Besparen op de prijs van muren injecteren?

Vergelijk offertes van vochtexperts uit uw regio en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Muren injecteren

Wanneer u last hebt van vocht in de muren, dan is het waarschijnlijk dat dit wordt veroorzaakt door opstijgend vocht. Er zijn diverse methoden van vochtbestrijding om dit opstijgend vocht te weren. Enkele waarvan u zelf kunt uitvoeren om de kosten voor de vochtbestrijding te beperken. De meest gebruikelijke methode voor het bestrijden van stijgend water is het injecteren van de muren. Het ingespoten middel zal het vocht tegenhouden en er zo voor zorgen dat de luchtvochtigheid en daarmee het leefklimaat binnenshuis verbetert.

Start de gratis offerteaanvraag!

Bespaar op de kosten door gratis offertes van vochtspecialisten uit de regio te vergelijken. U weet dan zeker dat u niet te veel betaalt! Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Op deze pagina vindt u meer informatie over het injecteren en impregneren van muren, de kosten en bespaartips.

muren injecteren

Oorzaak van opstijgend vocht

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat de oorzaak is van opstijgend vocht en hoe zij dit kunnen voorkomen. Er zijn diverse zaken die opstijgend vocht tot gevolg kunnen hebben. Voorbeelden hiervan zijn een gebrekkige isolatie van de gevels van uw huis, of een plotselinge stijging van het grondwater door werkzaamheden of klimaatveranderingen. Optrekkende water kan tevens komen doordat er een scheur is ontstaan in de muren van uw kelder. Voordat u aan de slag kunt met vochtbestrijding is het wel belangrijk om de aanleiding van het opstijgend vocht te achterhalen. Wellicht is het niet nodig om de muren te injecteren, maar dient u een andere vorm van vochtbestrijding toe te passen. Onze specialisten kunnen u hierbij eventueel van dienst zijn.

Opstijgend vocht behandelen

Het verhelpen van optrekkend water kan met behulp van diverse methoden. De meest voorkomende technieken zijn kelderdrainage, het installeren van ventilatie en het injecteren en impregneren van de muren. Onze vochtbestrijding specialisten hebben de verschillende technieken voor u op een rijtje gezet om u zo een inzicht te geven in de mogelijkheden en de bijbehorende prijs.

  • Kelderdrainage. Bij deze techniek voorkomt u dat er water in de keldermuren en funderingen komt door eerst het huidige vochtprobleem te verhelpen en vervolgens een speciaal noppenfolie te plaatsen die in de toekomst water voorkomt. Kelderdrainage is een relatief goedkope vorm van vochtbestrijding.
  • Impregneren. Bij deze methode brengen wij een coating over de gevel aan, die de stenen en voegen verzadigt. Zo heeft water van buitenaf en onderaf geen kans meer om de muren binnen te dringen. Impregneren is een techniek die u zelf kan toepassen.
  • Injecteren. Het injecteren van de wanden is de meest kostbare vorm van vochtbestrijding. Het heeft echter ook het beste effect op de lange termijn. Het injecteren van de buitenmuren kunt u zelf uitvoeren om zo enigszins op de prijs te besparen.
  • Ventileren. Is er nog maar een beetje sprake van optrekkend vocht en zijn er nog geen grote vochtproblemen? Overweeg dan budgettechnisch om enkel de ruimte beter te ventileren. Wij installeren snel en vakkundig een ventilatiesysteem voor u waarmee u het wooncomfort aanzienlijk verbetert.

Zelf muren injecteren

Zoals gezegd is het mogelijk om zelf de muren te injecteren en daarmee uw huis of kelder waterdicht te maken. Voor het injecteren van de muren moet u ten eerste ervoor zorgen dat het water zoveel mogelijk uit de muren verwijderd is, en dat ook de fundering watervrij is. Vervolgens moet u met een boor gaten op verschillende afstanden in de muur boren, van ongeveer 20mm, tot maximaal twee derde van de muur en in een hoek van 25 tot 35 graden naar beneden. Begin op een halve meter van de grond, en houdt er rekening mee dat de gaten niet meer dan 10 tot 15 centimeter van elkaar af mogen zitten. Zuig de boorgaten goed uit, en breng beschermfolie aan over de vloer en de rest van de buiten- of binnenmuur. Daarna wordt het tijd om de muur te injecteren. Vul de muren met behulp van een vochtwerendmiddel dat u via een trechter of speciaal gereedschap in de injectiebuisjes stopt. Laat daarna het middel de muren impregneren. Tot slot moet u de gaten terug opvullen met mortel.

Schimmels verwijderen

Het behandelen van de muren kan niet alleen op een voorkomende wijze, het is tevens mogelijk om de wanden en vloeren te behandelen nadat er al sprake is van vochtproblemen. Een veel voorkomend vochtprobleem zijn schimmels. Schimmels ontstaan op vochtige en donkere ruimtes, en zorgen over het algemeen voor een muffe geur en eventuele risico’s voor de gezondheid. Zo kunnen bepaalde schimmels de lucht die u inademt beïnvloeden. Het verwijderen van schimmels kan met behulp van diverse middeltjes. Het meest milieuvriendelijke middel is om ongeveer zes gram soda op te lossen in heet water en met een harde borstel over de schimmels te gaan. Spoel het oppervlak altijd na met schoon water. Daarnaast is het een optie om met behulp van bleekmiddel schimmels te behandelen. Heeft dit geen effect? Kijk dan in de winkel naar een schimmelverwijderaar.
schimmel verwijderen

Piet van der Veen: netwerk van vochtbestrijders

Heeft u last van vocht in huis? De vochtbestrijding specialisten die aan ons gelieerd zijn hebben scherpe prijzen voor het bestrijden van vocht!

Verschil injecteren en impregneren

Het verschil tussen het impregneren en injecteren van muren is voor veel van onze klanten niet duidelijk. Toch bestaat hier een duidelijk verschil tussen. Bij het impregneren van buitenmuren (ook wel hydrofuge genoemd) wordt er een impregneermiddel in een vloeibare laag over de stenen en voegen aangebracht. Dit middel zal vervolgens in de muur trekken, en daardoor de scheuren verzadigen en optrekkend vocht voorkomen. Bij het injecteren van de muur wordt het impregneermiddel in de buitenmuur gespoten, waarna het zich van binnenuit verder door het materiaal verspreidt. Dit deel van het injecteerproces wordt ook wel aangeduid als impregneren.

Prijzen

Het injecteren van gevels brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Het behandelen van de buitenmuren met injectievloeistof heeft dan ook een zeer groot effect, en het middel gaat lange tijd mee. Wilt u graag besparen op de prijs voor vochtbestrijding? Overweeg dan om deze klus zelf uit te voeren. Het is mogelijk om hierdoor de prijs met ongeveer 25 tot 35 procent te verminderen. Wilt u meer weten over de mogelijke prijzen voor het behandelen van uw muren? Aarzel dan niet om een vrijblijvende prijsindicatie bij ons op te vragen. Wij informeren u met plezier over de mogelijkheden in uw woonsituatie.