Gevelrenovatie Brussel

Voor al uw gevelwerken. Vakwerk tegen scherpe prijzen!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Gevelrenovatie Brussel

Is uw gevel in Brussel in een slechte staat en overweegt u daarom een gevelrenovatie? Of u nu de voegwerken wilt laten herstellen, de gevel wilt laten impregneren of juist gevelbekleding aan wilt laten brengen: met een gevelrenovatie geeft u uw woning een compleet vernieuwde uitstraling!

Bent u benieuwd naar de gevelwerken die de specialisten uit Brussel voor u kunnen uitvoeren? Op deze pagina vindt u informatie over verschillende gevelwerken, zoals het aanbrengen van gevelbepleistering of –isolatie. Besparen op uw renovatie? Vergelijk dan vrijblijvend het aanbod van maximaal 5 specialisten uit Brussel.

Gevelwerken Brussel

Gevelwerken

De term gevelwerken is een verzamelbegrip voor alle klussen die wij uit kunnen voeren om de levensduur van uw buitengevel te verlengen. Zo vallen een gevelrenovatie, gevelreiniging en gevelbepleistering onder andere binnen de term gevelwerken. Experts op het gebied van de gevelwerken kunnen de renovatie van uw buitenmuren zonder probleem uitvoeren, waarbij zij tevens de voegwerken zullen meenemen.

Gevelrenovatie Brussel

Voegwerken

Zoals gezegd zijn de voegwerken onderdeel van de gevelwerken, en vormen zij vaak het slot van een gevelrenovatie. Bij een renovatie kunnen wij onder andere de cementvoegen uitslijpen, om zo poreuze stukken opnieuw te voegen. De kosten voor de voegwerken verschillen per specialist uit Brussel, het is dan ook aan te raden om diverse prijsindicaties van voegwerken te vergelijken. Denk aan het uitslijpen, reinigen en impregneren van voegwerk.

Gevelreiniging

De gevelreiniging van buitenmuren kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Wanneer er alleen sprake is van enige aanslag op de stenen, dan is een eenvoudige gevelreiniging op basis van waterdruk voldoende. Is er echter graffiti op de voorgevel gespoten? Dan is er een drastische maatregel nodig. Denk hierbij onder andere aan stoomreiniging of zelfs chemisch reinigen. Na een gevelreiniging gaat uw buitengevel weer lange tijd mee en is deze beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Gevelbepleistering

U kunt de buitenmuren van uw woning afwerken met gevelbelbepleistering. Een gevelbepleistering kan bestaan uit het aanbrengen van een kalklaag, cementlaag of organische afwerking. Wij raden aan om het bepleisteren over te laten aan een gevelwerken expert uit Brussel, om problemen achteraf te voorkomen. Een gevelbepleistering kan ook onderdeel vormen van een uitgebreide gevelrenovatie.

Gevelreiniging Brussel

Gevel impregneren

Wilt u uw muren extra beschermen tegen weersinvloeden of vervuiling? Dan is impregneren een goede keuze. Bij het impregneren van stenen zal een speciaal impregneermiddel op het oppervlak worden aangebracht, dat het materiaal zal verzadigen. Dit zorgt ervoor dat regenwater niet meer door eventuele poreuze stukken kan komen. Impregneren is dus goed te combineren met voegwerken en gevelreiniging. Het zorgt voor een extra beschermende laag.

Gevelrenovatie prijzen

Gevelrenovatie prijzen

Het laten uitvoeren van gevelwerken of voegwerken door een specialist uit Brussel uit ons netwerk, zal altijd tegen aantrekkelijke prijzen gebeuren. De exacte kosten zijn afhankelijk van onder andere de gekozen methode voor de renovatie en het oppervlak van de façade die aan een renovatie toe is. Via het offerteformulier bieden we u graag een nauwkeuriger inzicht in de prijzen aan. Geef hiervoor aan welke vorm van renovatie u kiest zodat wij u beter kunnen helpen.

