Vochtbestrijding

Er zijn verschillende manieren waarop er vochtproblemen in en om huis kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan opstijgend vocht, condens op de muren of water in de kelder. Een overmaat aan vocht leidt tot diverse problemen zoals schimmels, houtrot en een te hoog vochtgehalte in de lucht, die kan leiden tot een ongezond leefklimaat en een grotere kans op ongedierte. Hebt u last van vocht in de muren of andere vochtproblemen? Dan raden wij aan om snel een specialist in te schakelen die u kan helpen bij de vochtbestrijding.

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vindt u enkele tips waarmee u de vochtbestrijding zelf kan inzetten, en enkele professionele methoden waarvoor u kunt kiezen. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen of behoefte aan direct contact met een vochtbestrijding specialist? Vraag direct gratis offertes aan. U ontvangt spoedig een aantal offertes met scherpe prijzen. Geheel vrijblijvend! U zit dus nergens aan vast.

vochtbestrijding

Opstijgend vocht

Eén van de mogelijke problemen waar u tegen aan kunt lopen is opstijgend vocht. Opstijgend vocht brengt diverse gevolgen met zich mee zoals esthetische schade aan de muren, maar ook zoutschade kan hiervan het gevolg zijn. Dergelijke schade kan na verloop van tijd zorgen voor een verminderde verkoopwaarde van uw woning. De oorzaken van opstijgend vocht zijn zeer divers. Zo kan dit het gevolg zijn van werkzaamheden of veranderingen in de grond, maar ook een gebrekkige isolatie kan een reden zijn. Deze zorgen voor scheuren in de muren die werken als een spons voor opstijgend (capillair) vocht. Door het opstijgend water komen er steeds meer oplosbare zouten in de muur terecht. Deze zorgen onder andere voor vochtproblemen in huis.

Vochtproblemen in huis

Vochtproblemen in huis worden onder andere veroorzaakt door opstijgend vocht, maar ook door wateroverlast in de kelder en een verminderde werking van de isolatie. Een teveel aan vocht in de muren kan onder andere leiden tot de volgende vochtproblemen:

  • Een muffe geur
  • Ongedierte
  • Afbladerend behang
  • Loslatende plinten
  • Schimmels
  • Schilferende verf en pleister

Muren injecteren

Eén van de mogelijke vormen van vochtbestrijding is het injecteren van de muren. Bij het injecteren worden er eerst gaten in de muren geboord. Deze zullen zich op verscheidene hoogtes en afstanden in de muren worden geplaatst in een hoek van ongeveer 25 tot 35 graden. Vervolgens worden de boorgaten uitgezogen en wordt er een speciaal vochtwerend middel in de gaten gespoten. Dit middel blokkeert het opstijgend vocht, waardoor de isolatie van de woning weer verbetert en de luchtvochtigheid weer normale waarden aanneemt. Het impregneren van de muren is een klus die u moet overlaten aan een vochtbestrijding expert bij u uit de regio. Vraag via onze offertepagina desgewenst om meer informatie of een prijsopgave. Wij helpen u met alle plezier bij het injecteren van de muren.

Kelder waterdicht maken

Water en vocht in de kelder kan het gevolg zijn van grondvocht van buitenaf, regeninslag, een slechte afdichting van naden, problemen met de afvoer of scheuren in muren en vloeren. Er zijn twee mogelijke methoden om de vochtbestrijding in de kelder te realiseren. De eerste is kelderdichting door middel van het injecteren van de muren en het toepassen van hydrofuge. Een tweede oplossing is kelderdrainage. Bij een kelderdrainage wordt eerst het water in de keldermuren en – vloer naar buiten afgevoerd. Daarna wordt een speciaal noppenfolie geplaatst waardoor eventueel water dat weer naar binnen komt onderheen de nieuwe vloer en wanden wordt opgevangen. Om u te verzekeren van een optimaal resultaat adviseren wij om een ventilatiesysteem te koppelen aan de kelderdrainage of het injecteren van de wanden.
vocht in uw woning

Doe het zelf vochtbestrijding

Vochtbestrijding kunt u het beste overlaten aan de specialisten. Zij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van schimmels, kelderdichting en andere vochtproblemen waar u in huis mee te maken kunt hebben. Op het gebied van vochtbestrijding is enkel voorkomen een taak die u zelf kunt uitvoeren. Er zijn diverse zaken die u kan doen om ervoor te zorgen dat schimmels verwijderen en het toepassen van kelderdichting niet noodzakelijk zijn. Onze vochtbestrijding professionals adviseren onder andere om:

  • De lucht goed te ventileren, het liefst door het openzetten van deuren ramen.
  • Isolatie aan te brengen. Dit zorgt voor warmere en drogere lucht in uw pand.
  • Tijdens het koken de afzuigkap aan te zetten.
  • Na het douchen de badkamer direct te drogen.

Piet van der Veen: netwerk van vochtbestrijders

Wij hebben scherpe prijzen voor het impregneren en injecteren van uw muren, kelderdichting en schimmels verwijderen!

vochtbestrijding-specialist

Schakel hulp in van een specialist: gratis offertes!

Bent u op zoek naar een vochtbestrijding expert bij u in de regio die u van dienst kan zijn bij het verhelpen van water in de kelder en andere vormen van kelderdichting? Wilt u weten wat de prijzen worden voor het injecteren van de wanden? Of hebt u een andere vraag over onze diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Door gratis offertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt, u bespaart zo op de kosten.