Gevelrenovatie Vilvoorde

Voor al uw gevelwerken. Vakwerk tegen scherpe prijzen!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Gevelrenovatie Vilvoorde

Met een uitgebreide gevelrenovatie in Vilvoorde verbetert u de kwaliteit van de buitenmuur enorm! Laat een vervuilde gevelmuur reinigen om grotere beschadigingen te voorkomen en bescherm de gevel tegen vervuiling door deze vervolgens te impregneren. Is de gevel in slechte staat? De vakmannen uit Vilvoorde zijn ook in te schakelen voor het herstellen van de voegen en het metselwerk!

Bent u intussen benieuwd naar de mogelijkheden van een gevelrenovatie in Vilvoorde? Lees dan snel verder. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende gevelwerken, waaronder een gevelreiniging, gevelrestauratie en het aanbrengen van gevelbepleistering. Vergelijk daarna vrijblijvend offertes van maximaal 5 specialisten uit Vilvoorde om zo tot wel 40% op de kosten te besparen!

Gevelwerken Vilvoorde

Gevelwerken

De term gevelwerken staat voor alle klussen die wij rondom en aan de gevel kunnen uitvoeren. Hierbij kunt u onder andere denken aan het uitvoeren van een gevelreiniging, het controleren van de schoorsteen, het verbeteren van de voegwerken of het impregneren van de buitenmuren. Welke gevelwerken u kan laten uitvoeren is afhankelijk van de staat van de muur. Hoe meer beschadiging, hoe intensiever de reiniging of renovatie moet zijn.

Gevelrenovatie Vilvoorde

Voegwerken

De voegwerken vormen onderdeel van de gevelwerken. Bij de voegwerken horen diverse kleinere klussen zoals het uitslijpen of uithakken van de voegen of het herstellen van kleine beschadigingen. Wanneer u een gevelrenovatie laat uitvoeren, dan is het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de bakstenen, maar ook aan het voegwerk. Zo weet u zeker dat er hier geen problemen ontstaan met lekkage door de voegen heen.

Gevelreiniging

Door uitlaatgassen en de invloeden van weer en wind zal er op de meeste gevels in Vilvoorde na verloop van tijd vuile aanslag ontstaan. Dit ziet er meestal uit als een soort zwarte laag over de stenen heen. Met een gevelreiniging kan dit vuil eenvoudig verwijderd worden. Er bestaan verschillende methoden voor een gevelreiniging. Zo is het een optie de stenen te zandstralen, maar ook een chemische reiniging of stoomreiniging is een oplossing.

Gevelbepleistering

Hebben uw buitenmuren veel beschadigingen en is dit met een gevelreiniging niet te herstellen? Dan wordt het tijd voor een nieuwe gevelbepleistering. Het bepleisteren van gevels is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend vakman uit Vilvoorde. Zo weet u zeker dat de gevelbepleistering op een juiste manier wordt uitgevoerd, en profiteert u de komende tijd weer van een prachtige uitstraling van het pand.

Gevelreiniging Vilvoorde

Gevel impregneren

Eén van de meest populaire technieken voor beschermen van de gevel is het impregneren van de muren. Bij het impregneren wordt er over de gevel een vloeibare laag impregneermiddel aangebracht. Dit impregneermiddel zal de stenen en voegen verzadigen en zo ervoor zorgen dat regenwater en vuil niet meer in de façade kan trekken. Wilt u zelf de voorgevel impregneren? Let dan goed op dat u over alle gevelonderdelen goed bedekt met het impregneermiddel.

Gevelrenovatie prijzen

Gevelrenovatie prijzen

De prijzen voor het laten uitvoeren van een gevelrenovatie, gevelreiniging of één van de andere voegwerken of gevelwerken zijn afhankelijk van vele factoren. Zo is bijvoorbeeld de techniek voor de gevelreiniging van invloed op de prijs, en ook de grootte van het oppervlak. Wilt u weten wat de exacte prijs is voor een gevelrenovatie bij u in Vilvoorde? Vraag dan vrijblijvend enkele offertes aan via ons offerteformulier. Wij informeren u met alle plezier over de kosten voor gevelrenovatie.

Schoorsteen renovatie

Eén van de klussen binnen de gevelwerken en voegwerken die vaak vergeten wordt is de renovatie van de schoorsteen. Een schoorsteen renovatie bestaat uit meerdere onderdelen. Zo zullen onze specialisten uit Vilvoorde eerst de stenen en voegen controleren op beschadigingen en slijtage. Daarna zullen zij de nodige onderdelen herstellen en schoonmaken. Het is ook mogelijk om de schoorsteen volledig te laten verwijderen. Voor het verwijderen van de schoorsteen gelden bepaalde voorwaarden.

Graffiti verwijderen

In Vilvoorde gebeurt het regelmatig dat er graffiti op een buitenmuur wordt gespoten. Het verwijderen van graffiti kan heel lastig zijn, en wil meestal niet met een standaard reinigingsmiddel. Het alternatief is zandstralen, of een gevelreiniging met behulp van een chemische reiniging. De chemische middelen waar onze gevelrenovatie professionals gebruik van maken heeft geen nadelige invloed op het milieu en zal ook uw buitenmuur niet beschadigen. Wij helpen u desgewenst graag.

gevel restaureren

Gevelrestauratie

Een gevelrestauratie is vergelijkbaar met een renovatie, alleen gebruikt men bij de restauratie uitsluitend originele materialen. Zo wordt uw historische pand in Vilvoorde in originele staat hersteld. Bij een renovatie draait het vooral om het vernieuwen van de buitenmuur. Hierbij gebruikt men dus ook nieuwe materialen, in plaats van originele, oorspronkelijke materialen. Gevelrestauratie kan uit alleen voegwerken bestaan, maar ook uit het restaureren van stenen en het herstellen van sierelementen. Nauwkeurigheid en vakmanschap is hierbij essentieel. Na de restauratie heeft de buitenmuur weer een optimale, beschermende werking. Daarnaast is de buitenmuur in al zijn glorie hersteld. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de buitenmuur af te werken met impregneermiddel. Zo creëert u een extra beschermingslaag.

gevel isoleren Vilvoorde

Gevelisolatie

Kan uw pand in Vilvoorde wel een gevelrenovatie gebruiken? Kijk dan ook goed naar de mogelijkheden om gevelisolatie aan te laten brengen. Zo kunt u de werkzaamheden combineren. Na uw dak is de muur de belangrijkste oorzaak van het warmteverlies. Het isoleren van de buitenmuren loont dus enorm. De mogelijkheden bij gevelisolatie bestaan uit spouwmuurisolatie en het isoleren van de muren aan de buitenzijde. Met name deze laatste variant is uitstekend te combineren met gevelrenovatie. De specialisten uit Vilvoorde plaatsen dan isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de muur, en werken dit af met nieuwe gevelbekleding zoals gevelbepleistering. Ideaal wanneer het dus om een beschadigde, of minder fraaie buitengevel gaat. Daarnaast vormt de besparing (tot wel 20%) op de energiefactuur een enorm voordeel.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Wij renoveren en verbeteren jaarlijks van vele klanten de gevel.

Vrijblijvend offertes aanvragen
gevelbepleistering Vilvoorde

Voegen uitslijpen

Het uitslijpen van de voegen gebeurt met een slijptol met een voegblad. De dikte van dit blad is afhankelijk van de dikte van uw voegen. Wilt u zelf de voegen uitslijpen? Zorg er dan voor dat u een zuigslang aan het apparaat toevoegt om zo al het stof weg te halen. Het uitslijpen van de voegen is een risicovolle klus, omdat u hiermee ook gemakkelijk andere delen van de gevel beschadigt. Het is daarom ook raadzaam om voor de voegwerken een gevelrenovatie expert in te schakelen.

voegwerken Vilvoorde

Voegen reinigen

Binnen de voegwerken hoort ook het reinigen van de voegen. Hoewel hier verschillende technieken voor bestaan, adviseren wij het gebruik van een stoomreiniger. Door te reinigen met stoom zal er zo weinig mogelijk beschadigd worden aan de voegen zelf, maar deze wel schoonmaken. Wanneer de voegen op deze wijze niet schoon worden, of wanneer ze afbrokkelen, dan adviseren wij om ze te laten uithakken of uitslijpen voor een optimaal resultaat.

Voegen uithakken

Oud en brokkelig voegwerk vermindert de uitstraling van uw woning in Vilvoorde. Tijdens de renovatie moet men het oude voegwerk dus professioneel verwijderen. Zo creëren de voegwerken specialisten een stabiele, hechtende ondergrond voor het nieuwe voegspecie. Er bestaan twee methodes om het voegwerk te verwijderen: uithakken en uitslijpen. Bij het uithakken gebruiken de renovatie experts een hakhamer op luchtdruk. Uithakken is vaak de snelste en goedkoopste methode. Gaat het echter om erg harde of smalle voegen? Dan is het uitslijpen van het voegwerk een geschikte optie. Met het uitslijpen is een erg hoge precisie mogelijk. Bij beide methodes is vakmanschap vereist. Zo voorkomt u dat tijdens de voegwerken de stenen beschadigen.

Chemisch reinigen gevel

Is uw buitenmuur hardnekkig vervuild, maar is zandstralen nog niet nodig? Bij hardnekkig vuil is zachte gevelreiniging, zoals nevelstralen en stoomreiniging niet effectief genoeg. Chemisch reinigen is dan een geschikte optie. De specialist uit ons netwerk begint met het inspecteren van de buitenmuur. Hierbij let men goed op het type vervuiling en de ondergrond. Zo kan, samen met u, beslist worden welke reinigingsproducten het meest geschikt zijn. De specialist uit Vilvoorde brengt het chemisch (of biologisch) middel aan op de buitenmuur en laat het even inwerken. Vervolgens spuit men de gevel af met warm water. Het uiteindelijke resultaat is na een week zichtbaar. De buitenmuur is dan vrij van vervuiling en ziet er weer als nieuw uit. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aan!

voegwerken Vilvoorde

Houten gevelbekleding

De gevelbekleding bepaalt voor een groot gedeelte het karakter van uw woning in Vilvoorde. Wilt u een moderne look creëren met crepi gevelbepleistering? Of spreekt de unieke stijl van houten gevelbekleding u aan? Houten bekleding aanbrengen tijdens de gevelrenovatie: we zien het steeds meer. Onder de houten bekleding is het mogelijk om zowel harde isolatieplaten, als zacht isolatie zoals glaswol of rotswol te plaatsen. U heeft de keuze uit diverse soorten hout. Veel mensen kiezen voor hardhout of thermowood. Beide varianten hebben een lange levensduur, tot wel 25 jaar of langer en kunnen onbehandeld worden geplaatst. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de houten bekleding te beitsen of te verven. Wilt u een horizontale of verticale plaatsing? Aan u de keus.

houten gevelbekleding Vilvoorde

PVC gevelbekleding

Gevelbepleistering en houten bekleding vormen populaire keuzes tijdens de gevelrenovatie. Toch moeten we PVC gevelbekleding niet vergeten. Het biedt namelijk enorm veel voordelen. De prijs-kwaliteit verhouding van PVC is uitstekend. Daarnaast is PVC onderhoudsvrij. Heeft u een klassieke of juist moderne woning in Vilvoorde? PVC is in beide gevallen een geschikte keuze. Er bestaan namelijk enorm veel kleuren en structuren. Diverse materiaalimitaties zijn mogelijk, denk aan metaal en hout. Door de verschillende kleuren is er altijd een kleur die perfect past bij uw ramen en deuren. De plaatsingswijze is als volgt: de specialisten plaatsen de gevelpanelen op een houten onderstructuur. Via een tand- en groefsysteem verbindt men de panelen met elkaar.

Gevel schilderen

Wilt u uw gevel beschermen tegen de invloeden van weer en wind? Overweeg dan om deze te schilderen. Zeker verf met een speciale topcoating zorgt ervoor dat uw gevel lange tijd in goede staat blijft. Wie eigenhandig de gevel wil schilderen dient zich goed voor te bereiden. Daarnaast is het soms handig om een steiger te huren. Met een steiger werkt u sneller en hiermee worden ook risicovolle situaties voorkomen.

Zandstralen

Eén van de technieken voor gevelreiniging is zandstralen. Bij het zandstralen van de gevelstenen wordt er een mengsel van water en zand tegen de muur gespoten om zo het vuil weg te halen. Het is te vergelijken met een soort scrub voor de huid. Voor het zandstralen hebt u de keuze uit meerdere zandsoorten, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Laat u desgewenst informeren door één van onze gevelwerken experts.

Zelf gevel kaleien

Een techniek die steeds populairder wordt in Vilvoorde is het kaleien van de muren. Het plaatsen van kalei over de gevelmuur heeft als gevolg dat de bakstenen niet meer duidelijk te onderscheiden zijn, terwijl de structuur wel zichtbaar blijft. Het voordeel van een kaleilaag is dat het een damp-open systeem is. Dit betekent dat de stenen wel beschermd zijn tegen de invloeden van weer en wind, terwijl de stenen nog steeds kunnen ademen. Wilt u zelf de buitengevel kaleien? Volg dan het onderstaande stappen plan voor een snel en vakkundig resultaat.

  • Stap 1. Start met het verwijderen van losse onderdelen aan de muur. Denk aan losse stenen, planten en andere vervuiling.
  • Stap 2. Zorg ervoor dat de bakstenen verzadigd zijn met water. Met name bij oudere woningen vergt dit enig werk. Wij adviseren om dit minimaal een dag voor het kaleien uit te voeren.
  • Stap 3. Huur een steiger en kies het soort kalei dat u aan wilt brengen. Meng de kalei aan voor de eerste laag. Dit kan het beste met een 4/5 waterhoeveelheid van wat op de handleiding staat.
  • Stap 4. Breng dan de eerste laag aan. Deze kaleilaag mag wat dikker zijn omdat u hiermee eventuele oneffenheden egaliseert.
  • Stap 5. Verdun de overgebleven kalei met extra water, en breng dan een tweede laag aan.
  • Stap 6. Werk altijd met meerdere mensen als het om een groot oppervlak gaat. Zo weet u zeker dat de kalei in een egale laag wordt aangebracht.
gevel impregneren Vilvoorde

Uw gevel is onze expertise!

Expert in alle gevelwerken, van gevelbepleistering, voegwerken, imprengeren tot gevelisolatie.

Gratis offertes aanvragen

Zelf zandstralen gevel

Het zandstralen van de gevel is één van de vele klussen op het gebied van gevelreiniging en –renovatie die u zelf kunt uitvoeren. Voor het schoonmaken geldt dat u allereerst de gevel moet controleren op beschadigingen en kwaliteit. Wanneer de buitenmuren of voegen een te lage kwaliteit hebben, dan is het beter om een volledige gevelrenovatie uit te laten voeren om problemen op de lange termijn te voorkomen. Is uw gevelmuur geschikt voor het zandstralen? Kies dan voor de zandsoort waar u gebruik van wilt maken. Er bestaan fijne zandsoorten die lichte vervuiling verwijderen maar ook de zogeheten gritkorrel is een mogelijke keuze. Een derde aandachtspunt voor het zandstralen is dat de zandstraalmachine met voorzichtigheid moet worden gebruikt. Onjuist gebruik kan leiden tot ernstige verwondingen. Laat u daarom door de verhuurder uit Vilvoorde altijd goed informeren over de juiste gebruikswijze en de risico’s waar u rekening mee dient te houden. Op deze manier zal het reinigen van uw woning of bedrijfspand goed en veilig verlopen.

Gevel renoveren Vilvoorde

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van de gevelwerken en voegwerken? Dan bent u bij ons op de juiste plek terechtgekomen. Wij werken samen met vele specialisten uit Vilvoorde die u met alle plezier van dienst zijn bij een gevelrenovatie, gevelreiniging of een renovatie van de schoorsteen. Ook voor vochtbestrijding zoals het impregneren en injecteren van de buitenmuren bent u bij ons aan het goede adres. Bent u benieuwd naar de kosten voor een gevelrenovatie of gevelreiniging? Vraag dan geheel vrijblijvend via ons offerteformulier diverse prijsopgaven aan en vergelijk deze zelf op basis van prijzen en aanbod. U ontvangt dus meerdere gevelwerken offertes. Wij helpen u graag verder!