Gevelreiniging

Om te zorgen voor een lange levensduur van uw gevel is het van belang deze regelmatig te onderhouden en te reinigen. Een gevelreiniging kan met behulp van divers methoden worden toegepast. Zo kunt u de gevel laten zandstralen, bewerken met een chemisch middel, of u kiest voor een goedkope en minder ingrijpende methode zoals het reinigen met een hogedrukspuit of stoomreiniging. Schakel een specialist in voor het reinigen van uw gevel.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes. Vergelijk de offertes met scherpe prijzen en kies de beste specialist voor uw gevelreiniging. Wilt u meer weten over de kosten en mogelijkheden van gevelreiniging? Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van de verschillende oplossingen? Op deze pagina vindt u meer informatie, en geven we tips voor het zelf reinigen van de gevel.

gevelreiniging

Zachte en harde gevelreiniging

Het verwijderen van vuilaanslag, graffiti en mosgroei vraagt verschillende technieken. De methoden voor gevelreiniging worden over het algemeen verdeeld in twee categorieën: de zogeheten zacht en harde vormen van gevelreiniging. Onder het hard reinigen van de gevel vallen technieken zoals het zandstralen van de gevel en het schoonmaken van de stenen met een chemisch middel. Onder zachte reiniging vallen methoden waarbij de kans op het beschadigen van het metselwerk relatief laag is. Welke methode u het beste kan toepassen is afhankelijk van het vuil dat zich op de gevel bevindt, en het budget dat u heeft vastgesteld voor de gevelrenovatie. Onze specialisten op het gebied van gevelrenovatie en -reiniging zijn u desgewenst graag van dienst met het geven van advies of het bieden van praktische ondersteuning.

Gevel zandstralen

Eén van de meest agressieve methoden voor het reinigen van de buitenmuren is het zandstralen van de stenen en het voegwerk. Het zandstralen van de gevel verwijdert bijvoorbeeld zelfs roetaanslag dat met een chemisch middel niet weg te halen valt. Voor deze techniek vermengd met kleine zandkorrels of een andere stof met water, waarna dit mengsel met een hoge drukspuit tegen de gevel wordt gespoten. De korrels in het vocht maken de gevel schoon op een manier die vergelijkbaar is met het scrubben van een lichaam.

Olivivenzand

Eén van de grondstoffen die wij het meeste toepassen bij zandstralen is Olivivenzand; een speciaal mineraal zand waarvan de korrels scherpe randjes hebben. Het voordeel van deze zandsoort is bovendien dat het minder schadelijk is voor het milieu dan andere zandsoorten door het ontbreken van silica en ijzer. Wilt u bij het renoveren van de gevel laten zandstralen? Laat dan een professional deze klus uitvoeren. Zo voorkomt u onnodige beschadigingen aan de buitenmuren.

Gevel impregneren

Eén van de klussen die vaak wordt gecombineerd met een gevelreiniging tijdens een gevelrenovatie is het impregneren van de muur. Bij het impregneren van oppervlakten wordt gebruik gemaakt van een speciaal impregneermiddel dat op zowel de stenen als het voegwerk wordt aangebracht. Door de muur te impregneren zorgt u voor de verzadiging van de stenen en voorkomt u dat er vocht door eventuele kieren en naden kan komen. Het impregneren van de buitengevel brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Toch wegen de voordelen zoals onder andere een betere isolatiewaarde en vochtwering hier zeker tegenop. Wilt u meer weten over de beschikbare impregneermiddelen? Wij informeren u desgewenst met alle plezier.

graffiti verwijderen

Zelf gevel reinigen

Het reinigen van de gevel is een klus die u met enige handigheid zelf uit zou kunnen voeren, afhankelijk van de situatie en uw kwaliteiten. Wilt u de gevelreiniging uitvoeren, dan zijn er diverse vragen waarop u eerst een antwoord dient te geven. Onze gevelwerken specialisten hebben deze voor u op een rijtje gezet.

