Besparen op gevelrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Gevelrenovatie


Een gevelrenovatie geeft uw huis een vernieuwde uitstraling én verlengt de levensduur. Door beschadigingen te herstellen, nieuwe gevelbekleding aan te brengen of door de muur te impregneren beschermt u de buitengevel namelijk tegen neerslag en kou. Benieuwd wat renoveren ongeveer kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Alleen dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes ontvangt: kies de gevelspecialist met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Benieuwd wat een gevelrenovatie inhoudt en wanneer dit nodig is? Op deze pagina leest u het antwoord. U krijgt ook informatie over de prijzen en leest meer over de vele mogelijkheden bij de renovatie van een gevel.

Wanneer de gevel renoveren?

Is uw buitenmuur beschadigd of begint het voegwerk af te brokkelen? In dat geval is het tijd voor een gevelrenovatie! Renoveert u de buitenmuur niet op tijd, dan hebben deze beschadigingen hele vervelende gevolgen. De muur neemt vocht op, waardoor de schade bij vorst nog groter wordt. Ook ontstaan er in huis vochtproblemen en verliest u al snel warmte.

Bespaar hoge herstelkosten door uw gevel snel te renoveren!

Natuurlijk is dit niet de enige reden voor een renovatie. Zo komt het ook regelmatig voor dat mensen de uitstraling van hun huis willen verbeteren door gevelbekleding aan te brengen, of door verouderde voegen te vervangen.

De voordelen

Eén van de belangrijkste voordelen van een renovatie, is dat dit de kwaliteit van de muur verbetert. Hierdoor gaat uw buitengevel een stuk langer mee. Een bijkomend voordeel is dat ook het uiterlijk flink verbetert. Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat uw huis in waarde stijgt.

De grootste voordelen op een rij:

  • U verbetert de kwaliteit en verlengt de levensduur van de buitenmuur.
  • Gevelrenovaties verbeteren ook de uitstraling van de woning.
  • De renovatie verhoogt uw woningwaarde, wat van pas komt als u het in de toekomst wilt verkopen.

gevelrenovatie

Wat kost een gevelrenovatie?

De prijzen van een gevelrenovatie zijn helemaal afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Het verwijderen van voegen kost ongeveer €33,- tot €50,- per m², afhankelijk van de gekozen methode, en voor de nieuwe voege betaalt u gemiddeld €8,- tot €100,- per m², afhankelijk van het soort voeg.

Laat u de muur impregneren in vervuiling in de toekomst te voorkomen, houd dan rekening met kosten rond de €8,- tot €12,- per m². Voordat u de muur kunt impregneren moeten alle beschadigingen hersteld zijn. Voor het vervangen van kapotte gevelstenen betaalt u ongeveer €12,50 per steen.

Gevelrenovatie: prijs 2023

Gevelrenovatiewerken Gemiddelde prijzen*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Nieuwe voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Vervangen kapotte gevelstenen €12,50,- per steen
Crepi of kaleien €40,- en €65,-
Steenstrips Vanaf €100,- per m²
Impregneren gevel €8,- tot €12,- per m²
Vervangen raamdorpels €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

* Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!