Nevelstralen


Een smerige en bevuilde gevel is natuurlijk geen gezicht. Om dit schoon te maken, zijn er diverse technieken die u toe kunt passen. Denk bijvoorbeeld aan zandstralen of de nevelstraaltechniek als vorm van gevelreiniging. Veel methodes van gevelreiniging zijn zelf uit te voeren als u er verstand van heeft. Als u geen kennis heeft van het reinigen van een gevel, is het verstandig om de gevelrenovatie en gevelreiniging zoals nevelstralen over te laten aan een vakman.

Start de gratis offerteaanvraag!

Door het formulier in te vullen krijgt u een aantal gratis offertes van specialisten op het gebied van nevelstralen of andere vormen van reinigen voor uw gevel.Uw aanvraag is geheel kosteloos en verplicht u tot niets. U zit dus nergens aan vast. Vergelijk de ontvangen offertes met scherpe prijzen en kies eenvoudig de specialist voor uw gevelreiniging.

Hoe werkt het?

Bij nevelstraaltechniek wordt, net zoals bij zandstralen, water gemengd met een straalmiddel. Ook bij nevelstralen wordt vaak een fijn soort zand gebruikt. Bij de nevelstraaltechniek wordt er weinig water gebruikt, waardoor de gevel niet te veel belast wordt. Daarnaast gebruikt men geen chemicaliën bij nevelstralen van een gevel. Met de nevelstraaltechniek past men de druklucht aan op het te reinigen gebouw en het soort vervuiling. Graffiti is bijvoorbeeld hardnekkiger dan lichte aanslag. Doordat de druklucht aangepast kan worden is de nevelstraaltechniek erg geschikt voor minder sterke steensoorten en monumenten. Nevelstralen legt minder druk op een gevel of muur dan zandstralen. Is zandstralen niet geschikt voor uw gevel vanwege een hoge druklucht, dan kijkt u naar nevelstralen.

Nevelstralen

Voor- en nadelen

Zoals bij iedere vorm van gevelrenovatie zitten ook aan de nevelstraaltechniek voor- en nadelen. De voordelen zitten vooral in de druklucht, deze is aan te passen en lager dan zandstralen. Hierdoor is het geschikt voor meerdere oppervlaktes. Daarnaast maakt men bij de nevelstraaltechniek geen gebruik van chemicaliën en wordt de beschermende laag van de stenen niet beschadigd. De nevelstraaltechniek is niet geschikt wanneer de stenen te broos zijn, waardoor het stralen als vorm van gevelreiniging niet altijd toe te passen is. Ook kan het duurder uitvallen dan andere vormen van stralen of gevelreiniging. Vraag altijd een vakman voor informatie en het uitvoeren van de nevelstraaltechniek.

Welke gevels zijn geschikt?

In principe is iedere gevel geschikt voor nevelstralen als vorm van gevelrenovatie. Door de lage druklucht kan een wat zwakkere steen goed tegen het stralen en zal er minder schade aangericht worden dan bij zandstralen. Wel is het belangrijk om de nevelstraaltechniek niet bij te verweerde stenen of oppervlakken in te zetten. Door te reinigen met de nevelstraaltechniek zal de druklucht, hoe laag deze ook is, te veel schade aanrichten. Hierdoor kost het alleen maar meer geld en raakt uw gevel teveel beschadigd. Zorg er daarom voor dat uw gevel in goede staat is voordat wij aan de slag gaan met nevelstralen.


Monumenten

Nevelstralen is een vorm van gevelrenovatie die vaak bij monumenten toegepast wordt. Doordat de druk aangepast kan worden, is het beter geschikt voor meerdere oppervlaktes dan andere vormen van stralen. Doordat monumenten vaak kwetsbaarder zijn dan andere gebouwen, moet hier een techniek toegepast worden die hier rekening mee houdt, wat met de nevelstraaltechniek kan. Als u op zoek bent naar een manier van reinigen voor monumenten, dan is nevelstralen een goede manier. Een vakman kan u hier meer over vertellen en voert het voor u uit. Zo weet u zeker dat het monument of de gevel van uw woning er weer mooi bijstaat en weer jaren mee vooruit kan.

Prijs van nevelstralen per m2

Vaak hangen de prijzen van een gevelreiniging af van de vakman die u inschakelt en de werkzaamheden die u uit laat voeren. De diverse vormen van het reinigen van uw gevel hebben ook verschillende prijzen. Laat u dus goed informeren over de verschillende werkzaamheden en de prijzen hiervan. Als het gaat om nevelstralen liggen de prijzen meestal tussen de €15,- en €20,- per m². De prijzen voor zandstralen liggen rond de vijftien euro. Heel veel verschil tussen de prijs voor nevelstraaltechniek en andere manieren van stralen zit er dus niet. Voordat u aan de slag gaat met gevelrenovatie is het verstandig om een budget vast te stellen en u goed te laten informeren.

Kom in contact met een vakman: gratis offertes vergelijken!

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van nevelstraaltechniek? Wilt u meer informatie over nevelstralen of andere vormen van het stralen van een gevel of gevelrenovatie? Bent u op zoek naar een vakman die monumenten kan reinigen tegen lage prijzen? Wij helpen u graag verder. U vult het formulier in om in contact te komen met een vakman die door jarenlange ervaring nevelstralen of andere vormen van gevelreiniging voor u uitvoert zonder problemen. Wij bieden u de beste service als het gaat om het reinigen van een gevel of monumenten door te stralen. Neem nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte.

Nevelstraaltechniek

Piet van der Veen gevelwerken: netwerk van gevelwerkers

De gevelspecialist bij u in de regio! Gevelbepleistering, gevelrenovatie, voegwerken, het reinigen en impregneren van uw gevel tegen scherpe prijzen!