Besparen op de prijs van vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!!

Gratis offertes vergelijken

Vochtbestrijding prijs

Wilt u meer weten over de prijs van vochtbestrijding? De kosten van vochtbestrijding zijn heel erg afhankelijk van de methode die de vochtspecialist gebruikt. Toch heeft u niet altijd de keuze voor een specifieke methode: vochtbestrijding wordt namelijk aangepast aan de oorzaak van de problemen. Vochtbestrijding expert nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk offertes ontvangt in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar gemakkelijk tot wel 40%.

Op deze pagina leest u meer over de prijs van vochtbestrijding. U leest onder meer welke factoren vochtbestrijding prijzen beïnvloeden en hoe u bespaart op de kosten van vochtbestrijding.

Wat kost vochtbestrijding?

De prijs voor vochtbestrijding tegen opstijgend vocht start rond de €100,- per lopende meter. Vochtbestrijding om doorslaand vocht tegen te gaan kost ongeveer €8,- tot €45,- per m². Last van een vochtige kelder? Om dit te verhelpen betaalt u ongeveer €15,- tot €200,- per m².

Kosten vochtbestrijding

De prijs van vochtbestrijding is onder meer afhankelijk van uw vochtprobleem. De methode van vochtbestrijding wordt namelijk aangepast aan de hand van de oorzaak. Heeft u last van opstijgend vocht? Houd er rekening mee dat voor vochtbestrijding de prijzen rond de €100,- per lopende meter liggen. Wilt u juist doorslaand vocht bestrijden, dan liggen de prijzen tussen de €8,- tot €45,- per m².

Last van condensatievocht? Dit kunt u bestrijden door een ventilatiesysteem te installeren. De gemiddelde prijzen hiervoor starten rond de €350,-. Er zijn hiervoor veel verschillende soorten ventilatiesystemen verkrijgbaar.

Prijs vochtbestrijding 2023

Type vochtprobleem Methode Gemiddelde prijs*
Opstijgend vocht Injecteren of onderkappen Vanaf €100,- per lopende meter
Doorslaand vocht Impregneren of verven €8,- tot €45,- per m²
Condensatievocht Ventilatiesysteem Vanaf €350,-
Vochtige kelder Kelderdichting of bekuiping 15,- tot €200,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

vochtbestrijding prijs

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De vochtbestrijding prijs is vooral afhankelijk van de gekozen techniek. Toch heeft u hier zelf weinig invloed op, omdat de gebruikte techniek geschikt moet zijn om uw vochtproblemen in huis te bestrijden. Andere factoren die de kosten beïnvloeden, zijn de staat van de muur en natuurlijk eventuele voorrijkosten. Als de muur ernstig is aangetast door vocht, moet deze ook hersteld worden. Hierdoor lopen de kosten uiteindelijk hoger op.

Vochtbestrijding prijzen worden beïnvloed door:

  • De oorzaak van het vochtprobleem.
  • De staat van de muur.
  • De gekozen vochtbestrijding methode.
  • Eventuele voorrijkosten.

Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en vind eenvoudig en snel de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Opstijgend vocht bestrijden: kosten

Het bestrijden van opstijgend vocht gebeurt meestal op twee manieren. Injecteren kost ongeveer €100,- per lopende meter. Hierbij injecteert de vakman een waterwerend middel in de muur. Dit vormt een waterkering, waardoor grondvocht niet langer in de muur omhoog kan trekken.

Kiest u voor onderkappen? De kosten voor onderkappen als vochtbestrijding in muren starten rond de €100,- tot €150,- per lopende meter. Hierbij plaatst de vakman handmatig een waterkering in de onderste laag stenen. Ook dit is een permanente manier om optrekkend vocht te bestrijden. Vocht trekt niet langer omhoog en de muren krijgen zo de kans om goed te drogen.

Prijs opstijgend vocht behandelen 2023

Methode Gemiddelde prijs*
Onderkappen Vanaf €100,- per lopende meter
Injecteren €100,- tot €150,- per lopende meter

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte kosten weten? Vraag gratis offertes aan.

kosten optrekkend vocht bestrijden

Kosten doorslaand vocht bestrijden

Doorslaand vocht houdt in dat de muur regenwater opneemt. Zo dringt het naar binnen, waar er lelijke vochtplekken ontstaan of zelfs schimmel begint te groeien. Om doorslaand vocht te bestrijden, zijn er drie mogelijke technieken. Impregneren kost ongeveer €8,- tot €12,- per m². Hierbij brengt de vakman een waterdichte beschermlaag aan op de muur.

Een andere optie is vochtwerende verf: dit kost gemiddeld €30,- tot €45,- per m². De vochtwerende verf maakt de muur ook volledig waterdicht, waardoor doorslaand vocht geen probleem meer vormt. Tot slot is het een optie om nieuwe gevelbekleding aan te brengen: hiervoor ligt de prijs rond de €40,- tot €350,- per m². Hiermee verandert u ook het aangezicht van het pand.

