Uw gevel renoveren?

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelrenovatie Limburg

Beschadigde gevelstenen of vervuiling doen uw mooie woning geen eer aan. Met een gevelrenovatie in Limburg herstelt u de beschadigde gevel! Voer verschillende gevelwerken uit, zoals een gevelreiniging of voegwerken en uw woning ziet er weer als nieuw uit! Bovendien verlengt dit de levensduur van de gevelmuren én verhoogt het de waarde van uw pand!

Start gratis offerteaanvraag.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende gevelwerken die tijdens een renovatie worden toegepast. Zo leest u meer over een renovatie van het metselwerk en het herstellen van de voegen. Ook krijgt u meer informatie over de prijzen van verschillende gevelwerken en leest u welke soorten gevelbekleding een mogelijkheid zijn.

gevelrenovatie Limburg

Voordelen van onze werkwijze

Met onze service vergelijkt u gratis en vrijblijvend de prijzen van maximaal vijf bedrijven uit uw eigen regio. Zo krijgt u een indruk van de prijzen voor gevelwerken en kiest u gemakkelijk de gevelrenovatie expert met het beste aanbod. De voordelen voor u op een rij:

 • Vergelijk verschillende gevelrenovatie experts uit de regio Limburg.
 • Kies zo voor de specialist met het beste aanbod en bespaar tot 40%!
 • U bent altijd verzekerd van een scherpe en eerlijke prijs.

Waarom gevelrenovatie?

Er zijn diverse redenen waarom gevelrenovatie verstandig is. Een verouderde of beschadigde gevel beschermt uw woning niet meer goed en hierdoor kan er schade ontstaan. Met een gevelrenovatie repareert een gevelspecialist beschadigingen en kapot voegwerk of stenen en verwijdert hij vervuiling. Uw gevel zit er verzorgd uit en biedt betere bescherming tegen de weersinvloeden. Vergeet niet om af en toe gevelonderhoud uit te voeren.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Welke gevelwerken in Limburg?

U heeft de keuze uit verschillende opties. De specialist geeft u graag deskundig advies over welke werken er geschikt of noodzakelijk zijn voor uw gevelmuur. Laat bijvoorbeeld gevelreiniging uitvoeren of renoveer de kapotte gevelstenen. Vaak vergeet men dat de schoorsteen ook bij gevelwerken hoort. De gevelwerken in Limburg op een rijtje:

Gevelrenovatie in Limburg; wat zijn de mogelijkheden?

Een gevelrenovatie in Limburg bestaat uit tal van verschillende gevelwerken. Het is aan u welke gevelwerken u met elkaar combineert, om zo uw buitengevel volledig te renoveren. Veel mensen denken dat een renovatie bestaat uit het vervangen van beschadigde gevelstenen en het herstellen van eventuele scheuren.

Maar er zijn bij een renovatie nog veel meer gevelwerken mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een professionele gevelreiniging, het vernieuwen van de voegen of het bekleden van de buitengevel. Vaak worden verschillende gevelwerken met elkaar gecombineerd: zoals voeg- en reinigingswerken. Benieuwd op welke manier u een renovatie aan uw voorgevel kan laten uitvoeren? Vraag dan persoonlijk advies aan één van de gevelrenovatie experts uit uw regio.

gevelrenovatie prijzen

Wat kost gevelrenovatie?

De kostprijs voor het laten uitvoeren van een gevelrenovatie, gevelreiniging of één van de andere gevelwerken is afhankelijk van vele factoren. Zo kost het vervangen van een voeg door uitslijpen gemiddeld €35,- tot €50,- per m². De gevel opnieuw voegen is afhankelijk van het soort voeg dat u laat plaatsen.

Een platte voeg is het goedkoopste. Een schaduw of snijvoeg is duurder. Wilt u de raamdorpels vervangen? Houd dan rekening met een gemiddeld uurtarief van €35,-. In de prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen, ook voor impregneren. De kostprijs is afhankelijk van de vorm van gevelrenovatie in Limburg, het benodigde materiaal, de grootte van de gevel en de arbeidskosten.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Gevelrenovatie prijzen 2021

Vorm van gevelrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Gevel opnieuw voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gemiddelde prijzen gevelrenovatie

€ 2.300,- tot € 3.500,-

Populaire gevelrenovatie
€2.300,-

– Voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Totaalpakket gevelrenovatie
€3.500,-

– Reinigen, renoveren, voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Gratis offertes vergelijken

Benieuwd naar de exacte prijzen van een gevelrenovatie in Limburg?

Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan, en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes vergelijken
voegwerken Limburg

Voegwerken Limburg

Ook voegwerken in Limburg vormen een onderdeel van de gevelwerken. Bij deze gevelwerken horen kleine klusjes, zoals het vervangen van een voeg door het uit te slijpen of uit te hakken tot het herstellen van een grote scheur in het voegwerk. Bij een gevelrenovatie is het belangrijk om ook het voegwerk te laten controleren.

Verouderd of beschadigd voegwerk beschermt uw woning in Limburg niet meer goed en is niet meer bestand tegen neerslag. De kans op lekkage wordt aanzienlijk vergroot door beschadigde voegwerken. Naast het vervangen van een voeg is het ook mogelijk om ze professioneel te laten reinigen voor een verbeterde uitstraling of te laten impregneren voor meer bescherming.

Nieuw voegwerk aanbrengen: vakmanschap!

Bekijk hoe een gevelspecialist secuur nieuwe voegen aanbrengt.

Wat kosten voegwerken?

De prijzen van voegwerken in Limburg zijn grotendeels afhankelijk van de gekozen voegen. U bent het goedkoopst uit als u kiest voor een standaard platvolle voeg of teruggehouden voeg. Hiervoor liggen de kosten gemiddeld tussen de €8,- tot €12,- per m². Voor andere voegsoorten, zoals de snijvoeg, worden een hogere prijzen gerekend.

De kosten voor het voegwerk kunnen zelfs oplopen tot wel €110,- per m²! Voor het uithakken of uitslijpen van de oude voeg is het afhankelijk van de gekozen methode. Uitslijpen kost gemiddeld €35,- tot €50,- per m² terwijl uithakken gedaan wordt vanaf gemiddeld €33,- tot €42,- per m².

Prijs voegwerken 2021

Welke voegwerken? Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Platvolle voeg €8- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk €8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg €8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerken Vanaf €9,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaves vrijblijvend offertes aan van gevelwerkers uit regio Limburg.

Soorten voegen

Wist u dat de voegen 20% tot 30% van het totale geveloppervlak opnemen? Belangrijk dus om te kiezen voor een voeg die de gevelmuur complimenteert.

 • De platvolle voeg is de meest standaard soort voeg.
 • Een verdiepte of teruggehouden voeg ligt ongeveer 1 tot 5 millimeter achter het zichtveld van de gevelsteen.
 • Schaduwvoegen worden achter de steen schuin naar boven afgesneden.
 • Een knipvoeg wordt gesneden met een facetrand en ligt buiten het zichtveld van de stenen.
 • Snijdvoegen worden ook gesneden met een facetrand, maar deze gelijk aan het zichtveld van de stenen.
voegen

Voegen herstellen

Laat beschadigde voegwerken op tijd herstellen door een voegspecialist uit Limburg. Een scheur in het voegwerk of een afgebrokkelde voeg ziet er niet mooi uit en brengt schade aan uw woning aan. De vakman kan een gedeelte van het voegwerk vervangen, bijvoorbeeld bij een scheur met elastische voegwerken, maar het is ook mogelijk om de gehele voegwerken te herstellen.

Vanaf €8,- per m² laat u uw platte voegen herstellen. Voor het herstellen van een snijvoeg betaalt u een stuk meer. Deze prijzen kunnen oplopen tot €100,- per m².

Voegen uitslijpen

De voeger gebruikt voor het uitslijpen van een voeg een speciale slijptol. Het voordeel van uitslijpen is dat het snel gaat en dat het geschikt is voor kleine en harde voegen. Wel vereist het vakkennis en ervaring om goed om te gaan met een slijptol zonder de stenen te beschadigen. De vakman slijpt de voeg uit tot de gezonde specie, het is belangrijk om genoeg slechte voeg weg te halen. Anders blijft het probleem bestaan, ook al wordt het aangevuld met nieuwe specie.

Houdt rekening met een bedrag tussen de €35,- tot €50,- per m² voor het laten uitslijpen van uw voegen. Meer lezen over voegen uitslijpen? U leest het op deze pagina.

Voegen uithakken

In plaats van uitslijpen is het ook mogelijk om een voeg eruit te hakken. Dit kan door ze manueel uit te hakken of met een elektrische hakhamer.

