralen

Eén van de meest toegepaste technieken binnen de gevelreiniging is het zandstralen van de gevel. Bij het zandstralen wordt gebruik gemaakt van een combinatie van zand en water. De gevelrenovatie expert uit Aalst spuit dit onder hoge druk op het oppervlak, om zo vuil en groen weg te halen. Zandstralen werkt dus door het vuil van het muuroppervlak af te schuren.

Zoals u zich misschien kunt indenken is dit een relatief harde aanpak. Deze methode wordt dan ook vooral toegepast op kwalitatief goede buitenmuren. Is uw gevel in slechte staat of woont u in een monument, dan is zandstralen niet altijd de beste optie. Gemiddeld betaalt u voor zandstralen €15,- per m².

Gevel chemisch reinigen

Kunnen uw buitenmuren wel een opfrisbeurt gebruiken? Wanneer het om hardnekkig vuil gaat heeft u in principe twee opties: zandstralen en chemisch reinigen. Een chemische reiniging is een relatief goedkope methode. Tijdens deze vorm van gevelreiniging stemt men de chemische of biologische middelen af op de vervuiling en de ondergrond. Zo kan de buitenmuur niet beschadigen.

Het middel wordt aangebracht en na de inwerktijd worden de stenen gereinigd met een hogedrukreiniger. De gevelreiniging specialist spoelt zo het loszittend vuil en de resten van het schoonmaakmiddel weg. Grofweg bestaan er drie verschillende soorten reinigingsmiddelen: basische middelen, zure middelen en biologische middelen. Het chemisch reinigen van een gevel kost gemiddeld €15,- per m².

Hoe werkt zachte chemische gevelreiniging?

Bekijk hoe een gevelspecialist zachte chemische reiniging toepast.

Nevelstralen

Nevelstralen is vergelijkbaar met zandstralen. Hierbij gebruikt de gevelrenovatie expert gebruik van een middel van zand en water waarmee het vuil als het ware van het muuroppervlak afgeschuurd wordt. Het verschil is dat het middel bij nevelstralen onder langere druk wordt gespoten. Door de lagere druk is nevelstralen ook geschikt voor kwetsbare gevels. Sterker nog: zowel het middel als de spuitdruk worden nauwkeurig afgesteld op uw type buitengevel.

Zo weet u zeker dat de gevelrenovatie aannemers het muuroppervlak goed schoonmaken zonder dat de kwaliteit wordt aangetast! Nevelstralen wordt toegepast bij vervuiling zoals roet, mosgroei of verfresten. Nevelstralen kost gemiddeld genomen €15,- tot €20,- per m².

gevel in Aalst reinigen met stoom

Gevelreiniging in Aalst met stoom

Een andere techniek is stoomreinigen. Stoomreinigen gebeurt, zoals de naam al doet vermoeden, met behulp van stoom. Stoom van een temperatuur van maximaal 150 graden wordt met hoge druk op uw voorgevel gespoten. De warmte weekt de vervuiling op het oppervlak los, waardoor dit als het ware oplost. Het is belangrijk om hiervoor een ervaren gevelrenovatie specialist in te schakelen zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

Stoomreinigen is een geschikte keuze in het geval van mossen, algen of andere milde soorten vervuiling. Stoomreinigen is de meest milde techniek waardoor het ook geschikt is voor een gevelreiniging van monumentenpanden. Stoomreinigen van uw gevel is niet duur; u laat dit al doen vanaf €5,- per m².

Vochtstralen

Naast zandstralen en nevelstralen is vochtstralen ook een methode waarbij een vakman gebruik gemaakt van water en een straalmiddel. Deze beide componenten worden in een straalketel met elkaar vermengd. De specialist gebruikt een lage druk waarmee hij het middel op de gevel spuit. Vochtstralen is geschikte voor mild tot hardnekkig vuil.

