Gevel bekleden met pvc?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Gevelbekleding PVC

Wist u dat u pvc (Polyvinychloride) heel goed als gevelbekleding kunt gebruiken? De gevelbekleding wordt dan aangebracht in de vorm van panelen of planchetten. U vindt hier meer informatie over de voordelen, mogelijkheden en plaatsingswijze van de panelen. Zoekt u een vakman die uw woning met planchetten van pvc kan bekleden?

Start gratis offerteaanvraag!

Bespaar op kosten door offertes te vergelijken. Kies de specialist die het best bij u past, bijvoorbeeld op basis van prijs of ervaring.

gevelbekleding pvc

Onderhoudsvrij

Pvc als gevelbekleding heeft vele voordelen. Het wordt in verschillende bedrijfstakken gebruikt omdat het goedkoop is. Het is daarnaast licht en eenvoudig te bewerken. Het materiaal slijt niet snel en kan hergebruikt worden.

Pvc panelen hebben bovendien goede isolerende eigenschappen. Dit maakt de kunststof planken ideaal als gevelbekleding omdat u natuurlijk warmte binnen wilt houden.

Een ander groot voordeel is dat Pvc niet eenvoudig brandt en zelfdovend is. Bepaalde chlooratomen maken de planchetten namelijk brandvertragend. Het is bovendien rotvrij en er is weinig onderhoud nodig. Het is tot slot erg dun waardoor er meer ruimte overblijft om isolatie aan te brengen.

Gevel laten bekleden met pvc?

Vergelijk offertes en bespaar direct!

Gratis offertes vergelijken

Diverse mogelijkheden

U hebt vele verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op het uiterlijk van de panelen. Omdat er additieven toegevoegd kunnen worden hebt u de keuze uit vele kleuren. Lichtgrijs en wit behoren tot de standaardkleuren. Er zijn echter vele andere mogelijkheden, een voordeel hiervan is dat u de planchetten niet zelf hoeft te schilderen. Daarnaast krijgen de panelen vaak een uniek design door verschillende afwerkingsmogelijkheden.

U hebt de keuze uit gladde texturen maar ook uit texturen die hout imiteren. Sommige gevelpanelen hebben zelfs een steenmotief. Het is tevens mogelijk om een afbeelding of tekst op de gevelbekleding te drukken. Ideaal wanneer u op de buitenmuur van uw bedrijf uw logo wilt weergeven.

gevel bekleden pvc

Plaatsingswijze

Uw buitenmuur bekleden met planchetten van hardschuim pvc is niet erg lastig. De kunststof planken worden meestal toegepast bij een renovatie. Er wordt eerst een houten onderstructuur op de huidige buitenmuur geplaatst. Hier worden vervolgens de planchetten op geplaatst. De rabatdelen verbindt u eenvoudig met elkaar dankzij het tand- en groefprincipe.

U bepaalt zelf of u de kunststof planken horizontaal of verticaal op de buitenmuur aanbrengt. De houten onderstructuur brengt u eenvoudig zelf aan door middel van houten latten en schroeven. Aan de onderkant van de houten onderstructuur plaatst u een startprofiel. Deze moet helemaal waterpas staan want van hieruit begint u met het bekleden van de buitenmuur met hardschuim pvc.

Video: gevelbekleding

Bekijk in deze video hoe het bekleden van een gevel in zijn werk gaat

Reiniging pvc

De gevelbekleding heeft weinig onderhoud nodig maar u zult het toch eens moeten reinigen. Door de panelen te reinigen blijven de kleur, glans en technische eigenschappen lang behouden. Het reinigen van de kunststof planken is niet lastig. Het is in de meeste gevallen voldoende om de buitenmuur schoon te spoelen met een hogedrukspuit. Houd er wel rekening mee dat er voldoende ruimte tussen de buitenmuur en de hogedrukspuit moet zitten om beschadigingen te voorkomen. Is de buitenmuur erg vies, dan kun u schoonmaakmiddelen gebruiken.

De schoonmaakmiddelen moeten mild zijn en mogen geen agressieve of chemische bestandsdelen bevatten. Gebruik daarnaast geen harde borstels en spoel de gevel altijd goed na met water.