Last van vocht in huis?

Vochtbestrijding is ons vak. Scherpe prijzen!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vochtbestrijding Antwerpen

Wanneer u last hebt van opstijgend vocht, lekkage, schimmels en andere vochtproblemen, dan is het zaak om spoedig contact op te nemen met een vochtbestrijding expert uit Antwerpen. De genoemde vochtproblemen kunnen namelijk leiden tot gezondheidsrisico’s en onherstelbare beschadigingen aan uw pand. De specialisten uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met vochtwering en maken hiervoor gebruik van diverse technieken. Zo kunnen zij muren injecteren of impregneren, en zorgen ze voor een snelle en vakkundige kelderdichting. Naast vochtbestrijding is ons netwerk tevens gespecialiseerd in andere waterdichtingswerken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of hebt u een vraag over de prijzen voor de aangeboden diensten? Vul het contactformulier in op de offertepagina en wij sturen u desgewenst meerdere offertes toe!

opstijgend vocht behandelen Antwerpen

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een probleem dat vaak in oudere woningen ontstaat. Het opstijgend vocht kom via de funderingen, spouwmuur, kruip- of kelderruimte binnen en trekt dan via de wanden verder omhoog. Men achterhaalt opstijgend vocht meestal doordat er vochtplekken ontstaan boven de plinten. Opstijgend water is te behandelen door het injecteren van de muren en andere hydrofuge oplossingen. Zo is het bijvoorbeeld ook een optie om het opstijgende grondwater tegen te gaan bij het fundament, onder meer door een goede kelderdichting. Dankzij een goede vochtwering geniet u snel weer van een optimaal wooncomfort in Antwerpen.

vochtproblemen bestrijden Antwerpen

Vochtproblemen in huis

Regelmatig krijgen wij van klanten in Antwerpen de vraag hoe zij een vochtprobleem herkennen. Dit is relatief eenvoudig, vochtproblemen brengen namelijk verschillende gevolgen met zich mee. Zo zult u vrijwel altijd een muffe en bedompte geur ruiken, en zult u wellicht loslatend behang of stucwerk tegenkomen. Andere indicatoren van vochtproblemen zijn schimmels en vochtplekken, een hoger energieverbruik, condens op koude oppervlakken en meer ongedierte. Wanneer vochtproblemen vermoedt, dan adviseren wij om spoedig een waterdichtingswerken specialist in te schakelen voor een controle.

Welke oplossingen zijn er?

Voor het tegengaan van vochtproblemen zetten de bij ons aangesloten vochtwering specialisten diverse methoden in. Zo adviseren wij om muren te injecteren of impregneren voor de bestrijding van opstijgend vocht. Daarnaast bieden wij verschillende andere hydrofuge oplossingen aan. Voor de kelderdichting zijn er ook diverse methoden geschikt. Het waterdicht maken van de kelder is wel een klus die u sowieso aan een vochtbestrijding professional moet overlaten. Voordat u voor één van de vele waterdichtingswerken kiest, dient u niet alleen te kijken naar de technieken, maar ook naar de bijbehorende prijzen voor het maken van een goede keuze.

Kelderdichting

Door een kelderdichting is het mogelijk om uw kelder waterdicht te maken. Een kelderdichting pakt eventuele waterinfiltratie aangepakt, wat de kans op vochtproblemen sterk verlaagt. De methode voor kelderdichting is afhankelijk van de ernst van het vochtprobleem en de plaatsing van het huis. Huizen die in een gebied staan met een hoog grondwaterniveau vereisen bijvoorbeeld intensievere vochtbestrijding aanpakken. Door de kelderdichting door een vochtwering professional uit ons netwerk in Antwerpen af te laten handelen, weet u zeker dat u hier lange tijd van kunt genieten.

kelderdichting Antwerpen

Muren injecteren

Eén van de meest effectieve methoden van vochtbestrijding is het injecteren van de muren. Bij het injecteren van een muur boort de specialist in de gevel of aan de binnenzijde op regelmatige punten een gat in een hoek van 35 graden. Deze boorgaten worden vervolgens gevuld met een speciaal materiaal dat de vochtwering zal bevorderen. Het injecteren van de muren is één van de hydrofuge technieken die ingezet worden. Naast injecteren is ook het impregneren van de muur een methode van vochtbestrijding.

vochtbestrijding Antwerpen

Impregneren

Wij noemden al dat het impregneren van de gevel naast injecteren tevens een mogelijke oplossing vormt voor het tegen gaan van opstijgend vocht. Het impregneren van de buitengevel is een klus die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Het is hierbij van belang dat u gebruik maakt van de juiste middelen en gereedschappen, en dat u het impregneermiddel gelijkmatig over de muur verdeeld. Een waterdichtingswerken expert kan u desgewenst van tips voorzien, of u praktische ondersteuning bieden.

Hydrofuge

De term hydrofuge komt regelmatig voorbij binnen de vochtbestrijding branche. Hydrofuge is een alternatieve naam voor impregneren, maar kan ook worden gebruikt als algemene term voor alle methoden die ervoor zorgen dat de muren waterdicht worden. Wilt u graag weten wat er bedoeld wordt met een hydrofuge techniek? Of bent u benieuwd naar de kosten voor deze vorm van vochtwering? Stel uw vragen gerust via ons contactformulier. De waterdichtingswerken experts uit ons netwerk in Antwerpen beantwoorden uw hulpvragen graag en sturen u desgewenst een offerte toe.

Schimmel verwijderen

Voordat een specialist een muur of kruipkelder waterdicht maakt, zorgt hij ervoor dat bestaande schimmel en andere vochtproblemen verwijderd en opgelost worden. Met name bij schimmel is het van belang dat u dit snel laat behandelen. Schimmel – en dan met name zwarte schimmel of huiszwam– kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid, en zelfs leiden tot misselijkheid en ademhalingsproblemen. Voor het verwijderen van schimmels maken de specialisten gebruik van speciale middelen en gereedschappen zodat de klus snel afgehandeld is. Wie zelf schimmel wil verwijderen doet er goed aan zich goed over de diverse technieken te laten informeren.

muren onderkappen

Muren onderkappen

Is uw gevel in Antwerpen de oorzaak van uw vochtproblemen? Dan kunt u deze laten injecteren of onderkappen. Bij het onderkappen van een buitenmuur wordt er een rijtje bakstenen verwijderd waarna in deze inkeping een waterdicht materiaal wordt geplaatst. Het onderkappen van de buitenmuur is een definitieve maar extreme manier van vochtbestrijding. Het is een flinke investering en u zult zowel uw binnen- als uw buitenmuren opnieuw moeten afwerken. Wel bent u na het onderkappen van uw buitenmuur voor altijd verlost van wateroverlast.

salpeter verwijderen

Salpeter verwijderen

Salpeter is een lelijke, witte aanslag op binnen- en buitenmuren dat wordt veroorzaakt door opstijgend vocht. Om verdere problemen te voorkomen is het van belang dat u het salpeter zo snel mogelijk behandeld. Het is gelukkig eenvoudig zelf te verwijderen. Gebruik een beitel om het salpeter zo veel mogelijk af te steken en borstel de ondergrond grondig. Breng tot slot een anti-salpeter middel aan. Om te voorkomen dat de salpeter terugkeert zal ook de oorzaak aangepakt moeten worden. Vraag voor deze vochtbestrijding om advies bij een vochtexpert uit ons netwerk in Antwerpen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze vochtbestrijding experts staan klaar in heel Vlaanderen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Oorzaken van vocht in huis

Er bestaan vele oorzaken voor vochtproblemen. Zo noemden wij hierboven al het probleem van opstijgend vocht. Andere oorzaken zijn lekkage, condensatie en koudebruggen. Een koudebrug is een plaats in huis waarbij er een direct contact bestaat tussen binnen- en buitenlucht. Dit is bijvoorbeeld het geval bij betonnen constructies, vervuilde spouwmuren en metalen kozijnen. Wanneer u last hebt van vochtproblemen, dan wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk verhelpen. Het is hierbij belangrijk dat u eerst de achterliggende oorzaak achterhaald, zodat u niet binnen een paar maanden weer vochtoverlast krijgt.

Luchtvochtigheid in huis

Wanneer er een verhoogde luchtvochtigheid in huis is dan ontstaat er een verhoogde kans op ongedierte, vochtplekken, schimmel en andere vochtproblemen. Het is dan ook belangrijk om te proberen de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden. Een lage luchtvochtigheid bereikt u in de meeste gevallen door de woning in Antwerpen goed te ventileren. Met name tijdens het koken en douche is het van belang om een raampje open te zetten, en zo de overtollige warme lucht naar buiten te laten. In het geval van bouwvocht zal u extra moeten ventileren.

Water in de kelder

Omdat de kelder (in tegenstelling tot het souterrain) geen verblijfsruimte is, worden worden er minder hoge eisen gesteld aan de bouwconstructie. Dit betekent dat er eerder kans is op lekkage, opstijgend vocht en andere problemen. Gevolgen van water in de kruipkelder zijn onder meer het zwellen van houten vloeren, de aantasting van de afwerking van de grondvloer en schimmel op de muren. Water in de kelder is in de meeste gevallen het gevolg van een stijging van het grondwater. Hulp nodig? Vraag de specialisten uit ons netwerk om advies voor uw kelderdichting!

Condensatie

Condensatie is de overgang van een damp- of gasfase naar een vloeibare fase. Het ontstaat door een verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenzijde van een voorwerp. Zo kan er condens ontstaan op de ramen wanneer het buiten kouder is dan binnen. Condensatie is niet perse een probleem en hoeft dan ook niet direct een waterdichtingswerken expert in te schakelen. Pas wanneer er door de condensatie schimmel ontstaat, dan is belangrijk om contact op te nemen met een vochtwering specialist uit Antwerpen.

vochtige badkamer Antwerpen

Bouwvocht

Eén van de oorzaken van een hoge luchtvochtigheid is bouwvocht. Bij het bouwen of verbouwen van een huis wordt namelijk veel water gebruikt. In een nieuwbouwwoning zit gemiddeld 3.000 tot 5.000 liter bouwvocht en al dit water zal uiteindelijk moeten verdampen. Het duurt ongeveer twee jaar voordat een nieuwbouw woning goed gedroogd is. Door middel van natuurlijke ventilatie verkleint u de kans op ernstige problemen. Met behulp van een professionele bouwdroger kan u het proces van vochtbestrijding eventueel versnellen.

huiszwam verwijderen Antwerpen

Water in kruipkelder

In Antwerpen komt het regelmatig voor dat er water in de kruipkelder staat. De belangrijkste oorzaak van water in uw kruipkelder is opstijgend grondwater. In vochtige periodes staat het grondwater in Antwerpen onder hoge druk en vindt daardoor via het metselwerk een weg naar binnen. Een andere oorzaak is het gebrek aan ventilatie, waardoor het condenswater niet kan ontsnappen. In sommige gevallen volstaat het injecteren van de muren, maar bij ernstige problemen is een kelderdichting noodzakelijk. Kies dan bijvoorbeeld rand-, vloer- of wanddrainage als vochtbestrijding.

Huiszwam

Schimmel is niet alleen een doorn in uw oog, maar het is ook slecht voor uw gezondheid. Huiszwam is een schimmelsoort dat bekend staat om de bruin-rode kleur en witte randen. Huiszwam veroorzaakt onder meer luchtweginfecties en ademhalingsproblemen. Helaas moet huiszwam in Antwerpen zo zorgvuldig mogelijk verwijderd worden, daarom is het belangrijk dat u hiervoor een vochtexpert in schakelt. De vochtexpert zal het aangetaste materiaal moeten verwijderen. Hierdoor zal u naderhand zelf uw binnenmuren opnieuw moeten afwerken.

Vochtproblemen badkamer

De badkamer is een erg vochtige ruimte en daarom is de kans op schimmel altijd aanwezig. Heeft u last van vochtproblemen in de badkamer? Er zijn twee manieren waarop u de luchtvochtigheid in de badkamer kan verlagen: met natuurlijke of mechanische in ventilatie in de badkamer. Als u gaat douchen, zet dan altijd een raam open of laat de deur op een kier staan. Als u geen ramen in de badkamer heeft laat dan een mechanisch ventilatiesysteem plaatsen.

vochtmeter

Vochtmeter

Eén van de apparaten waarmee vochtbestrijding professionals werken is een vochtmeter. Dit apparaat meet de elektrische weerstand in een bepaald oppervlak. Hoe lager deze weerstand hoe hoger de vochtigheid in de wand of plafond. Dit apparaat wordt gebruikt om de locatie van waterlekken te meten. Het bepalen van de luchtvochtigheid in huis wordt niet gedaan met een vochtmeter, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, maar met een (digitale) thermometer waar ook de luchtvochtigheid op wordt aangegeven.

vochtbestrijding expert Antwerpen

Zelf opstijgend vocht behandelen

Hebt u geen behoefte aan de hulp van een waterdichtingswerken expert, en wilt u zelf het opstijgend vocht aanpakken? Zorg er dan voor dat u goed geïnformeerd bent over de oorzaak van het probleem en de beste aanpak van het probleem. Bent u aan de slag gegaan met de vochtwering, maar heeft dit niet het gewenste effect? Schakel dan alsnog een vochtbestrijding specialist uit Antwerpen in voor de vochtbestrijding van uw opstijgend vocht. Deze zal ervoor zorgen dat de klus snel en vakkundig is afgehandeld tegen aantrekkelijke prijzen. Vergelijk vrijblijvend meerdere experts uit uw buurt!

Zelf de kelder waterdicht maken

Het waterdicht maken van de kelder is geen lastige klus, maar een kelderdichting vraagt wel een goede voorbereiding en aardig wat tijd. Voor het waterdicht maken van kelders hebt u de keuze uit verschillende technieken. De eerste en meest gekozen techniek voor kelderdichting is het toepassen van een stijve bekuiping. In dit geval wordt er een waterdichte pasta over de muren en vloer aangebracht, waardoor opstijgend vocht geen kans meer heeft. Het alternatief voor een stijve bekuiping is een flexibele bekuiping. Dit is een klus waarvoor u het beste de hulp van een erkend waterdichtingswerken expert kunt inschakelen. Met behulp van flexibel folie en voorzetwanden maakt de expert de kelder waterdicht. Een laatste optie is het toepassen van drainage. Bij deze methode wordt al het water in de kelderruimte naar één punt geleid, en van daaruit weggepompt naar buiten. Hoewel dit een snelle en goedkope oplossing is, zal de kelder wel vochtig blijven. Alleen het overtollige water wordt weggehaald.

Hoe optimaal ventileren?

Veel van onze klanten denken dat het ventileren van woningen erg lastig is, omdat er zo vaak sprake is van een hoge luchtvochtigheid. Niets is echter minder waar, het toepassen van een juiste ventilatie is in feite zeer eenvoudig, en kan op twee manieren. De eerste methode is het meest eenvoudig, en bestaat uit natuurlijke ventilatie. Het gaat om het openen en sluiten van ramen, deuren en luchtroosters. Wanneer u te weinig mogelijkheden in huis hebt om natuurlijk te ventileren, dan is het een optie om te kiezen voor een mechanische ventilatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ventilatiesystemen met een sensor die de luchtvochtigheid meet, of die u op een bepaalde mate van ventilerling kunt instellen. Houdt er bij het ventileren bovendien rekening mee dat er op verschillende momenten extra ventilatie nodig is. Dit is onder meer wanneer u gaat koken en douchen, maar ook bij feestjes of tijdens het klussen. Laat bovendien wasgoed altijd buiten of in een aparte goed geventileerde ruimte drogen.

Schimmelwerende verf

Eén van de goedkoopste oplossingen om schimmel tegen te gaan is het aanbrengen van schimmelwerende verf. Het is echter van groot belang om rekening te houden met externe voorwaarden voordat u de schimmelwerende verf aanbrengt. Zo heeft de verf geen effect wanneer de achterliggende oorzaak niet wordt aangepakt, en kan het ook niet zomaar op elke muur geplaatst worden. Onze specialisten uit Antwerpen hebben daarom een handig stappenplan voor u opgesteld, aan de hand waarvan u de schimmelwerende verf kunt aanbrengen:

  • Stap 1. Vind eerst de oorzaak voor de vochtproblemen en los deze op. Bewerk hierna de aangetaste muur met een schimmelreiniger.
  • Stap 2. Reinig de muur daarna goed, en droog deze, zorg eventueel voor het vullen van gaten en scheuren.
  • Stap 3. Breng minimaal twee lagen schimmelwerende verf aan. Verf altijd nat op nat, om kleurverschillen te voorkomen.
  • Stap 4. Zorg voor voldoende ventilatie voor het drogen van de muur.
schimmelwerende verf

Prijzen

De prijzen voor vochtbestrijding zijn afhankelijk van verschillende invloedsfactoren. De prijzen voor kelderdichting en het injecteren van muren worden bijvoorbeeld bepaald door de grootte van het te behandelen oppervlak. Andere factoren die meespelen zijn het materiaal dat wij gebruiken, en de tijd die de klus kost en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Over het algemeen moet u echter rekening houden met kosten rond €7,- per m2 voor het bestrijden van opstijgend vocht.

Subsidies

Voor het uitvoeren van de waterdichtingswerken is er subsidie beschikbaar. De klus bij uw woning in Antwerpen moet dan wel aan diverse voorwaarden voldoen. Zo moet het pand ouder dan 25 jaar zijn, en moet de klus meer dan €10.000,- kosten (excl. BTW). Bovendien mag u in de afgelopen 10 jaar geen renovatiepremies hebben aangevraagd. Hebt u recht op een premie voor kelderdichting of het waterdicht maken van de gevel? Dan krijgt u ongeveer 20 tot 30% van de uiteindelijke kosten vergoed. De exacte vergoeding is afhankelijk van de klus en de materialen die hiervoor worden gebruikt.

contact met vochtexpert

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een vochtbestrijding expert uit Antwerpen, die u kan helpen bij het waterdicht maken van de kruipruimte of het impregneren van de buitenmuren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verbinden u graag met een gevelrenovatie specialist bij u in de regio, die u snel en kan helpen. Onze professionals in Antwerpen hebben ervaring met verschillende hydrofuge oplossingen, en zijn u met alle plezier van dienst. Via het contactformulier op de offertepagina vraagt u gemakkelijk en snel meerdere vrijblijvende offertes aan bij vochtwering experts uit Antwerpen. Deze kunt u zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod en kiezen voor de vakman die u het beste bij uw wens past. Wij zijn u graag van dienst!