Vochtbestrijding Leuven

Vochtbestrijding Leuven

Het waterdicht maken van kelders, het injecteren van buitenmuren en het verwijderen van vocht zijn allemaal klussen die binnen de vochtbestrijding- en waterdichtingswerken vallen. Hebt u last van vochtplekken en andere vochtproblemen, of wilt u graag weten wat wordt verstaan onder een hydrofuge oplossing? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met menig vochtwering specialist in Leuven, die u allen snel en vakkundig kunnen helpen bij het impregneren van muren en andere vormen van vochtbestrijding. Via het contactformulier kunt u eenvoudig en snel meerdere prijsopgaven aanvragen, die u zelf kan vergelijken op basis van prijs en aanbod. Hebt u een vraag aan een vochtbestrijding expert? Aarzel dan niet om deze te stellen via het webformulier.

vochtproblemen Leuven

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een veelvoorkomend probleem in Leuven. Opstijgend vocht kan een gevolg zijn van verschillende zaken zoals stijgend grondwater of doorslaand regenwater. In de meeste gevallen komt het optrekkende water bij de fundering binnen en zal dan via de wanden en spouwmuur omhoog komen. In de meeste gevallen wordt de vochtproblemen dan ook ontdekt doordat er een vochtplek ontstaat boven de plint. Het gevolg van stijgend vocht is onder andere een aantasting van houten vloeren, en schimmelvorming. Wij helpen u graag verder.

kelderafdichting Leuven

Vochtproblemen in huis

Wie vochtproblemen in huis heeft, zal dit aan verschillende zaken merken. Zo zult u merken dat de was minder snel droogt, of dat u last heeft van een hoger energieverbruik. Andere indicatoren van vochtproblemen zijn een muffe geur en loslatend behang. Ook vochtplekken en schimmel zijn een goede aanwijzing dat er een vochtprobleem is. De juiste aanpak van vochtproblemen is afhankelijk van de exacte oorzaak. Het is daarom van belang dat een waterdichtingswerken of vochtbestrijding expert uit Leuven eerst de nodige controles uitvoert, voordat er voor een aanpak wordt gekozen.

Welke oplossingen zijn er?

Voor de vochtwering en vochtbestrijding zijn er verscheidene waterdichtingswerken technieken mogelijk. Zo kunnen wij buitenmuren injecteren en impregneren, en is het mogelijk om andere hydrofuge oplossingen toe te passen om stijgend vocht te weren. Voor het waterdicht maken van de kelder maken wij gebruik van verschillende technieken voor kelderdichting. Moet u een keuze maken tussen de vele mogelijkheden? Wij adviseren onze klanten altijd om niet alleen te kijken naar de tijd en materialen voor een bepaalde waterdichtingswerken techniek, maar ook naar de bijbehorende prijzen.

Kelderdichting

Wanneer keldermuren niet bestand zijn tegen de druk van grondwater, dan loopt u het risico op vochtige keldermuren, schimmel en andere vochtproblemen. Wanneer er een dergelijk probleem optreedt is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met een waterdichtingswerken expert uit Leuven. Deze kan u informeren over de verschillende methoden van kelderdichting, en indien gewenst de kelderdichting direct uitvoeren. Door de kelder waterdicht te maken voorkomt u een groot aantal problemen op de lange termijn. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Wij helpen u graag verder.

buitenmuren injecteren

Muren injecteren

Het injecteren van de muren is een zeer populaire en effectieve methode van vochtbestrijding. Bij het injecteren van de buiten- of binnenmuren wordt er diverse boorgaten gemaakt, op korte afstand van elkaar. In deze boorgaten wordt een speciaal injectiemiddel gespoten dat de muren waterdicht maakt, en eventueel optrekkend water blokkeert. Wilt u doorslaande regen tegengaan? Kies dan voor vochtwering door middel van het impregneren van de gevel. Desgewenst kunnen onze vochtbestrijding professionals u van meer informatie voorzien.

hydrofuge Leuven

Impregneren

Het impregneren van de gevel is één van de vochtbestrijding methoden die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Bij het impregneren wordt over de stenen en voegen een impregneermiddel aangebracht, dat poreus gesteente zal verzadigen. Als u zelf gaat impregneren, dan moet u er wel voorzorgen dat het impregneermiddel gelijkmatig over de muur verdeeld wordt. Zo weet u zeker dat de vochtwering optimaal werkt. Laat hiervoor het impregneermiddel voorzichtig in een vloeibare laag over de muur gaan. Stort dus niet in één keer het impregneermiddel op de stenen.

Hydrofuge

Binnen de waterdichtingswerken is de term hydrofuge zeer gebruikelijk. Hydrofuge staat in de meeste gevallen aan het impregneren van een muur of gevel. Daarnaast kan de term hydrofuge oplossingen ook gebruikt worden als een algemene verzamelterm voor vochtwering technieken waarbij de muren behandeld worden met een speciaal middel. Bent u benieuwd naar de methoden die wij voor vochtwering in kunnen zetten? Of wilt u de kelder waterdicht maken met een hydrofuge oplossing? Wij beantwoorden uw vragen snel en vakkundig via het contactformulier dat op de offertepagina staat.

Schimmel verwijderen

Voordat wij aan de slag kunnen met een kelderdichting of het waterdicht maken van muren in een doucheruimte, is het zaak om eerst bestaande schimmels te verwijderen. Het verwijderen van schimmel kan relatief eenvoudig zijn. Meng hiervoor 1 liter heet water met 6 gram soda, en wrijf deze in de schimmel (naspoelen met water). Een andere oplossing is het gebruik van bleekmiddel. Hebben deze middeltjes geen effect? Dan zal waarschijnlijk de hulp moeten worden ingeroepen van een erkend waterdichtingswerken professional uit Leuven voor de inzet van professionele technieken.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze vochtbestrijding experts staan klaar in heel Vlaanderen.

Vochtbestrijding offerte Leuven

Oorzaken van vocht in huis

Wij gaven al aan dat opstijgend vocht een veelvoorkomend probleem is, dat tevens gezien wordt als één van de oorzaken voor vochtproblemen in huis. Naast optrekkend water zijn er andere oorzaken van een hoge luchtvochtigheid en andere problemen. Zo hebben veel mensen in de regio last van condensatie en lekkage. Een vierde mogelijkheid is een probleem met koudebruggen. Een koudebrug ontstaat wanneer er een directe verbinding is tussen de binnenkant van het huis en de buitenkou. Dit kan worden verholpen door de dichting van de kozijnen of het vervangen hiervan.

Luchtvochtigheid in huis

Een hoge luchtvochtigheid in huis kan vele gevolgen hebben. Zo zal door een hoge luchtvochtigheid de kans op ongedierte stijgen is ook het risico op schimmel groter. Het is relatief eenvoudig om een hoge luchtvochtigheid tegen te gaan: u moet gaan ventileren. Zet bijvoorbeeld altijd een raam open wanneer u gaat douchen of koken. Is er niet genoeg mogelijkheid tot ventilatie? Kies dan voor een integraal systeem, waarbij in ieder geval lucht verplaatst wordt. Deze kan met sensoren de luchtvochtigheid in de ruimte meten en hierop direct inspelen, zodat de vochtigheid nooit te hoog wordt.

Water in de kelder

Een kelder wordt door de overheid niet gezien als een verblijfruimte. Daardoor gelden er voor kelders minder strenge bouweisen. Dit heeft als gevolg dat er bij stijgend grondwater of hevige regenval al snel water in de kelder komt. Ontdekt u een waterprobleem? Laat dan snel een waterdichtingswerken expert onderzoek doen naar de beste methode van kelderdichting. Door de kelder waterdicht te maken voorkomt u grotere vochtproblemen als opstijgend water. Voor de kelderdichting zijn diverse technieken mogelijk. Deze leest u verderop op de pagina.

Condensatie

Condensatie treedt op wanneer warme vochtige lucht afkoelt tot onder het dauwpunt. Dit zien wij onder andere wanneer een waterfles uit de koelkast komt en ’s zomers op tafel wordt gezet. Eenzelfde proces treedt op bij ramen, wanneer het binnen warmer is dan buiten. Condens hoeft geen probleem te zijn, omdat het een natuurlijk proces is. Wanneer u echter regelmatig water op de ramen heeft staan, dan is er meer aan de hand. Wij adviseren om dan de oorzaak van de condensatie te achterhalen, en de nodige aanpassingen in huis door te voeren.

luchtvochtigheid

Vochtmeter

Een vochtmeter – of vochtigheidsmeter – is een apparaat dat gebruikt wordt om de exacte locatie van een waterlek te achterhalen. Met dit apparaatje kan de elektrische weerstand van een oppervlak gemeten worden. Hoe lager de weerstand, hoe hoger de vochtigheid in het oppervlak. Naast vochtmeters zijn er ook verschillende apparaten die de luchtvochtigheid in huis meten. Met een dergelijke meter kunt u bijhouden welke activiteiten zorgen voor een verhoogde luchtvochtigheid en met welke randvoorwaarden u het leefklimaat snel en vakkundig kunt verbeteren.

condensatie Leuven

Zelf opstijgend vocht behandelen

Hebt u maar een beperkt budget en wilt u geld besparen op het oplossen van opstijgend vocht? Dan is het mogelijk om zelf een aantal zaken uit te voeren waarmee u muren beter beschermd tegen doorslaande regen. Laat u op voorhand wel goed informeren over de mogelijke oorzaken van het probleem en effectieve vochtbestrijding methoden. Bent u begonnen met een kelderdichting maar lukt het klussen niet helemaal? Neem dan alsnog contact op met een vochtwering specialist uit Leuven. Deze kan het werk op kort termijn voor u afronden zodat u geen last meer heeft van vochtproblemen in uw huis.

Schimmelwerende verf

Wie in een vochtige woning woont weet dat verf heel snel kan gaan bladeren. Om dit te voorkomen is het mogelijk om een speciale schimmelwerende verf op de wanden en plafonds aan te brengen. Deze schimmelwerende verf is lucht doorlatend, waardoor het de onderliggende muren zal blijven ventileren. Hoewel schimmelwerende verf een goedkope en effectieve oplossing kan zijn, is het alleen effectief wanneer u tevens aandacht besteedt aan het aanpakken van het onderliggende probleem. Wanneer de oorzaak voor de vochtproblemen niet wordt aangepakt, dan zal er na verloop van tijd ook weer schimmel groeien door de schimmelwerende verf. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen voor deze speciale verflaag? Wij informeren u met alle plezier.

Hoe optimaal ventileren?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Leuven de vraag hoe zij hun woning nu het beste kunnen ventileren. Feitelijk is dit heel eenvoudig: u dient ervoor te zorgen dat er gedurende de dag en ook ’s nachts voldoende frisse lucht het huis in komt. Dit kan met behulp van een natuurlijke ventilatie (het openen van ramen, deuren en luchtroosters), maar ook met mechanische ventilatie. Onder mechanische ventilatie verstaan wij apparaten die met sensoren de luchtvochtigheid in huis meten, en hierop de ventilator hoger of lager zetten. Er zijn een aantal situaties waarin u meer moet ventileren. Zo zal er tijdens het douchen, koken en het drogen van was meer frisse lucht nodig zijn. Ook tijdens feestjes of andere momenten met veel mensen in huis is voldoende frisse lucht essentieel.

Zelf de kelder waterdicht maken

Veel van de wateroverlast in huis wordt veroorzaakt door problemen met de kelderdichting. Om opstijgend vocht, lagen grondwater en andere vochtproblemen te voorkomen, adviseren wij daarom altijd om de kelder waterdicht te maken. Hiervoor zijn verschillende oplossingen geschikt. Zo is het bijvoorbeeld een optie om de kelderruimte flexibel te bekuipen. Met een speciaal folie en voorzetwanden wordt dan de wateroverlast tegengegaan. Hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om de kelder te draineren. Bij deze techniek zal al het overtollige water naar één plaats worden geleid, om vervolgens weg te pompen. Hoewel dit zeer effectief is, zal het niet alle vochtproblemen oplossen. De techniek waar in Leuven het meest voor wordt gekozen is de vaste bekuiping. Volg voor het plaatsen van deze vaste bekuiping het volgende stappenplan.

  • Stap 1. Controleer de muur op scheuren en gaten en maak de muur stofvrij.
  • Stap 2. Vul de gaten met waterdichte cementspecie, doe dit eventueel in meerdere lagen om krimping van het materiaal te voorkomen.
  • Stap 3. Laat het cement uitharden en breng daarna een primer aan op de muur voor een goede hechting.
  • Stap 4. Pleister de muren met minimaal twee lagen waterdichte pasta.
  • Stap 5. Start pas daarna met de vloer. Breng ook hierop waterdichte pasta aan.
  • Stap 6. Werk de vloer eventueel af met een coating van PUR.
zelf de kelder waterdicht maken

Prijzen

Wie een vochtbestrijding specialist inschakel voor het waterdicht maken van de kelder, of het injecteren van de muren, moet rekening houden met aanzienlijke prijzen. De prijzen worden door diverse factoren bepaald zoals de grootte van het te behandelen oppervlak, het materiaal en de gereedschappen die wij hiervoor moeten inzetten, en de hoeveelheid voorbereidende werkzaamheden. Hoewel het lastig is om een vaste prijs te noemen, moet u rekening houden met ongeveer €7,- per m2, voor het bestrijden van diverse vochtproblemen. Door het vergelijken van verschillende specialisten met kunt u aanzienlijk op de kosten besparen.

Subsidies

Hebt u maar een beperkt budget, maar wilt u wel graag zorgen voor een optimale vochtwering bij uw woning in Leuven? Het is in een aantal gevallen mogelijk om een premie aan te vragen bij de overheid. Een dergelijke subsidie is wel aan enkele voorwaarden verbonden. Zo moet uw pand meer dan 25 jaar oud zijn, en mag u de afgelopen 10 jaar geen renovatiepremie hebben aangevraagd. Bovendien moeten de kosten voor de waterdichtingswerken hoger zijn dan €10.000,- exclusief BTW. Voor welke subsidie u precies in aanmerking komt kan pas worden bepaald wanneer duidelijk is voor welke technieken en materialen precies gekozen wordt.

vocht bestrijden Leuven

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een specialist in Leuven die kan zorgen voor een kelder die waterdicht is? Hebt u een vraag over het injecteren van de buitenmuren? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor één van de andere waterdichtingswerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vochtbestrijding, vochtwering en gevelrenovatie professionals beantwoorden uw hulpvragen met alle plezier, en sturen u desgewenst meerdere vrijblijvende offertes toe. Vul hiervoor nauwkeurig uw wensen voor de kelderdichting of andere hydrofuge oplossingen in op het webformulier. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen, en zullen u spoedig van dienst zijn!