Afhankelijk van de ernst van het vuil en de kwaliteit van de gevel kiest de vakman de grootte van de korrel van het straalmiddel en de druk. Vochtstralen is duurder dan stoomreinigen. Reken op prijzen tussen de €18,- en €22,- m².

Crepi reinigen

Vervuilde bepleistering ziet er onverzorgd uit, daarnaast tast het de pleisterlaag aan. Voor een crepi op basis van siliconen is het mogelijk om het schoon te maken onder zeer lage druk met een drukreiniger. Dit is niet het geval met crepi op basis van kalk, hierdoor kunnen namelijk stukken kalk loskomen. In dit geval gebruikt een vakman andere reinigingstechnieken, zoals een gevelreiniging met stoom.

graffiti verwijderen Aalst

Graffiti verwijderen

Specialisten op het gebied van gevelrenovatie en –reiniging worden vaak ingezet voor het weghalen van graffiti in Aalst. In de meeste gevallen is het erg moeilijk om weg te halen, zeker zonder de juiste middelen. Een gevelreiniging met behulp van een straalmiddel blijkt vaak het meest effectief te zijn.

Gevelspecialisten uit Aalst kiezen daarom vaak om het vervuilde oppervlak te zandstralen. Bespaar uzelf de tijd, energie en frustraties door het weghalen van de vervuiling direct uit te besteden aan een ervaren vakman. Dan weet u zeker dat uw buitengevel niet wordt aangetast tijdens de reiniging.

Waarom na gevelreiniging de gevel impregneren?

Een vakman adviseert vaak om de gevel te impregneren na een gevelreiniging in Aalst. Impregneren heeft namelijk een aantal voordelen. Het impregneermiddel vormt een beschermlaag over de buitenmuur. Hierdoor dringt neerslag niet meer naar binnen en de buitenmuren blijven langer proper. Doordat vuil niet meer hecht, is het kuisen van de buitenmuren een stuk gemakkelijker. Het middel is overigens geheel transparant en na het drogen ziet u er niets meer van.

Schoorsteenrenovatie

Wat veel mensen niet weten, is dat ook een renovatie van de schoorsteen bij een gevelrenovatie hoort. De renovatie van de schoorsteen bestaat uit een controle van het metselwerk en uiteraard reparaties aan de beschadigde onderdelen. Een renovatie is dan enorm belangrijk: ook als u deze niet of nauwelijks gebruikt. .

Een slecht onderhouden schoorsteen veroorzaakt namelijk rookterugslag, waardoor gevaarlijke gassen in uw woning belanden. Met een renovatie zorgt u ervoor dat alles weer in goede staat verkeerd. Gebruikt u de schoorsteen niet? Laat dan een renovatie uitvoeren om bijvoorbeeld een vervelende lekkage te voorkomen.

gevelisolatie plaatsen

Gevelisolatie

Overweegt u om de bestaande buitenmuren te isoleren? Dat is verstandig! Het biedt immers dubbele voordelen: enerzijds een vernieuwd uiterlijk en anderzijds een forse besparing op stookkosten. Wij merken dat men vooral kiest voor buitengevelisolatie als spouwmuurisolatie niet mogelijk is, of de gevel erg beschadigd is. Tijdens de gevelisolatie wordt de buitenmuur immers bedekt met isolatiemateriaal.

Men gebruikt in veel gevallen kunststof platen van polystyreen hardschuim. Deze isolatieplaten bevatten een hoge isolatiewaarde. Middels een frame plaatst de specialist deze isolatieplaten op de buitenmuur. De laatste laag is de gevelbepleistering of bijvoorbeeld de houten of pvc bekleding. De gemiddelde kostprijs van gevelisolatie ligt tussen de €115,- en €135,- per m².

Gevelrestauratie

Woont u in een monumentaal pand of een oude woning en is uw gevel aan een restauratie toe? De gevelwerken specialisten zorgen ervoor dat uw pand in originele staat wordt hersteld. Men verhelpt eventuele schade en gebruikt hierbij originele materialen. Verwar gevelrestauratie niet met gevelrenovatie. Hoewel de behandelde onderdelen vergelijkbaar zijn, is gevelrestauratie uitgebreider én vaak duurder.

Dat komt door de vereiste nauwkeurigheid en de originele materialen die men gebruikt. De specialisten achterhalen de oorzaak van de eventuele schade en voorkomen dat het in de toekomst nogmaals gebeurt. Zo worden scheuren hersteld, de voegwerken uitgevoerd en eventueel laat u de buitenmuur nog hydrofoberen. Zo creëert u een extra beschermlaag.

Is uw gevel in slechte staat? Een gevelrenovatie biedt de oplossing!

Geef uw gevel een compleet nieuwe uitstraling met een eenvoudige gevelrenovatie.

Gratis offertes vergelijken

Nieuwe gevelbekleding

Veel mensen kiezen voor nieuwe gevelbekleding in Aalst, in combinatie met gevelisolatie. Bekleding geeft uw voorgevel namelijk een compleet nieuwe uitstraling en verhoogd de waarde van het pand. Er is ruime keuze uit verschillende soorten bekleding, zodat uw woning de door u gewenste uitstraling krijgt. Kies bijvoorbeeld voor houten bekleding voor een warme, authentieke uitstraling. Of laat de gevel kaleien of bepleisteren voor een moderne sfeer. U heeft de keuze uit bijvoorbeeld:

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen?

Bekijk in deze video hoe nieuwe bekleding op de gevel wordt aangebracht.

Houten gevelbekleding

Is uw huidige gevel erg beschadigd of wilt u een unieke uitstraling creëren? Dan is houten gevelbekleding tijdens de gevelrenovatie een interessante optie. Veelgebruikte houtsoorten zijn hardhout en thermowood. Hardhout is een tropische houtsoort en kan (indien gewenst) onbehandeld aangebracht worden op de buitenmuur. Na enkele jaren vergrijst het hout, wat een unieke uitstraling geeft.

De meest populaire tropische houtsoorten voor gevelbekleding vormen: Bilinga, Ipé en Padouk. Thermowood is thermisch gehard hout. Door een speciale productiemethode is het hout sterker gemaakt. Dit is een milieuvriendelijk proces. Let goed op welke duurzaamheidklasse de houten bekleding heeft. Gaat het om duurzaamheidklasse 1, 2 of 3? Met name 1 en 2 hebben een lange levensduur.

pvc gevelbekleding Aalst

Pvc-gevelbekleding

Wilt u zo weinig mogelijk onderhoud moeten plegen aan uw gevelbekleding in Aalst? Dan komt pvc als een geschikte optie naar voren. Het is voordelig, brandvertragend, duurzaam en er zijn diverse kleuren en structuren mogelijk. De bekleding bestaat uit hardschuim pvc, met daarbovenop een geëxtrudeerde toplaag. In die toplaag wordt (eventueel) de decoratieve houtnerfstructuur aangebracht.

Doordat pvc bekleding relatief dun is, heeft de specialist extra ruimte om eventuele gevelisolatie aan te brengen. Onderhoud aan pvc is eenvoudig: vuil kunt u weghalen met water en een zachte spons. Dit is niet vaak nodig, aangezien pvc profielen vuil- en stofwerend zijn.

Gevel schilderen

Laat u geen gevelisolatie tijdens de gevelwerken aanbrengen maar wilt u de buitenmuur wel een andere uitstraling geven? Overweeg dan om deze te schilderen. Het schilderwerk beschermt de buitenmuur bovendien tegen alle weersinvloeden en blijft de goede kwaliteit behouden. Goed gevelonderhoud is bij een geschilderde voorgevel wel erg belangrijk. Om verkleuringen of beschadigingen te voorkomen is het altijd verstandig om het schilderwerk eens in de zes tot tien jaar te herhalen.

Gevel bepleisteren

Om de gevelreiniging de moeite waard te maken, raden wij aan tevens te kiezen voor een gevelbepleistering. Door de buitenmuur te bepleisteren met nieuwe gevelbepleistering zorgt u voor een extra beschermlaag, die ervoor zorgt dat een renovatie met gevelbepleistering een lange levensduur kent. Het bepleisteren van de buitenmuur kan met gevelbepleistering van kalk, cement of een organisch materiaal. Welke optie hiervan best is, is onder andere afhankelijk van uw budget.

gevelbepleistering Aalst

Gevel kaleien

Kaleien is een speciale schildertechniek die al jarenlang wordt toegepast voor het bepleisteren van een gevel. Bij het kaleien gebruikt de specialist een blokkwast, waarmee hij dunne kalkpleister uitstrijkt op het oppervlak. Het kaleien zorgt voor een extra kalklaag, die de woning een erg bijzondere en authentieke uitstraling geeft. Daarnaast beschermt het kaleien de woning tegen weersinvloeden van buitenaf en verbergt het lelijke oneffenheden!

Gevelrenovatie met steenstrips

Soms laten mensen gevelisolatie plaatsen maar willen ze niet per se de uitstraling van de gevel veranderen. Kies in dat geval voor steenstrips. Dit zijn strips gemaakt van bakstenen, waardoor het lijkt alsof het metselwerk is. In de realiteit zijn dit dunne stroken die op de buitenmuur gelijmd worden. Door deze techniek behoudt u dus dezelfde uitstraling!

Gevelrenovatie crepi

Veel mensen zijn gecharmeerd van een crepi gevel. Het aanbrengen van de bepleistering is mogelijk als uw gevel aan een renovatie toe is, of als u gevelisolatie laat plaatsen. Kunstharspleister is elastisch: dit houdt in dat het goed bestand is tegen krassen en scheuren. Hierdoor is het een goede keuze bij de afwerking van isolatiemateriaal. Bij oudere, beschadigde gevels is een minerale sierpleister meer geschikt, omdat dit oneffenheden beter wegwerkt.

Spuitkurk

Gevelwerken met spuitkurk heeft vele voordelen. Het aanbrengen gaat zeer snel, het is duurzaam en daarnaast een milieubewuste keuze. Een andere naam voor spuitkurk is gespoten kurk. De vakman brengt het aan met een speciale machine. Spuitkurk is niet alleen geschikt voor gevelbekleding, maar met een hele fijne korrel ook voor het egaliseren van wanden binnenshuis. Kurk isoleert uw gevel, maar sluit de buitenmuur niet af.

Leien voor de gevel

Leien kent u waarschijnlijk wel als dakbedekking. Maar wist u dat het ook zeer geschikt is voor het bekleden van de gevelmuur? Leien worden gemaakt van kunststof of van natuursteen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed gamma aan kleuren en formaten. Het plaatsen van grote kunst- of natuurleien gaat sneller dan kleine varianten, de arbeidskosten zijn daardoor vaak wat lager. Ze hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te onderhouden.

Gevelplaten

Een gevelspecialist brengt bij een gevelrenovatie met gevelplaten de platen aan op een metalen of een houten draagstructuur. Hierdoor ziet uw buitengevel er niet alleen als nieuw uit, maar verbetert u ook de isolatie. Platen worden gemaakt van pvc, hout, zink of vezelcement. Een vakman kan de platen aanbrengen over de gehele buitenmuur, of alleen op de bovenste helft.

Wat is goedkope gevelbekleding?

Een aantal soorten goedkope bekleding zijn crepi, gespoten kurk, leien en gevelplaten. Door te kiezen voor kunstleien in plaats van natuurleien bespaart u op de prijzen, want kunstleien zijn een stuk goedkoper dan natuursteen. Het voordeel van crepi en kurk is dat een vakman dit zeer snel aanbrengt, waardoor de arbeidskosten relatief laag zijn. Hetzelfde geldt voor gevelplaten en hierbij heeft u de keuze uit meerdere goedkope materiaalsoorten zoals pvc.

Informatie over de prijzen van gevelbekleding.

renovatie van gevel in Aalst

Vergunning nodig voor gevelrenovatie?

Of u een vergunning nodig hebt voor uw gevelrenovatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo verschillen de regels in de verschillende gewesten. Zo is het in het Vlaamse gewest bij de meeste gevelwerken verplicht een bouwvergunning aan te vragen als de gevelwerken de voorgevel betreft. Ditzelfde geldt voor het Brussels gewest. Wanneer u niet afwijkt van het bestemmingsplan, dan wordt er in de meeste gevallen snel een vergunning uitgekeerd voor de gevelwerken.

Premies gevelrenovatie 2021

Bent u geïnteresseerd in een gevelrenovatie of andere gevelwerken en wilt u besparen op de prijzen? Er zijn verschillende premies die u kunt aanvragen, waardoor u een groot deel van de renovatie weer terugkrijgt. Er zijn zowel landelijke als plaatselijke premies beschikbaar en u betaalt slechts 6% btw op de werkzaamheden. Hieronder leest u meer over de mogelijke premies die u kunt aanvragen.

Overkoepelende renovatiepremie

Op 1 februari 2019 is de nieuwe overkoepelende renovatiepremie in gegaan. Deze vervangt de oude verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie. Voor werken aan uw gevel, zoals gevelreiniging, aanbrengen van nieuwe gevelbekleding, voegwerk en zelfs gevelisolatie kunt u gebruik maken van de overkoepelende renovatiepremie. Kijk op vlaanderen.be voor de volledige lijst van alle werken die in aanmerking voor deze premie.

Let daarnaast ook goed op de voorwaarden die worden gesteld. U kunt zowel als bewoner en als verhuurder in aanmerking komen voor de overkoepelende renovatiepremie. De werken zijn opgedeeld in 4 categorieën. Per categorie moet u bijvoorbeeld voor een minimum van €2.500,- euro aan facturen kunnen laten zien. Meer informatie en uitleg over alle voorwaarden vindt u op vlaanderen.be.

Hoeveel btw op gevelrenovatie?

Voor verschillende werken heeft de overheid bepaald dat er een verlaagd btw-tarief betaalt hoeft te worden. Ook in het geval van gevelwerken betaalt u dus een verlaagd btw-tarief van slechts 6%, in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit btw-tarief is geldig voor de materiaalkosten en arbeidskosten. Voorwaarde hiervoor is wel dat u een erkend gevelspecialist inhuurt. Lees meer op belgium.be.

Gemeentelijke premies

Naast deze subsidieregelingen, geven ook sommige gemeentes een premie uit voor gevelwerken. De aanvraagprocedure en hoogte van deze premies verschillen uiteraard per gemeente. Een gevelwerker kan u informeren over plaatselijke premieregelingen. Wilt u graag weten of u een plaatselijke premie kunt aanvragen? Kijk dan op premiezoeker.be. Hierin vindt u per provincie, werkzaamheden en inkomen welke premie u kunt aanvragen.

gevelwerken Aalst

Besparen op gevelrenovatie in Aalst? Vergelijk offertes!

Wilt u graag weten wat de kosten worden voor een gevelrenovatie in Aalst? Hebt u een vraag over de verschillen tussen het impregneren en uitslijpen van de voegwerken? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor een gevelreiniging of gevelbepleistering?

Start gratis offerteaanvraag!

Vul dan uw wensen voor de gevelwerken zo nauwkeurig mogelijk in en wij zorgen ervoor dat u spoedig diverse offertes van gevelrenovatie specialisten uit de regio krijgt toegestuurd. Vergelijk deze op basis van de totaalprijs en aanbod en kies zo voor een renovatie of vochtbestrijding specialist die aan uw eisen voldoet!

Gratis offertes vergelijken