Manueel is zeer arbeidsintensief, maar wel erg nauwkeurig. Een elektrische hakhamer gebruikt trillingen en hakkende bewegingen. Meestal verwijdert een vakman eerst de horizontale voegen, daarna is het gemakkelijk om de verticale voegen weg te halen.

Het laten uithakken van voegen kost gemiddeld tussen de €33,- tot €42,- per m².

Gevel voegen Limburg

Nadat de oude voegen zijn verwijderd, vervangt de gevelrenovatie specialist eerst alle beschadigde gevelstenen. Als de gevelmuur volledig hersteld is, gebruikt hij een speciale voegmortel om het metselwerk opnieuw te voegen. Behalve de soort voegen, kunt u ook kiezen uit verschillende kleuren. Veel mensen kiezen voor grijs voegwerk, maar ook zwart en wit is een optie. Ook ‘ton sur ton’ is een mogelijkheid, hierbij is er geen kleurverschil tussen de voeg en de stenen.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het voegen van uw gevel in Limburg? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

Voegwerken combineren met gevelreiniging?

Veel mensen combineren bij een renovatie de voegwerken met een gevelreiniging. Allereerst geeft dit uw voorgevel een frisse uitstraling waardoor het er weer als nieuw uitziet. Daar komt nog bij dat een gevelreiniging er direct voor zorgt dat er geen voegmortel meer op de stenen aanwezig is. Daarom wordt de gevelreiniging altijd uitgevoerd ná de voegwerken.

Voegen reinigen

Het reinigen van de voeg hoort ook bij de voegwerken die een specialist voor u kan uitvoeren. Vuil, mos en andere aanslag beschadigen de voeg. De vervuiling hecht zich aan de specie en dringt diep naar binnen. Het voegwerk kan hierdoor poreus worden en is minder goed bestand tegen de weersinvloeden. Door ze te reinigen wordt al het vuil verwijderd en zien ze er als nieuw uit.

Voegwerken in Limburg?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Start gratis offerteaanvraag

Kapotte gevelstenen vervangen

Laat kapotte gevelstenen zo snel mogelijk vervangen. Natuurlijk wilt u dat uw gevel er netjes uitziet en kapotte gevelstenen zien er niet mooi uit. Daarnaast kunnen ze zorgen voor schade door lekkage en is de bescherming tegen de weersinvloeden niet meer goed.

Een gevelspecialist uit Limburg verwijdert eerst de kapotte exemplaren en maakt de ontstane ruimte helemaal schoon. Daarna plaatst u een nieuwe gevelsteen met een nieuwe voeg.

Raamdorpels vervangen

Vaak denkt men dat het niet nodig is om een gescheurde raamdorpel te vervangen, toch is het verstandig om dit wel te doen. Een dorpel sluit de ruimte af tussen een raam en de buitenmuur. Wanneer een raamdorpel beschadigd is, wordt deze ruimte niet meer goed afgesloten.

Een vakman gebruikt een uitslijper, steenbeitel of een koevoet om een houten of stenen dorpel weg te halen. De nieuwe raamdorpel wordt met schroeven, speciaal montagekit of met lijm bevestigd.

gevel in Limburg impregneren

Gevel impregneren Limburg

Door uw gevel te impregneren brengt u een extra beschermende laag aan. Het transparante impregneermiddel dringt tot diep in de buitenmuren naar binnen en sluit alles af na het impregneren. Een vakman brengt het speciale impregneermiddel aan met een spuit. Met impregneren begint hij bovenaan de gevel en werkt dan naar beneden. Hierbij slaat hij geen één plekje over, anders is niet de gehele gevel bestand tegen de weersinvloeden.

Voor de gevel impregneren in Limburg adviseert een vakman meestal om de gevel te laten reinigen. Na een gevelreiniging hecht het impregneermiddel namelijk beter en dit is bevorderlijk voor het resultaat van het impregneren. De gevel blijft ook langer mooi na het impregneren, want vuil hecht zich niet meer aan de gevelmuur.

