Gevelbekleding PVC

Wist u dat u PVC (Polyvinychloride) heel goed als gevelbekleding kunt gebruiken? De gevelbekleding wordt dan aangebracht in de vorm van panelen of planchetten. U vindt hier meer informatie over de voordelen, mogelijkheden en plaatsingswijze van de panelen. Zoekt u een vakman die uw woning met planchetten van PVC kan bekleden? Vul het offerteformulier in en bespaar op de kosten!

Start de gratis offerteaanvraag!

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u een aantal gratis en vrijblijvende offertes van gevelspecialisten uit de regio. Vergelijk deze offertes met scherpe prijzen op uw gemak thuis op basis van aanbod, voorwaarden en prijzen. U weet dan zeker dat u niet te veel betaalt voor de gevelwerken! U zit nergens aan vast, want deze offertedienst is geheel zonder verplichtingen.

Gevelbekleding pvc

Onderhoudsvrij

PVC als gevelbekleding heeft vele voordelen. Het wordt in verschillende bedrijfstakken gebruikt omdat het goedkoop is. Het is daarnaast licht en eenvoudig te bewerken. Het materiaal slijt niet snel en kan hergebruikt worden. PVC panelen hebben bovendien goede isolerende eigenschappen. Dit maakt de kunststof planken ideaal als gevelbekleding omdat u natuurlijk warmte binnen wilt houden. Een ander groot voordeel is dat PVC niet eenvoudig brandt en zelfdovend is. Bepaalde chlooratomen maken de planchetten namelijk brandvertragend. Het is bovendien rotvrij en er is weinig onderhoud nodig. Het is tot slot erg dun waardoor er meer ruimte overblijft om isolatie aan te brengen.

Diverse mogelijkheden

U hebt vele verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op het uiterlijk van de panelen. Omdat er additieven toegevoegd kunnen worden hebt u de keuze uit vele kleuren. Lichtgrijs en wit behoren tot de standaardkleuren. Er zijn echter vele andere mogelijkheden, een voordeel hiervan is dat u de planchetten niet zelf hoeft te schilderen. Daarnaast krijgen de panelen vaak een uniek design door verschillende afwerkingsmogelijkheden. U hebt de keuze uit gladde texturen maar ook uit texturen die hout imiteren. Sommige gevelpanelen hebben zelfs een steenmotief. Het is tevens mogelijk om een afbeelding of tekst op de gevelbekleding te drukken. Ideaal wanneer u op de buitenmuur van uw bedrijf uw logo wilt weergeven.

Plaatsingswijze

Uw buitenmuur bekleden met planchetten van hardschuim PVC is niet erg lastig. De kunststof planken worden meestal toegepast bij een renovatie. Er wordt eerst een houten onderstructuur op de huidige buitenmuur geplaatst. Hier worden vervolgens de planchetten op geplaatst. De rabatdelen verbindt u eenvoudig met elkaar dankzij het tand- en groefprincipe. U bepaalt zelf of u de kunststof planken horizontaal of verticaal op de buitenmuur aanbrengt. De houten onderstructuur brengt u eenvoudig zelf aan door middel van houten latten en schroeven. Aan de onderkant van de houten onderstructuur plaatst u een startprofiel. Deze moet helemaal waterpas staan want van hieruit begint u met het bekleden van de buitenmuur met hardschuim PVC.

Reiniging PVC

De gevelbekleding heeft weinig onderhoud nodig maar u zult het toch eens moeten reinigen. Door de panelen te reinigen blijven de kleur, glans en technische eigenschappen lang behouden. Het reinigen van de kunststof planken is niet lastig. Het is in de meeste gevallen voldoende om de buitenmuur schoon te spoelen met een hogedrukspuit. Houd er wel rekening mee dat er voldoende ruimte tussen de buitenmuur en de hogedrukspuit moet zitten om beschadigingen te voorkomen. Is de buitenmuur erg vies, dan kun u schoonmaakmiddelen gebruiken. De schoonmaakmiddelen moeten mild zijn en mogen geen agressieve of chemische bestandsdelen bevatten. Gebruik daarnaast geen harde borstels en spoel de gevel altijd goed na met water.

Verschil met hout & aluminium

Als u gevelbekleding zoekt dan hebt u naast PVC de keuze uit rabatdelen van aluminium en hout. Aluminium is erg licht van gewicht en het heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Het is daarnaast erg sterk en het heeft een hele andere uitstraling dan gevelbekleding van hout of PVC. Aluminium is bijvoorbeeld erg mooi als gevelbekleding van een moderne woning. Hout heeft een hele warme uitstraling. Het is daarnaast makkelijk te plaatsen en een reparatie voert u eenvoudig uit. In tegenstelling tot bovenstaande materialen hebben planchetten van hout meer onderhoud nodig. Als u de gevelbekleding hebt geschilderd dan moet u dit bijvoorbeeld eens in de vijf jaar bijwerken.

gevelbekleding pvc rabatten

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van PVC gevelbekleding?

Vind via ons netwerk een bedrijf uit uw regio die dit op uw gevel kan plaatsen. Vergelijk gratis offertes!

gevelbekleding pvc prijs

Prijs

PVC planchetten zijn erg populair vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding. Overweegt u uw gevel te bekleden met panelen van PVC? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijs. De prijs van PVC hangt af van een aantal factoren en is daarom moeilijk te bepalen. De prijzen voor de kunststof planken liggen tussen de €10,- en €80,- per m2. De meeste panelen hebben een prijs tussen de €25,- en €50,- per m2. Inclusief bekleden door een gevelspecialist kunt u rekenen op een prijs tussen de €75,- en €125,- per m2. Wenst u een prijsindicatie voor het bekleden van de gevel van uw woning? Vraag vrijblijvend een aantal prijsopgaven aan.

gevelbekleding pvc planchetten

Vergelijk gratis offertes

Bent u op zoek naar materiaal waarmee u de gevel van uw huis kunt bekleden? Het gebruik van kunststof planken als gevelbekleding heeft vele voordelen. De panelen zijn namelijk onderhoudsvrij en ze hebben goede isolerende eigenschappen. Het is verstandig om het aanbrengen van de planchetten over te laten aan een vakman. Menig gevelwerken specialist zit aangesloten bij ons netwerk. Wanneer u het offerteformulier invult ontvangt u kosteloos en helemaal vrijblijvend meerdere (maximaal 5) offertes. U vergelijkt de prijzen en voorwaarden van de offertes en vervolgens kiest u zelf welke vakman de gevelbekleding komt aanbrengen.