Uw gevel renoveren?

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelrenovatie West-Vlaanderen

Laat uw gevel weer stralen met een gevelrenovatie in West-Vlaanderen. Er zijn verschillende renovatietechnieken, zoals het vervangen van kapotte voegen of gevelstenen en het impregneren van de buitenmuur. Een vervuilde gevelmuur ziet er slordig uit. Met een gevelreiniging verwijdert een specialist alle vervuiling. Combineer de gevelwerken met het aanbrengen van gevelisolatie en bespaar direct op uw energiekosten.

Start gratis offerteaanvraag.

U leest op deze pagina meer over de mogelijkheden van een gevelrenovatie. Zo leest u onder andere over het aanbrengen van gevelisolatie, het schoonmaken van de gevelmuur en het plaatsen van nieuwe gevelbekleding. Ook geven we u meer informatie over de gemiddelde kostprijzen voor gevelwerken en voegwerken en hoe u bespaart!

gevelrenovatie West-Vlaanderen

Voordelen van onze werkwijze

Nadat u het formulier op de site heeft ingevuld, ontvangt u spoedig een aantal scherpe aanbiedingen van gevelspecialisten uit uw omgeving invult. U bespaart niet alleen op de voorrijkosten met een specialist uit de buurt, maar krijgt ook inzicht in de exacte prijzen voor uw gevelwerken. Door prijsoffertes te vergelijken, bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs! Gratis offertes vergelijken en:

 • ontvang geheel kosteloos en vrijblijvend offertes met totaalprijzen;
 • kies eenvoudig de beste gevelspecialist uit West-Vlaanderen;
 • bespaar aanzienlijk op de totaalprijs door aanbiedingen te vergelijken.

Waarom gevelrenovatie?

Een renovatie aan de gevel in West-Vlaanderen is een goede manier om de buitenkant van uw pand flink op te knappen. Of u nu kiest voor een gevelreiniging of het plaatsen van gevelbekleding: de gevelwerken zorgen ervoor dat uw buitenmuur weer straalt alsof hij nieuw is! Dit is goed voor de kwaliteit van de gevel, maar ook voor de waarde van het pand!

Benieuwd naar de kosten van gevelrenovatie? Gratis offertes vergelijken!

Welke gevelwerken in West-Vlaanderen?

Er zijn diverse gevelwerken in West-Vlaanderen die u uit kunt laten voeren, die een positief effect hebben op de uitstraling en werking van de buitenmuur. Bij vervuiling is een gevelreiniging een goede optie, maar bij beschadigingen aan de voegen of stenen is een renovatie de beste keuze!

Bij deze gevelwerken herstelt de gevelspecialist de beschadigingen. Als u niet weet welke werken geschikt zijn, dan krijgt u een persoonlijk advies van één van de aannemers. U hebt de keuze uit een ruim aanbod aan verschillende gevelwerken. Een aantal veelvoorkomende gevelwerken zijn:

Gevelrenovatie in West-Vlaanderen; wat zijn de mogelijkheden?

Met een gevelrenovatie in West-Vlaanderen vervangt u onder andere onderdelen van uw gevel. Bijvoorbeeld beschadigt metselwerk van de schoorsteen, kapotte gevelstenen of een raamdorpel. Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor een renovatie. Andere mogelijkheden voor een gevelrenovatie is het uithakken of uitslijpen van verouderde of beschadigde voegen en het aanbrengen van nieuw voegwerk. Na een gevelreiniging is het verstandig om de gevel te impregneren, hiermee beschermt u de buitenmuren. Laat u adviseren door een vakman uit de regio welke renovaties uw buitenmuren nodig hebben.

gevelrenovatie prijzen in West-Vlaanderen

Wat kost gevelrenovatie?

De totaalprijs voor uw gevelrenovatie in West-Vlaanderen is volledig afhankelijk van de werken die u laat uitvoeren. Stel dat u geïnteresseerd bent in voegwerken: voor voegwerken als het uitslijpen of -hakken liggen de prijzen gemiddeld tussen de €33,- tot €50,- per vierkante meter. Het aanbrengen van nieuwe voegen kan relatief goed: al vanaf €8,- per vierkante meter.

Kiest u voor een speciale soort voeg, zoals de snijvoeg, dan kunnen de prijzen oplopen tot ongeveer €100,- per vierkante meter. Het vervangen van de raamdorpels kost ongeveer €35,- per uur en een schoorsteenrenovatie laat u al uitvoeren vanaf €500,-. Wilt u de gevel laten impregneren? Houd dan rekening met een kostprijs van gemiddeld €8,- tot €12,- per vierkante meter.

Benieuwd naar de exacte prijs voor uw klus? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Gevelrenovatie prijzen 2021

Vorm van gevelrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Gevel opnieuw voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gemiddelde prijzen gevelrenovatie

€ 2.300,- tot € 3.500,-

Populaire gevelrenovatie
€2.300,-

– Voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Totaalpakket gevelrenovatie
€3.500,-

– Reinigen, renoveren, voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Gratis offertes vergelijken

Benieuwd naar de exacte prijzen van een gevelrenovatie in West-Vlaanderen?

Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan, en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes vergelijken
voegwerken West-Vlaanderen

Voegwerken West-Vlaanderen

Voegwerken in West-Vlaanderen zijn vaak een belangrijk onderdeel van een gevelrenovatie. Voegwerken is een verzamelnaam voor alle klussen omtrent het plaatsen en herstellen van de voegen. Bij beschadigd voegwerk is het verstandig om dit uit te laten hakken of slijpen, om vervolgens nieuwe voegen aan te brengen.

Het goede nieuws is dat deze voegwerken ook plaatselijk gedaan worden. U hoeft bij een kleine beschadiging dus net het complete voegwerk te herstellen! Wanneer de voegwerken worden uitgevoerd door een vakman is de kans op beschadigingen erg klein, omdat zij hier ruim ervaren in zijn. Als u zelf aan de slag wilt, is het erg belangrijk dat u secuur en voorzichtig te werk gaat.

Nieuw voegwerk aanbrengen: vakmanschap!

Bekijk hoe een gevelspecialist secuur nieuwe voegen aanbrengt.

Wat kosten voegwerken?

Er zijn een aantal factoren afhankelijk van voegwerken. Zo is onder andere de techniek van het weghalen van oud voegwerk van invloed op de totaalprijs. Uitslijpen is met een gemiddelde kostprijs per m² van €35,- tot €50,- iets duurder dan ze uit te hakken. Dit kost namelijk €33,- tot €42,- per m².

Ook de prijzen voor het aanbrengen van nieuw voegwerk is van invloed op de totaalprijs voor voegwerken. Hierbij is vooral de voegsoort van belang op de uiteindelijke totaalprijs. In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kostprijzen per voegsoort. Een platvolle voeg is het goedkoopste en een snijvoeg is één van de duurste soorten.

Prijs voegwerken 2021

Welke voegwerken? Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Platvolle voeg €8- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk €8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg €8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerken Vanaf €9,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaves vrijblijvend offertes aan van gevelwerkers uit regio West-Vlaanderen.

Soorten voegen

Wanneer u nieuwe voegen laat aanbrengen door een gevelspecialist uit West-Vlaanderen, heeft u de keuze uit diverse voegsoorten. Zo is het mogelijk om het voegwerk extra te laten opvallen door een knipvoeg of snijvoeg te gebruiken. Of juist te kiezen voor onopvallende voegen, zoals verdiepte of teruggehouden voegsoorten. In deze lijst leest u meer over de soorten:

 • Platvolle voeg: één van de standaardvoegen en goedkoopste soorten. Er zijn meerdere varianten, zoals een gladde of geborstelde voeg.
 • Platvolborstelwerk voeg: hetzelfde als een platvolle voeg, maar dan met meer structuur dan de gladde variant. Een vakman bewerkt de voegen met een harde borstel na het aanbrengen.
 • Verdiepte of teruggehouden voeg: deze voegsoorten liggen dieper in het metselwerk om de stenen te accentueren. Een verdiepte voeg ligt het diepste.
 • Schaduwvoeg: geeft een chique effect doordat de voeg na het aanbrengen in een hoek van 45 graden wordt afgesneden.
 • Knipvoeg: deze voegsoort steekt iets uit de buitenmuur. Na het aanbrengen snijdt de vakman de voegen zeer strak af met een mes.
 • Snijvoeg: lijkt zeer op een knipvoeg. De randen worden echter niet recht, maar schuin afgesneden.
 • Elastisch voegwerk: een nieuw soort voegwerk. Door de elastische eigenschappen beweegt het mee en scheurt het minder snel.
voegen West-Vlaanderen

Voegen herstellen

Een kapotte voeg oogt onverzorgd en het verslechtert de isolatie van het pand. Het is dus belangrijk om deze zo snel mogelijk te herstellen. De beste methode om een beschadigde voeg te herstellen, is het uitslijpen of -hakken van de oude voeg een nieuwe voegen te plaatsen. Het is aan te raden om dit uit te besteden aan een professioneel voeger, om zo de kans op beschadigingen van het metselwerk te verkleinen.

De prijzen voor het herstellen van een platte voeg beginnen bij €8,- per m². Voor het herstellen van een snijvoeg bent u meer kwijt. De prijs daarvoor kan oplopen tot €100,- per m².

Voegen uitslijpen

Het uitslijpen van de voegen is een tweede klus die onder de voegwerken valt. Het uitslijpen van het voegwerk is een mogelijke oplossing voor poreuze en afbrokkelende voegen. Door deze uit te slijpen en nieuw cement te laten plaatsen door een gevelrenovatie professional, kunt u ervoor zorgen dat de buitenmuur nog lange tijd in goede staat verkeert. Wij bieden u met alle plezier meer informatie over de voegwerken en de daarbij behorende prijzen.

Het uitslijpen van voegen kost tussen de €35,- tot €50,- per m². Meer lezen over voegen uitslijpen? U leest het op deze pagina.

Voegen uithakken

Naast uitslijpen is ook uithakken een mogelijkheid. Dit is een snellere methode en veroorzaakt minder stof. Bij beide methodes is voldoende ervaring enorm belangrijk, zodat de gevelstenen tijdens het proces niet beschadigen. Bij deze techniek gebruikt de voeger een hakbeitel, waarmee hij het voegwerk verwijdert tot op de gezonde metselspecie. Dit is een goed hechtende basis voor de voeg!

Houd rekening met een bedrag tussen de €33,- tot €42,- per m² voor het uithakken van voegen.

Gevel voegen West-Vlaanderen

Na het weghalen van de voegen door ze uit te slijpen of uit te hakken, brengt een vakman nieuw voegwerk aan. Wanneer er een klein gedeelte wordt verwijderd, bijvoorbeeld door een beschadiging, dan zorgt de vakman ervoor dat de kleur van de nieuwe voegen overeenkomst met de bestaande. Voor het aanbrengen van het voegwerk maakt de vakman de gehele buitenmuur vrij van stof.

Nieuwsgierig naar de prijs van gevel voegen in West-Vlaanderen? Vraag dan gelijk gratis offertes aan!

Voegwerken combineren met gevelreiniging?

Bij het aanbrengen van nieuw voegwerk is het belangrijk dat de gevel vrij is van stof. Stof of ander klein puin in de ruimte waar de nieuwe voegen komen beschadigen het voegwerk. De hechting is minder goed en het is mogelijk dat het voegwerk gaat afbrokkelen. Met een gevelreiniging wordt al het vuil verwijderd. Bovendien ziet de gehele gevel er weer schoon en netjes uit.

Voegen reinigen

Het reinigen van voegen is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend gevelwerken expert uit West-Vlaanderen. Deze gebruikt tijdens de gevelrenovatie verschillende technieken om de voegwerken én de stenen goed schoon te maken. Voorbeelden zijn zandstralen, stoomreinigen of chemisch reinigen. Hier kunt u als particulier niet zomaar mee aan de slag, omdat er strenge regels verbonden zijn aan een dergelijke reinigen.

Voegwerken vernieuwen? Vind betaalbare specialisten uit West-Vlaanderen.

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Kapotte gevelstenen vervangen

Het kan voorkomen dat één of meerdere gevelstenen beschadigd zijn. Ook dan hoeft u niet het complete metselwerk te vervangen. Door het voegwerk rondom de beschadigde stenen los te hakken of slijpen, komen de gevelstenen los te liggen. Hierna is het relatief gemakkelijk de beschadigde stenen te vervangen. Dit kost gemiddeld €12,50 per steen en zorgt ervoor dat de buitenkant van uw woning weer in topconditie verkeerd.

Raamdorpels vervangen

Beschadigde raamdorpel? Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen. De raamdorpel tilt namelijk een groot deel van uw ramen, en u wilt een eventuele verzakking voorkomen. Het vervangen van raamdorpels is al gedaan vanaf €35,- per uur. Er zijn verschillende soorten raamdorpels verkrijgbaar: of u nu in een modern nieuwbouwhuis woont of in een oude jaren 30 woning: een gevelwerker uit West-Vlaanderen helpt u met het maken van de juiste keuze!

gevel impregneren

Gevel impregneren West-Vlaanderen

De meeste mensen die een complete gevelrenovatie laten uitvoeren, kiezen ervoor om de gevel ook te impregneren. Impregneren houdt in dat u de buitenmuur volledig afsluit tegen neerslag en vervuiling. Met het impregneren ontstaat er namelijk een kleine, transparante laag die de poriën in de steen afsluit.

