Last van vocht in huis?

Vochtbestrijding is ons vak. Scherpe prijzen!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vochtbestrijding Antwerpen

Wie last heeft van opstijgend vocht in de woning, doet er goed aan dit zo spoedig mogelijk te laten bestrijden door een vochtwering en vochtbestrijding specialist uit de regio. Met behulp van verscheidene hydrofuge technieken zoals het injecteren en impregneren van de buitenmuren kan een waterdichtingswerken professional uit Antwerpen het opstijgend water tegengaan, en ervoor zorgen dat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet. Kunt u hulp gebruiken bij andere zaken op het gebied van vochtwering? Onze professionals helpen u onder andere graag bij een kelderdichting, of het verwijderen van schimmel. Bent u benieuwd naar de prijzen voor vochtbestrijding? Vraag dan via ons contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod.

opstijgend vocht Antwerpen

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een veel voorkomend probleem bij onze klanten uit Antwerpen. Opstijgend vocht wordt veroorzaakt door een stijging van het grondwater of hevige regenval, waar het fundament van de woning of de opbouw van de kelder niet op gebouwd is. Het tegengaan van opstijgend grondwater kan het beste door de buitenmuren te injecteren met een speciaal middel. Door de buitenmuren te injecteren wordt het vocht geremd, en kan dit niet meer één van de vele vochtproblemen zoals houtrot, schimmel en vochtplekken veroorzaken.

vochtproblemen Antwerpen

Vochtproblemen in huis

Wanneer er in Antwerpen sprake is van vochtoverlast, dan zult u dit aan diverse uiterlijke kenmerken herkennen. Daarnaast zijn er echter ook verscheidene andere indicatoren voor vochtproblemen. U zult bijvoorbeeld merken dat er sprake is van een hoge luchtvochtigheid, of ruikt u voortdurend een muffe geur in huis. Condens op koude oppervlakken en een hoog energieverbruik zijn eveneens indicatoren van vochtproblemen. Bent u uw pand voortdurend aan het ventileren, maar helpt dit niets? Dan is een goede vochtbestrijding van belang voor een aangenaam wooncomfort.

Welke oplossingen zijn er?

Op het gebied van vochtwering en vochtbestrijding zijn er diverse technieken die door onze waterdichtingswerken experts uit Antwerpen worden ingezet. Zo hebben zij ervaring in het uitvoeren van een kelderdichting door bekuiping of drainage en zorgen zij voor het impregneren of injecteren van uw muren. Deze laatste methoden staan ook wel bekend als hydrofuge oplossingen van vochtbestrijding. Hebt u een vraag over de vochtbestrijding of hydrofuge technieken bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de offertepagina.

Kelderdichting

De term kelderdichting staat voor het afdichten van de keldermuren en –vloer waardoor de kans op opstijgend grondwater vermindert. Bij een kelderdichting hebt u de keuze uit verschillende technieken. Eén van de meest populaire methoden is de stijve bekuiping. Wanneer u maar een beperkt budget heeft voor de kelderdichting, dan is een bekuiping geen optie, maar wellicht biedt drainage een afdoende alternatief. Bij het draineren van de kelder wordt het overtollig water naar één plek geleid, en van daaruit weggepompt naar buiten.

vochtwering Antwerpen

Muren injecteren

Het injecteren van de muren is een hydrofuge techniek voor het tegengaan van opstijgend grondwater. Voor het injecteren van de gevel geldt dat dit het beste door een erkend vochtbestrijding expert kan worden uitgevoerd in verband met de precisie waarmee dit dient te gebeuren. Bij het injecteren worden er eerst gaten in de muur geboord. Deze gaten zitten op regelmatige afstanden van elkaar, en worden daarna gevuld met een speciaal injecteermiddel. Dit injecteermiddel zal het opstijgend vocht remmen en het woonklimaat aanzienlijk verbeteren.

vochtbestrijding Antwerpen

Impregneren

Wie last heeft van vochtproblemen door doorslaand regenwater, doet er goed aan de gevel te (laten) impregneren. Het impregneren van de buitenmuren is een hydrofuge techniek waarbij de vochtexpert een impregneermiddel over de stenen aanbrengt. Dit impregneermiddel zal de stenen verzadigen, en daardoor kan regenwater zich niet meer door de gevel naar binnen dringen. Het impregneren van de buitenmuren kan eventueel door u zelf worden uitgevoerd. Bij deze techniek van vochtbestrijding is het zeer belangrijk dat u alle stenen goed bedekt.

Hydrofuge

Binnen de waterdichtingswerken branche zult u regelmatig de term ‘hydrofuge oplossingen’ tegenkomen. Technisch gezien is een hydrofuge methode een alternatieve term voor het impregneren van de buitenmuren. De meeste specialisten uit Antwerpen trekken het begrip hydrofuge echter breder dan dat. Over het algemeen duidt dit elke oplossing voor het waterdicht maken van de muren aan. Wilt u zeker weten wat een professional bedoelt met een hydrofuge methode? Vraag dan altijd om meer informatie.

Schimmel verwijderen

Bij het verwijderen van schimmel is het ten eerste belangrijk dat u zorgt voor een vermindering van de hoeveelheid vocht in de ruimte. Ventilatie is daarom een belangrijke onderliggende voorwaarde voor het voorkomen van de groei van nieuwe schimmels. Het verwijderen van de oude schimmel kan het beste met een beetje soda opgelost in heet water. Wrijf het mengsel in de schimmelplekken met een harde borstel en spoel het oppervlakte na. Hardnekkige schimmel kunt u ook nog proberen te behandelen met bleekmiddel.

hydrofuge Antwerpen

Muren onderkappen

Door opstijgend grondwater hebben veel bewoners in Antwerpen last van vochtproblemen bij de gevel. Er zijn gelukkig verscheidene vochtbestrijding technieken waarmee u de buitenmuren waterdicht kan maken. Denk aan het injecteren en impregneren van de gevel. Bent u op zoek naar een manier van vochtbestrijding die permanent is? Dan is het onderkappen van de buitenmuren een goede oplossing. In een gleuf in de gevel wordt een vochtwerend materiaal aangebracht. Het onderkappen is een flinke investering, maar u bent voor altijd verlost van vervelende vochtproblemen.

vocht in huis Antwerpen

Salpeter verwijderen

Als gevolg van opstijgend grondwater ontstaat er in Antwerpen regelmatig salpeter op de binnen- of buitenmuren. Dit is een lelijke witte aanslag en omdat het om een zout gaat, trekt salpeter nog meer vochtproblemen aan. Het is dus belangrijk dat u niet alleen de salpeter verwijdert, maar ook de oorzaak van het opstijgend vocht tegen gaat. Er zijn op de markt verschillende vochtafdrijvende, anti-salpeter middelen verkrijgbaar waarmee u eenvoudig de aanslag verwijdert. Weet u niet hoe u het opstijgend vocht moet behandelen? Schakel hiervoor dan een vochtexpert in.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze vochtbestrijding experts staan klaar in heel Vlaanderen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Oorzaken van vocht in huis

Er bestaan verschillende oorzaken voor een hoge luchtvochtigheid bij u thuis. De eerste is natuurlijk het opstijgend vocht vanuit de kelder of kruipruimte waar wij hierboven al meer informatie gaven. Daarnaast is het mogelijk dat er een probleem is met doorslaand regenwater. Dit gebeurt met name als het tijd is om de muren te impregneren. Een derde oorzaak van vocht in huis is lekkage. Het kan gaan om een daklekkage, maar ook lekkages van de waterleiding zorgen voor vochtoverlast.

Luchtvochtigheid in huis

Eén van de indicatoren voor de noodzaak voor vochtbestrijding en vochtwering is een hoge luchtvochtigheid. Dit brengt verscheidene nadelige vochtproblemen met zich mee. Zo is er ten eerste een grotere kans op ongedierte. Onder andere zilvervisjes en pissebedden, maar ook ratten worden aangetrokken door vochtige ruimtes. Een hogere vochtigheid heeft tevens nadelen voor de gezondheid. Onder andere mensen met reumatische klachten ondervinden hinder van een hoge luchtvochtigheid.

Water in de kelder

De meeste woningen en bedrijfspanden in Antwerpen worden gebouwd met het oog op een bepaald niveau van het grondwater en een maximum hoeveelheid regenval. Door de veranderingen in het klimaat komt het echter voor dat het grondwater stijgt, of er sprake is van extreme regenval. In dat geval kan er water in de kelder komen te staan. Om te voorkomen dat dit water via de fundamenten opstijgt naar de rest van het huis is het belangrijk om snel te zorgen voor de kelderdichting.

Condensatie

Condensatie is een proces dat optreedt wanneer er veel damp in de lucht is en deze damp reageert met koude oppervlakken. Dit betekent dat condens met name plaatsvindt op ramen en muren die in contact staan met de buitenlucht. Het voorkomen van condens is bijna onmogelijk, en is dan ook niet perse iets om u zorgen om te maken. Pas wanneer er ook overdag sprake is van condens, dan is er sprake van een vochtprobleem en is een goede vochtbestrijding noodzakelijk.

muren injecteren prijzen

Bouwvocht

Na de oplevering van uw nieuwbouwwoning wilt u uiteraard zo snel mogelijk verhuizen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat uw nieuwe woning dankzij het bouwvocht een hoge vochtigheid heeft. Dit heeft gevolgen voor de afwerking van uw vloeren en wanden, maar ook voor uw eigen gezondheid. De vochtbestrijding van bouwvocht is simpel, maar langdurig. Met behulp van ventilatie is een gemiddelde woning binnen twee jaar volledig droog. Wilt u geen risico lopen dat uw vloeren krom trekken? Maak dan gebruik van een professionele bouwdroger.

huiszwam verwijderen Antwerpen

Water in kruipkelder

Een kruipkelder is een natuurlijke barrière tussen de vochtige grond en de leefruimtes. Niet meer dan logisch dat de meeste kruipkelders in Antwerpen vochtige ruimtes zijn. Staat er dankzij opstijgend grondwater een laag water in uw kruipkelder? Dan loopt u niet alleen kans op vochtproblemen, maar ook op ongedierte en insecten. Vochtbestrijding in een kruipkelder kan op een aantal manieren. Zo kunt u kiezen voor een volledige kelderdichting met een bekuiping. Kelderdichting door het injecteren van de muren is ook een optie.

Huiszwam

Heeft u in uw woning in Antwerpen last van huiszwam? Schakel dan zo snel mogelijk een vochtexpert in om deze schimmel te verwijderen! De huiszwam is te herkennen aan de ronde vormen, bruin-rode kleur en witte rand. Huiszwam ontstaat als gevolg van een te hoge vochtigheid. Het tast de structuur van uw woning ernstig aan. Een expert zal de aangetaste materialen zorgvuldig verwijderen. Deze worden later verbrand, zodat de huiszwam geen mogelijkheid heeft om verder te verspreiden.

Vochtproblemen badkamer

Een badkamer is met een luchtvochtigheid van 40% tot 70% de meest vochtige ruimte in uw woning. Juist in een vochtige, afgesloten ruimte is het belangrijk om voldoende te ventileren om verdere vochtproblemen te voorkomen. In een vochtige badkamer wordt de radiator aangetast door roest, vindt u met enige regelmaat condensvorming op de ramen en laat het verf- of stucwerk los. Heeft u geen ramen in de badkamer? Laat dan een mechanisch ventilatiesysteem plaatsen. Hiermee wordt overtollig vocht afgevoerd zodat u de kans op schimmel en andere vochtproblemen verkleint.

vocht bestrijden Antwerpen

Vochtmeter

De meeste woningen en bedrijfspanden in Antwerpen worden gebouwd met het oog op een bepaald niveau van het grondwater en een maximum hoeveelheid regenval. Door de veranderingen in het klimaat komt het echter voor dat het grondwater stijgt, of er sprake is van extreme regenval. In dat geval kan er water in de kelder komen te staan. Om te voorkomen dat dit water via de fundamenten opstijgt naar de rest van het huis is het belangrijk om snel te zorgen voor de kelderdichting.

muren injecteren Antwerpen

Zelf opstijgend vocht behandelen

Er is eigenlijk maar één effectief hydrofuge techniek om opstijgend vocht tegen te gaan; het injecteren van de muren. Wilt u bij uw woning of bedrijfspand in Antwerpen het optrekkende water remmen? Dan is het noodzakelijk dat u een speciaal injectiemiddel in de muur spuit. Dit is niet heel ingewikkeld, maar dient wel nauwkeurig te gebeuren om de kans op vochtproblemen volledig weg te nemen. Het belangrijkst bij het injecteren is dat u de boorgaten dicht genoeg bij elkaar plaatst.

Zelf de kelder waterdicht maken

De meeste vochtoverlast in Antwerpen wordt veroorzaakt door vochtige kelders en kruipkelders. De vochtproblemen worden dan ook aanzienlijk minder zodra u de kelder waterdicht maakt. Wij gaven hierboven al aan dat het waterdicht maken van de kelder op diverse manieren kan worden gedaan. De goedkoopste kelderdichting methode is het draineren van het grondwater. Dit wordt gedaan door het water vanuit een laag punt uit de kelderruimte naar buiten te pompen. Hoewel een goedkope oplossing, zal het niet alle vochtproblemen verhelpen. Een alternatief is het opnieuw bekuipen van de ruimte. Hierbij hebt u de keuze uit een vaste en flexibele bekuiping. Voor de flexibele bekuiping hebt u gegarandeerd de hulp van een erkend waterdichtingswerken expert voor nodig. Kelderdichting in de vorm van een vaste bekuiping bestaat uit het aanbrengen van waterdichte pasta op de keldermuren en – vloer. Deze klus kunt u desgewenst zelf behandelen.

