Vochtprobleem in Antwerpen?

Specialisten in vochtbestrijding. Altijd een scherpe prijs!

Gratis offertes vergelijken

Vochtbestrijding Antwerpen

Last van schimmel en vochtplekken? Kies voor goede vochtbestrijding in Antwerpen! Een vochtspecialist pakt niet alleen de gevolgen aan, maar kijkt eerst naar de oorzaak. Door deze te bestrijden weet u zeker dat de problemen niet weer terugkeren! Op zoek naar een bedrijf in uw eigen regio?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna meerdere offertes van vochtspecialisten in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod voor een besparing die oploopt tot 40%!

Benieuwd wat vochtbestrijding voor u gaat kosten? U leest meer over de verschillende oorzaken én oplossingen voor vocht in huis. U krijgt ook handige bespaartips, zodat u niet te veel betaalt voor uw vochtbestrijding.

vochtproblemen Antwerpen

Vochtproblemen Antwerpen: oorzaken en gevolgen

Vermoedt u dat u last heeft van vochtproblemen in Antwerpen? Dit herkent u onder andere aan een muffe geur, loslatend behang of afbladderende verf en vochtkringen en schimmelplekken op de muur of op het plafond.

Er zijn verschillende oorzaken voor deze problemen!

Bekende oorzaken zijn doorslaand vocht, opstijgend grondwater en condensatievocht in huis. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid in huis wat gevolgen heeft voor zowel de structuur van de woning en uw gezondheid. Zorg wel dat u de juiste oorzaak achterhaalt voordat u de vochtproblemen aanpakt. De methodes geschikt om opstijgend vocht te bestrijden hebben geen zin als vochtdoorslag bij u de boosdoener is.

Gevolgen van vocht in huis

Dit zijn de meest voorkomende gevolgen van vocht in uw huis in Antwerpen:

 • Vochtplekken op de muur of het plafond.
 • Loslatend behang of bladderende verf.
 • Schimmel op muren of plafonds.
 • Luchtwegklachten.
 • Last van ongedierte in huis.
 • Muffe luchtjes.
 • Kromtrekkende vloeren.

vochtbestrijding Antwerpen

Wat kost vochtbestrijding?

De prijs van vochtbestrijding in Antwerpen verschilt en is afhankelijk van de gekozen vochtbestrijdingsmethode. Als u last heeft van optrekkend vocht dan kunt u dit verhelpen door middel van injecteren of onderkappen. De prijzen hiervoor beginnen rond de €100,- tot €150,- per lopende meter.

Maar is het probleem doorslaand vocht, dan kiest u best voor impregneren of schilderen met vochtwerende verf. Impregneren kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m² en verven kost u ongeveer €30,- tot €45,- per m².

De genoemde prijzen zijn uiteraard een indicatie, en deze verschillen per vochtweringsbedrijf. Wilt u zeker weten wat uw vochtbestrijding gaat kosten, vraag dan gratis offertes aan!

Wilt u weten wat de exacte kosten voor vochtbestrijding zijn? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan en ontdek de scherpste prijs!

Prijzen vochtbestrijding 2021

Soort vochtprobleem Vochtbestrijdingsmethodes Gemiddelde prijs *
Opstijgend vocht Injecteren
Onderkappen
Vanaf €100,- per lopende meter
€100,- tot €150,- per lopende meter
Doorslaand vocht Impregneren
Vochtwerende verf
€8,- tot €12,- per m²
€30,- tot €45,- per m²
Vochtige kelder Kelderbekuiping
Keldermuren injecteren
Kelderdrainage
Vanaf €15,- per m²
Vanaf €100,- per m²
Vanaf €200,- per m²
Condensatievocht Ventilatiebox vervangen
Volledig nieuw ventilatiesysteem
Vanaf €350,-
Vanaf €1.500,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Houd er rekening mee dat de prijs voor vochtbestrijding enorm varieert. De oorzaak van uw problemen heeft een hele grote invloed. Dit bepaalt namelijk welke methode gebruikt wordt om het vocht te bestrijden.

