Last van vocht in huis?

Vochtbestrijding is ons vak. Scherpe prijzen!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vochtbestrijding Leuven

Het waterdicht maken van kelders, het injecteren van buitenmuren en het verwijderen van vocht zijn allemaal klussen die binnen de vochtbestrijding- en waterdichtingswerken vallen. Hebt u last van vochtplekken en overige vochtproblemen, of wilt u graag weten wat valt onder een hydrofuge oplossing? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met menig vochtwering specialist in Leuven, die u allen snel en vakkundig kunnen helpen bij het impregneren van muren en andere vormen van vochtbestrijding. Via het contactformulier kunt u eenvoudig en snel meerdere prijsopgaven aanvragen, die u zelf kan vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo bent u gegarandeerd van de beste prijs voor uw vochtbestrijding!

vochtproblemen Leuven

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een veelvoorkomend probleem in Leuven. Opstijgend vocht is een gevolg van verschillende zaken, zoals optrekkend grondwater of doorslaand regenwater. In de meeste gevallen komt het opstijgend vocht bij de fundering binnen en zal dan via de wanden en spouwmuur omhoog komen. In de meeste gevallen worden vochtproblemen dan ook ontdekt doordat er een vochtplek ontstaat boven de plint. Het gevolg van opstijgend vocht is onder meer een aantasting van houten vloeren, en schimmelvorming. Wij helpen u graag verder met uw vochtbestrijding.

kelderafdichting Leuven

Vochtproblemen in huis

Wie in Leuven vochtproblemen in huis heeft, zal dit aan verschillende zaken merken. Zo zult u merken dat de was minder snel droogt, of dat u last heeft van een hoger energieverbruik. Overige indicatoren van vochtproblemen zijn een muffe geur en loslatend behang. Ook vochtplekken en schimmel duiden op een vochtprobleem. De juiste aanpak van vochtproblemen is afhankelijk van de exacte oorzaak. Het is daarom van belang dat een waterdichtingswerken of vochtbestrijding expert uit Leuven eerst de nodige controles uitvoert, voordat er voor een aanpak wordt gekozen.

Welke oplossingen zijn er?

Voor vochtwering en vochtbestrijding heeft u in Leuven de keuze uit verscheidene waterdichtingswerken technieken. Zo kunnen wij buitenmuren injecteren en impregneren, en is het mogelijk om andere hydrofuge oplossingen toe te passen om opstijgend vocht te weren. Voor het waterdicht maken van de kruipkelder maken wij gebruik van verschillende technieken voor kelderdichting. Moet u een keuze maken tussen de vele mogelijkheden? Wij adviseren onze klanten altijd om niet alleen te kijken naar de tijd en materialen voor een bepaalde waterdichtingswerken techniek, maar ook naar de bijbehorende prijzen.

Kelderdichting

Als een keldermuur in Leuven niet bestand is tegen de druk van grondwater, dan loopt u het risico op vochtige keldermuren, schimmel en andere vochtproblemen. Wanneer er een dergelijk probleem optreedt is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met een waterdichtingswerken expert uit Leuven. Deze kan u informeren over de verschillende methoden van kelderdichting, en indien gewenst de kelderdichting direct uitvoeren. Door de kelderdichting voorkomt u een groot aantal vochtproblemen op de lange termijn. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Wij helpen u graag verder.

buitenmuren injecteren

Muren injecteren

Het injecteren van de muren is een zeer populaire en effectieve methode van vochtbestrijding in Leuven. Bij het injecteren van de buiten- of binnenmuren maakt de expert diverse boorgaten op korte afstand van elkaar. Een vochtexpert zal in deze boorgaten een speciaal middel injecteren dat de muren waterdicht maakt, en eventueel opstijgend vocht blokkeert. Wilt u doorslaande regen tegengaan? Kies dan in plaats van injecteren voor vochtwering door middel van het impregneren van de gevel. Desgewenst kunnen onze vochtbestrijding en gevelrenovatie professionals u van meer informatie over het injecteren voorzien.

vochtbestrijding Leuven

Impregneren

Het impregneren van de gevel is één van de vochtbestrijding methoden die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Bij het impregneren wordt over de stenen en voegen een impregneermiddel aangebracht, dat poreus gesteente zal verzadigen. Als u zelf gaat impregneren, dan moet u er wel voor zorgen dat u het impregneermiddel gelijkmatig over de muur verdeeld. Zo weet u zeker dat de vochtwering optimaal werkt. Laat hiervoor het impregneermiddel voorzichtig in een vloeibare laag over de muur gaan. Stort dus niet in één keer het impregneermiddel op de stenen.