Wilt u uw gevel laten impregneren? Reken dan op prijzen tussen de €8,- tot €12,- per m².

gevelreiniging Limburg

Gevelreiniging Limburg

Laat uw gevel weer stralen met een gevelreiniging in Limburg. Al het vuil, aanslag, mosgroei en algen worden weggehaald. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de uitstraling van uw gevel, maar ook voor de levensduur van de gevel. Vervuiling hecht zich namelijk tot diep in de buitenmuur en zorgt ervoor dat de voegen en stenen poreuzer worden. Neerslag loopt bijvoorbeeld niet meer van de gevelmuur af, maar hecht zich aan het vuil. Hierdoor dringt de neerslag in de stenen en de voegwerken.

Hardnekkig vuil wordt verwijderd door middel van zandstralen of chemische reiniging. Nevelstralen en stoomreinigen is geschikt voor milde aanslag. De belangrijkste methodes voor gevelreiniging:

Wat kost gevelreiniging?

De kosten voor gevelreiniging in Limburg worden voornamelijk beïnvloed door de manier van reinigen. Stoomreinigen is het goedkoopste en nevelstralen is één van de duurste opties. Dit heeft te maken met het straalmiddel van nevelstralen en de benodigde machines. Stoomreinigen kost gemiddeld €5,- per m² en nevelstralen kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

Voor gemiddeld €15,- per m² is het al mogelijk om uw gevel te zandstralen of met een chemische reiniging. De kostprijs is niet alleen afhankelijk van het type gevelreiniging, maar ook door de grootte van de gevel, het type vervuiling, de materiaalkosten en de arbeidskosten. Wilt u een exacte kostprijs? Vraag dan gratis offertes aan!

Gevelreiniging kostprijs 2021

Type gevelreiniging Geschikt voor o.a. Gemiddelde prijs per m², inclusief materiaal- en arbeidskosten*
Zandstralen Hardnekkig vuil (bijvoorbeeld graffiti) €15,- per m²
Chemisch reinigen Hardnekkige vuil (verfresten of roest) €15,- per m²
Nevelstralen Milde tot middelzware vervuiling (geschikt voor reinigen oude gebouwen) €15,- tot €20,- per m²
Gevel stoomreinigen Milde aanslag (mos, algen of klimop) €5,- per m²
Vochtstralen Hardnekkige vervuiling, denk aan graffiti en roetaanslag €18,- tot €22,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang prijsopgaven op maat.

Informatie over de kostprijs van een gevelreiniging.

Vervuilde gevel in Limburg?

Met gevelreiniging laat u uw gevel weer stralen! Vraag gratis offertes aan.

Gratis offertes ontvangen

Welke soort vervuiling?

 • Graffiti is een hardnekkige vervuiling die alleen door middel van zand- of vochtstralen weg te halen is.
 • Bij onkruid en klimplaten is een gevelreiniging door middel van een chemische reiniging een geschikte keuze.
 • Witte uitslag? Dit verwijdert u met behulp van water. Eventueel gespoten onder hoge druk.
 • Roetvervuiling is weg te halen met behulp van chemisch- of stoomreinigen.
 • Verfresten kunt u van de gevelmuur halen met een chemische reiniging of vochtstralen.

Zandstralen

Eén van de methodes om een gevel te reinigen is door het te zandstralen. Met deze techniek gebruikt een specialist een mengsel van water en hele fijne zandkorrels. De vakman weet precies welk soort zand er geschikt is voor het zandstralen.

Dit straalmiddel wordt op hoge druk op het geveloppervlak gespoten en zorgen voor een licht schuureffect. Alle vervuiling, ook hardnekkig vuil, wordt hierdoor weggeschuurd. Door de schurende werking is het niet geschikt voor alle gevels. Vooral oudere of poreuze gevels zijn hier niet geschikt voor, deze gevels raken gemakkelijk beschadigt door het zandstralen. Een alternatief voor deze buitenmuren is door ze te nevelstralen. Gemiddeld betaalt u voor zandstralen €15,- per m².

Gevel chemisch reinigen

Is uw buitenmuur hardnekkig vervuild, maar is zandstralen nog niet nodig? Bij hardnekkig vuil is zachte gevelreiniging, zoals nevelstralen en stoomreiniging niet effectief genoeg. Chemisch reinigen is dan een geschikte optie. De specialist uit ons netwerk begint met het inspecteren van de buitenmuur. Hierbij let men goed op het type vervuiling en de ondergrond. Zo kan, samen met u, beslist worden welke reinigingsproducten het meest geschikt zijn.

