Uw gevel renoveren?

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelrenovatie Vilvoorde

Met een gevelrenovatie in Vilvoorde zorgt u ervoor dat de gevel van uw woning er weer als nieuw uitziet. Alle vervuiling wordt verwijderd door middel van een gevelreiniging en een gevelspecialist zorgt voor een vakkundige herstelling van beschadigde voegen en gevelstenen. Impregneer de buitenmuren om ze te beschermen tegen weersinvloeden.

Start gratis offerteaanvraag.

Lees op deze pagina meer over de verschillende gevelwerken en voegwerken. Wist u bijvoorbeeld dat er verschillende reinigingstechnieken zijn zoals zandstralen of stoomreinigen? Daarnaast vertellen we u meer over de gemiddelde prijzen voor een renovatie. Wilt u weten hoe u bespaart op de totaalprijs van de gevelwerken? Lees dan snel verder!

gevelrenovatie Vilvoorde

Voordelen van onze werkwijze

Door het formulier in te vullen ontvangt u meerdere prijsoffertes van specialisten uit de omgeving voor gevelwerken. Dit heeft als voordeel dat u inzicht krijgt in de exacte kosten voor uw gevelwerken of voegwerken, maar ook dat u zeker weet dat u niet te veel betaalt. Elke specialist hanteert zijn eigen tarieven, door te vergelijken bespaart u dus op de prijzen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Onze offerteservice is kosteloos en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.
 • U ontvangt gratis offertes met scherpe prijzen van specialisten voor de reiniging of renovatie.
 • Bespaar tot wel 40% op de renovatiekosten en weet zeker dat u de beste prijs betaalt voor de gevelwerken.

Waarom gevelrenovatie?

Met een gevelrenovatie transformeert u de buitenkant van uw woning. Een oude, verwilderde gevelmuur ziet er na een renovatie compleet nieuw en anders uit! Dit heeft een positief effect op de woningwaarde en uw woongenot. Daarnaast heeft een gevelrenovatie in Vilvoorde een positief effect op de isolatiewaarde van het pand, waardoor u jaarlijks op uw energierekening bespaart.

Welke gevelwerken in Vilvoorde?

Om uw woning er weer stralend uit te laten zien kun je verschillende gevelwerken in Vilvoorde laten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan diverse voegwerken. Door de voegen te reinigen of zelfs uit te hakken en opnieuw aan te brengen krijgt het metselwerk een compleet nieuwe uitstraling!

Veel mensen combineren voegwerken met een gevelreiniging. Een gevelreiniging zorgt ervoor dat het metselwerk schoon van vuil is. Dit heeft bovendien een positief effect op de kwaliteit van de gevel. De experts voeren bij een gevelrenovatie onder andere de volgende gevelwerken voor u uit:

Gevelrenovatie in Vilvoorde; wat zijn de mogelijkheden?

Door een gevelrenovatie in Vilvoorde uit te laten voeren, ziet uw gevel er snel weer als nieuw uit. Eventuele beschadigingen worden netjes hersteld en met een gevelreiniging laat u alle vervuiling weghalen. Naast gevelreiniging is het ook een optie om uw gevel te impregneren om de buitenmuur te beschermen tegen allerlei weersinvloeden of het vervangen van de raamdorpels.

Voegwerken bestaan uit het herstellen, vervangen en aanbrengen van voegen. Ook de schoorsteen is een onderdeel van uw gevel en belangrijk om in goede conditie te houden. Met een schoorsteenrenovatie vervangt u het rookkanaal, het metselwerk of laat u de gehele constructie opnieuw opbouwen door een gevelspecialist.

gevelrenovatie prijzen

Wat kost gevelrenovatie?

De kosten voor een gevelrenovatie zijn erg afhankelijk van het soort werk dat u uit laat voeren. Bent u geïnteresseerd in voegwerken? Voor het uithakken ligt de kostprijs ongeveer tussen de €33,- en €42,- per m² en de prijzen voor het uitslijpen liggen gemiddeld tussen de €35,- tot €50,- per m².

De kostprijs voor het aanbrengen van nieuw voegwerk ligt ergens tussen de €8,- en €100,- en is afhankelijk van het soort voeg dat u kiest. Voor het vervangen van kapotte stenen betaalt u ongeveer €12,50 per steen en de kostprijs van impregneren ligt tussen de €8,- tot €12,- per m². In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de overige kostprijzen.

Benieuwd naar de exacte prijs voor uw klus? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Gevelrenovatie prijzen 2021

Vorm van gevelrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Gevel opnieuw voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gemiddelde prijzen gevelrenovatie

€ 2.300,- tot € 3.500,-

Populaire gevelrenovatie
€2.300,-

– Voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Totaalpakket gevelrenovatie
€3.500,-

– Reinigen, renoveren, voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Gratis offertes vergelijken

Benieuwd naar de exacte prijzen van een gevelrenovatie in Vilvoorde?

Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan, en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes vergelijken

voegwerken Vilvoorde

Voegwerken Vilvoorde

De voegwerken zijn een erg belangrijk onderdeel van de gevelwerken. De voegwerken hebben namelijk, zonder dat u het bewust merkt, een enorme invloed op de uitstraling van de buitenmuur. Vaak zijn de voegwerken het slot van de gevelrenovatie. Bij een renovatie kunnen de gevelrenovatie experts de cementvoegen onder andere uitslijpen of -hakken. Hierdoor ontstaat er de ruimte om nieuwe voegen aan te brengen.

Wie voegwerken in Vilvoorde uit laat voeren, heeft de keuze uit verschillende soorten voegen. Een platte voeg is de meest standaard, en goedkope optie. Kiest u bijvoorbeeld voor de snijvoeg dan lijkt het metselwerk strak en recht, ook als dit in het verleden misschien slordig is gemetseld. Daarnaast worden elastische voegwerken gebruikt om het krimpen en uitzetten van de buitenmuren op te vangen.

Nieuw voegwerk aanbrengen: vakmanschap!

Bekijk hoe een gevelspecialist secuur nieuwe voegen aanbrengt.

Wat kosten voegwerken?

De totaalprijs voor voegwerken is afhankelijk van het type werk dat u laat uitvoeren. Daarnaast is ook de techniek van invloed. Het uithakken of -slijpen van voegen kost gemiddeld tussen de €33,- tot €50,- per vierkante meter. Het aanbrengen van nieuw voegwerk wordt voornamelijk bepaalt door het type voeg dat u laat aanbrengen.

Een platvolle voeg of platvolborstelwerk voeg zijn de goedkoopste opties. Deze kosten gemiddeld tussen de €8,- tot €12,- per m². Een knipvoeg is een stuk duurder, want dit kost meer tijd om aan te brengen en is arbeidsintensiever. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen per type voegwerken en voegsoort.

Besparen op de kosten van voegwerken in Vilvoorde? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Prijs voegwerken 2021

Welke voegwerken? Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Platvolle voeg €8- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk €8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg €8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerken Vanaf €9,- tot €12,- per m²


* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaves vrijblijvend offertes aan van gevelwerkers uit regio Vilvoorde

Soorten voegen

Er zijn verschillende voegsoorten mogelijk voor het aanbrengen van nieuw voegwerk na het renoveren. U kunt bijvoorbeeld de stenen extra laten accentueren met een verdiepte- of teruggehouden voeg. Deze voegsoorten liggen namelijk dieper in het metselwerk. Voegsoorten die juist een beetje uitsteken zijn de knipvoeg en de snijvoeg. De knipvoeg wordt niet, zoals de naam doet vermoeden, geknipt, maar recht afgesneden.

Dit zijn alle voegsoorten:

 • Platvolle voeg: dit is een standaardvoeg en is er in twee varianten, een gladde en geborstelde voeg. Platvolle voegen zijn snel aangebracht.
 • Platvolborstelwerk voeg: voegen met platvolborstelwerk worden na het aanbrengen bewerkt met een borstel. Hierdoor ontstaat er een ruwere structuur.
 • Verdiepte of teruggehouden voeg: deze voegsoorten liggen dieper in het metselwerk. De verdiepte voeg ligt het diepste. Deze voegsoorten vallen niet op en de stenen worden geaccentueerd.
 • Schaduwvoeg: een schaduwvoeg wordt na het aanbrengen afgesneden in een hoek van 45 graden. Hierdoor ontstaat een chique schaduweffect.
 • Knipvoeg: een knipvoeg wordt niet geknipt na het aanbrengen, maar zeer strak afgesneden. Knipvoegen steken iets uit.
 • Snijvoeg: een vakman snijdt de snijvoegen schuin af na het aanbrengen. De voegen steken iets uit de buitenmuur en zowel de onderkant- als bovenkant wordt schuin afgesneden.
 • Elastisch voegwerk: elastisch voegwerk beweegt mee en wordt gemaakt van siliconen. Elastische voegen scheuren minder snel.

voegen Vilvoorde

Voegen herstellen

Het herstellen van de voegen is erg belangrijk. Beschadigde voegwerken zorgt er namelijk voor dat uw gevel niet meer optimaal isoleert. De voegwerken verlopen als volgt: allereerst verwijdert de vakman de beschadigde voegen. Met behulp van mortel maakt de gevelrenovatie specialist daarna een nieuwe voeg. Door alleen de beschadigde voegen te laten herstellen door een voeger bespaart u op de prijzen, omdat niet alle voegwerken uitgehakt hoeft te worden.

De prijzen voor het herstellen van een platte voeg beginnen bij €8,- per m². Voor het herstellen van een snijvoeg bent u meer kwijt. De prijs daarvoor kan oplopen tot €100,- per m².

Voegen uitslijpen

Moeten de voegen tijdens de voegwerken verwijderd worden, dan wordt dit onder andere gedaan door de bestaande voegen uit te slijpen. Bij deze techniek gebruikt de vakman een slijptol. Vaak heeft deze slijptol een zuigslang dat het stof al tijdens de werkzaamheden opzuigt. Tijdens het de voegwerken verwijdert de voeger eerst alle horizontale voegen, gevolgd door de verticale. Deze methode is snel en gemakkelijk, maar zonder ervaring is het risico op beschadigingen aan de stenen relatief groot.

Het uitslijpen van voegen kost tussen de €35,- tot €50,- per m². Meer lezen over voegen uitslijpen? U leest het op deze pagina.

Voegen uithakken

Het voordeel van deze techniek is dat het minder stof veroorzaakt. Men gebruikt hierbij een pneumatische hakhamer. De kans op beschadigingen is kleiner, maar ook bij het uithakken is precisie vereist. Na het uithakken van het voegwerk ontstaat er een stabiele, hechtende ondergrond voor het nieuwe voegmiddel. Heeft de voorgevel erg hard of smal voegwerk? Dan gaat de voorkeur vaak uit naar het uitslijpen van de voegwerken.

Houd rekening met een bedrag tussen de €33,- tot €42,- per m² voor het uithakken van voegen.

Gevel voegen Vilvoorde

Na het uitslijpen of -hakken brengt een vakman uit nieuw voegwerk aan. Hierbij is het belangrijk dat alles vrij is van stof, want dit beïnvloedt de kwaliteit van de nieuwe voegen. Wanneer er een klein gedeelte wordt vervangen, zorgt hij ervoor dat de kleur van het nieuwe voegwerk van de renovatie overeenkomt met het bestaande werk.

Nieuwsgierig naar de prijs voor het gevel voegen in Vilvoorde? Start uw gratis offerteaanvraag!

Voegwerken combineren met gevelreiniging?

Voegwerken worden vaak gecombineerd met een gevelreiniging. Bij renoveren door middel van uithakken of -slijpen van beschadigde of verouderde voegen komt er bijvoorbeeld veel stof vrij. Met een gevelreiniging maakt een vakman uit uw gevel weer helemaal schoon. Een reiniging is nodig voordat een vakman begint met het aanbrengen van nieuw voegwerk.

Voegen reinigen

Het reinigen van voegen is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend gevelwerken expert. Deze gebruikt tijdens de gevelrenovatie verschillende technieken om de voegwerken én de stenen goed schoon te maken. Voorbeelden zijn zandstralen, stoomreinigen of chemisch reinigen. Hier kunt u als particulier niet zomaar mee aan de slag, omdat er strenge regels verbonden zijn aan een dergelijke reinigen.

Laat uw voegen herstellen door een gevelspecialist uit Vilvoorde.

Uw gevel straalt weer alsof hij nieuw is. Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes ontvangen

Kapotte gevelstenen vervangen

Net als verouderde of kapotte voegen, vormen ook kapotte gevelstenen een risico op een verlaagde isolatiewaarde. Een complete gevelrenovatie is gelukkig niet noodzakelijk. Als er enkele gevelstenen gesneuveld zijn kunt u deze laten vervangen. De gevelrenovatie aannemers halen de beschadigde stenen zorgvuldig uit de buitenmuur. Eerst wordt het voegwerk om de stenen heen verwijderd, zodat de gevelstenen los komen te zitten. Hierna plaatsen ze nieuwe gevelstenen en herstellen ze het voegwerk.

Raamdorpels vervangen

Raamdorpels zijn een belangrijk onderdeel van uw ramen. Deze draagt namelijk een groot deel van het raamkozijn en zorgt voor de afwatering van hemelwater. Bij een beschadiging aan de raamdorpels is het daarom belangrijk om deze zo snel mogelijk te herstellen. Hierbij is er de keuze uit een ruim aanbod aan verschillende dorpels, zo kiest u gemakkelijk iets dat bij de stijl van uw woning past.

gevel impregneren Vilvoorde

Gevel impregneren Vilvoorde

Met het gevel impregneren in Vilvoorde beschermt u uw gevelmuren tegen weersinvloeden van buitenaf en vervuiling. Impregneren van de gevel houdt in dat de vakman een impregneermiddel op het oppervlak aanbrengt. Dit impregneermiddel verzadigd de muurstenen, waardoor er een waterafstotende laag ontstaat. Vervuiling is hiermee in de toekomst een stuk gemakkelijker schoon te maken, omdat het niet aan het oppervlak hecht!