Hydrofuge

Binnen de waterdichtingswerken is de term hydrofuge zeer gebruikelijk. Hydrofuge staat in de meeste gevallen aan het impregneren van een muur of gevel. Daarnaast kan de term hydrofuge oplossingen ook gebruikt worden als een algemene verzamelterm voor vochtwering technieken waarbij de muren behandeld worden met een speciaal middel. Bent u benieuwd naar de methoden die wij voor vochtwering in kunnen zetten? Of wilt u de kelder waterdicht maken met een hydrofuge oplossing? Wij beantwoorden uw vragen snel en vakkundig via het contactformulier dat op de offertepagina staat.

Schimmel verwijderen

Voordat wij aan de slag kunnen met een kelderdichting of het waterdicht maken van muren in een doucheruimte, is het zaak om eerst bestaande schimmels te verwijderen. Het verwijderen van schimmel is relatief eenvoudig. Meng hiervoor 1 liter heet water met 6 gram soda, en wrijf deze in de schimmel (naspoelen met water). Een andere oplossing is het gebruik van bleekmiddel of andere vochtafdrijvende middelen. Hebben deze middeltjes geen effect? Dan zal waarschijnlijk de hulp moeten worden ingeroepen van een erkend waterdichtingswerken professional uit Leuven voor de inzet van professionele technieken.

muren impregneren Leuven

Muren onderkappen

Als u regelmatig overlast hebt van opstijgend vocht via de gevel, dan is het onderkappen van de gevel een manier van vochtbestrijding die u zou kunnen uitvoeren. Het onderkappen van buitenmuren is echter een tijdrovende klus die u veel geld kost. Onderin de muur wordt een inkeping gemaakt waarin een watervast materiaal wordt aangebracht. U zult na afloop de binnen- en buitenmuren opnieuw moeten afwerken. Als u op zoek bent naar een goedkoper methode voor vochtbestrijding, dan is het injecteren van de gevel een goede optie.

schimmel verwijderen Leuven

Salpeter verwijderen

Salpeter is een lelijke witte vlek op uw binnen- en buitenmuren en wordt in Leuven veroorzaakt door opstijgend vocht. Het is belangrijk dat u het salpeter zo snel mogelijk verwijderd wordt, gelukkig is dit eenvoudig zelf te behandelen. Als eerst moet de ondergrond goed geborsteld worden met een oplossing van azijn. Draag hierbij beschermende kleding en een bril, zodat de oplossing niet in uw ogen of kleding spat. Laat deze oplossing 2 weken intrekken en behandel het oppervlak dan nogmaals met een anti-salpeter middel.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze vochtbestrijding experts staan klaar in heel Vlaanderen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Oorzaken van vocht in huis

Wij gaven al aan dat opstijgend vocht een veelvoorkomend probleem is dat één van de oorzaken is van vochtproblemen. Naast opstijgend vocht zijn er andere oorzaken van een hoge luchtvochtigheid en andere problemen. Zo hebben veel mensen in de regio last van condensatie en lekkage. Een vierde mogelijkheid is een probleem met koudebruggen. Een koudebrug ontstaat wanneer er een directe verbinding is tussen de binnenkant van het huis en de buitenkou. Dit kan worden verholpen door de dichting van de kozijnen of het vervangen hiervan.

Luchtvochtigheid in huis

Een hoge luchtvochtigheid in huis kan vele gevolgen hebben. Zo zal door een hoge luchtvochtigheid de kans op ongedierte stijgen is ook het risico op schimmel groter. Het is relatief eenvoudig om een hoge luchtvochtigheid tegen te gaan: u moet gaan ventileren. Zet bijvoorbeeld altijd een raam open wanneer u gaat douchen of koken. Is er niet genoeg mogelijkheid tot ventilatie? Kies dan voor een integraal systeem, waarbij in ieder geval lucht verplaatst wordt. Deze meet met sensoren de luchtvochtigheid in de ruimte en speelt hier direct op in, zodat de vochtigheid nooit te hoog is.

Water in de kelder

Een kelder wordt door de overheid niet gezien als een verblijfsruimte. Daardoor gelden er voor kelders minder strenge bouweisen. Dit heeft als gevolg dat er bij stijgend grondwater of hevige regenval al snel water in de kelder komt. Ontdekt u een waterprobleem? Laat dan snel een waterdichtingswerken expert onderzoek doen naar de beste methode van kelderdichting. Door de kelder waterdicht te maken voorkomt u grotere vochtproblemen als opstijgend water. Voor de kelderdichting zijn diverse technieken mogelijk. Deze leest u verderop op de pagina.

Condensatie

Condensatie treedt op wanneer warme vochtige lucht afkoelt tot onder het dauwpunt. Dit zien wij onder meer wanneer een waterfles uit de koelkast komt en u deze ’s zomers op tafel zet. Eenzelfde proces treedt op bij ramen, wanneer het binnen warmer is dan buiten. Condens is niet perse een probleem, omdat het een natuurlijk proces is. Wanneer u echter regelmatig water op de ramen heeft staan, dan is er meer aan de hand. Wij adviseren om dan de oorzaak van de condensatie te achterhalen, en de nodige aanpassingen door te voeren.

vochtmeter Leuven

Bouwvocht

In een gemiddelde nieuwbouwwoning zit nog tot 5.000 liter bouwvocht dat moet verdampen. Als gevolg van het bouwvocht gaan houten vloeren en deuren krom staan en loopt u kans op lelijke schimmelplekken. Door middel van natuurlijke ventilatie kost het opdrogen van de woning gemiddeld 2 jaar. Vochtbestrijding door middel van een bouwdroger zorgt ervoor dat uw nieuwbouwwoning al binnen enkele maanden droog is. De bouwdroger haalt de bouwvocht uit de lucht en zet het om in water, dat opgevangen wordt.

water in kruipkelder

Water in kruipkelder

Een kruipkelder is van nature een vochtige ruimte, maar wanneer er permanent een laag water staat zult u moeten uitzoeken wat de oorzaak hiervan is. De oorzaak kan een gebrek aan ventilatie zijn, maar ook lekkages van de hemelwaterafvoer veroorzaken wateroverlast in de kruipkelder. Deze oorzaken kan u relatief eenvoudig laten behandelen, maar wanneer het grondwater te hoog staat zult u moeten kiezen voor een kelderdichting of bodemafsluiting. Bij deze manier van vochtbestrijding worden er thermochips over de bodem verdeeld. Hierdoor heeft u geen last meer van stank of wateroverlast.

Huiszwam

Als u huiszwam in huis hebt zult u dit zo snel mogelijk moeten laten verwijderen. Huiszwam is een schimmel die hout aantast, waardoor het de structuur van de woning ernstig aan tast. Daarbij veroorzaakt het ademhaling- en luchtwegproblemen. Omdat huiszwam zo’n hardnekkige vorm van schimmel is, zal u het door een vochtexpert moeten laten behandelen. De behandeling bestaat uit het verwijderen van de aangetaste materialen en het schuren en reinigen van alle oppervlakten. De aangetaste materialen worden verbrand, zodat het huiszwam niet langer verspreidt.

Vochtproblemen badkamer

De badkamer is waarschijnlijk de meest vochtige kamer in uw hele woning. Om te voorkomen dat er schimmel in uw badkamer groeit, zult u de ruimte zorgvuldig moeten ventileren. Natuurlijke ventilatie is een optie, zet dan tijdens het douchen een raam open. Heeft u geen ramen in de badkamer? Laat dan een mechanisch ventilatiesysteem installeren. Zet deze tijdens het douchen op de hoogste stand en laat hem na het douchen nog een half uur aan staan.

luchtvochtigheid

Vochtmeter

Een vochtmeter – of vochtigheidsmeter – is een apparaat dat de exacte locatie van een waterlek achterhaalt. Met dit apparaatje kan de elektrische weerstand van een oppervlak gemeten worden. Hoe lager de weerstand, hoe hoger de vochtigheid in het oppervlak. Naast vochtmeters zijn er ook verschillende apparaten die de luchtvochtigheid in huis meten. Met een dergelijke meter kunt u bijhouden welke activiteiten zorgen voor een verhoogde luchtvochtigheid en met welke randvoorwaarden u het leefklimaat snel en vakkundig kunt verbeteren.

condensatie Leuven

Zelf opstijgend vocht behandelen

Wilt u uw gevel liever niet injecteren en wilt u geld besparen op het oplossen van opstijgend vocht? Dan is het mogelijk om zelf een aantal zaken uit te voeren waarmee u muren beter beschermd tegen doorslaande regen. Laat u op voorhand wel goed informeren over de mogelijke oorzaken van het probleem en effectieve vochtbestrijding methoden. Bent u begonnen met een kelderdichting maar lukt het klussen niet helemaal? Neem dan alsnog contact op met een vochtwering specialist uit Leuven. Deze kan de kelderdichting op kort termijn voor u afronden zodat u geen last meer heeft van vochtproblemen in uw huis.

Schimmelwerende verf

Wie in een vochtige woning in Leuven woont weet dat verf heel snel gaat bladeren. Om dit te voorkomen is het mogelijk om een speciale schimmelwerende verf op de wanden en plafonds aan te brengen. Deze schimmelwerende verf is lucht doorlatend, waardoor het de onderliggende muren zal blijven ventileren. Hoewel schimmelwerende verf een goedkope en effectieve oplossing is, is het alleen effectief wanneer u tevens aandacht besteedt aan het aanpakken van het onderliggende probleem. Wanneer u de oorzaak voor de vochtproblemen niet aanpakt, dan zal er na verloop van tijd ook weer schimmel groeien door de schimmelwerende verf. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen voor deze speciale verflaag? Wij informeren u met alle plezier.

Hoe optimaal ventileren?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Leuven de vraag hoe zij hun woning nu het beste kunnen ventileren. Feitelijk is dit heel eenvoudig: u dient ervoor te zorgen dat er gedurende de dag en ook ’s nachts voldoende frisse lucht binnen komt. Dit doet u met behulp van een natuurlijke ventilatie (het openen van ramen, deuren en luchtroosters), maar ook met mechanische ventilatie. Onder mechanische ventilatie verstaan wij apparaten die met sensoren de luchtvochtigheid in huis meten, en hierop de ventilator hoger of lager zetten. Er zijn een aantal situaties waarin u meer moet ventileren. Zo is er tijdens het douchen, koken en het drogen van was meer frisse lucht nodig. Ook tijdens feestjes of andere momenten met veel mensen in huis is voldoende frisse lucht essentieel.

Zelf de kelder waterdicht maken

Veel van de wateroverlast in Leuven wordt veroorzaakt door problemen met de kelderdichting. Om opstijgend vocht, lagen grondwater en andere vochtproblemen te voorkomen, adviseren wij daarom altijd om de kelder waterdicht te maken. Er zijn verschillende methodes voor kelderdichting. Zo is het bijvoorbeeld een optie om de kelderruimte flexibel te bekuipen. Met een speciaal folie en voorzetwanden wordt dan de wateroverlast tegengegaan. Hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om de kelder te draineren. Bij deze techniek zal al het overtollige water naar één plaats worden geleid, om vervolgens weg te pompen. Hoewel dit zeer effectief is, zal het niet alle vochtproblemen oplossen. De techniek waar in Leuven het meest voor wordt gekozen is de vaste bekuiping. Volg voor het plaatsen van deze vaste bekuiping het volgende stappenplan.

  • Stap 1. Controleer de muur op scheuren en gaten en maak de muur stofvrij.
  • Stap 2. Vul de gaten met waterdichte cementspecie, doe dit eventueel in meerdere lagen om krimping van het materiaal te voorkomen.
  • Stap 3. Laat het cement uitharden en breng daarna een primer aan op de muur voor een goede hechting.
  • Stap 4. Pleister de muren met minimaal twee lagen waterdichte pasta.
  • Stap 5. Start pas daarna met de vloer. Breng ook hierop waterdichte pasta aan.
  • Stap 6. Werk de vloer eventueel af met een coating van PUR.
zelf de kelder waterdicht maken

Prijzen

Wie een vochtbestrijding specialist inschakel voor het waterdicht maken van de kelder, of het injecteren van de muren, moet rekening houden met aanzienlijke prijzen. De prijzen worden door diverse factoren bepaald zoals de grootte van het te behandelen oppervlak, het materiaal en de gereedschappen die wij hiervoor moeten inzetten, en de hoeveelheid voorbereidende werkzaamheden. Hoewel het lastig is om een vaste prijs te noemen, moet u rekening houden met ongeveer €7,- per m2, voor het bestrijden van diverse vochtproblemen. Door het vergelijken van verschillende specialisten met kunt u aanzienlijk op de kosten besparen.

Subsidies

Hebt u maar een beperkt budget, maar wilt u wel graag zorgen voor een optimale vochtwering bij uw woning in Leuven? Het is in een aantal gevallen mogelijk om een premie aan te vragen bij de overheid. Een dergelijke subsidie is wel aan enkele voorwaarden verbonden. Zo moet uw pand meer dan 25 jaar oud zijn, en mag u de afgelopen 10 jaar geen renovatiepremie hebben aangevraagd. Bovendien moeten de kosten voor de waterdichtingswerken hoger zijn dan €10.000,- exclusief BTW. Voor welke subsidie u precies in aanmerking komt kan pas worden bepaald wanneer duidelijk is voor welke technieken en materialen precies gekozen wordt.

vocht bestrijden Leuven

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een specialist in Leuven die uw kelder waterdicht maakt? Hebt u een vraag over het injecteren of onderkappen van de buitenmuren? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor één van de andere waterdichtingswerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vochtbestrijding en vochtwering professionals beantwoorden uw hulpvragen met alle plezier, en sturen u desgewenst meerdere vrijblijvende offertes toe. Vul hiervoor nauwkeurig uw wensen voor de kelderdichting of andere hydrofuge oplossingen in op het webformulier. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen, en zullen u spoedig van dienst zijn!