De specialist brengt het chemische (of biologisch) middel aan op de buitenmuur en laat het even inwerken. Vervolgens spuit men de gevel af met warm water. Het uiteindelijke resultaat is na een week zichtbaar. De buitenmuur is dan vrij van vervuiling en ziet er weer als nieuw uit. Houd qua prijs rekening met €15,- per m² als u uw gevel chemisch wilt laten reinigen.

Benieuwd naar de exacte kosten? Gratis offertes aanvragen!

Hoe werkt zachte chemische gevelreiniging?

Bekijk hoe een gevelspecialist zachte chemische reiniging toepast.

Nevelstralen

Nevelstralen is een mildere vorm van zandstralen. Ook bij deze techniek wordt er een combinatie van water met fijn zand gebruikt. In tegenstelling tot zandstralen wordt er nu niet gebruik gemaakt van een hoge druk, maar een lagere druk. De kans op schade is hierdoor een stuk kleiner. Deze techniek kan daarom ook gebruikt worden bij gevels waarbij zandstralen niet mogelijk is.

Nevelstralen is geschikt voor het weghalen van milde tot iets hardnekkiger vuil. Voor het nevelstralen analyseert de vakman de conditie van de voorgevel en bepaalt hij welk zandsoort en welke druk er gebruikt wordt. Voor nevelstralen betaalt uw gemiddeld een bedrag tussen €15,- tot €20,- per m².

gevel reinigen met stoom in Limburg

Gevelreiniging in Limburg met stoom

Een gevelreiniging met stoom is één van de goedkoopste opties en het is geschikt voor vele gevels. Er is eigenlijk maar één nadeel aan het reinigen met stoom en dat is dat al het water dat er gebruikt wordt opgevangen moet worden. De vakman zorgt ervoor dat het vervuilde water niet in de natuur terecht komt, maar op de juiste manier verwerkt wordt.

Met stoom reinigen wordt er gebruik gemaakt van stoom met een temperatuur tussen de 130 tot 150 graden Celsius. De stoom wordt met hoge druk op de wand gespoten, daarom draagt een vakman beschermende kleding. Het smelt als het ware het vuil los. Gevel reinigen met stoom laat u al doen voor een vanafprijs van slechts €5,- per m².

Vochtstralen

Vochtstralen is vergelijkbaar met zandstralen. Hierbij wordt een mengsel van water en zand op het oppervlak gespoten. Het verschil is dat het bij vochtstralen gaat om een lage druk. Dit maakt vochtstralen een geschikte keuze voor oudere of kwetsbare gevels. Tijdens het vochtstralen vangt de gevelreiniging specialist al het vervuilde reinigingsmiddel weer op en voert dit correct af. Voor een bedrag tussen de €18,- en €22,- per m² komt een gevelspecialist langs om uw gevel te vochtstralen.

Crepi reinigen

Crepi wordt vaak in een lichte kleur aangebracht op gevels. Door de lichte kleuren en gladde structuur valt vervuiling op de gevelmuur heel snel op. Crepi wordt bijvoorbeeld aangetast door algen, schimmels, mossen en roet. Het reinigen van deze pleister kunt u best uitbesteden aan een vakman. De reinigingstechniek wordt nauwkeurig aangepast aan de conditie van het pleisterwerk.

graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen

Heeft u een bedrijfspand en is de gevel ontsierd door lelijke graffiti? Dat is erg vervelend. Het weghalen van graffiti in Limburg is niet eenvoudig. Dat lukt niet met een borstel en een sopje. Hiervoor gebruikt een vakman zware middelen voor. Denk hierbij aan een speciaal chemische middel voor verf, maar ook stoomreinigen of stralen. Heeft u vaker last van graffiti? Dan is het misschien verstandig om de buitenmuur te beschermen met anti-graffiti coating of een impregneermiddel. Hierdoor hecht de verf minder goed en is het schoonmaken een stuk gemakkelijker.

Waarom na gevelreiniging in Limburg de gevel impregneren?

Impregneren wordt in veel gevallen aan het einde van de renovatie gedaan. De gevelrenovatie specialist kan het impregneermiddel alleen aanbrengen op een schone, onbeschadigde gevelmuur. Daarom wordt het vaak na de gevelreiniging in Limburg uitgevoerd. Het impregneren behoudt de nieuwe uitstraling van uw gevelmuur. Daarnaast draagt het bij aan de brandveiligheid en zorgt het ervoor dat vervuiling in de toekomst niet aan het oppervlak hecht.

