Vochtbestrijding nodig?

Vergelijk offertes van vochtspecialisten uit uw regio en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Vochtbestrijding

Voor veel mensen is vochtbestrijding een noodzakelijk kwaad: u wilt voorkomen dat het vocht de bouwconstructie aantast, maar tegelijkertijd wilt u liever niet te veel betalen. Vergelijk daarom gratis offertes!

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk tot 5 offertes van experts in uw eigen regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot 40%!

Op deze pagina leest u over vochtbestrijding in huis en wanneer dit nodig is. We vertellen u hoe u vocht kan bestrijden en wat dit ongeveer kost. Tot slot vindt u hier informatie over mogelijke premies en tips voor als u zelf vocht wilt bestrijden!

vochtbestrijding

Vochtbestrijding in huis: wanneer nodig?

Wanneer is vochtbestrijding huis noodzakelijk? Als u last heeft van te veel vocht in huis. Dit merkt u aan muffe luchtjes, een loslatende wandafwerking en een kromtrekkende vloer. In ernstige gevallen ontstaan er ook gele vochtkringen of groeit er zelfs zwarte schimmel op uw muur of plafond!

Er zijn verschillende methodes van vochtbestrijding: welke techniek voor u de beste optie is, hangt weer helemaal af van de bron van het probleem. Dat is direct de reden waarom we aanraden een vochtspecialist in te huren: deze stelt een correcte vochtdiagnose en weet daarmee al snel hoe u dit vocht kunt bestrijden!

Benieuwd naar de kosten van vochtbestrijding? Vergelijk gratis offertes!

Veelvoorkomende vochtproblemen

Natuurlijk bent u niet de enige met vochtproblemen. Verschillende problemen komen regelmatig voor, zoals vochtdoorslag: zodra het metselwerk beschadigd is of poreus wordt is het belangrijk om vochtbestrijding toe te passen. Bovendien is er bij oudere huizen vaak geen waterkering aanwezig, waardoor grondwater vrij spel heeft en zo naar omhoogtrekt.

Een aantal veel voorkomende vochtproblemen in huis zijn:

vochtbestrijding muur

Wat kost vochtbestrijding?

De prijzen voor vochtbestrijding hangen af van de oorzaak van uw probleem. Last van opstijgend grondwater? De kosten beginnen vanaf €100,- per strekkende meter. Bij een tussenwoning met een gevel van 8 meter breed is dit ongeveer €800,-.

Wilt u vochtdoorslag bestrijden, dan is impregneren de voordeligste optie: dit kost ongeveer €8,- tot €12,- per m². Liever verven met een vochtwerende verf? Ook dat is een optie: hiervoor betaalt u ongeveer €30,- tot €45,- per m².

Voor het bestrijden van vocht in de kelder is een bekuiping vaak de beste optie. Dit wordt al gedaan vanaf €15,- per m². Dit wordt vaak gecombineerd met drainage voor het beste effect. Een kelderdrainage kost gemiddeld €200,- per m².

Vochtbestrijding: prijs 2022

Soort vochtprobleem Vochtbestrijdingsmethodes Gemiddelde prijs *
Opstijgend vocht Injecteren
Onderkappen
Vanaf €100,- per lopende meter
€100,- tot €150,- per lopende meter
Doorslaand vocht Impregneren
Vochtwerende verf
€8,- tot €12,- per m²
€30,- tot €45,- per m²
Vochtige kelder Kelderbekuiping
Keldermuren injecteren
Kelderdrainage
Vanaf €15,- per m²
Vanaf €100,- per m²
Vanaf €200,- per m²
Condensatievocht Ventilatiebox vervangen
Volledig nieuw ventilatiesysteem
Vanaf €350,-
Vanaf €1.500,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u de exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan zonder aankoopverplichting.

Besparen op de kosten van uw vochtbestrijding in huis?

Vergelijk vochtbestrijding offertes en bespaar zo tot 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Vocht bestrijden: de methodes

Vocht bestrijden wordt gedaan op heel veel verschillende manieren. Welke methode voor u de beste keuze is, hangt volledig af van de oorzaak van het probleem: laat daarom altijd een correcte vochtdiagnose stellen! De vakman kijkt waar het vocht vandaan komt en meet het vocht in de muren. Optrekkend grondwater bestrijdt u best met een waterkering, door te injecteren of onderkappen. Dat terwijl u vochtdoorslag juist moet bestrijden door de buitenmuur volledig waterdicht te maken!

Hieronder leest u meer over de verschillende methodes van vochtbestrijding. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!