Toch is dit nog niet de enige factor!

Ook het tarief van de vochtexpert speelt een rol. Wist u dat elke vakman zijn of haar eigen tarief bepaalt? Hierdoor verschillen de prijzen per bedrijf enorm. Kies altijd voor de vakman met de beste prijs om zo te besparen op de kosten.

De totale prijs is afhankelijk van:

 • Het tarief van de vochtspecialist in Antwerpen.
 • De oorzaak van de vochtproblemen in huis.
 • De gekozen bestrijdingsmethode.
 • Eventuele voorrijkosten.
 • Herstelkosten van de schade in huis.

Vochtspecialist uit Antwerpen inschakelen??

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes ontvangen

Vochtproblemen Antwerpen: wat zijn de oorzaken?

  Vochtproblemen in Antwerpen ontstaan door verschillende oorzaken. Mogelijk trekt het grondwater via de fundering omhoog of neemt het metselwerk regenwater op. In beide gevallen ontstaan er lelijke vochtplekken op de muur en stijgt de luchtvochtigheid. Het is dus lastig te achterhalen wat de exacte oorzaak is: schakel hiervoor altijd de hulp van een vakman in!

  Mogelijke oorzaken zijn:

Hieronder leest u meer over deze verschillende oorzaken en hoe u deze best kunt bestrijden. Hulp nodig van een vochtspecialist? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot 40%!

Opstijgend vocht Antwerpen

Last van vocht in uw muur? Bij opstijgend vocht in Antwerpen trekt grondwater via de binnenmuren naar boven. U herkent het probleem op verschillende manieren. In de meeste gevallen ontstaan lelijke schimmel- en vochtplekken onder op binnenmuren. Ook is het mogelijk dat behang loslaat of verf begint af te bladderen. In sommige gevallen breken de plinten ook af.

De symptomen lijken veel op die van andere vochtproblemen. Laat daarom best een vochtspecialist een vochtdiagnose stellen voordat u de problemen gaat behandelen. Lees verder om meer te weten over het bestrijden van opstijgend vocht.

optrekkend vocht Antwerpen

Opstijgend vocht bestrijden

Er zijn verschillende methodes voor het oplossen van vochtproblemen door opstijgend vocht in Antwerpen. Lees snel verder om meer te weten te kopen over bijvoorbeeld het injecteren van buitenmuren. Ook vindt u meer informatie over het onderkappen van gevelmuren. Bent u benieuwd naar de kosten van deze vochtbestrijding? Lees snel verder!

Muren injecteren

Het injecteren van buiten- en binnenmuren is de meeste gekozen oplossing voor het bestrijden van opstijgend vocht. De vakman boort voor deze manier van vochtbestrijding over de lengte van de buiten- of binnenmuur net boven de vloerpas kleine gaatjes met een tussenafstand van 10 tot 15 centimeter.

In de gaten plaatst de specialist buisjes waarin hij een vochtwerend middel spuit. Het middel wordt door het metselwerk geabsorbeerd en vormt zo een vochtwerende laag. Nadien vult de vakman de gaatjes weer zodat u bijna niets meer van de vochtwering ziet. Injecteren laat u doen vanaf €100,- per strekkende meter.

Onderkappen van muren

Onderkappen is de meest drastische manier van vochtbestrijding, maar wel ontzettend effectief. Meter voor meter wordt de volledige woning “opgetild”, zodat de vakman een waterdichte vochtwering kan plaatsen tussen twee rijen bakstenen. Vanwege de omvang van de werkzaamheden, wordt onderkapping voornamelijk bij renovaties toegepast.

Bij huis die voor 1980 gebouwd zijn, is niet altijd vochtwering aangebracht tussen de bakstenen, waardoor vocht de kans krijgt om omhoog te kruipen. Maar ook wanneer de vochtwerende laag versleten of verkeerd geplaatst is, is onderkappen een effectieve manier om optrekkend vocht permanent te bestrijden. Onderkapping kost gemiddeld €100,- tot €150,- per meter.