Impregneren heeft een positief effect op de gevel, zeker als u deze klus combineert met andere gevelwerken. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de buitenmuren na de gevelrenovatie (preventief) te impregneren. Hiermee behoudt u de nieuwe uitstraling na de renovatie zo lang mogelijk. Voor het impregneren van de gevel betaalt u tussen de €8,- tot €12,- per m².

gevelreiniging Vilvoorde

Gevelreiniging Vilvoorde

Een ander onderdeel van de gevelrenovatie, is een gevelreiniging in Vilvoorde. Hiermee verwijdert u alle vervuiling op de buitenmuren. Dit is belangrijk, omdat vervuiling de kwaliteit van de gevelmuur aantast, waardoor u op termijn last krijgt van een slechtere isolatie.

Er zijn verschillende manieren om uw gevel schoon te maken. Welke methode in uw situatie het meest geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van twee belangrijke factoren: de kwaliteit van uw gevelmuur en het soort vervuiling. Zo is zandstralen erg geschikt om hardnekkige vervuiling weg te halen, maar is deze methode iets te zwaar voor zwakke of oudere gevels. De specialisten gebruiken onder andere de volgende technieken:

Wat kost gevelreiniging?

Een gevelreiniging in Vilvoorde hoeft niet heel duur te zijn. Zandstralen kost ongeveer €15,- per m² en is geschikt voor het schoonmaken van hardnekkige vervuiling zoals graffitiresten. Met een chemische reiniging verwijdert u vervuiling zoals verfresten of roest en hiervan ligt de kostprijs rond de €15,- per m².

Nevelstralen is een milde techniek die minder hardnekkige vervuiling verwijdert. Dit kost ongeveer €15,- tot €20,- per m² en de kostprijs voor stoomreiniging ligt zelfs nog lager: hiervoor betaalt u gemiddeld €5,- per m². Houd er rekening mee dat de kostprijs per gevelwerker kan verschillen.

Wilt u zeker weten wat de reiniging gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gevelreiniging kostprijs 2021

Type gevelreiniging Geschikt voor o.a. Gemiddelde prijs per m², inclusief materiaal- en arbeidskosten*
Zandstralen Hardnekkig vuil (bijvoorbeeld graffiti) €15,- per m²
Chemisch reinigen Hardnekkige vuil (verfresten of roest) €15,- per m²
Nevelstralen Milde tot middelzware vervuiling (geschikt voor reinigen oude gebouwen) €15,- tot €20,- per m²
Gevel stoomreinigen Milde aanslag (mos, algen of klimop) €5,- per m²
Vochtstralen Hardnekkige vervuiling, denk aan graffiti en roetaanslag €18,- tot €22,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang prijsopgaven op maat.

Meer informatie over de kostprijs van een gevelreiniging.

Mossen, graffiti of verfresten moeiteloos schoonmaken?

Schakel een gevelreiniging expert uit Vilvoorde in! Vergelijk offertes en bespaar tot 40%.

Gratis offertes vergelijken

Welke soort vervuiling?

 • Witte aanslag: een vakman gebruikt een hogedrukreiniging voor het schoonmaken van de aanslag.
 • Graffiti en verfresten: door zandstralen, vochtstralen of een chemische reiniging in verband met een hardnekkige vervuiling.
 • Onkruid of mos: geschikte reinigingsmethode is stoomreinigen.
 • Roetvervuiling: hardnekkige vervuiling wat door middel van chemisch reinigen verwijderd wordt.

Zandstralen

Eén van de onderdelen van een gevelreiniging of -renovatie is het zandstralen van de buitenmuur. Bij het zandstralen gebruikt men een combinatie van fijne zandkorrels en water, wat tegen de voorgevel wordt gespoten. Door het materiaal dat gebruikt wordt, is dit een relatief hardnekkige methode. Dit betekent dat zandstralen niet altijd geschikt is voor iedere gevel.

Zandstralen kan namelijk beschadigingen aanbrengen op oudere of poreuze buitenmuren. Voordat de vakman begint met het schoonmaken van de voorgevel, controleert hij het oppervlak dus eerst op beschadigingen. Blijkt dat deze niet geschikt is voor zandstralen, dan raadt hij een andere, iets minder ingrijpende techniek aan. Gemiddeld betaalt u voor zandstralen €15,- per m².

