Besparen op de prijs van vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!!

Gratis offertes vergelijken

Vochtbestrijding prijs

Wilt u meer weten over de prijs van vochtbestrijding? De kosten van vochtbestrijding zijn heel erg afhankelijk van de methode die de vochtspecialist gebruikt. Toch heeft u niet altijd de keuze voor een specifieke methode: vochtbestrijding wordt namelijk aangepast aan de oorzaak van de problemen. Vochtbestrijding expert nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk offertes ontvangt in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar gemakkelijk tot wel 40%.

Op deze pagina leest u meer over de prijs van vochtbestrijding. U leest onder meer welke factoren vochtbestrijding prijzen beïnvloeden en hoe u bespaart op de kosten van vochtbestrijding.

Wat kost vochtbestrijding?

De prijs voor vochtbestrijding tegen opstijgend vocht start rond de €100,- per lopende meter. Vochtbestrijding om doorslaand vocht tegen te gaan kost ongeveer €8,- tot €45,- per m². Last van een vochtige kelder? Om dit te verhelpen betaalt u ongeveer €15,- tot €200,- per m².

Kosten vochtbestrijding

De prijs van vochtbestrijding is onder meer afhankelijk van uw vochtprobleem. De methode van vochtbestrijding wordt namelijk aangepast aan de hand van de oorzaak. Heeft u last van opstijgend vocht? Houd er rekening mee dat voor vochtbestrijding de prijzen rond de €100,- per lopende meter liggen. Wilt u juist doorslaand vocht bestrijden, dan liggen de prijzen tussen de €8,- tot €45,- per m².

Last van condensatievocht? Dit kunt u bestrijden door een ventilatiesysteem te installeren. De gemiddelde prijzen hiervoor starten rond de €350,-. Er zijn hiervoor veel verschillende soorten ventilatiesystemen verkrijgbaar.

Prijs vochtbestrijding 2022

Type vochtprobleem Methode Gemiddelde prijs*
Opstijgend vocht Injecteren of onderkappen Vanaf €100,- per lopende meter
Doorslaand vocht Impregneren of verven €8,- tot €45,- per m²
Condensatievocht Ventilatiesysteem Vanaf €350,-
Vochtige kelder Kelderdichting of bekuiping 15,- tot €200,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

vochtbestrijding prijs

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De vochtbestrijding prijs is vooral afhankelijk van de gekozen techniek. Toch heeft u hier zelf weinig invloed op, omdat de gebruikte techniek geschikt moet zijn om uw vochtproblemen in huis te bestrijden. Andere factoren die de kosten beïnvloeden, zijn de staat van de muur en natuurlijk eventuele voorrijkosten. Als de muur ernstig is aangetast door vocht, moet deze ook hersteld worden. Hierdoor lopen de kosten uiteindelijk hoger op.

Vochtbestrijding prijzen worden beïnvloed door:

  • De oorzaak van het vochtprobleem.
  • De staat van de muur.
  • De gekozen vochtbestrijding methode.
  • Eventuele voorrijkosten.

Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en vind eenvoudig en snel de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Opstijgend vocht bestrijden: kosten

Het bestrijden van opstijgend vocht gebeurt meestal op twee manieren. Injecteren kost ongeveer €100,- per lopende meter. Hierbij injecteert de vakman een waterwerend middel in de muur. Dit vormt een waterkering, waardoor grondvocht niet langer in de muur omhoog kan trekken.

Kiest u voor onderkappen? De kosten voor onderkappen als vochtbestrijding in muren starten rond de €100,- tot €150,- per lopende meter. Hierbij plaatst de vakman handmatig een waterkering in de onderste laag stenen. Ook dit is een permanente manier om optrekkend vocht te bestrijden. Vocht trekt niet langer omhoog en de muren krijgen zo de kans om goed te drogen.

Prijs opstijgend vocht behandelen 2022

Methode Gemiddelde prijs*
Onderkappen Vanaf €100,- per lopende meter
Injecteren €100,- tot €150,- per lopende meter

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte kosten weten? Vraag gratis offertes aan.

kosten optrekkend vocht bestrijden

Kosten doorslaand vocht bestrijden

Doorslaand vocht houdt in dat de muur regenwater opneemt. Zo dringt het naar binnen, waar er lelijke vochtplekken ontstaan of zelfs schimmel begint te groeien. Om doorslaand vocht te bestrijden, zijn er drie mogelijke technieken. Impregneren kost ongeveer €8,- tot €12,- per m². Hierbij brengt de vakman een waterdichte beschermlaag aan op de muur.

Een andere optie is vochtwerende verf: dit kost gemiddeld €30,- tot €45,- per m². De vochtwerende verf maakt de muur ook volledig waterdicht, waardoor doorslaand vocht geen probleem meer vormt. Tot slot is het een optie om nieuwe gevelbekleding aan te brengen: hiervoor ligt de prijs rond de €40,- tot €350,- per m². Hiermee verandert u ook het aangezicht van het pand.

Prijs doorslaand vocht behandelen 2022

Methode Gemiddelde prijs*
Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Vochtwerende verf €30,- tot €45,- per m²
Nieuwe gevelbekleding €40,- tot €350,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, incl. btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Op zoek naar een goedkope vochtbestrijding expert?

Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!