Exact weten wat injecteren of onderkappen in uw situatie kost? Vraag dan geheel kosteloos vrijblijvende offertes aan.

opstijgend vocht Antwerpen

Wat kost optrekkend vocht bestrijden?

Wilt u een vochtspecialist uit Antwerpen inschakelen voor de onderkapping van uw gevelmuren? Houd dan rekening met gemiddelde kosten tussen de €100,- en €150,- per lopende meter voor deze vochtbestrijding. Liever muren injecteren? Dan kunt u uitgaan van een prijs vanaf van €100,- per lopende meter.

Wat kost vochtbestrijding voor optrekkend vocht?

In de volgende prijstabel vindt u actuele kostprijzen van 2021 voor het oplossen van problemen door optrekkend vocht. Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk vrijblijvend de kosten van een aantal vochtbestrijders uit Antwerpen en bespaar tot wel 40%!

Optrekkend vocht bestrijden: kosten 2021

Methode vochtbestrijding Gemiddelde prijs *
Injecteren Vanaf €100,- per lopende meter
Onderkappen €100,- tot €150,- per lopende meter

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Opstijgend vocht bestrijden met injecteren

Bekijk hoe een vochtspecialist het vochtgehalte in de muur meet en hoe vakmannen de muren met een vochtbestrijdingsmiddel injecteren.

Besparen op uw vochtbestrijding in Antwerpen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Doorslaand vocht: vochtplekken en schimmelvorming

Bij doorslaand vocht in Antwerpen ligt het probleem net als bij opstijgend vocht buiten uw woning. Bij regen slaat de neerslag tegen de gevelmuren aan. Wanneer de bakstenen of bepleistering versleten zijn, neemt de buitenmuur vocht op. Dat water baant zich vervolgens een weg naar binnen, waardoor u vochtplekken op binnenmuren ziet verschijnen. Doordringend regenwater komt vooral bij oudere woning voor.

Heeft u last van doorslaand vocht en wilt u het probleem oplossen? Een vochtbestrijder gebruikt bij vochtbestrijding verschillende technieken om uw buitengevel weer waterdicht te maken. U schakelt best zo snel mogelijk een vakman in om verdere schade en vochtproblemen te voorkomen.

Doorslaand vocht bestrijden: methodes

Als u last heeft van doorslaand vocht dan is er eigenlijk maar één manier om te voorkomen dat uw metselwerk regenwater opneemt. Dat is door de muur waterdicht te maken. Hiervoor zijn wel verschillende methodes. De meeste mensen kiezen voor impregneren, omdat dit goedkoop is en snel is aangebracht. Is de gevel al flink verouderd en wilt u de uitstraling verbeteren, dan is het een betere keuze om gevelbekleding aan te brengen.

Hieronder leest u meer over de verschillende methodes om doorslaand vocht te bestrijden. Wilt u de hulp van een vakman inschakelen, start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

Muren impregneren

Muren impregneren in Antwerpen is de snelste en gemakkelijkste manier om uw gevel te beschermen tegen vochtdoorslag. De vakman brengt met een spuit een waterdicht impregneermiddel aan op het muuroppervlak. Dit middel is volledig transparant en dus niet zichtbaar: er verandert niets aan het uiterlijk van uw woning!

Het impregneermiddel vormt een beschermlaag tegen vocht en vervuiling. Het houdt de buitenmuur schoon van vuil en doordat vervuiling niet langer aan het oppervlak hecht, is het in de toekomst een stuk gemakkelijker te verwijderen. De kosten voor impregneren liggen rond de €8,- tot €15,- per m².

Vochtspecialist nodig in Antwerpen?

Vergelijk offertes en kies eenvoudig de expert met de beste totaalprijs en service!

Gratis offertes ontvangen

Vochtwerende verf

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de uitstraling van uw gevel wél te veranderen. Door de muur te schilderen met vochtwerende verf bereikt u hetzelfde resultaat: het vormt een beschermlaag tegen regenwater, zodat het metselwerk niet langer vocht opneemt.

Voor u de gevel laat schilderen, moet deze helemaal schoon zijn. Houd dus rekening met bijkomende kosten! Voor het verven van de gevel betaalt u gemiddeld €30,- tot €45,- per m².

Nieuwe gevelbekleding

Een laatste mogelijkheid is de gevel beschermen met nieuwe gevelbekleding. Door gevelbekleding over de oude buitenmuur aan te brengen, creëert u ook een beschermlaag waardoor regenwater niet meer geabsorbeerd wordt. U kiest zelf voor een materiaal naar keuze! U kunt de gevel laten kaleien, maar het is ook een mogelijkheid om houten of kunststof bekleding aan te brengen.

Deze methode is relatief duur en het verandert de uitstraling van uw woning drastisch. Hierdoor wordt het voornamelijk gebruikt als een gevel al flink verouderd is of als bewoners hun huis ook direct beter willen isoleren.

doorslaand vocht

Wat kost het bestrijden van doorslaand vocht?

Heeft u last van doorslaand regenwater? Voor gemiddeld €30,- tot €45,- per m² schakelt u al een specialist in om uw buitengevel te voorzien van een laag vochtwerend verf. U geeft uw woning direct een nieuwe en frisse uitstraling! Wanneer u een vakman inschakelt voor de impregnatie van buitenmuren, moet u rekenen op een gemiddelde kostprijs tussen de €8,- en €12,- per m².

Wat kost vochtbestrijding precies?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van actuele richtprijzen van vochtbestrijding. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Doorslaande vochtproblemen bestrijden: kosten

Methode vochtbestrijding Gemiddelde prijs *
Muren impregneren €8,- tot €12,- per m²
Vochtwerende verf €30,- tot €45,- per m²

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Vochtige kelder

Doordat een kelder of kruipruimte zich onder de grond bevindt, is de ruimte altijd omringd grondvocht. Dat is de reden dat vochtige kelders in Antwerpen vaak voorkomen. Vaak gebruikt men de kelder voor opslag, waardoor het belangrijk is dat de vochtigheidsgraad niet te hoog is.

Hoe herken ik een vochtige kelder?

Met name bij de kimnaad, de verbinding tussen keldermuur- en vloer, vinden vaak vochtproblemen plaats. Maar ook door de keldermuur of keldervloer kan water naar binnen dringen. U merkt bijvoorbeeld dat de luchtvochtigheid stijgt, of dat de keldermuren vochtig aanvoelen. Bij een hoge luchtvochtigheid ruikt u ook vaak een muffe geur.

Kelderdichting Antwerpen: welke methode?

Steeds meer mensen kiezen voor een kelderdichting in Antwerpen als oplossing voor hun vochtige kelder. In de praktijk betekent een kelderdichting gewoon: de keldermuren en vloer waterdicht maken, zodat de luchtvochtigheidsgraad verbetert. Hiervoor zijn verschillende methodes geschikt. Zo kunt u kiezen voor een kelderdichting langs binnen of langs buiten en een stijve of een soepele bekuiping. Vaak wordt een bekuiping bovendien uitgevoerd in combinatie met het injecteren van de muren en een kelderdrainagesysteem.

Hieronder leest u meer over de verschillende mogelijkheden. Wilt u binnenkort ook een kelderdichting uitvoeren? Vraag dan nu gratis offertes! aan en bespaar tot wel 40%!

Kelder waterdicht maken langs binnen

Men kiest in de meeste gevallen voor het waterdicht maken van de kelderruimte langs binnen. Bij stijve kelderbekuiping smeert de specialist de vochtige kelderwanden en vloer in met een vochtwerende pasta. Vaak zijn twee lagen nodig voor een permanente vochtwering.

Ook soepele kelderbekuiping is mogelijk!

In dat geval plaatst de vakman een soepele folie tegen de kelderwanden, die ervoor zorgt dat vocht tegengehouden wordt. Tegen de folie wordt vervolgens een nieuwe wand gemetseld, omdat de folie anders onder de druk van het grondwater gaat scheuren. Kelderdichting langs binnen kost gemiddeld 15,- per m².

Kelder waterdicht maken langs buiten

Heeft u last van grondwater in de keldermuren en gaat u uw woning renoveren? Bij een grote woningrenovatie is het waterdicht maken van de kelder langs buiten een goede keuze. De vakman smeert bij het kelders waterdicht maken langs buiten namelijk de buitenkant van de keldermuren in met een vochtwerende pasta.

Waarom bij een renovatie?

Omdat vochtbestrijding door kelderbekuiping langs buiten een ingrijpende klus is, waarbij veel graafwerk komt kijken, kiest met er vaak alleen voor bij een grote renovatie. Na de kelderbekuiping moet uw tuin namelijk (opnieuw) aangelegd worden, door het graafwerk. De kosten? Houd voor kelderdichting langs buiten rekening met bedragen vanaf €60,- per m².

Wilt u de precieze prijs weten? Start dan nu met offertes vergelijken.

Keldermuren injecteren

Het injecteren van vochtige keldermuren is een uitstekende methode om opstijgend grondvocht aan te pakken. De vakman boort bij deze methode van vochtbestrijding in huis over de hele breedte van de vochtige binnenmuren vlak boven de vloerpas kleine gaatjes. In de gaatjes plaatst hij buisjes, die hij vult met een vochtwerend middel. Dat middel verspreidt zich vervolgens door de muur, waardoor een vochtwerende laag in de wanden ontstaat.

U ziet er niets meer van terug!

Nadat het middel in de muren is geïnjecteerd, verwijdert de vakman de buisjes weer. Ook dicht hij de kleine gaatjes, zodat u achteraf (bijna) niets van het injecteren terugziet. Injecteren laat u doen voor gemiddelde bedragen tussen de €100,- en €150,- per m².

Kelderdrainage

Ligt er vaak water op uw keldervloer? Als u de ruimte voor opslag wilt gebruiken, is dat erg vervelend. De oplossing voor dit probleem is kelderdrainage. De specialist plaatst dan op de keldervloer een drainagesysteem waardoor het water naar een afvoerput gezogen wordt.

Ook voor vochtproblemen op keldermuren!

Wanneer grondwater via de keldermuren naar binnen komt, plaatst de vakman een speciale noppenfolie. Ook metselt hij een stenen goot, waardoor het grondwater naar een afvoerput geleid wordt. U voorkomt met een drainage dus niet dat er vocht naar binnen komt, wel zorgt u ervoor dat u geen last meer heeft van het water. Kelderdrainage kost gemiddeld tussen de €3.000,- en €10.000,-.

Omdat elke kelder uniek is, is ook de prijs voor elke kelderdrainage uniek. Start via het formulier een aanvraag voor gratis offertes en u ontvangt snel offertes van vochtexperts bij u uit de buurt.

kelder waterdicht maken

Wat kost een kelder dichten?

Bent u nieuwsgierig naar de totaalprijzen van kelderbekuiping? Wanneer u uw kelderruimte langs buiten laat dichten, moet u rekenen op een prijs vanaf €60,- per m². Vochtbestrijding door middel van een kelderbekuiping langs binnen laat u doen vanaf €15,- per m². Heeft u last van opstijgend grondvocht en wilt u uw kelderwanden laten injecteren? Reken dan op een gemiddelde totaalprijs tussen de €100,- en €150,- per m².

Kijk in de prijstabel voor meer kostprijzen!

U vindt in de tabel een handig overzicht van gemiddelde kosten. Ook ziet u de totaalprijs bij een gemiddelde kelder van 15 m². Zo kost een drainage van een gemiddelde kelderruimte gemiddeld tussen de €3.000,- en €10.000,-.

Vochtbestrijding kelder: kosten 2021

Kelderdichting methode Gemiddelde prijs per m² * Totaalkosten bij kelder van 15 m² *
Kelderbekuiping langs binnen Vanaf €15,- Vanaf €225,-
Kelderbekuiping langs buiten Vanaf €60,- Vanaf €900,-
Keldermuren injecteren €100,- tot €150,- €1.500,- tot €2.250,-
Kelderdrainage €200,- tot €665,- €3.000,- tot €10.000,- **

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijs op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.
**Prijs is afhankelijk de oppervlakte en moeilijkheidsgraad.

Vochtbestrijding tegen de scherpste prijs!

Vergelijk gratis offertes en vind snel een vakman in uw regio.

Gratis offertes vergelijken

Condensatievocht, hoge luchtvochtigheid in huis

Condensatievocht ontstaat wanneer u warm of heet water gebruikt. Het heeft een hoge luchtvochtigheid tot gevolg. In de keuken en badkamer komt condensatievocht het meeste voor, doordat we bijvoorbeeld afwassen of douchen. Maar ook de lucht die we uitademen heeft een hoge vochtigheidsgraad, waardoor u in de slaapkamer last kunt krijgen van een te hoge luchtvochtigheid. Het ontstaan van condensatievocht is niet tegen te gaan. Wel is het belangrijk dat u de vochtigheidsgraad zo snel mogelijk laat dalen door vochtbestrijding.

Hoe pak ik condensatievocht en een hoge vochtigheidsgraad aan?

De enige manier om een te hoge luchtvochtigheid tegen te gaan is door goed te ventileren. Bij onvoldoende ventileren zorgt een te hoge vochtigheidsgraad voor vochtplekken en zelfs schimmelvorming.

Wilt u de vochtproblemen in huis aanpakken? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

condensatievocht

Condensatievocht bestrijden: methodes en prijzen

De oorzaak van condensatievocht is over het algemeen een gebrek aan ventilatie. Het is dus relatief simpel op te lossen door extra te ventileren. Open de ventilatieroosters 24 uur per dag en laat ramen op een kier staan voor voldoende frisse lucht.

Blijkt dit toch niet genoeg ventilatie, dan is het een goed idee om een ventilatiesysteem te plaatsen. Dit kost ongeveer €1.500,- tot €6.000,-, afhankelijk van het gekozen systeem. Heeft u een oud ventilatiesysteem, dan is het ook mogelijk deze te renoveren. Hierna werkt het zuiniger en beter. Dit kost gemiddeld €600,-.

Is de ventilatiebox verouderd? Een nieuwe ventilatiebox maakt minder lawaai en verbruikt ook nog eens minder energie. Als u alleen de ventilatiebox laat vervangen dan betaalt u ongeveer €350,-.

Kosten ventilatie

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Volledig nieuw ventilatiesysteem installeren €1.500,- tot €6.000,-
Ventilatiebox vervangen €350,-
Ventilatiesysteem renoveren €600,-
Onderhoud ventilatiesysteem uitvoeren €175,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Gebruik een ventilatiesysteem om condensatievocht te voorkomen!

Laat het systeem plaatsen door een professionele vakman uit Antwerpen.

Gratis offertes ontvangen

Schimmel in huis: zwarte vlekken en slecht voor gezondheid

Langdurige vochtproblemen in Antwerpen leiden tot schimmelvorming. Wanneer u schimmelplekken ziet verschijnen, weet u dus ook zeker dat u een vochtprobleem heeft. Hoe komen schimmels in uw huis? De sport van schimmels zijn heel licht en komen bijvoorbeeld via een open raam naar binnen. Als er vocht in huis is, blijft de schimmel hangen.

Hoe herken ik schimmelplekken?