Gevel chemisch reinigen

Is er een gevelreiniging nodig? Nadat de gevelwerker uit Vilvoorde de buitenmuur heeft geïnspecteerd wordt er bepaald welke reinigingsmethode het meest geschikt is. Chemische gevelreiniging is dan een interessante én voordelige optie. De meeste gevels zijn immers geschikt voor een chemische gevelreiniging. Daarnaast is de kans op schade minimaal.

Bij zandstralen is de kans op schade namelijk veel groter. Tijdens de chemische gevelreiniging brengt men allereerst een chemisch (of biologisch) middel op de stenen aan. Dit middeltje moet zo’n 30 minuten intrekken. Daarna spoelt de specialist de buitenmuur af. Het vervuilde water wordt daarbij opgevangen en gerecycled. Nadat alles ruim een week heeft gedroogd is het uiteindelijke resultaat zichtbaar: een brandschone gevel. Het chemisch reinigen van een gevel kost gemiddeld €15,- per m².

Hoe werkt zachte chemische gevelreiniging?

Bekijk hoe een gevelspecialist zachte chemische reiniging toepast.

Nevelstralen

Een andere techniek die vaak gebruikt wordt is nevelstralen. Bij nevelstralen maakt de specialist gebruik van een straalmiddel, vergelijkbaar met dat van zandstralen. Dit straalmiddel spuit hij op het oppervlak, waardoor vervuiling al snel verwijdert. In tegenstelling tot zandstralen, wordt het middel bij nevelstralen onder een lagere druk gespoten.

Dit verkleint de kans op beschadigingen aan het oppervlak aanzienlijk. Bij nevelstralen past de vakman de druk en het straalmiddel aan op de kwaliteit van de voorgevel, waardoor deze techniek erg nauwkeurig is. Nevelstralen wordt gebruikt voor het schoonmaken van bijvoorbeeld mosgroei of verfresten. Nevelstralen kost gemiddeld genomen €15,- tot €20,- per m².

gevel reinigen met stoom

Gevelreiniging in Vilvoorde met stoom

Stoomreinigen is een geschikte techniek voor het reinigen van milde vervuiling dat niet te diep is aangehecht. Stoomreinigen is relatief milieuvriendelijk, maar het is wel belangrijk dat het vervuilde water wordt opgevangen. Zo zorgen de specialisten ervoor dat het op de juiste manier wordt verwerkt. Bij stoomreinigen werkt de vakman met stoom onder een temperatuur van 120 tot 160 graden.

Dit spuit hij onder hoge druk op het oppervlak, waarna vervuiling als het ware wegsmelt. Deze methode is geschikt voor kwalitatief goede gevels. Bij oudere panden is een iets mildere techniek een betere keuze. Stoomreinigen van uw gevel is niet duur; u laat dit al doen vanaf €5,- per m².

Vochtstralen

Met vochtstralen gebruikt een vakman een combinatie van water en een straalmiddel, zoals zand. Het staalmiddel wordt in een straalketel vermengt met water en onder lage druk op de gevel gespoten. Vochtstralen is geschikt voor milde tot hardnekkige vervuiling.

Het middel en de grootte van de korrel zijn afhankelijk van de mate van vuil, de gevelbepleistering en de conditie van de buitenmuur. Vochtstralen is duurder dan stoomreinigen. Reken op prijzen tussen de €18,- en €22,- m².

Crepi reinigen

Veelvoorkomende vervuiling van gevelbepleistering van crepi is roet, schimmels of algen. Er zijn verschillende reinigingsmethodes mogelijk. Welke geschikt is, is afhankelijk van de gevelbepleistering en het vuil. Een hogedrukreiniging is vaak niet aan te raden bij crepi van mineralen zoals kalk, want hierdoor kunnen stukken loslaten. Een vakman heeft veel ervaring in het reinigen en weet welke druk er mogelijk is en welke reinigingstechniek.

graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen

Eén van de meest voorkomende problemen in de gevelwerken branche is graffiti. Het schoonmaken van graffitiresten is een enorm ingewikkeld proces, waarbij zware middelen noodzakelijk zijn. De meeste gevelreiniging technieken zijn namelijk niet voldoende. Wilt u van de vervuiling op uw pand af, dan is zandstralen de beste keuze.

Zonder de hulp van een professioneel vakman is het weghalen van graffitiresten nagenoeg onmogelijk. Het is raadzaam om na de gevelreiniging te kiezen voor impregneren. Met impregneren krijgt de gevel een extra, onzichtbare laag waardoor vervuiling niet aan het oppervlak hecht. Ook is het in de toekomst erg eenvoudig te weg te halen!

Waarom na gevelreiniging in Vilvoorde de gevel impregneren?

Na een gevelreiniging in Vilvoorde is het verstandig om de gevel te impregneren. Met een aantal reinigingsmethodes haalt u namelijk de beschermende laag van de buitenmuur. Met impregneren brengt een vakman een transparante beschermlaag aan. Dit beschermt het tegen de weersinvloeden, maar ook vuil hecht zich minder makkelijk. De gevels zien er dus mooier uit na impregneren.

Schoorsteenrenovatie

Een belangrijk onderdeel van een gevelrenovatie is een renovatie van de schoorsteen. Veel mensen vergeten dat dit een onderdeel van de gevel is. Net als bij een standaard gevel, bestaat een renovatie onder andere uit het vervangen van beschadigde metselstenen, het uitslijpen of – hakken van de voegen en het reinigen van het metselwerk. Daarnaast controleert de vakman het loodwerk en de roetschuif.

Een renovatie aan de schoorsteen is erg belangrijk. Wanneer uw schoorsteen in slechte staat is, bestaat er de kans op rookterugslag. Een ernstig gevolg hiervan is dat stoffen zoals koolmonoxide uw woning weer inkomen en dit is erg gevaarlijk voor uw gezondheid.

gevelisolatie plaatsen

Gevelisolatie

Overweegt u een gevelrenovatie met isolatie? Dan is het nu een goed moment om ook de huidige gevelisolatie te bekijken. De werkzaamheden kunt u immers goed combineren, bijvoorbeeld met nieuwe gevelbepleistering. U heeft dubbel voordeel: uw pand ziet er weer als nieuw uit en u bespaart enorm op energiekosten.

De gevelisolatie in Vilvoorde zorgt ervoor dat het winters lekker warm blijft in de woning en zomers juist lekker koel. De specialisten gebruiken in de meeste gevallen kunststof XPS platen. Deze isolatieplaten hebben namelijk een hoge isolatiewaarde. De specialisten brengen deze platen aan op de gevel, eventueel ondersteund met een frame.

Tot slot komt de gevelbekleding: de gevelbepleistering of bijvoorbeeld houten of pvc-bekleding. Gemiddeld ligt de prijs hiervoor tussen de €115,- en €135,- per m², maar u verdient een gedeelte van de renovatie op termijn weer terug dankzij de betere isolatie.

Gevelrestauratie

Bent u de eigenaar of bewoner van een oud of historisch pand en is uw buitengevel niet meer in optimale staat? Met gevelrestauratie in Vilvoorde wordt de buitenmuur in ere hersteld met originele materialen. Gevelrestauratie wordt vaak uitgevoerd bij monumenten en authentieke gevels. Veel mensen verwarren gevelrestauratie met gevelrenovatie. Toch is het niet hetzelfde.

Gevelrenovatie is simpelweg het vernieuwen van een pand. Gevelrestauratie is het herstellen met originele materialen en is daarom ook vaak duurder. Wel worden veelal dezelfde aspecten aangepakt zoals de voegwerken en eventuele scheurvorming. Gevelreiniging of impregneren hoort vaak ook bij het proces. Naderhand is uw buitenmuur in ere hersteld en is de beschermende werking weer optimaal.

Is uw gevel oud en beschadigd? Laat een gevelrenovatie uitvoeren!

Bespaar tot 40% op uw renovatie met het vergelijken van offertes.

Start gratis offerteaanvraag!

Nieuwe gevelbekleding

Is uw gevel in slechte staat, dan is het altijd mogelijk om nieuwe gevelbekleding in Vilvoorde aan te brengen tijdens een renovatie! Hiermee kunt u uw woning zelfs een compleet andere uitstraling geven. Nieuwe bekleding wordt vaak gecombineerd met gevelisolatie, omdat dit de isolatiewaarde enorm verbetert. U heeft onder andere de keuze uit de volgende bekledingssoorten:

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen?

Bekijk in deze video hoe nieuwe bekleding op de gevel wordt aangebracht.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding tegen uw metselwerk? Het is op dit moment een echte trend in Vilvoorde. Of u nu uw beschadigde gevel wilt verbergen of juist wilt isoleren van buitenaf: houten gevelbekleding zorgt voor een luxe en unieke afwerking. U kunt kiezen uit diverse houtsoorten. Denk aan hardhout en thermowood. Let daarbij goed op de kleur en prijs. Uiteraard is ook de duurzaamheid van belang.