Schoorsteenrenovatie

De schoorsteen is het hoogste punt van een woning en heeft veel te verduren door de invloeden van het weer, denk hierbij aan wind en neerslag. Het is belangrijk om dit onderdeel van uw woning in goede conditie te houden in verband met schade. Een kapot rookkanaal veroorzaakt bijvoorbeeld rookschade en poreuze metsel- en voegwerken zijn niet meer bestand tegen regen. Bij een schoorsteenrenovatie is het mogelijk om een onderdeel van de schoorsteen te vervangen, bijvoorbeeld het rookkanaal of de voegwerken. Of laat de complete schoorsteen opnieuw opbouwen wanneer deze teveel verouderd of beschadigd is.

gevelisolatie Limburg plaatsen

Gevelisolatie

Kan uw woning of bedrijfspand wel een gevelrenovatie gebruiken. Bekijk dan direct de mogelijkheden voor het aanbrengen van gevelisolatie. Door een renovatie en gevelisolatie te combineren bespaart u op de kosten. Daarnaast hoeft u niet twee keer uw woning te verbouwen. Met gevelisolatie wordt er isolerend materiaal onder de gevelbekleding aangebracht. Denk hierbij aan isolatieplaten en daarop steenstrips of kies voor bepleisteren als afwerking. De gemiddelde kostprijs voor gevelisolatie ligt tussen de €115,- en €135,- per m². Met de gevelisolatie verhoogt u de woningwaarde en bespaart u op de energiekosten door minder warmteverlies.

Gevelrestauratie

Een gevelrestauratie is vergelijkbaar met een renovatie, alleen gebruikt men bij de gevelrestauratie uitsluitend originele materialen. Zo wordt uw historische pand in originele staat hersteld. Bij een renovatie draait het vooral om het vernieuwen van de buitenmuur. Hierbij gebruikt men dus ook nieuwe materialen, in plaats van originele, oorspronkelijke materialen.

Gevelrestauratie kan uit alleen voegwerken bestaan, maar ook uit het restaureren van stenen en het herstellen van sierelementen. Nauwkeurigheid en vakmanschap is hierbij essentieel. Na de gevelrestauratie heeft de buitenmuur weer een optimale, beschermende werking. Daarnaast is de buitenmuur in al zijn glorie hersteld. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de buitenmuur af te werken met impregneermiddel. Zo creëert u een extra beschermingslaag.

Interesse in een gevelrestauratie in Limburg? Gratis offertes ontvangen!

Op zoek naar een ervaren vakman voor gevelwerken?

Vraag gratis offertes aan en vind eenvoudig en snel de beste gevelspecialist!

Gratis offertes vergelijken

Nieuwe gevelbekleding

Men denkt vaak aan bepleisteren met crepi of een bekleding van pvc of hout bij nieuwe gevelbekleding, maar u heeft nog meer mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat het ook mogelijk is om metselwerk te kaleien of te schilderen? Het is verstandig om nieuwe gevelbekleding in Limburg te combineren met gevelisolatie om te zorgen dat uw woning energiezuiniger wordt. De gevelbekleding waar u uit kunt kiezen:

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen?

Bekijk in deze video hoe nieuwe bekleding op de gevel wordt aangebracht.

Houten gevelbekleding

De gevelbekleding bepaalt voor een groot gedeelte het karakter van uw woning. Wilt u een moderne look creëren met crepi gevelbepleistering? Of spreekt de unieke stijl van houten gevelbekleding u aan? Houten bekleding aanbrengen tijdens de gevelrenovatie: we zien het steeds meer. Onder de houten bekleding is het mogelijk om zowel harde isolatieplaten, als zacht isolatie zoals glaswol of rotswol te plaatsen. U heeft de keuze uit diverse soorten hout. Veel mensen kiezen voor hardhout of thermowood. Beide varianten hebben een lange levensduur, tot wel 25 jaar of langer en kunnen onbehandeld worden geplaatst. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de houten bekleding te beitsen of te verven. Wilt u een horizontale of verticale plaatsing? Aan u de keus.

pvc gevelbekleding Limburg

Pvc-gevelbekleding

Gevelbepleistering en houten bekleding vormen populaire keuzes tijdens de gevelrenovatie. Toch moeten we Pvc-gevelbekleding niet vergeten. Het biedt namelijk enorm veel voordelen. De kostprijs-kwaliteit verhouding van pvc is uitstekend. Daarnaast is pvc onderhoudsvrij.

