Gevelrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Gevelrenovatie met crepi en isolatie

Als de voorgevel van uw woning aan renovatie toe is dan is het wellicht een goed idee om uw gevel te bepleisteren met crepi. Als u dit doet dan is het mogelijk om direct uw gevel langs buiten te voorzien van isolatie. U zult hierdoor veel besparen op uw energiekosten, bovendien zal uw huis er weer als nieuw uitzien dankzij het bepleisteren. U leest hier meer over de voordelen, hoe de gevelbepleistering in zijn werk gaat en hoe u deze het beste kunt reinigen.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag aantal gratis offertes aan bij gevelspecialisten bij u in de buurt. Door deze met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor de laagste prijs en de beste voorwaarden voor uw klus.

Gevelrenovatie met crepi en isolatie

Wat is crepi?

Crepi (ook wel gevelpleister genoemd) is een soort gevelbepleistering dat u zowel op de binnenmuren als op de gevel kunt bezetten. Crepi bestaat uit vulstoffen of granulaten, een bindmiddel en hulpstoffen. De granulaat of vulstof is zand of een natuursteen zoals marmer. Het bindmiddel is natuurlijk of synthetisch zoals lijm, dit houdt de granulaten samen.

Hiernaast bestaat de crepi nog uit hulpstoffen die er voor zorgen dat de gevelpleister schimmeldodend, waterafstotend en vuilafstotend is. Crepi is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Het kan tevens gebruikt worden voor renovatie: met het bezetten worden scheuren makkelijk bijgewerkt en de crepi kan na het aanbrengen geverfd worden met gevelverf.

Wat zijn de voordelen van crepi?

Gevelrenovatie met behulp van crepi heeft vele voordelen. Het zorgt er voor dat uw gevel beter is beschermd tegen weersinvloeden, bovendien is reinigen niet vaak nodig. Tevens zal uw woning na het aanbrengen van crepi er weer uitzien als een nieuwe woning waardoor de waarde zal stijgen.

Het aanbrengen gaat erg goed samen met isolatie. Met deze gevelbepleistering is het isoleren van buiten erg eenvoudig wat weer een aantal voordelen met zich meebrengt. Isolatie aan de buitenkant plaatsen zorgt er namelijk voor dat u binnen geen ruimte verliest. Een ander voordeel van het plaatsen van isolatie aan de buitenkant is dat er geen kans is op koudebruggen waardoor uw huis erg goed geïsoleerd is.

Besparen op de kosten van crepi?

Vind de juiste vakman voor de klus en bespaar direct!

Gratis offertes vergelijken

Hoe wordt crepi aangebracht?

Bij een gevelrenovatie wordt de gevelbepleistering in verschillende lagen aangebracht. Dit zorgt voor een strak geheel met zo weinig mogelijk oneffenheden en scheuren. Als eerste begint u met het plaatsen van de isolatie op de gevel. De dikte van de isolatie zit ongeveer tussen de 6 en 12cm. Hierna wordt een uitvlakkingsmortel met glasvezelbewapening op de isolatie aangebracht om alles te verstevigen. Als deze uitvlakkingsmortel is gedroogd dan wordt er voor de hechting een voorstrijkproduct aangebracht. Tot slot begint het bepleisteren met gevelpleister wat er voor zorgt dat uw gevel er weer als nieuw uit ziet.

gevel renoveren crepi

Uit welke kleuren kunt u kiezen?

U kunt gevelpleister in meer dan 600 verschillende RAL-kleuren aanbrengen. Eén van de meest gekozen kleuren bij een gevelrenovatie is wit. Het is een neutrale, makkelijk te combineren kleur. Wit is echter wel gevoeliger voor viezigheid dan andere kleuren. Houdt bij het kiezen van een kleur rekening met het gebied waarin u woont. Veel auto’s kunnen namelijk zorgen voor roetuitstoot en wonen in een bosrijk gebied kan leiden tot schimmels en groene aanslag. Donkere kleuren gevelpleister zijn gevoeliger voor temperatuur. Ze absorberen warmtestralen van de zon wat ze niet geschikt maakt voor gevelbepleistering in combinatie met isolatie.

Onderhoud

Elke gevel zal er op een gegeven moment enigszins vies uit gaan zien door weersomstandigheden. Om gevelrenovatie te voorkomen is het echter wel verstandig om af en toe onderhoud te plegen en uw gevel te reinigen. Een gevel voorzien van gevelpleister vergt weinig onderhoud. Als u elk jaar een moment neemt om uw gevel te reinigen met een tuinslang dan zal uw gevel er als nieuw uit blijven zien. Het aanbrengen van een transparante grondeerlaag op de gevelbepleistering is mogelijk. Dit maakt de gevelbekleding waterafstotend waardoor minder vuil wordt aangetrokken. Dit is zeker bij witte crepi aan te raden.