Voegwerken

Er zijn diverse klussen die vallen onder de verzamelnaam voegwerken. Zo kan dit staan voor onder andere het impregneren, uitslijpen en herstellen van de voegen. Daarnaast wordt het afhandelen van de voegwerken vaak gekoppeld aan een gevelrenovatie of ander onderhoud aan de buitenmuren. Wilt u weten wat er precies wordt verstaan onder de (elastische) voegwerken, of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor de diensten van een voeger?

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina geven wij u meer informatie over het voegen van de muren, de mogelijkheden om voegranden te herstellen en verschillende andere achtergrondkennis over de voegwerken. Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig en snel gratis offertes aan bij voegspecialisten uit uw regio. Na het invullen van het contactformulier krijgt u een aantal scherp geprijsde aanbiedingen. Kies de beste specialist voor uw voegwerken. Door offertes te vergelijken bespaart u op de kosten. Bovendien is het geheel zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.

voegwerken

Gevelrenovatie

Om de levensduur en kwaliteit van de gevel te optimaliseren, is het van belang dat u deze regelmatig van onderhoud voorziet. Dergelijke klussen worden meestal samengevoegd onder de term gevelrenovatie. Een gevelrenovatie bestaat onder andere uit het bijslijpen en herstellen van de voegen, het reinigen van de gevel en de stenen, en het verzadigen van de gevel met een impregneermiddel. Laat u de gevelrenovatie over aan een professional, dan bent u verzekerd van een optimaal resultaat, waarmee u onder andere de isolatiewaarde van uw pand verhoogd, en de kans op vochtplekken en andere waterschade vermindert. De prijs voor een gevelrenovatie is afhankelijk van de staat van de muur en van uw exacte wensen. Op de lange termijn is het uitvoeren van een gevelrenovatie zeker een voordelige oplossing.

Elastische voegwerken

Er zijn verschillende soorten voegwerken die wij kunnen aanbrengen bij uw woning. De meest populaire variant zijn elastische voegwerken, ook wel bekend staand als kitvoegwerken. Het voordeel van deze elastische voegen is dat zij twee verschillende bouwmaterialen optimaal met elkaar kunnen verbinden, en daarbij lucht- en waterdicht zijn. Het gevolg is dat de elastische voegwerken zowel in sanitaire ruimtes als laboratoria, en aan de buitenzijde van panden kunnen worden aangebracht. Er zijn diverse materialen geschikt voor het aanbrengen van elastische voegwerken. Welk materiaal het beste bij uw pand kan worden aangebracht, is afhankelijk van de toepassing die u wenst. Wij maken onder andere gebruik van de volgende: siliconen, acrylaten, polysulfides, polyurethanen en ms-hybrides.

Voegen herstellen

Het is van belang dat de voegwerken in goede conditie zijn, om problemen als vochtdoorslag, mosgroei en andere vormen van water- en vochtschade te voorkomen. De conditie van de voegwerken kan worden getest met de voeghardheid (gemeten met de Pendelhammer PM van Schmidt). Wanneer deze voeghardheid onvoldoende is, dan zal de voeg moeten worden uitgehakt, en opnieuw gevoegd. Voegen kunnen in kwaliteit achteruit gaan door onder andere veroudering, chemische aantasting (zoals zure regen en zwaveloxide) en vocht. Als het oude voegwerk is verwijderd, kan een voeger nieuwe voegspecie aanbrengen. Tijdens en na het voegen kan men vervolgens op basis van de gewenste voeghardheidklasse de hardheid meten, om zo te zorgen voor een optimaal resultaat.

Kleuren en soorten

Een voeger kan voor u verschillende kleuren en soorten voegen aanbrengen. Welke kleur het beste past bij uw pand is afhankelijk van de stenen en de structuur van de gevelbekleding. Een erkend voegbedrijf kan dankzij het verwerken van goede kwaliteit kleurstoffen in de voegspecie. Er zijn wel honderden verschillende mogelijkheden waarop soorten zand, cement en kleurstof met elkaar verwerkt kunnen worden, wat ook verschillende soorten voegwerk oplevert. Wilt u graag weten hoe het metselwerk eruit zal zien? Vraag dan monsters op bij een bedrijf uit de regio via ons contactformulier. Bent u benieuwd naar de verscheidene kleuren in ons kleurenspectrum? Wij komen graag bij u langs voor advies en informatie.

Voegen uitslijpen

Wilt u nieuwe voegwerken aanbrengen tijdens een gevelrenovatie? Dan dient u het oude metselwerk te verwijderen. Voegwerk kan over het algemeen alleen verwijderd worden door het uitslijpen of uithakken van de voegen. Bij het uitslijpen maakt een voeger gebruik van een slijptol en een speciaal slijpbad. Het voordeel van uitslijpen is dat hiermee de klus sneller wordt afgerond dan bij het uithakken. Nadelig is echter de precisie van deze methode. Als de voegwerken enigszins verkeerd worden uitgeslepen dan kan onherstelbare schade aan de stenen worden aangebracht. Wilt u zelf aan de slag met het uitslijpen van het metselwerk? Kijk dan goed naar de breedte van het slijpblad. Daarnaast raden specialisten aan om een zuigslang aan de slijptol te verbinden, om stof direct op te zuigen. Een derde tip die gegeven wordt is om eerst de horizontale en daarna de verticale voegen te verwijderen. Draag tot slot altijd de juiste bescherming, en laat de gevel eerst reinigen voordat u aan de slag gaat. Hebt u liever de hulp van een erkend voeger? Wij informeren u desgewenst graag over de prijs en mogelijkheden.

voegen herstellen

Prijs voegwerken

De prijs voor het herstellen van de voegwerken, of het uitvoeren van een gevelrenovatie is afhankelijk van diverse factoren. Zo wordt de prijs beïnvloed door de staat van uw huidige voegwerk, en het te behandelen oppervlak. De prijs kan daarnaast bepaald worden door het soort metselwerk waar u voor kiest. Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor het laten bewerken van uw voegen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij bieden u desgewenst verscheidene offertes aan van specialisten uit ons netwerk.

voegwerken offerte

Gratis offertes vergelijken

Wilt u meer weten over de eigenschappen van elastische voegwerken? Hebt u een vraag over de kosten van een gevelrenovatie? Of wilt u weten wat een voeger uit ons netwerk voor u kan betekenen? Vul dan vandaag nog op het contactformulier uw vragen in. Wij zorgen ervoor dat uw hulpvraag zo spoedig mogelijk beantwoord wordt door een erkend voeger. Bent u op zoek naar een vakman die tegen aantrekkelijke prijzen uw metselwerk kan herstellen of de voegwerken uitslijpen? Via ons webformulier vraagt u tevens gemakkelijk enkele offertes aan. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies voor de specialist die bij u past!

Piet van der Veen gevelwerken: netwerk van gevelwerkers

Expert in voegwerken! Andere diensten die wij leveren zijn gevelbepleistering, gevelrenovatie, gevelreiniging, het impregneren van uw gevel en gevelrenovatie!