Prijs doorslaand vocht behandelen 2023

Methode Gemiddelde prijs*
Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Vochtwerende verf €30,- tot €45,- per m²
Nieuwe gevelbekleding €40,- tot €350,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, incl. btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Op zoek naar een goedkope vochtbestrijding expert?

Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Prijs condensatievocht bestrijden

In elk huis is condensatievocht: dit wordt pas een probleem als het niet naar buiten wordt afgevoerd. De enige manier om condensatievocht te bestrijden en te voorkomen, is met voldoende ventilatie. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren.

Wilt u de bestaande ventilatiebox vervangen? De prijs hiervoor start rond de €350,-. De prijzen hiervoor zijn natuurlijk afhankelijk van het soort ventilatiebox.

Een andere optie is het installeren van een nieuw ventilatiesysteem. De prijzen hiervoor starten rond de €1.500,-.

Heeft u een beperkt budget? Dan is het eventueel ook mogelijk om nieuwe ventilatieroosters te plaatsen. Dit is de meest voordelige optie, en kan al vanaf €40,- tot €60,- per rooster.

Kosten vochtbestrijding condensatievocht 2023

Methode Gemiddelde prijs*
Vervangen ventilatiebox Vanaf €350,-
Nieuw ventilatiesysteem Vanaf €1.500,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan.

kostprijs vochtbestrijding

Kosten vochtige kelder opknappen

Een vochtige kelder is geen geschikte plek om te werken, slapen of zelfs om uw spullen in op te bergen. Vochtbestrijding in de kelder is in dat geval een goed idee! Hiervoor zijn verschillende methodes geschikt.

Voor een kelderbekuiping starten de prijzen rond de €15,- per m². Hierbij maakt de vakman de wanden en vloeren volledig waterdicht. Komt grondwater via de keldermuren naar binnen? In dat geval is het injecteren van de keldermuren een goed idee. De prijzen starten rond de €100,- per m².

Bij een teveel aan water in de kelder, is drainage onmisbaar. De prijzen hiervoor starten rond de €200,- per m². Drainage is mogelijk op zowel de vloer, in de rand en op de wanden.

Prijs vochtbestrijding kelder 2023

Methode Gemiddelde prijs*
Kelderbekuiping Vanaf €15,- per m²
Injecteren keldermuren Vanaf €100,- per m²
Kelderdrainage Vanaf €200,- per m²

* Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vul het offerteformulier in.

Lees hier meer over kelderdichting.

Op zoek naar een vochtexpert bij u in de buurt?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de prijs van vochtbestrijding!

Gratis offertes vergelijken

besparen kosten vochtbestrijding

Vochtbestrijding premie: heb ik hier recht op?

De overkoepelende renovatiepremie is ook beschikbaar voor sommige soorten van vochtbestrijding. Als u de muren behandelt om optrekkend vocht te bestrijden bijvoorbeeld. Ook als u ondergrondse muren behandeld om insijpelend vocht tegen te gaan heeft u recht op de vochtbestrijdingspremie.

De overkoepelende renovatiepremie is een premie van 20% of 30% van het totaalbedrag, afhankelijk van uw inkomen. Een belangrijke voorwaarde voor deze premie, is dat u minimaal €2.500,- investeert in de vochtbestrijding. Wilt u meer weten over de voorwaarden van de overkoepelende renovatiepremie? Op vlaanderen.be vindt u alle voorwaarden, bedragen en meer informatie over de aanvraagprocedure. Op deze pagina leest u meer informatie over vochtbestrijding premies.

Besparen op de kosten van vochtbestrijding? Handige tips!

Vochtbestrijding is vaak een noodzakelijk kwaad. Gelukkig hoeft het niet altijd duur te zijn. Kies bijvoorbeeld altijd voor een vakman in de buurt en bespaar op voorrijkosten. Daarnaast bieden veel specialisten een kwantumkorting aan: hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Vraag daarom of uw buren ook vocht in huis willen bestrijden en bespaar zo op de kosten.

Zo bespaart u op uw vochtbestrijding:

  • Schakel samen met de buren één vochtspecialist in.
  • Voer kleine klusjes, zoals het repareren van de muur, zelf uit.
  • Kies voor een voordelige en permanente methode.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere vochtspecialisten.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van schimmel?

kosten vocht bestrijden

Vochtbestrijding uitvoeren? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u ook vochtbestrijding uitvoeren? Schakel een vakman in! Zo weet u zeker dat vochtproblemen verdwijnen en hoeft u zelf geen tijd of energie te steken in de vochtbestrijding. Op zoek naar een vochtspecialist bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk meerdere vochtspecialisten en bespaar op de kostprijs van vochtbestrijding. U krijgt een duidelijk beeld van de prijzen van verschillende bedrijven en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. En geen zorgen: de aanvraag is helemaal gratis en volledig vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken