Gevel laten reinigen door nevelstralen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Nevelstralen


Een smerige en bevuilde gevel is natuurlijk geen gezicht. Om dit schoon te maken, zijn er diverse technieken die u toe kunt passen. Denk bijvoorbeeld aan zandstralen of de nevelstraaltechniek als vorm van gevelreiniging. Als u geen kennis heeft van het reinigen van een gevel, is het verstandig om de gevelrenovatie en gevelreiniging zoals nevelstralen over te laten aan een vakman.

Start gratis offerteaanvraag!

Uw aanvraag is geheel kosteloos en verplicht u tot niets. Vergelijk de ontvangen offertes met scherpe prijzen en kies eenvoudig de specialist voor uw gevelreiniging.

nevelstralen

Hoe werkt nevelstralen?

Bij nevelstraaltechniek wordt, net zoals bij zandstralen, water gemengd met een straalmiddel. Ook bij nevelstralen wordt vaak een fijn soort zand gebruikt. Bij de nevelstraaltechniek wordt er weinig water gebruikt, waardoor de gevel niet te veel belast wordt. Daarnaast gebruikt men geen chemicaliën bij nevelstralen van een gevel. Met de nevelstraaltechniek past men de druklucht aan op het te reinigen gebouw en het soort vervuiling.

Graffiti is bijvoorbeeld hardnekkiger dan lichte aanslag. Doordat de druklucht aangepast kan worden is de nevelstraaltechniek erg geschikt voor minder sterke steensoorten en monumenten. Nevelstralen legt minder druk op een gevel of muur dan zandstralen. Is zandstralen niet geschikt voor uw gevel vanwege een hoge druklucht, dan kijkt u naar nevelstralen.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan!

Voor- en nadelen

Zoals bij iedere vorm van gevelrenovatie zitten ook aan de nevelstraaltechniek voor- en nadelen. De voordelen zitten vooral in de druklucht, deze is aan te passen en lager dan zandstralen. Hierdoor is het geschikt voor meerdere oppervlaktes. Daarnaast maakt men bij de nevelstraaltechniek geen gebruik van chemicaliën en wordt de beschermende laag van de stenen niet beschadigd.

De nevelstraaltechniek is niet geschikt wanneer de stenen te broos zijn, waardoor het stralen als vorm van gevelreiniging niet altijd toe te passen is. Ook kan het duurder uitvallen dan andere vormen van stralen of gevelreiniging. Vraag altijd een vakman voor informatie en het uitvoeren van de nevelstraaltechniek.

Besparen op het nevelstralen?

Bespaar direct door gratis offertes aan te vragen!

Gratis offertes vergelijken

Welke gevels zijn geschikt?

In principe is iedere gevel geschikt voor nevelstralen als vorm van gevelrenovatie. Door de lage druklucht kan een wat zwakkere steen goed tegen het stralen en zal er minder schade aangericht worden dan bij zandstralen. Wel is het belangrijk om de nevelstraaltechniek niet bij te verweerde stenen of oppervlakken in te zetten.

Door te reinigen met de nevelstraaltechniek zal de druklucht, hoe laag deze ook is, te veel schade aanrichten. Hierdoor kost het alleen maar meer geld en raakt uw gevel teveel beschadigd. Zorg er daarom voor dat uw gevel in goede staat is voordat wij aan de slag gaan met nevelstralen.

gevel nevelstralen

Monumenten

Nevelstralen is een vorm van gevelrenovatie die vaak bij monumenten toegepast wordt. Doordat de druk aangepast kan worden, is het beter geschikt voor meerdere oppervlaktes dan andere vormen van stralen. Doordat monumenten vaak kwetsbaarder zijn dan andere gebouwen, moet hier een techniek toegepast worden die hier rekening mee houdt, wat met de nevelstraaltechniek kan.

Als u op zoek bent naar een manier van reinigen voor monumenten, dan is nevelstralen een goede manier. Een vakman kan u hier meer over vertellen en voert het voor u uit. Zo weet u zeker dat het monument of de gevel van uw woning er weer mooi bijstaat en weer jaren mee vooruit kan.