Graffiti verwijderen

Is uw gevel beklad met graffiti? Dat is vervelend! Op deze pagina vertellen wij meer over de mogelijkheden omwille het zelf verwijderen of uitbesteden. Tevens beschrijven we meerdere methoden met betrekking tot het verwijderen. Er zijn namelijk verschillende soorten gevelreiniging zoals: stoom, zandstralen of anti-graffiti coating. Wilt u uw gevel reinigen middels de juiste gevelreiniging? Schakel een specialist in!

Start de gratis offerteaanvraag!

Wij helpen u graag met het vinden van de juiste gevelreiniging specialist. Vul het contactformulier op de offertepaginain om gratis offertes te ontvangen om te vergelijken. Door de aanbiedingen te vergelijken op basis van prijs, voorwaarden en aanbod kiest u eenvoudig en snel de beste specialist voor het verwijderen van graffitiresten.

Graffiti verwijderen

Baksteen, pleisterwerk of gevelbekleding?

Wanneer uw gevel is beklad wilt u dit verwijderen. Het type ondergrond is bepalend omwille van de vorm gevelreiniging. De meest voorkomende ondergrond soorten zijn baksteen, pleisterwerk of gevelbekleding. Sterk materiaal als baksteen kan wel een stootje hebben. Het gebruik van stoom is een goede optie bij het verwijderen van verf. Bij pleisterwerk moet u een expert vragen wat de beste manier als reiniging is. Onnodige schade kan leiden tot een gevelrenovatie waar u geen behoefte aan heeft. In eerste instantie kunt u proberen om met water en chemisch reinigingsmiddel de graffiti te verwijderen. Draag hierbij beschermende kleding, zoals: handschoenen en een mondkapje.

Reinigingstechnieken

Als het gaat om reinigingstechnieken onderscheiden we enkele soorten gevelreiniging. Een veelvoorkomende reiniging is het gebruik van stoom. Hierbij wordt middels heet water en onder grote druk tegen de buitenmuur gespoten waarbij stoom ontstaat. Door de hoge druk en verhitting weekt het stoom de verf los. Het verwijderen middels zandstralen is ook een effectieve manier. Bij zandstralen wordt zand vermengd met water en vervolgens onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Reinigen met zandstralen zorgt ervoor dat de graffiti als het ware kapot wordt geschoten. Een andere methode voor het verwijderen is chemisch reinigen. Daarbij worden chemische middelen en water gecombineerd om het geheel te reinigen.

Anti-graffiti coating

Naast de reinigingstechnieken stoom, zandstralen of chemisch reinigen kunt u graffiti voorkomen met anti-graffiti coating. Door uw buitenmuur te impregneren met anti-graffiti coating hecht graffiti zich veel moeilijker en is daardoor makkelijker te verwijderen. Bij dit impregneermiddel bestaan er twee vormen, namelijk semi en permanente anti-graffiti coating. Met een semilaag ontstaat er een tijdelijke beschermingslaag. Als uw gevel is beklad dan maakt u het gemakkelijk schoon met een hogedrukspuit. Daarna laat de beschermingslaag los en dient opnieuw worden aangebracht. Daarnaast is er een permanente anti-graffiti coating die 3-8 jaar blijft zitten, afhankelijk van het aantal keer dat u moet reinigen. Welk impregneermiddel u ook kiest, het vermindert uw schoonmaakkosten.

Zelf graffiti verwijderen, slim idee?

Het is mogelijk om zelf graffiti te verwijderen. Ten eerste hoeft u geen gevelreiniging bedrijf in te huren wat scheelt in de kosten. In eerste instantie kunt u zelf de gevel reinigen en bekladding verwijderen door middel van stoom of chemische reiniging. Toch wordt aangeraden om advies te vragen bij een gevelreiniging bedrijf, omdat u uw gevel kan beschadigen en het is een tijdrovende klus. De methodes zandstralen en anti-graffiti coating (uw gevel impregneren) vereist deskundigheid. Voorkom beschadiging van uw gevel en vraag een expert om advies. Bovendien is advies vragen bij een gevelreiniging bedrijf vaak vrijblijvend. Maak gerust gebruik van het netwerk van Pvdv.

Wilt u uw gevel reinigen of impregneren?

Via ons netwerk vindt u snel de beste gevelreiniging specialist uit uw regio. Vergelijk vrijblijvend offertes!

graffiti verwijderen prijzen

Prijzen

Het reinigen van uw gevel kan op verschillende manieren. Verwijderen middels stoomreiniging kost gemiddeld €5,- per m². Tevens kunt u chemisch reinigen wat gemiddeld €15,- per m² kost. De prijs voor zandstralen ligt grond de €15,- per m². Indien er nevenstralen worden gebruikt kost het tussen de €15,- tot €20,- per m². Voor het voorkomen van permanente beschadiging kunt u uw buitenmuur laten impregneren met het impregneermiddel anti-graffiti coating. Hier ligt de prijs tussen de €8,- tot €12,- per m². Alle prijzen zijn geheel afhankelijk van het aantal oppervlakte en de huidige staat van uw gevel.

graffiti verwijderen offertes

Gratis offertes aanvragen

Wilt u graffiti verwijderen? Of bent u het zat dat uw gevel constant beklad wordt en wilt u een goed werkend impregneermiddel? Wij helpen u hier graag bij. Wij zijn een netwerk van gevelreiniging bedrijven die u graag helpen met het reinigen van uw gevel. Vul het contactformulier op de offertepagina in om vrijblijvend meerdere offertes te ontvangen (het maximum is 5). Vergelijk het aanbod, prijzen en de voorwaarden zodat u kan kiezen voor de juiste specialist die bij uw opdracht past. Wij garanderen dat u altijd goed en vakkundig geholpen wordt. U ontvangt de eerste offertes op korte termijn.