Besparen op graffiti verwijderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Graffiti verwijderen


Graffiti verwijderen gebeurt doorgaans met agressieve middelen: maar pas op! U wilt de muur tijdens het schoonmaken niet beschadigen. Laat uw graffiti verwijderen door een vakman die de reinigingsmethode aanpast aan de kwaliteit van uw muur. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 specialisten in uw regio. Vergelijk en kies de expert met het beste aanbod!

Op deze pagina leest u over graffiti verwijderen: hoe moet dit en wat kost het om graffiti te laten verwijderen? Ook vindt u hier tips om zelf graffiti te verwijderen en leest u hoe u graffiti in de toekomst voorkomt.

Wat kost graffiti verwijderen?

Graffiti verwijderen? De kosten liggen rond de €10,- tot €20,- per m². De prijs is afhankelijk van de staat van uw muur en de gekozen reinigingsmethode. Chemisch reinigen en zandstralen kosten ongeveer €15,- per m². Laat uw graffiti verwijderen door stoomreiniging dan ligt de prijs rond de €5,- per m².

Welke reinigingsmethode gebruikt wordt is vaak volledig afhankelijk van de staat van de muur en de mate van vervuiling. Meestal is graffiti erg hardnekkig en zijn er agressieve middelen nodig om dit te verwijderen. Bij oudere muren wordt echter vaak voor een mildere techniek gekozen, omdat dit de kans op beschadigingen verkleint. Op deze pagina leest u meer over de kostprijs van gevelreiniging.

Graffiti verwijderen: kosten 2023

Methode graffiti verwijderen Gemiddelde prijs per m²*
Stoomreiniging €5,-
Zandstralen €15,-
Vochtstralen €18,- tot €22,-
Chemisch reinigen €15,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Wilt u meer weten over de prijzen voor een gevelreiniging? Op deze pagina leest u er alles over.

Hoe graffiti verwijderen, welke reinigingstechnieken?

Er zijn verschillende reinigingsmethodes om graffiti te verwijderen. Welke methode voor uw muur de beste keuze is, is helemaal afhankelijk van de staat van uw muur en de hardnekkigheid van de vervuiling. Laat de graffiti daarom altijd weghalen door een vakman, zodat u zeker weet dat de ondergrond tijdens de gevelreiniging niet beschadigd.

Hieronder leest u meer over de verschillende reinigingstechnieken.

Stoomreiniging

Een stoomreiniging is een milde methode om graffiti te verwijderen van een muur. De vakman spuit heet water tegen de muur, wat ervoor zorgt dat verf in de graffiti oplost. Zo maakt de gevelspecialist uw muur grondig schoon. Het voordeel van deze techniek is dat het milieuvriendelijk is en bovendien goedkoop!

Wel moet uw gevel in redelijk goede staat verkeren. Door de hoge temperatuur bestaat er de kans dat het metselwerk kapot barst. De vakman controleert daarom eerst of deze techniek geschikt is in uw situatie.

Stralen

Graffiti verwijderen van een muur wordt ook vaak gedaan door middel van zandstralen. Bij deze techniek spuit de vakman onder hoge druk een straalmiddel op het muuroppervlak. Op deze manier schuurt de expert het bovenste laagje vervuiling als het ware weg, waardoor de graffiti verdwijnt.

Ook stralen is niet geschikt voor kwetsbare gevels, omdat er altijd een kans op beschadiging is. De vakman stelt de korrelgrootte en de druk af aan de hand van de staat van uw gevelmuur. Een wat mildere vorm is nevelstralen.

Chemische reiniging

Een chemische reiniging wordt vaak ingezet als stoomreinigen niet voldoende is om de graffiti te verwijderen. De vakman brengt het chemische middel met de hand aan op het muuroppervlak. Nadat dit kort ingewerkt heeft, wordt de muur met water onder hoge druk afgespoeld.

Let op: chemisch reinigen is niet de beste optie voor het milieu, de vakman moet het schoonmaakmiddel opvangen en het mag niet zomaar in het riool verdwijnen. Ga dus niet zomaar zelf aan de slag met een chemische reiniging.

Video: graffiti verwijderen

Bekijk in deze video hoe graffiti wordt verwijderd