Besparen op de prijs van voegwerken?

Vergelijk offertes van voegers uit uw regio en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Prijs voegwerken

Wilt u voegwerken uit laten voeren, maar bent u eerst benieuwd naar de prijs? De prijs van voegwerken varieert, en hangt nauw samen met het soort voeg dat u kiest. Op zoek naar een voeger?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten bij u in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo weet u zeker dat u niets te veel betaalt voor uw voegwerken!

Op deze pagina leest u meer over de prijs van voegwerken. U leest welke factoren invloed hebben op de prijzen van voegwerken, en hoe u bespaart op de kostprijs van voegwerken.

Prijs voegwerken per m²?

De prijs van voegwerken per m², is afhankelijk van het soort voeg dat u kiest. De platvolle voeg en platvolborstelwerk kost ongeveer €8,- tot €12,- per m². Kiest u liever voor een ander soort voeg, om oneffenheden te verbergen bijvoorbeeld? Dan is de knipvoeg of snijvoeg een optie. De prijs van deze voegwerken ligt per m² een stuk hoger: tussen de €60,- tot €110,- per m².

Houd er rekening mee dat dit alleen de kosten voor de voegen zijn. Daar komen de kosten voor de werkzaamheden nog overheen. Gemiddeld ligt de kostprijs voor het uitslijpen van voegwerken tussen de €35,- tot €50,- per m². Laat u de voegen uithakken, dan kost dit gemiddeld €33,- tot €42,- per m².

Welke voegwerken? Prijs voegwerken 2023, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen herstellen €8,- tot €100,-
Platvolle voeg €8- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk €8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg €8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerken Vanaf €9,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaves gratis offertes aan.

Besparen op de prijs van voegwerken? Vergelijk gratis offertes!

Kies zelf de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Prijs voegen uitslijpen

Voordat de voeger kan beginnen met voegen, moet hij de bestaande voegen verwijderen. Voor het uitslijpen van voegen liggen de prijzen rond de €35,- tot €50,- per m². Dit houdt in dat de vakman met een slijptol de bestaande voegwerken verwijdert. Dit doet hij heel voorzichtig, zodat de rest van het metselwerk niet beschadigd raakt.

Maar met het uitslijpen alleen bent u er nog niet!

U moet daarna natuurlijk een nieuwe voeg laten aanbrengen. Voor het uitslijpen van voegen én hervoegen ligt de prijs gemiddeld rond de €43,- tot €66,- per m². Kiest u voor een duurdere voeg, zoals de snij- of knipvoeg? Dan ligt de kostprijs voor het uitslijpen van de voegen én hervoegen rond de €95,- tot €160,- per m².

prijs voegen uithakken

Prijs voegen uithakken

Een andere manier om de voegwerken te vernieuwen, is door de bestaande voeg uit te hakken. Dit gebeurt met een handmatige of elektrische hakhamer. De prijzen voor deze voegwerken in 2023 liggen rond de €33,- tot €42,- per m². Uithakken is iets goedkoper, omdat de vakman hier geen dure materialen voor nodig heeft.

Een ander voordeel van deze techniek, is dat de voegwerken zo diep mogelijk uitgehakt worden. Dit is een hele stabiele basis voor nieuwe voegen! Na het uithakken van de voegen is het mogelijk om elke willekeurige voeg aan te brengen.

Voegen herstellen, wat kost dat?

In sommige situaties is het niet noodzakelijk om de complete voeg weg te halen, maar is het een optie om de voegen te herstellen. De prijzen van deze voegwerken in 2023 liggen rond de €8,- tot €100,- per m².

Waarom loopt deze prijs zover uiteen?

Dat komt omdat de prijs samenhangt met het soort voeg dat u hebt. Hoe duurder de voeg, des te hoger de prijs om het voegwerk te herstellen.

prijs voegwerk

Prijs voegwerk: per soort

Zoals u in de tabel ziet, zit er veel verschil in prijs met de verschillende voegsoorten. Dat komt omdat sommige voegen heel eenvoudig zijn aan te brengen, terwijl andere voegen veel meer tijd kosten. Kies een voeg die bij u past én binnen het budget past. Hieronder leest u meer over de prijs van verschillende voegwerken.

Wilt u ook uw voegwerken vernieuwen? Vraag gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Platvolle voeg

De platvolle voeg kost ongeveer €8,- tot €12,- per m². Dit is één van de meest gebruikte voegsoorten. Dat komt onder meer omdat het aanbrengen van de platvolle voeg relatief simpel is. Bij het aanbrengen duwt de voeger de voeg nog eens extra aan. Hierdoor ontstaat een gladde afwerking.

Platvolborstelwerk

Een andere variant op de platvolle voeg, is platvolborstelwerk. De prijs van deze voegwerken ligt rond de €8,- tot €12,- per m². Veel mensen kiezen deze variant vanwege de prijs: u hebt tegen late prijzen toch kwalitatieve voegwerken. Het verschil met de platvolle voeg, is dat platvolborstelwerk een ruwe afwerking heeft.

Verdiepte of teruggehouden voeg

Kiest u een verdiepte of teruggehouden voeg? De prijs voor de voegwerken ligt dan rond de €8,- tot €12,- per m² . Deze voegwerken liggen iets dieper dan het oppervlak van de bakstenen, waardoor een schaduweffect ontstaat. Dit is een goede keuze als u de nadruk op de stenen wilt leggen.

Schaduwvoeg

De schaduwvoeg kost ongeveer €11,- tot €16,-. Hierbij is de voeg in een hoek van 45 graden afgesneden. Bij direct zonlicht ontstaat er een heel mooi schaduweffect op de gevelmuur. Dit zorgt voor een hele luxueuze uitstraling.

Knipvoeg

De knipvoeg kost gemiddeld €60,- tot €110,- per m². Hierbij steekt de voeg een klein stukje uit van de muur. Door deze schuin af te snijden, krijgen de voegwerken een hele sierlijke vorm. Onregelmatigheden in het metselwerk? Deze verdwijnen dankzij de knipvoeg.

Snijvoeg

Een snijvoeg lijkt heel erg op de knipvoeg. De prijs van de voegwerken ligt rond de €60,- tot €110,-. Het grootste verschil is dat de snijvoeg op gelijke hoogte is met de stenen. De knipvoeg steekt namelijk een klein stukje uit.

Elastische voegwerken

Steeds meer mensen kiezen voor elastische voegwerken. Kiest u voor deze voegwerken, dan ligt de prijs rond de €9,- tot €12,-. Elastische voegwerken worden gemaakt van elastisch materiaal, zoals acryl of silicone. Dit zorgt ervoor dat alles helemaal lucht- en waterdicht is. U kunt zowel tijdens nieuwbouw of tijdens een gevelrenovatie kiezen voor elastische voegwerken.

[/fusion_builder_column]

Nieuw voegwerk?

Vind eenvoudig en snel een vakman in uw regio en bespaar tot 40%!

Gratis offertes ontvangen

prijs voegwerken huis

Prijsvoorbeelden: huis voegen

De prijs van voegwerken bestaat ongeveer 25% uit materiaalkosten en maar liefst 75% uit arbeidskosten. Hoeveel kost het voegen van een compleet huis? Stel: u heeft een woning met een gevel van 60 m². Als u uw woning alleen laat voegen met een standaard voeg, dan liggen de totale kosten rond de €480,- tot €720,- .

Let op: dit is alleen de prijs voor het voegen. Hier komen de kosten voor het verwijderen van de voegwerken nog bovenop. Voor het uitslijpen van alle voegen in uw gevelmuur betaalt u dan ongeveer €2.100,- tot €3.000,-

We raden u aan om de voegwerken te combineren met bijvoorbeeld een reiniging of impregneren. Zo behoudt u de mooie, nieuwe uitstraling van de gevel zo lang mogelijk. Combineer reinigen en voegwerken voor een kostprijs van gemiddeld €1.400,- tot €1.800,-.

Lees hier meer over de prijzen van andere vormen van gevelrenovatie.

Besparen op voegwerken? Gratis offertes vergelijken

Tijd voor nieuwe voegwerken? Bespaar gemakkelijk tot wel 40% op de prijs! Vergelijk de kostprijs van verschillende voegers, en kies de vakman met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt! Geen zorgen, want de offerteaanvraag is helemaal gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. Start vandaag nog uw gratis offerteaanvraag en bespaar!

Gratis offertes vergelijken