Besparen op de prijs van gevelreiniging?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Chemisch reinigen gevel

Een erg bekende manier van gevelreiniging is zandstralen, maar wist u dat u ook op een andere manier kunt reinigen? Als u uw gevel chemisch laat reinigen dan wordt dit gedaan met behulp van een biologisch of chemisch middel. Bent u benieuwd of hiermee reinigen de juiste manier voor de gevelrenovatie van uw woning is?

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten uit de buurt, kies de juiste vakman voor de klus op basis van prijs en voorwaarden.

chemisch reinigen gevel

Wat is de werkwijze van een specialist?

Een reinigingsspecialist controleert allereerst de muur en beslist welk reinigingsmiddel gebruikt gaat worden. Dit hangt af van de vervuiling en de steensoort. Vervolgens brengt de specialist het chemische reinigingsmiddel aan met een borstel of door verneveling. Het middel moet gemiddeld 5 tot 30 minuten inwerken. Het vuil laat vervolgens los door een chemische reactie. Hierna spuit de specialist de muur schoon met een hogedrukreiniger om eventueel loszittend vuil of resten van het reinigingsmiddel te verwijderen.

Het uiteindelijke resultaat ontstaat na circa een week. Het is verstandig om het chemisch reinigen over te laten aan een vakman. De hoeveelheid van het chemisch middel en de manier waarop dit wordt aangebracht is namelijk belangrijk omdat de gevel bij verkeerd gebruik kan beschadigen.

Benieuwd naar de exacte kosten van chemisch reinigen? Vraag gratis offertes aan!

Reinigingsmiddelen

Menig reinigingsmiddel wordt gebruikt bij chemisch reinigen van de gevel. Waterstoffosfaat, waterstoffluoride, ammoniumwaterstoffluoride en waterstofchloride zijn veel gebruikte middelen. Een groot voordeel van chemisch reinigen is de lage prijs per m². Daarnaast is het mogelijk om door deze manier van gevelreiniging zelfs hardnekkig vuil en graffiti te verwijderen.

Een nadeel is echter dat chemisch reinigen het milieu evenals de gezondheid van de reinigingsspecialist belast. Het is daarom erg belangrijk om goede bescherming te dragen bij het aanbrengen op de gevel. Als u dit niet fijn vindt dan hebt u de mogelijkheid om milieuvriendelijke oplosmiddelen te kiezen. Gaat u toch voor chemisch reinigen dan hebt u de keuze uit basische en zure reinigingsmiddelen.

Gevel chemisch laten reinigen?

Bespaar op kosten door offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

Geschikt voor welk type gevel?

Basische reinigingsmiddelen kunt u het beste gebruiken wanneer de muur niet poreus is. Het wordt daarom veelal op een muur met geglazuurde stenen gebruikt. Ze hebben namelijk een hoge PH waarde en kalium- of natriumhydroxide. Het is mogelijk dat zoutvorming in een poreuze ondergrond ontstaat. De gevel chemisch reinigen met basische middelen doet de specialist daarom altijd voorzichtig met behulp van een pasta.

Zure reinigingsmiddelen kunnen de meest grondige vervuiling oplossen dankzij de lage PH waarde. Bij verscheidene steensoorten zoals kalkzandsteen moet dit reinigingsmiddel voorzichtig aangebracht worden want zuren kunnen sterk inwerken. Als zure reinigingsmiddelen verkeerd worden gebruikt is het mogelijk dat vlekken ontstaan.

gevel chemisch reinigen

Impregneren: beschermlaag aanbrengen

Na gevelreiniging zoals zandstralen of chemisch reinigen, kunt u de gevel impregneren. Een hydrofuge muur is beschermd tegen weersinvloeden, vervuiling en vocht. Bij impregneren wordt de muur waterafstotend gemaakt. Een impregneermiddel wordt op de gevel aangebracht, dit trekt in de poriën van de stenen. Dit laat tegelijkertijd een waterafstotende laag achter.

Het is belangrijk dat het impregneermiddel na gevelreiniging wordt aangebracht, omdat het anders niet goed kan hechten. Dankzij het impregneren kan vocht niet in de muur trekken waardoor u geen last hebt van witte aanslag of schimmels. Vuil zoals mossen en algen hecht zich niet. Na het impregneren is uw woning bovendien meer waard en de levensduur van de hydrofuge gevel verlengd.