Hoe optimaal ventileren?

De gemakkelijkste oplossing voor een lagere luchtvochtigheid binnenshuis is een betere ventilatie. Het ventileren van woningen en bedrijfspanden gebeurt op twee verschillende manieren. Het is ten eerste mogelijk om dit op een natuurlijke manier te doen. Denk hierbij aan ventilatie door het openen van deuren en ramen, maar ook door middel van luchtroosters. Het alternatief voor een natuurlijke ventilatie is een mechanische ventilator. Dit is een geautomatiseerd apparaat dat werkt op basis van sensoren die de vochtigheid in de lucht meten. Hebt u geen behoefte aan een dergelijk apparaat maar krijgt u de ventilatie niet op orde? Houdt dan de volgende regels aan: 1. Er moet altijd meer geventileerd worden tijdens het koken en douchen, of het drogen van de was. 2. Hoe meer mensen in huis, hoe meer ventilering er nodig is. 3. Zodra u zilvervisjes tegenkomt is er te weinig ventilatie in huis.

Schimmelwerende verf

Schimmelwerende verf wordt door veel van onze klanten uit Antwerpen gezien als dé oplossing voor schimmelproblemen. Het is echter zo dat de schimmelwerende verf pas effectief wordt wanneer deze wordt geplaatst nadat er iets is gedaan aan de oorzaak van de vochtige muren. Overweegt u om schimmelwerende verf op uw muren te plaatsen? Volg dan het stappenplan dat de vochtbestrijding specialisten uit ons netwerk voor u hebben opgesteld. Zo weet u zeker dat de klus snel en vakkundig wordt uitgevoerd. Loopt u tijdens het klussen toch tegen problemen aan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Voor het verven met schimmelwerende verf:

  • Stap 1. Zorg dat eerst het achterliggende probleem is opgelost.
  • Stap 2. Verwijder de schimmel met behulp van bleek of een soda mengsel en speol het oppervlak goed na.
  • Stap 3. Laat de muur drogen en breng de schimmelwerende verf aan (doe dit nat op nat, dus schilder niet eerst alleen de randen)
  • Stap 4. Verf eventueel de muur voor een tweede keer met het schimmelwerende product en geniet van uw mooie schimmelvrije badkamer of keuken.
schimmel verwijderen Antwerpen

Prijzen

De prijzen voor het laten uitvoeren van een kelderdichting of andere methoden voor vochtwering worden door verscheidene factoren bepaald. Natuurlijk kent elke techniek zijn eigen prijzen, maar ook de staat van het oppervlak en het materiaal dat voor het herstel wordt gebruikt zijn van invloed op de uiteindelijke kosten. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat een vochtbestrijding specialist tussen de €30,- en €50,- per uur rekent aan kosten, waarbij soms nog materiaalkosten bovenop komen.

Subsidies

In Antwerpen is het bij verschillende klussen mogelijk om subsidie aan te vragen als tegemoetkoming. Hieraan zijn wel een paar voorwaarden verbonden. Zo is uw pand minimaal 25 jaar oud, en mag u in de afgelopen jaar geen andere premies hebben aangevraagd. Daarnaast zijn er nog voorwaarden op het gebied van de hoeveelheid vocht in de muren en de exacte methode waar u voor kiest om dit op te lossen. Uiteindelijk kunt u zo’n 25 procent van de gemaakte kosten terug krijgen.

kelderdichting Antwerpen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend waterdichtingswerken professional uit Antwerpen die u van dienst kan zijn bij het impregneren van de gevel, het uitvoeren van een kelderdichting of het verhelpen van de vochtproblemen op een andere manier? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vochtbestrijding en vochtwering experts hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied en zijn u met alle plezier van dienst bij één van de vele klussen op het gebied van vochtwering. Via het contactformulier op onze offertepagina vraagt u gemakkelijk meerdere offertes aan die u eigenhandig met elkaar kunt vergelijken. Ook voor gevelrenovatie in Antwerpen kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag!