Besparen op vochtbestrijding?

Vergelijk offertes van vochtspecialisten uit uw regio en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Premie vochtbestrijding in 2023


Met een premie wordt vochtbestrijding nog voordeliger! Dit houdt in dat u een deel van de investering weer terugkrijgt. Op die manier houdt u de kosten laag en is het zelfs met een klein budget mogelijk te kiezen voor professionele vochtbestrijding.

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven toegestuurd. Vergelijk de prijzen van de verschillende vaklui, en bespaar zo tot wel 40%!

Benieuwd of u een premie kunt aanvragen voor uw vochtbestrijding? Op deze pagina gaan we dieper in op de premiemogelijkheden. Zo is de overkoepelende renovatiepremie en kunt u eventueel een plaatselijke premie aanvragen.

premie vochtbestrijding

Overkoepelende renovatiepremie

Eén van de bekendste premies voor een renovatie, is de overkoepelende renovatiepremie. Deze premie houdt in dat u 20% of 30% van goedgekeurde facturen weer terugkrijgt, afhankelijk van uw inkomen.

Kan ik deze premie aanvragen voor vochtbestrijding?

Afhankelijk van het soort vochtbestrijding is deze premie ook voor u geschikt. Onder de categorie “ruwbouw – structurele elementen van de woning” kunt u een premie aanvragen voor het bestrijden van optrekkend vocht. Ook voor vochtbestrijding in de kelder is deze premie beschikbaar. Als u ondergrondse muren tegen insijpelend vocht laat behandelen, dan kunt u 20% of 30% van de goedgekeurde facturen terugvragen. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Verbeteringspremie en renovatiepremie vs. overkoepelende renovatiepremie

In het verleden waren er de verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie. Hiermee kregen bewoners een vergoeding voor bepaalde renovatiewerken aan hun woning, waaronder onder meer vochtbestrijding. In 2019 zijn deze twee premies opgegaan in de overkoepelende renovatiepremie. Op dit moment bestaan de verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie niet meer.

Premie voor vochtbestrijding aanvragen?

Vraag snel offertes aan en vind een vochtexpert bij u in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Wanneer moet ik vochtbestrijders inschakelen?

Wanneer u last heeft van vocht in huis, moet u zo snel mogelijk vochtbestrijders inschakelen. Vochtbestrijding in muren moet zo snel mogelijk plaatsvinden, om grote constructieve problemen te voorkomen.

Kiest u ervoor een vakman in te huren en komt u in aanmerking voor een premie?

Laat dan eerst de werkzaamheden uitvoeren. Pas wanneer de vochtbestrijding is uitgevoerd en u de facturen heeft betaald is het mogelijk om een premie aanvraag in te dienen. Alleen de persoon die de werken heeft laten uitvoeren én betaald kan de overkoepelende renovatiepremie aanvragen voor vochtbestrijding.

Voor welke werkzaamheden kan ik een vochtbestrijding premie krijgen?

  Niet alle vochtbestrijding komt in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Impregneren wordt bijvoorbeeld niet benoemd op de website van Vlaanderen. Vochtbestrijding die wel in aanmerking komt voor een premie is bijvoorbeeld onderkappen of injecteren, waarmee u optrekkend grondwater bestrijdt. Hetzelfde geldt voor de behandeling van ondergrondse muren, waarbij grondwater naar binnen sijpelt.

  Werkzaamheden die wel in aanmerking komen zijn:

 • Het behandelen van muren tegen optrekkend vocht, door bijvoorbeeld injecteren of onderkappen.
 • De behandeling van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht.
 • Behandelingen van muren tegen huiszwam.
 • Het bestrijden van zwammen op houten draagvloeren.
 • Het aanbrengen van kalkpleister of gevelbekleding
 • Vochtspecialist inschakelen om uw vochtprobleem te verhelpen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een geschikte vakman bij u uit de buurt!

premies vochtbestrijding

Welke voorwaarden gelden voor een premie voor vochtbestrijding?

  Deze premie voor vochtbestrijding krijgt u niet zomaar: er zitten natuurlijk belangrijke voorwaarden aan verbonden.

  Allereerst uw inkomen: deze bepaalt hoe hoog de premie is. U krijgt alleen een premie als het inkomen niet hoger is dan:

 • Voor alleenstaanden zonder persoon ten laste: €43.870,-
 • Voor alleenstaanden met één persoon ten laste €62.670,-. Per extra persoon ten laste geldt een verhoging van €3.510,-.
 • Voor gehuwden en wettelijk of feitelijk samenwonenden €62.670,-. Voor elke extra persoon ten laste geldt een verhoging van €3.510,- per persoon.
 • Ook voor de facturen gelden voorwaarden. Deze mogen niet ouder zijn dan 2 jaar. U kunt zowel facturen van een aannemer indienen als facturen voor benodigde materialen.

  Om in aanmerking te komen voor deze premie is het belangrijk dat de woning minimaal 30 jaar oud is en zich bevindt in het Vlaamse gewest. De eigenaar moet de woning op de aanvraagdatum volledig in het bezit hebben.

Hoeveel bedraagt deze premie voor vochtbestrijding?

  De overkoepelende premie bedraag 20% of 30% van de goedgekeurde facturen. Het gaat om een maximumbedrag van €10.000,- voor beide aanvragen. Benieuwd naar de kosten van vochtbestrijding? Lees meer op de pagina vochtbestrijding prijs.

  De premie bedraagt 30% wanneer uw inkomen voldoet aan deze voorwaarden:

 • Voor alleenstaanden: maximaal €31.870,- voor aanvragen in 2023.
 • Alleenstaanden met één persoon ten laste: maximaal €44.620,- voor aanvragen in 2023.
 • Alleenstaanden met meerdere personen ten laste: maximaal €44.620,- en €3.570,- voor aanvragen in 2023.
 • Gehuwden en samenwonenden: maximaal €44.620,- voor aanvragen in 2023, en €3.570,- voor extra personen ten laste.
 • Is uw inkomen hoger, dan krijgt u een premie van 20%.