Besparen op de prijs van gevelreiniging?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Chemisch reinigen gevel

Een erg bekende manier van gevelreiniging is zandstralen, maar wist u dat u ook op een andere manier kunt reinigen? Als u uw gevel chemisch laat reinigen dan wordt dit gedaan met behulp van een biologisch of chemisch middel. Bent u benieuwd of hiermee reinigen de juiste manier voor de gevelrenovatie van uw woning is?

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten uit de buurt, kies de juiste vakman voor de klus op basis van prijs en voorwaarden.

chemisch reinigen gevel

Wat is de werkwijze van een specialist?

Een reinigingsspecialist controleert allereerst de muur en beslist welk reinigingsmiddel gebruikt gaat worden. Dit hangt af van de vervuiling en de steensoort. Vervolgens brengt de specialist het chemische reinigingsmiddel aan met een borstel of door verneveling. Het middel moet gemiddeld 5 tot 30 minuten inwerken. Het vuil laat vervolgens los door een chemische reactie. Hierna spuit de specialist de muur schoon met een hogedrukreiniger om eventueel loszittend vuil of resten van het reinigingsmiddel te verwijderen.

Het uiteindelijke resultaat ontstaat na circa een week. Het is verstandig om het chemisch reinigen over te laten aan een vakman. De hoeveelheid van het chemisch middel en de manier waarop dit wordt aangebracht is namelijk belangrijk omdat de gevel bij verkeerd gebruik kan beschadigen.

Benieuwd naar de exacte kosten van chemisch reinigen? Vraag gratis offertes aan!

Reinigingsmiddelen

Menig reinigingsmiddel wordt gebruikt bij chemisch reinigen van de gevel. Waterstoffosfaat, waterstoffluoride, ammoniumwaterstoffluoride en waterstofchloride zijn veel gebruikte middelen. Een groot voordeel van chemisch reinigen is de lage prijs per m². Daarnaast is het mogelijk om door deze manier van gevelreiniging zelfs hardnekkig vuil en graffiti te verwijderen.

Een nadeel is echter dat chemisch reinigen het milieu evenals de gezondheid van de reinigingsspecialist belast. Het is daarom erg belangrijk om goede bescherming te dragen bij het aanbrengen op de gevel. Als u dit niet fijn vindt dan hebt u de mogelijkheid om milieuvriendelijke oplosmiddelen te kiezen. Gaat u toch voor chemisch reinigen dan hebt u de keuze uit basische en zure reinigingsmiddelen.