Besparen op voegwerken?

Vergelijk offertes van gevelspecialisten uit uw regio en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Voegwerken


Goede voegwerken zijn belangrijk voor elke buitenmuur. Ze zorgen ervoor dat uw woning beschermd is tegen het indringen van vocht. Ook bepalen de voegen voor een groot gedeelte hoe uw woning eruitziet. Is uw voegwerk beschadigd of afgebrokkeld? Voor voegwerken schakelt u best een specialist in. Dan bent u altijd verzekerd van vakwerk. Hoe vindt u gemakkelijk een betaalbare voegexpert?

Start gratis offerteaanvraag!

Met onze offerteservice vindt u altijd een vakman die bij uw wensen past. Bovendien weet u door offertes te vergelijken zeker dat u niet te veel betaalt!

Op deze pagina leest u alles over verschillende soorten voegen en wat een vakman kost. Ook vindt u handige bespaartips.

Wat zijn voegwerken?

Voegwerk is de voeg die zich tussen stenen in een gevel bevindt. De functie van voegwerken is het beschermen van de gevel tegen indringend vocht. Daarnaast hebben ze ook een beschermende functie. Het voegwerk bepaalt namelijk voor een groot gedeelte hoe uw woning eruitziet.

Er zijn verschillende soorten voegen, met ieder een eigen uitstraling. Zo heeft u bijvoorbeeld keuze uit platvolvoegen, snijvoegen of knipvoegen. De beste keuze is afhankelijk van uw woning, uw smaak en uw budget.

Welke werkzaamheden zijn er binnen voegwerken?

 • Voegen uithakken
 • Voegen uitslijpen
 • Stenen vervangen
 • Voegen herstellen
 • Gevel voegen

voegwerken voegen uitslijpen

Wat kosten voegwerken?

De prijs van voegwerken laten doen is afhankelijk van de werkzaamheden. Voordat nieuw voegwerk geplaatst kan worden, moeten eerst de oude verwijderd worden. Dan kan door ze uit te slijpen of uit te hakken. De gemiddelde prijs voor voegwerk uitslijpen tussen de €35,- en €50,- per m². Uithakken kost gemiddeld €33,- tot €42,- per m².

Bij kleine beschadigingen is het mogelijk om de voegwerk te herstellen. Dat kost ongeveer tussen de €8,- tot €100,- per m².

Omdat de exacte kosten afhankelijk zijn van uw precieze situatie is het moeilijk om deze hier te geven. Wilt u wel weten wat u voegwerken kosten? Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes! Dan weet u zeker dat u een goede prijs betaalt.

Voegwerken: prijzen 2023

Welke voegwerken? Prijs voegwerken 2020, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen herstellen €8,- tot €100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Wilt u voegwerken laten uitvoeren?

Laat u verrassen door de scherpe prijzen in uw regio!

Gratis offertes vergelijken

Voegwerken: mogelijkheden

Zoals eerder benoemd zijn de werkzaamheden van voegexperts zeer divers. U heeft dan ook een ruime keuze in mogelijkheden als het om voegwerk gaat. Daarbij moet u denken aan het herstellen, verwijderen of aanbrengen van voegwerken. Hieronder leest u meer over de verschillende klussen waarvoor u een specialist inschakelt. Voegen is echt vakwerk. Met een expert bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Nieuwe voegen aanbrengen

Laat een nieuw huis bouwen? Of zijn de voegwerken van uw woning aan vervanging toe? Bij het aanbrengen van nieuw voegwerk heeft u verschillende mogelijkheden. Zo heeft u niet alleen keuze uit verschillende soorten voegwerk, zoals de knipvoeg of de standaardvoeg, u kunt ook kiezen uit verschillende kleuren. Grijs is een populaire keuze, maar zwart en wit zijn bijvoorbeeld ook mogelijk.

De vakman werkt bij het aanbrengen van nieuw voegwerk altijd van boven naar beneden en hij vult eerst de verticale en daarna de horizontale voegen.