  • Met welke soort vervuiling heeft u te maken?
  • Hoe kan u het vuil verwijderen?
  • Hoe schoon moeten de buitenmuren worden?
  • Is een volledige gevelrenovatie nodig?
  • Is uw veiligheid tijdens de klus gewaarborgd?

Besluit u op basis van de antwoorden de gevelreiniging zelf af te handelen? Vraag dan bij een gevelwerken expert of bouwmarkt uit de regio naar de mogelijkheden voor het huren van het benodigde apparatuur. Zo hebt u een hogedrukspuit nodig, middel voor het impregneren van de gevelbekleding, en een hoogwerker of steiger voor het bereiken van de hoger gelegen delen. Wilt u graag geholpen worden door een expert op het gebied van gevelrenovatie? Wij helpen u met alle plezier verder.

Graffiti verwijderen

Eén van de meest gebruikelijke gevelwerken die wij uitvoeren voor onze klanten is het verwijderen van verf en graffiti. Dit kan met behulp van verscheidene technieken. De juiste techniek is afhankelijk van de verfsoort en de mate van aanhechting. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met stoomreiniging de verf los te weken en deze vervolgens weg te spuiten. Bij hoog kwalitatieve graffiti moeten er echter zwaardere middelen worden ingezet. Zo is het stralen van de bespoten muur de meest effectieve methode. De prijs voor het stralen is echter veel hoger dan die voor reinigen met stoom. Vraag daarom een gevelwerken expert altijd naar de kosten en mogelijkheden. Wilt u voorkomen dat er binnen korte tijd weer graffiti op uw muur wordt aangebracht? Kies dan voor het impregneren van de gevel met een speciaal anti-graffitimiddel. Door de stenen te impregneren met een dergelijk middel zal de graffiti niet meer aanhechten. Voor een optimaal resultaat raden wij een middel aan dat tevens een waterafstotende werking heeft.

Prijs gevelreiniging

Hoeveel het kost om een gevelreiniging of gevelrenovatie te laten uitvoeren door een gevelwerken professional is afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het oppervlak van de te behandelen buitenmuur. Hoe groter het oppervlak hoe hoger natuurlijk de prijs wordt. Op het gebied van gevelreiniging wordt de prijs daarbij bepaald door de techniek van reiniging die u prefereert of die noodzakelijk is. Gemiddeld dient u rekening te houden met kosten rond de €15,- per vierkante meter voor zandstralen of chemisch reinigen, terwijl stoomreiniging maar €5,- per vierkante meter kost. Deze prijsvoorbeelden zijn een gemiddelde indicatie, inclusief de kosten voor materiaal. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie van een gevelwerken expert uit uw regio? Vul dan ons contactformulier in en wij bieden u spoedig enkele offertes aan.

Lees hier meer over de kostprijs van een gevelreiniging.

Gratis offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een gevelrenovatie tegen een aantrekkelijke prijs? Hebt u een vraag over de technieken die wij toepassen bij een gevelreiniging? Of wilt u weten hoe u het beste zelf verf van de gevel kan verwijderen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij beantwoorden uw hulpvraag snel en vakkundig. Bent u benieuwd naar de kosten voor een bepaalde gevelwerken klus? Vraag dan vrijblijvende offertes aan van de gevelrenovatie specialisten die zich bij ons hebben aangesloten. Wij sturen u spoedig enkele prijsaanbiedingen toe, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Kies vervolgens zelf voor de gevelwerken expert die het beste aan uw eisen voldoet. Wij garanderen altijd een hoge kwaliteit werk, tegen aantrekkelijke prijzen.

Piet van der Veen gevelwerken: netwerk van gevelwerkers

De gevelspecialist bij u in de regio! Gevelbepleistering, gevelrenovatie, voegwerken, het reinigen en impregneren van uw gevel tegen scherpe prijzen!