Heeft u een klassieke of juist moderne woning? Pvc is in beide gevallen een geschikte keuze. Er bestaan namelijk enorm veel kleuren en structuren. Diverse materiaalimitaties zijn mogelijk, denk aan metaal en hout. Door de verschillende kleuren is er altijd een kleur die perfect past bij uw ramen en deuren. De plaatsingswijze is als volgt: de aannemers plaatsen de gevelpanelen op een houten onderstructuur. Via een tand- en groefsysteem verbindt men de panelen met elkaar.

Gevel schilderen

Eén van de opties waar men niet direct aan denkt bij een gemetselde gevel is dat het metselwerk en het voegwerk ook geschilderd kunnen worden. Er is zelfs verf met een speciale topcoating beschikbaar die ervoor zorgt dat vuil en aanslag zich minder goed hecht op de gevelmuur. Zitten er beschadigingen op de gevelwand? Laat deze eerst herstellen door een vakman.

Gevel bepleisteren

Voordat er nieuwe gevelbepleistering aangebracht kan worden verwijderd een vakman eerst de oude gevelbepleistering. Hij zorgt ervoor dat de gevel helemaal schoon is en begint dan met het bepleisteren. Het bepleisteren bestaat uit een kalklaag, cementlaag of een organische afwerking. Laat het bepleisteren over aan een specialist voor het beste resultaat van de gevelbepleistering.

gevelbepleistering Limburg

Gevel kaleien

De vakman gebruikt een blokkwast en dunne kalkpleister voor de gevelbepleistering door middel van kaleien. Kaleien is een oude schildertechniek en een zeer populaire gevelbepleistering. Het grootste voordeel van kaleien is dat kleine beschadigingen en oneffenheden weggewerkt worden onder de kalklaag. Dit zorgt daarnaast voor een authentieke uitstraling en bescherming van het metselwerk.

Gevelrenovatie met steenstrips

Is uw gevel beschadigd en wilt u geen gevelbepleistering? Plaats dan steenstrips over de bestaande wand. Steenstrips zijn dunne strips met het uiterlijk van bakstenen. De steenstrips worden direct op de buitengevel geplaatst, maar het is ook mogelijk om eerst nog gevelisolatie aan te brengen. Het voordeel van steenstrips is dat ze dun zijn en verkrijgbaar in vele stijlen en formaten. Zo behoudt u de uitstraling van een bakstenen gevelmuur.

Gevelrenovatie crepi

Bepleisteren met crepi is een ander populair soort gevelbepleistering. Tijdens een renovatie kan de gevelbepleistering uitstekend gecombineerd worden met een isolerende laag om warmteverlies te voorkomen. U heeft de keuze uit een siliconen crepi en een minerale crepi.

Tegenwoordig wordt siliconen crepi steeds vaker gebruikt. Deze bepleistering is namelijk elastisch en daarom gaat het aanbrengen een stuk sneller. De crepi-laag is gemiddeld tussen de 12 en de 15 millimeter dik en krijgt een structuur door de manier van aanbrengen.

Spuitkurk

Spuitkurk is één van de meest milieuvriendelijke opties bij het bekleden van uw buitengevel. Het bestaat uit een mengsel van kurkkorrels in is in verschillende varianten aan te brengen. Zo heeft u de keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen. Hoe grover de kurkkorrel, des te grover de structuur op de gevelmuren. Spuitkurk is warmte- en geluidsisolerend, het beschermt de voorgevel tegen neerslag en kou en is te plaatsen op verschillende ondergronden.

Leien voor de gevel

Leien zijn al jarenlang populair als dakbedekking, maar wist u dat het ook als gevelbekleding gebruikt wordt? De leien geven een woning een prachtige en natuurlijke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en formaten waardoor u zelf bepaalt hoe uw woning eruit komt te zien. Natuurleien hebben relatief hoge prijzen terwijl kunstleien juist een stuk voordeliger zijn.

Gevelplaten

Gevelplaten zijn populair om gevels mee te bekleden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder pvc en hout. De gevelplaten zijn eenvoudig te plaatsen met behulp van een aluminium of houten frame op het metselwerk. De platen beschermen uw buitengevel tegen weersinvloeden van buitenaf. Heeft u een beperkt budget, dan is het ook mogelijk om de gevelplaten op de helft van uw woning aan te brengen. Dit geeft een speels effect.

Wat is goedkope gevelbekleding?

Natuurlijk zijn er goedkope manieren om uw gevelmuren te bekleden. Denk bijvoorbeeld aan pleisterwerk. Crepi is relatief voordelig en heeft een lange levensduur. Bent u op zoek naar een unieke uitstraling zonder te veel geld te besteden, kies dan voor spuitkurk. Spuitkurk is namelijk één van de meest voordelige keuzes. Bekleding als gevelplaten kunt u relatief goedkoop aanschaffen, afhankelijk van het soort materiaal.

Meer info over de prijzen van gevelbekleding.

renovatie van gevel

Vergunning nodig voor gevelrenovatie?

Wanneer de nieuwe gevelbekleding na de renovatie niet dikker wordt dan 10 centimeter is het in de meeste gevallen niet nodig om een vergunning aan te vragen voor gevelrenovatie. Wordt de laag dikker dan deze 10 centimeter? Vraag dan eerst een vergunning aan voor de renovatie. Op omgevingsloketvlaanderen.be leest u meer over een vergunning en hoe u deze aanvraagt.

Premies gevelrenovatie 2021

Om te besparen op de kostprijs van gevelrenovatie is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken, maar u bespaart ook door een premie aan te vragen. De Vlaamse overheid en uw netbeheerder geven voor een aantal gevelwerken premies. Bijvoorbeeld een verbeteringspremie of renovatiepremie. Daarnaast profiteert u voor veel gevelwerken van een verlaagd btw-tarief.

Overkoepelende renovatiepremie

De oude verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie zijn sinds 1 februari 2019 samengevoegd in de nieuwe overkoepelende renovatiepremie. En er is goed nieuws, want het laten uitvoeren van gevelreiniging, het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding en het laten uitvoeren van voegwerken, vallen allemaal onder deze vernieuwde premie. Naast deze werken zijn er ook nog vele andere werken die in aanmerking komen. Op vlaanderen.be vindt u de volledige lijst.

Wilt de overkoepelende renovatiepremie aanvragen? Lees dan van te voren nog even goed de voorwaarden door. Ook deze vindt u op vlaanderen.be. Zo moet u bijvoorbeeld een minimum van €2.500,- aan facturen overleggen en is er per categorie werken een maximaal bedrag waarvoor u premie kunt aanvragen.

Hoeveel btw op gevelrenovatie?

Naast premies bespaart u ook op de prijzen van een renovatie door het verlaagde btw-tarief. U hoeft namelijk niet het normale tarief te betalen, maar 6%. In sommige gevallen gelden hier wel een aantal voorwaarden. Voor renovatiewerken moet het bijvoorbeeld gaan om een privé-woning en moet uw woning ouder zijn dan 10 jaar. Naast gevelrenovatie geldt het lage btw-tarief ook voor andere gevelwerken en voegwerk. Op belgium.be leest u hier meer over.

Gemeentelijke premies

Niet alleen de Vlaamse regering en netbeheerders geven premies uit voor een renovatie, er zijn vaak ook nog gemeentelijke premies. De website premiezoeker.be helpt u bij het vinden van beschikbare premies. U geeft aan in welke gemeente u wilt verbouwen en welke werken u wilt uitvoeren. U krijgt dan een handig overzicht van alle gemeentelijke en lokale gevelpremies.

gevelwerken Limburg

Besparen op gevelrenovatie in Limburg? Vergelijk offertes!

Op zoek naar een expert voor gevelrenovatie in Limburg of gevelreiniging? Met een gevelspecialist bent u verzekerd van een renovatie met hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Kies bijvoorbeeld voor een renovatie van de voegwerken of laat kapotte gevelstenen en beschadigd voegwerk vervangen. Door de gevel te renoveren verlengt u de levensduur en u zorgt ervoor dat de gevelmuur er weer verzorgd uitziet.

Start gratis offerteaanvraag!

Bespaar ook op de prijzen van de gevelwerken en vraag eenvoudig offertes aan bij meerdere specialisten. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van gevelspecialisten uit Limburg en omgeving. Ons netwerk bestaat tevens uit vochtbestrijding specialisten. Vergelijk de prijsopgaven op basis van kostprijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste vakman voor uw gevelwerken!

Gratis offertes aanvragen