Voegen verwijderen

Wanneer het voegwerk van uw woning zich in een slechte staat bevindt, is het nodig deze te vervangen. Dan moeten het oude voegwerk wel eerst verwijderd worden.

Dat kan op twee manieren:

 • Uithakken. De specialist gebruikt een hakhamer en een smalle beitel om alles handmatig uit te hakken. Dit heeft als voordeel dat het onderliggende steenwerk niet beschadigd wordt.
 • Uitslijpen. Bij oudere gebouwen zijn de voegen vaak te smal of te hard om handmatig uit te kunnen hakken. Dan gebruikt de vakman een slijptop of een speciale frees. Dit is een arbeidsintensieve klus, die meer tijd kost dan uithakken.

Voegen herstellen

Na verloop van tijd kunnen er scheuren en andere beschadigingen in voegwerken ontstaan. Naast dat deze er niet mooi uitzien, biedt uw gevel ook geen weerstand meer tegen vocht en weersinvloeden. Dan is het tijd om het voegwerk te herstellen.

Daarvoor gebruikt de vakman meestal speciale reparatiemortel. Dit brengt hij in de juiste kleur aan op de voegwerken, zodat u achteraf niets meer van de reparatie ziet. Is het voegwerk overal beschadigd? Dan is het nodig deze volledig te herstellen door ze te vervangen.

voegwerken

Voegen: soorten

Wanneer u nieuwe voegwerken laat plaatsen heeft u keuze uit verschillende soorten. De meest gekozen soort is de platvolvoeg. Hierbij wordt de specie precies uitgelijnd met de stenen.

Bij monumentale panden ziet u vaak een knip- of snijvoeg. Dit voegwerk herkent u aan de strakke lijnen die door het knippen of snijden ontstaan. De knipvoeg steekt echter verder uit dan de snijvoeg.

Voor een bijzonder effect kiest u voor de schaduwvoeg. Deze worden afgesneden onder een hoek van 45 graden, waardoor een prachtig schaduweffect op uw gevel ontstaat.

In de volgende tabel vindt u meer voegsoorten en de bijbehorende prijzen. Wilt u liever exacte prijzen weten? Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Kosten voegen 2023

Type voeg Gemiddelde prijs per m²*
Platvolle voeg €8- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk €8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg €8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerken Vanaf €9,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw.

Inschakelen gevelspecialist voor voegwerk? Voordelen!

Bent u een doe-het-zelftype? Dan denkt u er wellicht over om uw voegwerken zelf uit te voeren. Met een vakman profiteert u echter van vele voordelen.

Waarom een gevelspecialist inschakelen?

 • Mooie voegen vereisen vaardigheid, kennis en ervaring. Alleen een specialist beschikt over al deze eigenschappen.
 • U hoeft zelf geen speciale voegspecie aan te schaffen. Ook beschikt een expert over de juiste materialen, zoals een voegspijker.
 • Met een specialist hoeft u zelf geen kostbare vrije dagen op te nemen.
 • Een vakman houdt rekening met alle omstandigheden, zoals het weer en de luchtvochtigheid. Verkeer aanbrengen kan een witte aanslag opleveren.

voeger voegwerken

Besparen op voegwerken? Vergelijk gratis offertes!

Is het voegwerk van uw woning aan vervanging toe? Of gaat u een monumentaal pand opknappen inclusief een gevelrenovatie? Met nieuwe voegwerken ziet uw woning er weer prachtig uit. Daarnaast beschermd uw gevel beter tegen vocht en weersinvloeden. Met een gevelspecialist bent u altijd verzekerd van een perfect resultaat. Vind vandaag nog een goede en betaalbare vakman uit de buurt!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt eenmalig een aantal offertes van gevelspecialisten uit uw regio. Deze service is geheel kosteloos en zonder verplichtingen. Door de prijzen te vergelijken kiest u gemakkelijk de vakman met de beste deal. U weet zeker dat u niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken