Vochtprobleem in Antwerpen?

Specialisten in vochtbestrijding. Altijd een scherpe prijs!

Gratis offertes vergelijken

Vochtbestrijding Antwerpen

Vochtbestrijding in Antwerpen laat u best over aan een vochtspecialist. Hij stelt de juiste vochtdiagnose en kiest de juiste methode om dit probleem op te lossen. Zo pakt u niet alleen de symptomen aan, maar ook de oorzaak! Op zoek naar een vochtexpert?

Start gratis offerteaanvraag!

Na deze aanvraag krijgt u zo snel mogelijk offertes van verschillende vochtbestrijding experts in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies voor het beste aanbod!

Op deze pagina vindt u de mogelijke oorzaak van de vochtproblemen in uw huis. U krijgt meer informatie over de verschillende methodes van vochtbestrijding én krijgt praktische tips om de kosten zo laag mogelijk te houden.

vochtproblemen Antwerpen

Vochtproblemen Antwerpen: oorzaken en gevolgen

Er zijn veel verschillende vochtproblemen die in Antwerpen voorkomen. De methode van vochtbestrijding die u moet gebruiken hangt volledig af van de oorzaak van de problemen.

Een van de belangrijkste aanwijzingen van een vochtprobleem is een vochtplek. Hier is het plafond, de muur of vloer vochtig en ontstaat er een gele kring. In ernstige gevallen ontstaat er ook schimmelvorming, wat een heel slecht leefklimaat veroorzaakt.

Hoe ontstaan vochtproblemen in huis?

Er zijn meerdere oorzaken. Vaak gaat het om opstijgend grondvocht of vochtdoorslag. Het kan ook gebeuren dat er niet voldoende ventilatie in huis is, waardoor er te veel condens ontstaat. De hogere luchtvochtigheid in huis veroorzaakt ook lelijke vochtplekken en schimmelgroei.

Gevolgen van vocht in huis

Als u last heeft van een vochtprobleem, dan stijgt de luchtvochtigheid. Dit heeft negatieve gevolgen op de afwerking van uw huis, op uw gezondheid en zelfs op de constructie van de woning.

Een aantal vervelende gevolgen zijn:

 • Loslatende wandafwerking
 • Kromtrekkende vloeren
 • Vochtplekken op de muur of het plafond
 • Schimmelgroei
 • Last van ongedierte in huis
 • Luchtwegklachten
 • Muffe lucht in huis

vochtbestrijding Antwerpen

Wat kost vochtbestrijding?

Wat vochtbestrijding in huis kost, is afhankelijk van de gekozen methode. Opstijgend vocht bestrijden wordt gedaan door middel van injecteren of onderkappen. De prijzen hiervoor beginnen rond de €100,- tot €150,- per lopende meter.

Last van vochtdoorslag? In dat geval is impregneren een goede optie. Hiervoor betaalt u ongeveer €8,- tot €12,- per m². Vochtwerende verf is een alternatief, hiervoor liggen de prijzen rond de €30,- tot €45,- per m².

Een vochtige kelder lost u op door middel van een kelderbekuiping: dit wordt al gedaan vanaf €15,- per m². Als u veel last heeft van overtollig vocht dan moet u dit laten afvoeren. Voor drainage beginnen de prijzen rond de €200,- per m².

Wilt u weten wat de exacte kosten voor vochtbestrijding zijn? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan en ontdek de scherpste prijs!

Prijzen vochtbestrijding 2021

Soort vochtprobleem Vochtbestrijdingsmethodes Gemiddelde prijs *
Opstijgend vocht Injecteren
Onderkappen
Vanaf €100,- per lopende meter
€100,- tot €150,- per lopende meter
Doorslaand vocht Impregneren
Vochtwerende verf
€8,- tot €12,- per m²
€30,- tot €45,- per m²
Vochtige kelder Kelderbekuiping
Keldermuren injecteren
Kelderdrainage
Vanaf €15,- per m²
Vanaf €100,- per m²
Vanaf €200,- per m²
Condensatievocht Ventilatiebox vervangen
Volledig nieuw ventilatiesysteem
Vanaf €350,-
Vanaf €1.500,-

* dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Hoeveel het kost om vocht te bestrijden is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de oorzaak van uw probleem een grote rol. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel welke methode de vochtspecialist gebruikt.

Daarnaast is het goed om te weten dat elke vochtexpert zijn of haar eigen tarief bepaalt. De prijzen kunnen dus per bedrijf flink verschillen. We raden u altijd aan om meerdere vochtbestrijding bedrijven met elkaar te vergelijken zodat u verzekerd bent van het beste aanbod.

De prijs wordt beïnvloed door:

 • De oorzaak van uw vochtproblemen in Antwerpen.
 • De methode van vochtbestrijding die u kiest.
 • Eventuele voorrijkosten.
 • De herstelkosten van de opgelopen schade.
 • Het uurtarief van de vochtspecialist in Antwerpen.

Vochtspecialist inschakelen?

Vind de goedkoopste specialist en bespaar tot 40%!

Gratis offertes ontvangen

Vochtproblemen Antwerpen: wat zijn de oorzaken?

  Last van vochtproblemen in Antwerpen? Voordat u de gevolgen kunt aanpakken, moet u eerst achter de oorzaak van het probleem komen. Dat is lastig, omdat veel verschillende oorzaken dezelfde gevolgen hebben. We raden u daarom aan om een vakman in te huren voor een professionele vochtdiagnose. Hij kijkt naar de problemen in uw huis en meet de vochtheidsgraad in de kamer en in de muur. Op die manier is het mogelijk om de oorzaak te achterhalen.

  Mogelijke oorzaken zijn:

Hieronder gaan we verder in op de verschillende oorzaken. Heeft u de hulp van een vochtspecialist nodig om vocht in de muur te bestrijden? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Opstijgend vocht Antwerpen

Als u last heeft van opstijgend vocht in Antwerpen, dan trekt het grondwater via de binnenmuren naar boven. U herkent opstijgend op verschillende manieren. Zo ontstaan er mogelijk lelijke schimmel- of vochtplekken op de muur. Ook is het mogelijk dat uw wandbekleding loslaat van de muur: verf begint af te bladderen, behang komt los en de plinten breken af. Soms is opstijgend vocht moeilijk te onderscheiden van andere vochtproblemen. Laat daarom altijd een vochtdiagnose stellen voordat u de problemen gaat bestrijden.

optrekkend vocht Antwerpen

Er zijn verschillende technieken om opstijgend vocht te bestrijden. Het injecteren van de binnenmuren is de meest voorkomende vochtbestrijding techniek. Een andere mogelijkheid is het onderkappen van de muur.

Opstijgend vocht bestrijden

Heeft u last van opstijgend vocht in Antwerpen en wilt u weten hoe u het probleem kunt oplossen? Lees snel verder voor meer informatie over het injecteren van buiten- of binnenmuren. Ook leest u meer over het onderkappen van buitenmuren.

Muren injecteren

Men kiest, voor het oplossen van opstijgend vocht, in de meeste gevallen voor injecteren. Deze methode is snel uit te voeren en u ziet er later bijna niets meer van. De vochtexpert boort op een hoogte van meestal één baksteen om de 10 tot 15 centimeter kleine gaatjes in het voegwerk. Vervolgens injecteert hij een vochtwerend middel in de kleine gaatjes, waarbij hij ervoor zorgt dat er geen plekje overgeslagen wordt.

Het vochtwerende middel dringt door in de buitengevel en zorgt voor een waterkering. Na het injecteren vult de expert de kleine gaatjes weer op, zodat u er bijna niet meer van ziet. Houd rekening met een vanaf prijs van €100,- per lopende meter.

Onderkappen van muren

Bij de onderkapping van buitenmuren plaatst de vakman een waterkerende laag tussen de bakstenen. Deze laag bestaat uit een kunststof folie die ervoor zorgt dat water niet verder omhoog kan kruipen. Onderaan de buitengevel worden de stenen steen voor steen weggehaald, wordt de vochtwering geplaatst en daarna worden de stenen weer teruggeplaatst.

Bij welke huizen is onderkapping geschikt?

Woningen die voor 1980 gebouwd zijn, hebben vaak geen ingebouwde vochtwering in de buitengevel. Omdat de vochtwering veel werk is om te plaatsen, kiezen de meeste mensen voor onderkappen bij een grote woningrenovatie. Het voordeel van deze manier van oplossen is dat u permanent van uw vochtprobleem af bent. Onderkappen kost gemiddeld €100,- tot €150,- per strekkende meter.

Exact weten wat injecteren of onderkappen in uw situatie kost? Vraag dan geheel kosteloos vrijblijvende offertes aan.

opstijgend vocht Antwerpen

Wat kost optrekkend vocht bestrijden?

Een van de methodes om opstijgend vocht te behandelen is door buiten- of binnenmuren te injecteren. Deze manier van vochtbestrijding laat u door een expert uitvoeren vanaf €100,- per lopende meter. Zoekt u een permanente methode voor het oplossen van een opstijgend vochtprobleem? De onderkapping van buitenmuren kost gemiddeld tussen de €100,- en €150,- per strekkende meter.

Bent u benieuwd naar exacte kostprijzen?

Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Door de offertes te vergelijken, ziet u snel welke vochtspecialist de beste kostprijzen en service biedt. U bespaart door te vergelijken tot wel 40% op de kostprijzen!

Optrekkend vocht bestrijden: kosten 2021

Methode vochtbestrijding Gemiddelde prijs *
Injecteren Vanaf €100,- per lopende meter
Onderkappen €100,- tot €150,- per lopende meter

* dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Opstijgend vocht bestrijden met injecteren

Bekijk hoe een vochtspecialist het vochtgehalte in de muur meet en hoe vakmannen de muren met een vochtbestrijdingsmiddel injecteren.

Opstijgend vocht bestrijden en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Doorslaand vocht: vochtplekken en schimmelvorming

Doorslaand vocht in Antwerpen is een ander vochtprobleem waarbij de oorzaak buiten het huis ligt. Als het regent of sneeuwt slaat dit tegen de muur aan. Deze neemt het vocht vervolgens op, waarna het zich een weg naar binnen vindt. Doorslaand regenwater is vooral een probleem bij oudere woningen. De gevolgen van doorslaand regenwater zijn nagenoeg gelijk aan de gevolgen van opstijgend grondwater. Alleen de locatie van de schimmel- en vochtplekken verschilt.

Last van doordringend vocht? Een vochtbestrijding expert uit Antwerpen beschikt over verschillende technieken voor vochtbestrijding in natte binnenmuren. Met professionele vochtbestrijding krijgt neerslag niet langer de kans om naar binnen te dringen en behoren uw vochtproblemen tot het verleden!

Doorslaand vocht bestrijden: methodes

Heeft u last van doorslaand vocht? Er is één oplossing voor dit probleem: u moet de buitenmuur waterdicht maken. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om dit doel te bereiken. U kunt de muur impregneren, schilderen met vochtwerende verf of eventueel zelfs nieuwe gevelbekleding aanbrengen.

Hieronder leest u meer over de verschillende methodes van vochtbestrijding die in Antwerpen veel toegepast worden. Wilt u een vochtspecialist inhuren? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Muren impregneren

Muren impregneren is de goedkoopste oplossing voor vochtdoorslag.

Hoe werkt het?

De vakman brengt een transparant impregneermiddel aan op het muuroppervlak. Dit vormt een beschermende laag waardoor regenwater niet langer geabsorbeerd wordt door het metselwerk. Het middel is kleurloos en er verandert dus niets aan de uitstraling van uw gevel.

