Gevelrenovatie steenstrips

Is uw woning toe aan een gevelrenovatie? Wellicht is het plaatsen van steenstrips de juiste gevelrenovatie voor u. Steenstrips zijn schijfjes van circa 2cm van originele gevelstenen. Ze worden gemaakt van echt verzaagd baksteen en gewoon op de gevel of op de isolatie van uw woning aangebracht. U leest hier meer informatie over de voordelen van deze gevelrenovatie, de plaatsing, het onderhoud en de prijzen.

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken. Start de gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van gevelrenovatiespecialisten uit de regio. Wist u dat u bespaart op de kosten door offertes te vergelijken? Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

gevelrenovatie steenstrips

Voordelen

Een gevelrenovatie met behulp van steenstrips brengt vele voordelen met zich mee. De gevelbekleding is dun en plat waardoor u maar weinig ruimte verliest bij een gevelrenovatie. Het aanbrengen van extra fundering is niet nodig zoals bij bakstenen wel het geval is. Daarnaast is er de mogelijkheid om bestaande ramen af te werken. Dankzij steenstrips wordt bij een gevelrenovatie het authentieke karakter van uw woning van baksteen behouden. U kunt de gevelbekleding eenvoudig met isolatie combineren door deze hier simpelweg op te plaatsen. Er is een ruime verscheidenheid aan vormen, texturen, maten, kleuren en soorten verkrijgbaar waardoor er voor een ieder iets moois tussen zit.

Steenstrips plaatsen

Het plaatsen van steenstrips bij uw gevelrenovatie is niet erg moeilijk. Zorg er eerst voor dat de ondergrond schoon, stofvrij en droog is. Verwijder eventueel mos en herstel grote oneffenheden aan de buitengevel. Is uw ondergrond sterk zuigend? Breng dan eerst een grondlaag of primer aan. Breng twee houten profielen aan weerszijden van de muren aan en span hiertussen een metselkoord. Dit koord zorgt ervoor dat de strips waterpas op de voorgevel terecht komen. Strijk vervolgens een laag lijm op de gevel en druk hier de strips met een schuivende beweging in. Wanneer u alle steenstrips heeft geplaatst dan kunt u beginnen met het voegen. U kunt meestal de speciale lijm ook gebruiken als voegmiddel.

Soorten steenstrips

Er is een verscheidenheid aan steenstrips voor uw gevelrenovatie verkrijgbaar. De meeste strips zijn gemaakt van baksteen, maar u heeft bijvoorbeeld de keuze uit natuursteenstrips of strips van kunststof. Natuursteenstrips bestaan uit fijne reepjes gesneden natuursteen. De natuursteenstrips hebben vaak een mooi reliëf wat een leuk effect geeft op uw muur. Dankzij natuursteenstrips heeft u in een mum van tijd een prachtige natuurstenen muur. Er zijn ook kunststof steenstrips verkrijgbaar. Een steenstrip van kunststof is in vele verschillende kleuren verkrijgbaar en een voeg is niet nodig want de lijm dient tegelijkertijd als de voeg. Bovendien is de kunststof versie erg licht en flexibel wat ze heel fijn maakt om te plaatsen.

Combinatie met isolatie

Strips kunnen op verschillende manieren geplaatst worden op de gevel in combinatie met isolatie. Indien er geen spouwmuur aanwezig is, dan is het verstandig om panelen voor de isolatie te gebruiken. Deze worden op de gevel geplaatst en daarop komen de steenstrips terecht. Als er wel een luchtspouw aanwezig is dan kunt u de luchtspouw opvullen met isolatie en daarna de strips op de buitengevel plaatsen. Er worden dan eps parels in de spouw gespoten. De meest drastische methode voor het isoleren is door het buitenspouwblad te verwijderen. De luchtspouw wordt hierdoor verwijderd en u brengt vervolgens de isolatie aan op de binnenmuren. Op deze manier heeft de isolatie een dikte tot wel 10cm zonder dat de buitengevel naar buiten komt.

Wilt u steenstrips op de isolatie van uw gevel laten plaatsen?

Bij ons kiest u altijd voor de laagste prijs en de beste voorwaarden voor uw gevelrenovatie.

Onderhoud

De gevelbekleding heeft niet veel onderhoud nodig. U kunt uw gevel het beste reinigen met een harde borstel en zeepsop. Vermijd het gebruik van zuurhoudende producten, hogedrukreinigers, chemische middelen of staalborstels bij het reinigen omdat zij schade kunnen veroorzaken. Als u op een locatie woont waar uw voorgevel vervuilt raakt door bijvoorbeeld rookvervuiling, dan is het wellicht een goed idee om uw gevel te impregneren. Door de steenstrips te impregneren worden ze waterafstotend en beschermd tegen vuil waardoor reinigen minder vaak nodig is. Het is altijd mogelijk dat er kleur veranderingen optreden door invloeden van buitenaf. Dit is heel normaal en reinigen zal hier niet tegen helpen.

Prijzen

Laat u het plaatsen over aan een vakman? De kosten hiervoor beginnen bij €100,- per m2. Hierbij inbegrepen is het opvoegen, op maat snijden van de isolatie, de stelling en het opruimwerk. Is de voorgevel groter dan gemiddeld? Dan daalt de prijs per m2. De kosten voor het plaatsen verschillen per vakman. Voor de een juiste prijsindicatie kunt u het beste offertes opvragen via onze offertepagina. Vergelijk deze op aanbod, prijs en voorwaarden en kies voor de gevelrenovatie expert die het best bij uw klus past.

Op deze pagina leest u meer over de prijzen van gevelrenovatie.

steenstrips plaatsen

Gratis offertes vergelijken

U begrijpt dat een gevelrenovatie met strips als gevelbekleding vele voordelen met zich meebrengt. Het plaatsen van de gevelbekleding is niet moeilijk, het is goed te combineren met isolatie en er is bijna geen onderhoud nodig. Bent u op zoek naar een professional die u kan helpen bij het plaatsen? Bij ons netwerk zijn meerdere vakmannen op het gebied van gevelrenovatie aangesloten. U vraagt bij ons geheel vrijblijvend offertes aan van bedrijven bij u in de buurt. U vergelijkt ze vervolgens in alle rust op basis van prijs en voorwaarden. Zo kiest u altijd voor de vakman met de laagste prijzen en de beste voorwaarden voor uw klus.