Dit is onderverdeeld in duurzaamheidklasse 1, 2 en 3. Werkt u de houten bekleding af? Of wilt u juist die verweerde, natuurlijke vergrijzing creëren? Afwerken is mogelijk met bijvoorbeeld transparante beits en dekkende verf. Tot slot bepaalt u nog de plaatsingswijze: wilt u horizontale of verticale plaatsing? De specialisten kunnen de panelen zowel horizontaal als verticaal bevestigen.

pvc gevelbekleding Vilvoorde

Pvc-gevelbekleding

Wilt u onderhoudsvrije gevelbekleding? Overweeg dan pvc-gevelbekleding. U kent het waarschijnlijk van ramen en deuren. Toch biedt pvc ook veel mogelijkheden als gevelbekleding: van gladde texturen tot en met houtimitaties. Ook kunt u diverse kleuren verkrijgen. Wilt u een klassieke of juist moderne woning creëren? Met pvc is het mogelijk. Het materiaal is daarnaast uitermate duurzaam, onderhoudsvrij en brandvertragend.

Doordat de panelen relatief dun zijn heeft u veel ruimte om de buitenmuur te isoleren. De pvc-panelen worden onderling verbonden middels een tand- en groefsysteem. Pvc is immuun voor mosvorming en algengroei. Is na langere tijd de bekleding toch vervuild? Dan kunt u het gemakkelijk schoonmaken door de panelen met water af te spoelen.

Gevel schilderen

Een relatief goedkope manier om uw gevel van een ander uiterlijk te voorzien, is door middel van schilderen. Behalve een bijzondere uitstraling, zorgt het schilderen van de gevelmuur ook voor een bescherming van het metselwerk. Om deze beschermende functie te behouden is goed gevelonderhoud erg belangrijk. Het is aan te raden om het schilderwerk eens in de zes tot tien jaar te herhalen. Dit zorgt tevens voor een mooiere uitstraling van het geheel.

Gevel bepleisteren

U kunt de buitenmuren van uw woning bepleisteren met gevelbelbepleistering. Een gevelbepleistering kan bestaan uit het bepleisteren met een kalklaag, cementlaag of organische afwerking. Het is aan te raden om het aanbrengen van gevelbepleistering over te laten aan een gevelwerken expert. Zo weet u zeker dat de gevelbepleistering op de juiste manier is aangebracht en voorkomt u problemen achteraf.

gevelbepleistering Vilvoorde

Gevel kaleien

Kaleien is een speciale schildertechniek die al jarenlang wordt toegepast voor het bepleisteren van een gevel. Bij het kaleien gebruikt de specialist een blokkwast, waarmee hij dunne kalkpleister uitstrijkt op het oppervlak. Het kaleien zorgt voor een extra kalklaag, die de woning een erg bijzondere en authentieke uitstraling geeft. Daarnaast beschermt het kaleien de woning tegen weersinvloeden van buitenaf en verbergt het lelijke oneffenheden!

Gevelrenovatie met steenstrips

Steenstrips zijn dunne bakstenen die op de oude gevel gelijmd worden met behulp van metselwerk. Het aanbrengen van steenstrips is een stuk sneller en goedkoper dan het plaatsen van nieuw metselwerk, maar heeft hetzelfde resultaat.

Steenstrips worden voornamelijk geplaatst na het plaatsen van gevelisolatie. U moet de gevelisolatie namelijk afwerken met gevelbekleding. Als u dezelfde uitstraling van het metselwerk wilt behouden, zijn steenstrips de beste optie.

Gevelrenovatie crepi

Crepi is een sierpleister die ook aan de buitenkant van uw woning gebruikt kan worden. Hiermee geeft u het pand een strakke en moderne uitstraling. Crepi is in twee varianten verkrijgbaar: als kunstharspleister of als minerale sierpleister. Kunstharspleister is vooral geschikt in combinatie met gevelisolatie terwijl minerale pleister vooral geschikt is om oneffenheden te verbergen.

Spuitkurk

Spuitkurk wordt ook wel eens gespoten kurk genoemd en is een milieubewust en natuurlijk product. Spuitkurk wordt gemaakt van kurkvezels en wordt voornamelijk gebruikt voor het bekleden van gevels. De gevel is na de behandeling afgesloten, maar nog wel damp-open. Daarnaast heeft gespoten kurk uitstekende isolerende eigenschappen en is het verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ook binnenshuis wordt kurk gebruikt. Een vakman gebruikt dan een kleine korreldikte voor een strakke afwerking.

Leien voor de gevel

Leien zijn niet alleen geschikt voor daken, maar ook voor gevels. Het geeft uw woning een uniek karakter. U heeft de keuze uit kunstleien en natuurleien. Kunstleien zin gemaakt van cement en kunststof en goedkoper dan natuurleien, deze worden gemaakt van natuursteen. Leien zijn duurzaam en gaan tientallen jaren mee.

Gevelplaten

Een gevelrenovatie door middel van gevelplaten heeft een aantal voordelen. Gevelplaten zijn brandveilig, beschermen uw gevel en zijn snel aan te brengen. U heeft de keuze uit een gamma aan kleuren en stijlen. De platen worden gemaakt van pvc, zink of hout. Ze worden op een houten of metalen draagstructuur bevestigd door een vakman.

Wat is goedkope gevelbekleding?

Eén van de goedkoopste soorten gevelbekleding is gespoten kurk. Een vakman brengt dit namelijk zeer snel aan. Andere soorten goedkope bekleding zijn gevelplaten, kunstleien of crepi. Leien zijn eenvoudig aan te brengen en kunstleien zijn goedkoper dan natuursteenleien. Wilt u meer informatie of exacte prijzen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Lees hier meer over de prijzen van gevelbekleding.

renovatie van gevel Vilvoorde

Vergunning nodig voor gevelrenovatie?

Voor werkzaamheden aan de gevel is niet altijd een bouwvergunning nodig. In principe is er een standaard bouwgrens van tien centimeter. Als u gevelisolatie en –bekleding wilt aanbrengen en deze meer dan tien centimeter uitsteekt dan moet u mogelijk een vergunning aanvragen.

In het Vlaamse gewest moet u voor de voorgevel bovendien altijd een vergunning aanvragen, terwijl de werkzaamheden aan de zij- en achtergevels geen vergunning vereisen.

Premies gevelrenovatie

2021

Er zijn in Vlaanderen verschillende premies die u kunt aanvragen bij gevelwerken. Bij deze premies krijgt u een gedeelte van uw renovatie weer terug, zodat een gevelrenovatie een aantrekkelijke optie is. Dit wordt gedaan om CO2 uitstoot te verminderen. U hebt onder andere recht op de overkoepelende renovatiepremie en mogelijk is er nog een premie die u kunt aanvragen. Daarnaast betaalt u een verlaagd btw-tarief op alle materialen en werkzaamheden.

Overkoepelende renovatiepremie

Op 1 februari 2019 is de nieuwe overkoepelende renovatiepremie in gegaan. Deze vervangt de oude verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie. Voor werken aan uw gevel, zoals gevelreiniging, aanbrengen van nieuwe gevelbekleding, voegwerk en zelfs gevelisolatie kunt u gebruik maken van de overkoepelende renovatiepremie. Kijk op vlaanderen.be voor de volledige lijst van alle werken die in aanmerking voor deze premie.

Let daarnaast ook goed op de voorwaarden die worden gesteld. U kunt zowel als bewoner en als verhuurder in aanmerking komen voor de overkoepelende renovatiepremie. De werken zijn opgedeeld in 4 categorieën. Per categorie moet u bijvoorbeeld voor een minimum van €2.500,- euro aan facturen kunnen laten zien. Meer informatie en uitleg over alle voorwaarden vindt u op vlaanderen.be.

Hoeveel btw op gevelrenovatie?

Op verschillende werken betaalt u een blijvend verlaagd btw-tarief van 6%. Hieronder vallen ook gevelwerken als het vernieuwen van de voorgevel, gevelreiniging of het voegwerk. U betaalt dit verlaagde btw-tarief op zowel de materiaalkosten als de arbeidsuren. Dit maakt het inschakelen van een gevelwerken specialist extra aantrekkelijk: voor bouwmaterialen die u zelf koopt betaalt u namelijk wel gewoon 21% btw. Op belgium.be leest u meer over het verlaagd btw-tarief.

Gemeentelijke premies

Naast deze landelijke premies heeft u mogelijk recht op een gemeentelijke of plaatselijke subsidie in Vilvoorde. Deze vindt u eenvoudig via premiezoeker.be. Hier kunt u aangeven in welke gemeente of plaats u woont, welke werkzaamheden u uitvoert en of u in een koop- of huurwoning woont. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van alle premies die u kunt aanvragen.

gevelwerken Vilvoorde

Besparen op gevelrenovatie in Vilvoorde? Vergelijk offertes!

Wilt u graag weten wat de kosten worden voor gevelrenovatie in Vilvoorde, gevelbepleistering of het uitslijpen van uw voegen? Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor een renovatie van enkel een deel van de buitengevel? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor een professionele gevelreiniging?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de diverse offertes die u ontvangt (maximaal 5) op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor een gevelrenovatie die voldoet aan uw eisen. Wij garanderen dat al onze professionals, ook de vochtbestrijding experts, uit Vilvoorde u vakkundig met de klus zullen helpen tegen een aantrekkelijke totaalprijs.

Gratis offertes vergelijken