Schimmelplekken zijn goed te herkennen aan de donkere vlekken op binnenmuren en plafonds. Ook is het mogelijk dat u een muffe geur ruikt. De schimmelsporen hebben vocht nodig om te overleven, waardoor de schimmelplekken altijd in vochtige ruimtes of op vochtplekken ontstaan.

Schimmel op professionele wijze laten verwijderen? Ontvang gratis offertes van specialisten bij u in de buurt.

Schimmel verwijderen: doe het zelf?

Schimmel verwijderen? Zo doet u dat:

 • Draag oude kleren, handschoenen en eventueel ook een beschermbril als u schimmel van het plafond verwijdert.
 • Meng 6 gram soda met 1 liter water of gebruik een schimmeldodend middel uit de supermarkt of bouwmarkt.
 • Breng dit aan op de schimmelgroei met een borsten en veeg het oppervlak goed schoon.
 • Spoel het nu af met water en laat het oppervlak goed drogen.
Let op: het is niet voldoende om alleen de schimmel te verwijderen. Als u de oorzaak van de vochtproblemen niet aanpakt, dan keert de schimmelgroei heel snel weer terug. Schakel daarom altijd een vakman in om het vocht in uw huis in Antwerpen te bestrijden!

schimmel verwijderen

Premie vochtbestrijding in 2021

Wist u dat u voor de kosten van het oplossen of verwijderen van een vochtprobleem in veel gevallen recht heeft op een landelijke premie? De kosten van het bestrijden en verwijderen van vochtplekken of schimmelplekken in Antwerpen kunnen aardig oplopen, maar met de overkoepelende renovatiepremie hoeft u niet de gehele vochtbestrijding zelf te betalen. De renovatiepremie geldt voor zowel het oplossen van opstijgend en doorslaand vocht, als het behandelen van vochtige kelders.

Wanneer heeft u recht op de premie?

Uw woning moet minstens 10 jaar oud zijn en u moet minimaal €2.500,- aan facturen voor vochtbestrijding kunnen laten zien. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie over de renovatiepremie en de voorwaarden. Kijk daarnaast op premiezoeker.be om te controleren of u in aanmerking komt voor provinciale of gemeentelijke premies.

Benieuwd naar de kosten van vochtbestrijding? Vraag direct gratis offertes aan en vergelijk op aanbod en prijs.

Hoe bespaar ik op de kosten?

Vochtbestrijding tegen de laagste prijs? Dat kan! Help bijvoorbeeld zelf mee door voorbereidende werkzaamheden uit te voeren of door de muur zelf opnieuw af te werken. Een andere manier om te besparen, is door te kiezen voor een bedrijf in uw eigen regio. Zo is het aantal kilometers zo laag mogelijk, waardoor u bespaart op de voorrijkosten! Benieuwd naar de laagste prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten? Zo doet u dat:

 • Kies altijd voor een vochtbestrijdingsbedrijf in de buurt. Zo zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Help mee. Sommige voorbereidende werkzaamheden kunt u zelf doen, net zoals de afwerking. Zo bespaart u op de arbeidskosten.
 • Is uw huis ouder dan 10 jaar? Dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief van slechts 6%!
 • Vergelijk gratis offertes en kies zo de vakman met de scherpste prijs!

vochtproblemen in Antwerpen bestrijden

Vochtbestrijding in Antwerpen nodig? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u de luchtvochtigheidsgraad in huis verlagen? Schakel dan een vakman in voor vochtbestrijding in Antwerpen. Hij pakt de oorzaak van al uw vochtproblemen aan en voorkomt zo dat de muffe geurtjes, vochtplekken en schimmelgroei weer terugkeren. Op zoek naar een vakman bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende vochtweringsbedrijven in uw eigen regio. Vergelijk de aanbiedingen en kies voor de scherpste offerte. Uw besparing loopt op deze manier op tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen: deze offerteservice is namelijk gratis en zonder verdere verplichtingen.

Gratis offertes vergelijken