Een belangrijke voorwaarde is dat uw buitenmuur niet beschadigd is. Ook moet u de muur eerst laten reinigen voor het beste resultaat. Bijkomend voordeel is dat de muur langer schoon blijft omdat vuil niet het oppervlak hecht. Dit kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m².

Vochtspecialist gezocht voor het bestrijden van doorslaand vocht?

Vergelijk offertes en kies eenvoudig de expert met de beste totaalprijs en service!

Gratis offertes ontvangen

Vochtwerende verf

Een alternatief is het aanbrengen van vochtwerende verf. Dit werkt op dezelfde manier: de verflaag vormt een beschermlaag waardoor de muur het regenwater niet meer opneemt. Maar in tegenstelling tot impregneren, verandert de verf wel het uiterlijk van uw woning.

Een gevel schilderen geeft een luxueuze uitstraling. U kiest zelf welke kleur u aanbrengt, al moet u in veel gevallen wel een vergunning aanvragen. De prijzen voor vochtwerende verf liggen rond de €30,- tot €45,-.

Nieuwe gevelbekleding

Een derde mogelijkheid is het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding. U heeft hierbij de keuze uit verschillende materialen, zoals pvc of hout. Hiermee verandert u de uitstraling van de woning drastisch. U heeft er in veel gevallen daarom ook een vergunning voor nodig.

Maar nieuwe gevelbekleding heeft ook grote voordelen!

Zo verbetert het de isolatie enorm en verhoogt het de woningwaarde van het pand. De prijzen hangen nauw samen met de keuze voor het materiaal en de omvang van uw woning. Het is, vergeleken met impregneren en schilderen, de duurste optie. Daarom wordt het vooral ingezet als de gevel al flink beschadigd of verouderd is.

doorslaand vocht

Wat kost het bestrijden van doorslaand vocht?

Wilt u weten wat het kost om doorslaande vochtproblemen in Antwerpen te verhelpen? De impregnatie van buitenmuren kost gemiddeld tussen de €8,- en €12,- per m². Heeft u een geverfde gevel of wilt u deze laten schilderen? Het laten aanbrengen van vochtwerende verf laat u doen voor bedragen tussen de €30,- en €45,- per m².

Bent u benieuwd naar wat het bestrijden van uw vochtprobleem precies gaat kosten? Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal gratis offertes op maat!

Doorslaande vochtproblemen bestrijden: kosten

Methode vochtbestrijding Gemiddelde prijs *
Muren impregneren €8,- tot €12,- per m²
Vochtwerende verf €30,- tot €45,- per m²

* dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Vochtige kelder

De kelder bevindt zich onder de vloer en is vaak omringd door grondvocht. Het is dan ook niet verrassend dat vochtige kelders in Antwerpen vaak voorkomen. Door een zwakke hechting tussen de binnenmuren en vloer sijpelt het water naar binnen of het dringt via een poreuze keldermuur naar binnen, waardoor de luchtvochtigheid stijgt. Gelukkig kunt u dit op verschillende manieren oplossen. Wilt u de vochtige kelder gebruiken als verblijfsruimte of wilt u hier juist waardevolle spullen opslaan? Dan is het erg belangrijk dat ook de kelder beschikt over een goede vochtigheidsgraad. Dit is te realiseren door middel van een kelderdichting. Door de vochtige kelder waterdicht te maken zullen vochtproblemen snel verdwijnen.

Kelderdichting Antwerpen: welke methode?

Een vochtige kelder kunt u bestrijden met een kelderdichting in Antwerpen. In grote lijnen houdt dit in dat u de kelder langs binnen of langs buiten volledig waterdicht maakt. Dat kan door de wanden te cementeren (stijve bekuiping) of door een waterdicht folie tegen de muren aan te brengen (soepele bekuiping).

Vaak bestaat een kelderdichting uit meerdere werkzaamheden. Zo wordt het vaak gecombineerd met het injecteren van de keldermuren en het aanbrengen van kelderdrainage. Welke werkzaamheden de beste keuze zijn is erg afhankelijk van de oorzaak van uw vochtige kelder.

Hieronder gaan we verder in op de verschillende werkzaamheden en methodes. Benieuwd wat dit ongeveer kost? Vraag dan gratis offertes aan!

Kelder waterdicht maken langs binnen

In de meeste gevallen kiezen mensen in Antwerpen ervoor om hun kelderruimte waterdicht te maken door middel van bekuiping langs binnen. U heeft als eerste keuze uit soepele kelderbekuiping, dat bestaat uit een soepele folie die tegen de keldermuren bevestigd wordt. Daarna metselt de vakman een nieuwe wand tegen de folie aan.

Er is nog een optie!

U kunt ook kiezen voor dichten door middel van stijve kelderbekuiping. Dan smeert de specialist de wanden en vloer in met een vochtwerende pasta. Meestal zijn twee lagen genoeg voor een permanente vochtwering. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €15,- per m² of vraag voor een exacte prijs kosteloos offertes op maat aan.

Kelder waterdicht maken langs buiten

Bij kelderbekuiping van buiten worden de keldermuren langs buiten waterdicht gemaakt. U begrijpt dat dit een ingrijpende klus is, omdat de grond rond de keldermuren uitgegraven moet worden. Dit kost niet alleen veel tijd, ook moet u uw tuin gedeeltelijk opnieuw aanleggen na het graafwerk. Het voordeel is dat deze manier van vochtbestrijding permanent is.

Wat doet de vakman?

Wanneer de keldermuren blootgelegd zijn, brengt de vochtspecialist een waterdichte pasta aan. Hij controleert daarbij de keldermuren op gaten en schuren. Meestal zijn meerdere lagen van de pasta nodig voor een permanente kelderdichting. Kelderbekuiping langs buiten laat u vanaf €60,- per m² doen. Wilt u de precieze prijs weten? Start dan nu met offertes vergelijken.

Keldermuren injecteren

Heeft u last van een optrekkend vochtprobleem in de kelderruimte? Laat de ruimte dan waterdicht maken door vochtbestrijding met een injectiemiddel. De vakman boort kleine gaten in de keldermuur, met een afstand van 15 centimeter ertussen.

Daarna injecteert hij een vochtwerend middel in de gaten. Het middel verspreidt zich op de hoogte van de gaten in de muur en zocht voor een vochtwerende laag. De specialist zorgt ervoor dat de vochtwerende barrière geen gaten heeft. Daarna heeft u geen last meer van opstijgend vocht! Het injecteren van keldermuren laat u doen voor bedragen tussen de €100,- en €150,- per m².

Kelderdrainage

Wanneer er vaak water op de keldervloer ligt, is draineren een goede oplossing. De specialist plaatst een drainagesysteem waardoor het water naar een afvoerput geleid wordt. U voorkomt dus niet dat uw kelderruimte nat wordt, maar het water zorgt niet langer voor problemen.

Met name bij de naad tussen de keldermuren en de vloer sijpelt vaak vocht naar binnen. De specialist metselt dan een stenen goot, waardoor het water naar de afvoerput geleid wordt. Maar ook keldervloeren en –wanden kunnen met een speciale noppenfolie gedraineerd worden. Daarna is de kelderruimte weer geschikt voor opslag. Het prijskaartje? Kelderdrainage kost gemiddeld tussen de €3.000,- en €10.000,-.

Omdat elke kelder uniek is, is ook de prijs voor elke kelderdrainage uniek. Start via het formulier een aanvraag voor gratis offertes en een vochtexpert komt spoedig bij u langs voor een offerte op maat.

kelder waterdicht maken

Wat kost een kelder dichten?

Kelderbekuiping in Antwerpen langs binnen laat u doen vanaf €15,- per m². Bij een gemiddelde kelderruimte van 15 vierkante meter groot, komt u op een totaalprijs uit vanaf €225,-. Wilt u liever kelderbekuiping van buiten? Dit is een lastige klus die u laat uitvoeren vanaf €60,- per m². Bij een gemiddelde kelderruimte beginnen de totaalkosten bij €900,-.

Bent u benieuwd naar meer totaalprijzen?

Het injecteren van de binnenmuren van de kelderruimte laat u doen voor €100,- tot €150,- per m². Wanneer u uw kelderruimte wilt laten draineren, moet u rekening houden met bedragen tussen de €3.000,- en €10.000,-.

Vochtbestrijding kelder: kosten 2021

Kelderdichting methode Gemiddelde prijs per m² * Totaalkosten bij kelder van 15 m² *
Kelderbekuiping langs binnen Vanaf €15,- Vanaf €225,-
Kelderbekuiping langs buiten Vanaf €60,- Vanaf €900,-
Keldermuren injecteren €100,- tot €150,- €1.500,- tot €2.250,-
Kelderdrainage €200,- tot €665,- €3.000,- tot €10.000,- **

* dit zijn gemiddelde prijzen. Prijs op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.
** prijs is afhankelijk de oppervlakte en moeilijkheidsgraad.

Kelderdichting in Antwerpen tegen de scherpste prijs!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Condensatievocht, hoge luchtvochtigheid in huis

Condensatievocht ontstaat altijd en overal: wanneer u ademhaalt, tijdens het koken of als u aan het douchen bent. Het echte probleem ontstaat pas als het condensatievocht niet naar buiten wordt afgevoerd. Het condensatievocht blijft dan in huis hangen en de hogere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat uw behang loslaat en dat er lelijke schimmelplekken ontstaan, die u zo snel mogelijk moet verwijderen. Behalve dat dit zorgt voor een slordige uitstraling, heeft de hogere luchtvochtigheid ook een negatief effect op uw gezondheid.

Condensatievocht en een hoge vochtigheidsgraad is voornamelijk te bestrijden door middel van voldoende ventilatie. Zet een raam open in vochtige ruimtes zoals de badkamer en gebruik de afzuigkap tijdens het koken om te ventileren en de luchtvochtigheid te laten dalen. Naast ventileren is een andere mogelijkheid het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem.

condensatievocht

Condensatievocht bestrijden: methodes en prijzen

Last van condensatievocht in uw huis in Antwerpen? In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan ventilatie. Vaak is een raam openen niet voldoende ventilatie gedurende de dag. Laat de ventilatieroosters in uw raam 24 uur per dag open staan voor frisse lucht.

Als dit nog steeds niet voldoende ventileert, dan is het mogelijk om een volledig nieuw ventilatiesysteem te installeren. De prijs hiervan varieert van €1.500,- tot €6.000,- en is helemaal afhankelijk van het systeem.

Heeft u al een ventilatiesysteem?

Dan is het ook een optie om alleen de ventilatiebox te vervangen. Gemiddeld gaan deze boxen 15 tot 20 jaar mee. Bovendien maken de nieuwe ventilatieboxen minder herrie en zijn ze een stuk zuiniger. De prijs ligt rond de €350,-.

Kosten ventilatie

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Volledig nieuw ventilatiesysteem installeren €1.500,- tot €6.000,-
Ventilatiebox vervangen €350,-
Ventilatiesysteem renoveren €600,-
Onderhoud ventilatiesysteem uitvoeren €175,-

* dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Voorkom condensatievocht met een ventilatiesysteem!

Laat hem plaatsen door een professionele specialist uit Antwerpen.

Gratis offertes ontvangen

Schimmel in huis: zwarte vlekken en slecht voor gezondheid

Wanneer u schimmels ziet opduiken, weet u zeker dat u een vochtprobleem heeft. Schimmels zijn microscopisch kleine organismen die in een vochtige omgeving leven. De sporen komen bijvoorbeeld via het raam uw woning binnen. Schimmelplekken in huis zijn goed te herkennen. Ze vormen namelijk goed waarneembare donkere plekken op binnenmuren en plafonds.

Hoe ontstaan schimmelplekken?

Schimmels hebben vocht nodig om te overleven. De schimmelplekken ontstaan dan ook op de plaats waar zich een vochtprobleem bevindt. Zowel bij doorslaand als bij opstijgend vocht ontstaan de plekken op wanden en plafonds. In vochtige ruimtes kan condensatievocht bij onvoldoende voor schimmelvorming zorgen.

Schimmel verwijderen: doe het zelf?

Last van schimmel? We raden u aan een vochtspecialist uit Antwerpen in te schakelen. Hij verwijdert niet alleen de schimmel, maar zal ook de oorzaak van de vochtproblemen oplossen. Zo voorkomt u dat de schimmel na verloop van tijd gewoon weer terugkeert.

Wilt u na de vochtbestrijding toch zelf aan de slag?

Er zijn een paar mogelijkheden. Allereerst kunt u proberen om de schimmel te verwijderen met een oplossing van soda en water. Werkt dit niet voldoende, kijk dan eens naar schimmeldodende middelen in de supermarkt of bouwmarkt.

Draag beschermende kleding en het liefst ook een veiligheidsbril. Zorg voor voldoende ventilatie en blijf niet te lang in de ruimte. Lees ook altijd goed de gebruikshandleiding door, zodat je zeker weet dat je het agressieve middel correct gebruikt.

schimmel verwijderen

Premie vochtbestrijding in 2021

De kosten van vochtbestrijding in Antwerpen kunnen aardig oplopen. Gelukkig heeft u bij het toepassen van vochtwering in veel gevallen recht op een premie. De overkoepelende renovatiepremie is voor alle renovatiewerken, waaronder ook het behandelen van optrekkend vocht valt. Wilt u uw kelderruimte waterdicht maken? Ook dan kunt u de renovatiepremie aanvragen.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

Voor de premie moet u minimaal €2.500,- aan facturen voor vochtbestrijding kunnen voorleggen en ook moet uw woning ouder dan 10 jaar zijn. Kijk op de website van de Vlaamse overheid voor meer informatie en de voorwaarden. Buiten deze landelijke premies geven sommige provincies en gemeenten ook subsidie. Op premiezoeker.be checkt u eenvoudig of dit het geval is voor uw woonplaats.

Hoe bespaar ik op de kosten?

Vochtbestrijding in Antwerpen is vaak een noodzakelijk kwaad. Dat begrijpen we! We snappen ook dat u liever niet te veel betaalt. Daarom staan hieronder een aantal handige tips om te besparen op de kosten van vochtbestrijding.

 • Kies voor een vochtexpert in de buurt: zo houdt u de voorrijkosten laag.
 • Is uw huis ouder dan 10 jaar? U betaalt dan slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%.
 • Help mee: mogelijk zijn er voorbereidende werkzaamheden die u kunt uitvoeren. De vakman kan direct aan de slag en zo bespaart u op de arbeidskosten.
 • Vergelijk gratis offertes van meerdere bedrijven en bespaar tot 40%!

vochtproblemen in Antwerpen bestrijden

Vochtbestrijding in Antwerpen nodig? Gratis offertes vergelijken!

Heeft u vochtbestrijding in Antwerpen nodig? Vind snel en gemakkelijk een vochtspecialist in uw regio. Hij pakt niet alleen de gevolgen aan, maar ook de oorzaken. Zo weet u zeker dat de vochtplekken en schimmels niet meer terugkeren. Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u gratis offertes van specialisten in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten! Deze offerteaanvraag is gratis en bovendien zonder aankoopverplichting. U zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken