Zandstralen gevel


Er zijn vele manieren om uw gevel schoon te krijgen. Eén van de meest effectieve vormen van reinigen, is het zandstralen van een oppervlakte. Deze vorm van gevelrenovatie wordt vaak toegepast bij het reinigen van hardnekkig vuil, zoals graffiti. Het zandstralen is een klus die u zelf uit kan voeren, maar waarbij het verstandig is om enige kennis van zaken te hebben. Bent u niet bekend met gevelrenovatie en deze vorm van reinigen dan is het verstandiger om een professional in te schakelen.

Start de gratis offerteaanvraag!

Bent u op zoek naar een vakman die tegen een lage prijs uw gevel komt zandstralen? Via het offerteformulier vraagt u binnen 2 minuten gratis offertes aan bij lokale bedrijven. U ontvangt op korte termijn diverse reacties. Vergelijk de aanbiedingen en maak een keuze voor het bedrijf met het beste aanbod. Op die manier bespaart u aanzienlijk op uw investering. Zit er geen geschikte aanbieding tussen? Geen probleem, uw aanvraag is zonder enige verplichting.

Elke gevel geschikt?

Voordat u aan de slag gaat met het stralen, of iemand inschakelt voor het reinigen of, is het belangrijk dat u onderzoekt of uw muur en gevel wel geschikt is voor deze vorm van gevelrenovatie. Niet ieder oppervlakte is geschikt voor het reinigen met zand. Het zijn vooral sterke steensoorten die geschikt zijn voor zandstralen als vorm van gevelrenovatie. Ook moeten de voegen in goede staat zijn, anders worden deze nog meer beschadigd waardoor u deze weer moet laten repareren. Controleer daarom altijd wat voor soort steen uw muur is en of de voegen in goede staat zijn voordat u aan de slag gaat met het reinigen met een hogedrukreiniger of andere gevelrenovatie of gevelreiniging.

Voor- en nadelen

Zoals ieder vorm van reinigen en gevelrenovatie zitten er ook aan zandstralen voor- en nadelen. Eén van de grote voordelen van het stralen met een hogedrukreiniger is dat deze vorm van reinigen bijna alle soorten vuil verwijdert, zelfs graffiti. Daarentegen, doordat er met het reinigen gewerkt wordt met een hogedrukreiniger is de kans op beschadigingen van de muren, gevel en voegen relatief groot. Ook kan zandstralen ervoor zorgen dat de structuur van de gevel aangetast wordt waardoor u dit moet laten repareren. Hierdoor is het verstandig om voor deze vorm van gevelrenovatie een specialist in te schakelen. Hij weet wat hij doet en zorgt ervoor dat u niet na het zandstralen allerlei zaken moet laten repareren.

Werkwijze

Bij het stralen van een gevel of muur wordt er water gemengd met een straalmiddel, bij zandstralen is dit zand. Een speciaal soort zand, dat geschikt is voor het reinigen van de muur met een hogedrukreiniger, zandstralen dus. Ga niet zomaar aan de slag met gewoon zand. Doordat het mengsel van water en zand met een grote kracht, door de hogedrukreiniger, op de muur gespoten wordt, komt het vuil van de muur en gevel los. In principe wordt de muur gepolijst en tegelijkertijd verdwijnt het vuil van het oppervlakte door de wrijving met het zand. Na het zandstralen kan al het vuil verwijderd worden en gaan uw muur en gevel weer jaren mee.

Zandstralen gevel

Verschil met nevelstralen

Naast zandstralen om uw gevel en muren te reinigen tegen een lage prijs, bestaat er ook nevelstralen. Nevelstralen als vorm van gevelrenovatie is vooral geschikt voor het reinigen van de wat minder sterke oppervlaktes. In principe is nevelstralen geschikt voor ieder oppervlakte, behalve gladde oppervlaktes. Als u zandstralen te krachtig vindt voor uw muren en bent u bang dat de prijs oploopt omdat u uw muren en voegen weer moet laten repareren, dan is nevelstralen een geschikte vorm van gevelrenovatie. Laat u goed informeren over welke vorm van stralen geschikt is voor uw muren en laat de gevelrenovatie uitvoeren door een vakman.

Prijzen

Het inschakelen van een specialist op het gebied van gevelrenovatie voor het reinigen van uw gevel kost uiteraard geld. De prijs voor een gevelreiniging hiervan kan verschillen. Het hangt af van de vakman die u inschakelt, maar ook van het oppervlakte van uw gevel en muur en de vorm van gevelrenovatie die u uit laat voeren. Zandstralen kost over het algemeen rond de €15,- per m². Hierdoor is het niet de goedkoopste vorm van gevelrenovatie, maar ook zeker niet de duurste. Laat u goed informeren door een specialist voordat de werkzaamheden van start gaan, zodat u zeker weet dat het stralen uitgevoerd wordt door iemand die er verstand van heeft.

Gratis offertes vergelijken

Als u op zoek bent naar een expert op het gebied van gevelrenovatie, dan zit u bij ons goed. Wij verzorgen het zandstralen van uw gevel en buitenmuren tegen een lage prijs en voeren andere vormen van reinigen voor u uit. Ook repareren wij beschadigingen aan uw buitenmuren of voegen en gaan aan de slag met een hogedrukreiniger. Wilt u meer informatie over het stralen of repareren van uw muur of voegen tegen een lage prijs, vul dan het contactformulier in. Een vakman komt informeert u en voert de werkzaamheden uit, zodat uw gevel en muur weer jarenlang mee gaan.

Piet van der Veen gevelwerken: netwerk van gevelwerkers

De gevelspecialist bij u in de regio! Gevelbepleistering, gevelrenovatie, voegwerken, het reinigen en impregneren van uw gevel tegen scherpe prijzen!