Muren impregneren

Eén van de technieken waarmee u opstijgend vocht kunt voorkomen is door de muren te impregneren. Bij het impregneren wordt een speciaal impregneermiddel op de muur aangebracht, die ervoor zorgt dat opstijgend vocht niet meer door de stenen en voegen heen kan. Het impregneren van muren kan tijdens een gevelrenovatie worden toegepast, om zo de kosten voor het proces enigszins te verminderen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het impregneren van de buitenmuren? Hebt u een vraag over vochtbestrijding? Of wilt u meer weten over de kosten voor gevelrenovatie of gevelreiniging? Op deze pagina proberen wij u van enige informatie te voorzien. Is de informatie niet afdoende? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze vochtbestrijding professionals via de offertepagina. De experts beantwoorden uw hulpvraag snel en vakkundig, en sturen u desgewenst een prijsopgave toe. U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

muren impregneren

Vochtige muren

Wanneer de binnenmuren vochtig zijn, dan kan dit het gevolg zijn van diverse zaken. Onze professionals hebben de oorzaken voor opstijgend vocht voor u op een rijtje gezet, zodat u kunt achterhalen wat de oorzaak is van uw probleem. Het impregneren van de muren kan voor al deze problemen de juiste vorm van vochtbestrijding zijn.

  • Waterinsijpeling. Wanneer het vocht zich op verschillende hoogtes in uw muren bevindt, dan is waterinsijpeling via de buitenmuren de meest waarschijnlijke optie. Een slechte bouwconstructie of verouderd metselwerk kunen dit tot gevolg hebben. Hoewel u de buitenmuur kunt impregneren, adviseren wij een volledige gevelrenovatie.
  • Grondvocht. Wanneer de vochtproblemen vooral ontstaan aan de onderzijde van de vloer dan komt dit wellicht door grondvocht. Dit wordt veroorzaakt door een poreuze fundering. Het vervangen van de fundering of het injecteren van de binnenmuren zijn additionele technieken voor vochtbestrijding.
  • Na-isolatie. Een derde oorzaak ligt in de na-isolatie van spouwmuren. Hoewel dit vele voordelen oplevert voor de energie-efficiëntie van uw pand, levert dit een risico op wat betreft vochtplekken. Water dat zich voor de isolatie al in de spouwmuur bevond, heeft dan namelijk geen weg meer naar buiten.
gevel impregneren

Schimmels in huis

Schimmel in huis is tevens een gevolg van vochtige binnen- en buitenmuren, of een probleem met de afwatering in uw kelder. U kunt schimmel het beste voorkomen door uw hele huis goed te ventileren. Maak hierbij het liefst gebruik van een ventilatie met behulp van buitenlucht. Is dit niet mogelijk? Kies dan voor ventileren met behulp van een intern ventilatiesysteem. Deze kunnen wij indien gewenst snel en vakkundig voor u plaatsen. Is er al schimmel ontstaan? Maak dan gebruik van een standaard schimmelverwijderaar om deze te verhelpen. Staat er schimmel op de gevel? Kies dan eventueel voor een gevelreiniging of gevelrenovatie om het wooncomfort en de prijswaarde van uw huis te optimaliseren.

Zelf muren waterdicht maken

Het waterdicht maken van de muren kan door deze te injecteren of impregneren. Beide technieken voor vochtbestrijding kunt u het beste overlaten aan een professional. Het is echter ook mogelijk om deze klus zelf uit te voeren. Kiest u ervoor om de muren te impregneren en ze zo waterdicht te krijgen, dan kunt u het beste gebruik maken van een professioneel impregneermiddel. Hoewel het mogelijk is om dit impregneermiddel over de muur te vernevelen, is het beter om deze in een lichte stroom over de gehele muur te laten stromen. Zo heeft het impregneermiddel meer kans om de stenen te impregneren en zo de muur waterdicht te krijgen. Zorg ervoor dat het impregneermiddel over de hele muur stroomt, en geen enkel deel overslaat. Het is eventueel een optie om met een kwast enkele slecht bereikbare delen te impregneren. Wilt u de binnenmuur impregneren? Zorg er dan voor dat u de vloer goed beschermt, en dat u het overtollige impregneermiddel opvangt om te kunnen hergebruiken.

Prijs muur laten impregneren

De kosten voor het waterdicht laten maken van uw muren zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo is het de vraag of onze professionals eerst schimmel moeten weghalen, en wat het oppervlak is van uw muren. Daarnaast wordt de prijs eveneens beïnvloed door de vraag of u kiest voor een volledige gevelrenovatie of een gevelreiniging toevoegt aan het bewerken van de muren en het tegengaan van opstijgend vocht in huis. Wilt u graag een exacte prijsindicatie voor het bestrijden van vocht in uw huis? Vraag dan via het contactformulier een geheel vrijblijvende prijsopgave aan. Wij sturen u deze met alle plezier toe.

Piet van der Veen: netwerk van vochtbestrijders

Vochtige muren in uw huis? Wij hebben scherpe prijzen voor het behandelen van uw muren met impregneermiddel.

Gevelrenovatie en reiniging

Een gevelrenovatie of gevelreiniging kan aan het proces voor vochtbestrijding worden gekoppeld. Bij een gevelrenovatie zullen onze professionals uw gehele gevel controleren op beschadigingen en deze desgewenst eveneens van isolatie voorzien. Een gevelrenovatie neemt wel veel tijd in beslag en zal aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Hoewel een gevlereiniging onderdeel kan zijn van de gevelrenovatie, is het ook mogelijk om deze los te zetten van de gevelrenovatie. Een gevelreiniging bestaat uit het verwijderen van aanlsag, graffitie en andere producten van de buitengevel, om deze vervolgens te voorzien van een nieuwe laag impregneervloeistof. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten voor een gevelreiniging? Wij informeren u graag en zijn u snel en vakkundig van dienst.

muren impregneren offerte