Schoorsteen renovatie

Naast het impregneren van de voorgevel, het uitslijpen van de voegwerken en het aanbrengen van nieuwe gevelbepleistering valt ook de renovatie van de schoorsteen onder een gevelrenovatie. Bij de renovatie van een schoorsteen kijken wij naar de huidige staat van de stenen en de kans op lekkage door poreuze of versleten voegen. Indien nodig dan zorgen wij ervoor dat de schoorsteen opnieuw opgebouwd wordt. Wilt u de schoorsteen verwijderen? Ook daarbij helpen wij u graag.

Graffiti verwijderen

Eén van de meest voorkomende problemen in de gevelwerken branche is graffiti op de muren. Het verwijderen van graffiti is vaak een ingewikkeld proces, waarbij men zware middelen moet gebruiken. Zo kunt u in de meeste gevallen graffiti niet verwijderen met de standaard gevelreiniging methoden, maar hebt u hiervoor een speciaal chemisch reinigingsmiddel nodig. Wij bieden middelen aan die niet schadelijk zijn voor de natuur en uw muren maar die de graffiti snel verwijderen.

gevelrestauratie

Gevelrestauratie

Bent u de eigenaar of bewoner van een oud of historisch pand in Brussel en is uw buitengevel niet meer in optimale staat? Met gevelrestauratie wordt de buitenmuur in ere hersteld met originele materialen. Gevelrestauratie wordt vaak uitgevoerd bij monumenten en authentieke gevels. Veel mensen verwarren gevelrestauratie met gevelrenovatie. Toch is het niet hetzelfde. Gevelrenovatie is simpelweg het vernieuwen van een pand. Gevelrestauratie is het herstellen met originele materialen en is daarom ook vaak duurder. Wel worden veelal dezelfde aspecten aangepakt zoals de voegwerken en eventuele scheurvorming. Gevelreiniging of het impregneren van de muur hoort vaak ook bij het proces. Naderhand is uw buitenmuur in ere hersteld en is de beschermende werking weer optimaal.

gevelisolatie Brussel

Gevelisolatie

Overweegt u een gevelrenovatie? Dan is het nu een goed moment om ook de huidige gevelisolatie te bekijken. De werkzaamheden kunt u immers goed combineren. U heeft dubbel voordeel: uw pand in Brussel ziet er weer als nieuw uit en u bespaart enorm op energiekosten. De gevelisolatie zorgt ervoor dat het winters lekker warm blijft in de woning en zomers juist lekker koel. De specialisten gebruiken in de meeste gevallen kunststof XPS platen. Deze isolatieplaten hebben namelijk een hoge isolatiewaarde. De specialisten uit Brussel brengen deze platen aan op de gevel, eventueel ondersteund met een frame. Tot slot komt de gevelbekleding: de gevelbepleistering of bijvoorbeeld houten of PVC bekleding.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van gevelrenovatie?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De renovatie experts uit ons netwerk helpen u graag!

Vrijblijvend offertes aanvragen
schoorsteen renovatie

Voegen uitslijpen

Wanneer het niet mogelijk is om bij een gevelrenovatie het voegwerk te reinigen, dan is een andere optie om deze uit te slijpen. Het uitslijpen van cementvoegen dient voorzichtig te gebeuren, waarbij u moet oppassen voor het beschadigen van de stenen. Door het uitslijpen van de voegen nauwkeurig uit te voeren is het mogelijk om deze opnieuw te plaatsen, en voorkomt u hoge kosten voor de voegwerken. Dit is een klus die u ook zelf kunt doen als u handig bent.

voegen reinigen

Voegen reinigen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brussel de vraag of het mogelijk is om de voegen te reinigen, en welke materialen zij hiervoor moeten gebruiken. Het reinigen als vorm van voegwerken, is echter een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend gevelwerken expert. Deze kan met behulp van de juiste technieken ervoor zorgen dat de voegen schoon worden, zonder dat deze beschadigd raken. Hebt u een beperkt budget? Het is mogelijk om zelf cementvoegen te reinigen.

Voegen uithakken

Tijdens de gevelrenovatie laat men vaak voegwerken uitvoeren. Het cement tussen de stenen heeft immers een belangrijke functie: regenwater tegenhouden. Naast deze praktische functie zorgt een goede voeg ook voor een fraaie buitenmuur. Voordat het zo ver is moet u de voegen laten verwijderen. Dit kan op twee manieren: uithakken of uitslijpen. Het voordeel van uithakken is dat het minder stof veroorzaakt. Men gebruikt hierbij een pneumatische hakhamer. Precisie is hierbij vereist, zodat het onderliggende steenwerk niet wordt beschadigd. Na het uithakken van het voegwerk ontstaat er een stabiele, hechtende ondergrond voor het nieuwe voegmiddel. Heeft de voorgevel erg hard of smal voegwerk? Dan gaat de voorkeur vaak uit naar het uitslijpen van de voegen.

Chemisch reinigen gevel

Is er een gevelreiniging nodig? Nadat de specialist uit Brussel de buitenmuur heeft geïnspecteerd wordt er bepaald welke reinigingsmethode het meest geschikt is. Chemische gevelreiniging is dan een interessante én voordelige optie. De meeste gevels zijn immers geschikt voor een chemische gevelreiniging. Daarnaast is de kans op schade minimaal. Bij zandstralen is de kans op schade namelijk veel groter. Tijdens de chemische gevelreiniging brengt men allereerst een chemisch (of biologisch) middel op de stenen aan. Dit middeltje moet zo’n 30 minuten intrekken. Daarna spoelt de specialist de buitenmuur af. Het vervuilde water wordt daarbij opgevangen en gerecycled. Nadat alles ruim een week heeft gedroogd is het uiteindelijke resultaat zichtbaar: een brandschone gevel.

voegen uithakken

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding tegen een bakstenen muur? Het is op dit moment een echte trend in Brussel. Of u nu uw beschadigde gevel wilt verbergen of juist wilt isoleren van buitenaf: houten gevelbekleding zorgt voor een luxe en unieke afwerking. U kunt kiezen uit diverse houtsoorten. Denk aan hardhout en thermowood. Let daarbij goed op de kleur en prijs. Uiteraard is ook de duurzaamheid van belang. Dit is onderverdeeld in duurzaamheidklasse 1, 2 en 3. Werkt u de houten gevelbekleding af? Of wilt u juist die verweerde, natuurlijke vergrijzing creëren? Afwerken is mogelijk met bijvoorbeeld transparante beits en dekkende verf. Tot slot bepaalt u nog de plaatsingswijze: wilt u horizontale of verticale plaatsing? De specialisten kunnen de panelen zowel horizontaal als verticaal bevestigen.

gevelbekleding Brussel

PVC gevelbekleding

Wilt u onderhoudsvrije gevelbekleding? Overweeg dan PVC gevelbekleding. U kent het waarschijnlijk van ramen en deuren. Toch biedt PVC ook veel mogelijkheden als gevelbekleding: van gladde texturen tot en met houtimitaties. Ook kunt u diverse kleuren verkrijgen. Wilt u een klassieke of juist moderne woning creëren in Brussel? Met PVC is het mogelijk. Het materiaal is daarnaast uitermate duurzaam, onderhoudsvrij en brandvertragend. Doordat de panelen relatief dun zijn heeft u veel ruimte om de buitenmuur te isoleren. De PVC panelen worden onderling verbonden middels een tand- en groefsysteem. PVC is immuun voor mosvorming en algengroei. Is na langere tijd de bekleding toch vervuild? Dan kunt u het gemakkelijk schoonmaken door de panelen met water af te spoelen.

Gevel schilderen

Is uw gevel van hout gemaakt en laat u een gevelrenovatie of één van de andere gevelwerken uitvoeren? Dan is het tevens een optie om de gevel te laten schilderen. Het schilderen van de buitengevel dient minimaal eens per vijf jaar te gebeuren om te voorkomen dat het hout beschadigt. Wij adviseren om het hout net zo vaak te schilderen als de kozijnen. Controleer voordat u aan de slag gaat met het schilderwerk bij uw woning in Brussel om problemen als houtrot op tijd te detecteren.

Zandstralen

Eén van de onderdelen van een gevelreiniging of -renovatie is het zandstralen van de buitenmuur. Bij het zandstralen gebruikt men een combinatie van fijne zandkorrels en water, wat tegen de gevel wordt gespoten. Naast het zandstralen van de buitenmuren kunnen wij deze ook voor u gritstralen. Dit is een methode die men inzet voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Het risico op het beschadigen van de muur is dan wel groter. Let dus goed op de ondergrond.

Zelf zandstralen gevel

Zandstralen is een voorbeeld van een gevelreinigingsmethode. Door het zandstralen zal zelfs hardnekkig vuil van de stenen worden verwijderd, en daarmee de uitstraling van de voorgevel weer verbeterd worden. Het risico bij zandstralen is echter wel dat wanneer de stenen enigszins poreus zijn, u het risico loopt dat deze bij de klus beschadigd raken. Wilt u kosten besparen zelf de buitenmuren zandstralen? Volg dan het stappenplan dat onze gevelrenovatie experts uit Brussel voor u hebben opgesteld. Zo weet u zeker dat u de klus snel en vakkundig en op een veilige wijze uitvoert.

  • Stap 1. Analyseer de buitengevel. Kijk in hoeverre deze vervuild is, wat de aard van de vervuiling is, en of de voegen na de klus ook hersteld moeten worden. Vraag eventueel bij omringende woningen naar oplossingen die men daar heeft gekozen voor de vervuiling.
  • Stap 2. Huur een zandstraalmachine bij één van de bouwmarkten uit Brussel. Desgewenst is het ook mogelijk om hier de benodigde reinigingsmaterialen te verkrijgen.
  • Stap 3. Laat u bij de verhuurder goed informeren over de gebruikswijze van het apparaat.
  • Stap 4. Kies het soort zand voor de procedure van gevelreiniging. Kiest u voor grof grit, dan weet u zeker dat er een diepe reiniging plaatsvindt, maar is ook het risico op de beschadiging van de stenen groter.
  • Stap 5. Reinig de buitenmuur.
  • Stap 6. Controleer of het voegwerk en de stenen nog in goede staat verkeren.
  • Stap 7. Kies er eventueel voor om de buitenmuren te impregneren om zo de levensduur te verlengen.
gevel stralen Brussel

Uw gevel is onze expertise!

Expert in alle gevelwerken, van gevelbepleistering, voegwerken, imprengeren tot gevelisolatie.

Gratis offertes aanvragen

Zelf gevel kaleien

Is uw buitengevel sterk verouderd en wilt u er met een eenvoudige techniek voor zorgen dat deze er als nieuw uitziet? Overweeg dan om de muren te kaleien als vorm van gevelbepleistering. Het kaleien van de muur geeft een authentieke uitstraling waarbij de bakstenen worden bedekt met een laagje van enkele millimeters. Dit zorgt ervoor dat de bakstenen niet meer scherp afgebakend zijn, maar geleidelijk in elkaar overgaan. Daarnaast zal het materiaal de ondergrond beschermen. Het voordeel van kalei is namelijk dat dit een damp-open systeem is, wat ervoor zorgt dat stenen kunnen blijven ademen. Wilt u zelf de kalei aanbrengen? Zorg er dan voor dat de (ruwe) ondergrond schoon en vetvrij is zodat de gevelbepleistering beter hecht als u het aanbrengt.

Gevel renoveren

Besparen? Vergelijk diverse offertes!

Wilt u graag weten wat de kosten worden voor een gevelbepleistering of het uitslijpen van uw voegen? Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor een renovatie van enkel een deel van de buitengevel? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor een professionele gevelreiniging? Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk en snel verschillende offertes van vochtbestrijding specialisten uit de regio Brussel. Vergelijk de diverse offertes die u ontvangt (maximaal 5) op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor een gevelrenovatie die voldoet aan uw eisen. Wij garanderen dat al onze professionals uit Brussel u vakkundig met de klus zullen helpen tegen aantrekkelijke prijzen.