Gevelreiniging

Om te zorgen voor een lange levensduur van uw gevel is het van belang deze regelmatig te onderhouden en te reinigen. Een gevelreiniging kan met behulp van divers methoden worden toegepast. Zo kunt u de gevel laten zandstralen, bewerken met een chemisch middel, of u kiest voor een goedkope en minder ingrijpende methode zoals het reinigen met een hogedrukspuit of stoomreiniging. Schakel een specialist in voor het reinigen van uw gevel.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes. Vergelijk de offertes met scherpe prijzen en kies de beste specialist voor uw gevelreiniging. Wilt u meer weten over de kosten en mogelijkheden van gevelreiniging? Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van de verschillende oplossingen? Op deze pagina vindt u meer informatie, en geven we tips voor het zelf reinigen van de gevel.

gevelreiniging

Zachte en harde gevelreiniging

Het verwijderen van vuilaanslag, graffiti en mosgroei vraagt verschillende technieken. De methoden voor gevelreiniging worden over het algemeen verdeeld in twee categorieën: de zogeheten zacht en harde vormen van gevelreiniging. Onder het hard reinigen van de gevel vallen technieken zoals het zandstralen van de gevel en het schoonmaken van de stenen met een chemisch middel. Onder zachte reiniging vallen methoden waarbij de kans op het beschadigen van het metselwerk relatief laag is. Welke methode u het beste kan toepassen is afhankelijk van het vuil dat zich op de gevel bevindt, en het budget dat u heeft vastgesteld voor de gevelrenovatie. Onze specialisten op het gebied van gevelrenovatie en -reiniging zijn u desgewenst graag van dienst met het geven van advies of het bieden van praktische ondersteuning.

Gevel zandstralen

Eén van de meest agressieve methoden voor het reinigen van de buitenmuren is het zandstralen van de stenen en het voegwerk. Het zandstralen van de gevel verwijdert bijvoorbeeld zelfs roetaanslag dat met een chemisch middel niet weg te halen valt. Voor deze techniek vermengd met kleine zandkorrels of een andere stof met water, waarna dit mengsel met een hoge drukspuit tegen de gevel wordt gespoten. De korrels in het vocht maken de gevel schoon op een manier die vergelijkbaar is met het scrubben van een lichaam.

Olivivenzand

Eén van de grondstoffen die wij het meeste toepassen bij zandstralen is Olivivenzand; een speciaal mineraal zand waarvan de korrels scherpe randjes hebben. Het voordeel van deze zandsoort is bovendien dat het minder schadelijk is voor het milieu dan andere zandsoorten door het ontbreken van silica en ijzer. Wilt u bij het renoveren van de gevel laten zandstralen? Laat dan een professional deze klus uitvoeren. Zo voorkomt u onnodige beschadigingen aan de buitenmuren.

Gevel impregneren

Eén van de klussen die vaak wordt gecombineerd met een gevelreiniging tijdens een gevelrenovatie is het impregneren van de muur. Bij het impregneren van oppervlakten wordt gebruik gemaakt van een speciaal impregneermiddel dat op zowel de stenen als het voegwerk wordt aangebracht. Door de muur te impregneren zorgt u voor de verzadiging van de stenen en voorkomt u dat er vocht door eventuele kieren en naden kan komen. Het impregneren van de buitengevel brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Toch wegen de voordelen zoals onder andere een betere isolatiewaarde en vochtwering hier zeker tegenop. Wilt u meer weten over de beschikbare impregneermiddelen? Wij informeren u desgewenst met alle plezier.