In de toekomst hecht vervuiling dus niet meer rechtstreeks aan het oppervlak, waardoor schoonmaken een stuk gemakkelijker is. Wilt u dit soort problemen in de toekomst voorkomen, laat het metselwerk dan preventief impregneren. Dit is een goedkope methode en, als u toch al een gevelrenovatie uit laat voeren, een kleine extra moeite.

Voor het impregneren van de gevel in West-Vlaanderen betaalt u tussen de €8,- tot €12,- per m².

gevelreiniging West-Vlaanderen

Gevelreiniging West-Vlaanderen

Het schoonmaken van de gevel is een klus die veel wordt uitgevoerd. Er zijn verschillende manieren om de buitenmuur proper te maken en de prijzen van de verschillende methodes lopen ook uiteen. Toch heeft u niet altijd zelf de keuze uit verschillende technieken. Deze is namelijk afhankelijk van het soort vervuiling op uw buitenmuur en de kwaliteit van de gevel.

Zandstralen is erg geschikt om hardnekkige vervuiling schoon te maken, maar is niet geschikt op kwetsbare buitenmuren. Stoomreinigen is daarentegen erg geschikt voor oudere gevels, maar is niet de beste keuze als u bijvoorbeeld verf wilt schoonmaken. De specialisten gebruiken onder andere de volgende technieken voor gevelreiniging in West-Vlaanderen:

Wat kost gevelreiniging?

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kosten voor een gevelreiniging in West-Vlaanderen. Voor het zandstralen betaalt u een gemiddelde kostprijs van €15,- per m². Ook chemische reiniging kost ongeveer €15,- per m². Nevelstralen is een iets duurdere methode, dit kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

Kiest u voor stoomreinigen? Dit is de meest voordelige techniek. Stoomreiniging heeft een gemiddelde kostprijs van €5,- per m². Helaas hebt u niet altijd de keuze in welke reinigingstechniek u uit kunt voeren. Deze is namelijk grotendeels afhankelijk van de ernst van de vervuiling en de staat van uw buitengevel.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Ontvang gratis offertes!

Gevelreiniging kostprijs 2021

Type gevelreiniging Geschikt voor o.a. Gemiddelde prijs per m², inclusief materiaal- en arbeidskosten*
Zandstralen Hardnekkig vuil (bijvoorbeeld graffiti) €15,- per m²
Chemisch reinigen Hardnekkige vuil (verfresten of roest) €15,- per m²
Nevelstralen Milde tot middelzware vervuiling (geschikt voor reinigen oude gebouwen) €15,- tot €20,- per m²
Gevel stoomreinigen Milde aanslag (mos, algen of klimop) €5,- per m²
Vochtstralen Hardnekkige vervuiling, denk aan graffiti en roetaanslag €18,- tot €22,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang prijsopgaven op maat.

Meer informatie over de kostprijs van een gevelreiniging.

Vernieuw uw gevel met behulp van een professionele gevelreiniging.

Vraag gratis offertes aan en vergelijk vrijblijvend de kosten. Bespaar zo tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Welke soort vervuiling?

 • Onkruid of mos: dit is een milde vervuiling dat schoongemaakt wordt met stoomreinigen.
 • Graffiti en verfresten: hardnekkig vuil dat door zandstralen, vochtstralen of een chemische reiniging weggehaald wordt.
 • Witte aanslag: een geschikte reinigingsmethode is met een hogedrukreiniger.
 • Roet: een chemische reiniging haalt alle roetvervuiling van de buitenmuur.

Zandstralen

Zoals aangegeven is zandstralen één van de mogelijke vormen van gevelreiniging. Voor het zandstralen maken de gevelrenovatie experts uit West-Vlaanderen gebruik van een mengsel van fijn zand en water. Dit wordt vervolgens met een hoge drukspuit tegen de gevel gespoten. Het grote voordeel van deze techniek, is dat het vuil gemakkelijk en snel verdwijnt. Het is ook erg geschikt voor het schoonmaken van ernstig vervuilde gevels.

Een bekend voorbeeld is het weghalen met graffiti. Dit is met behulp van zandstralen al snel gedaan! Het nadeel is dat zandstralen niet geschikt is voor ieder type gevel. De expert controleert daarom eerst of uw buitenmuur kwalitatief sterk genoeg is voor deze methode. Gemiddeld betaalt u voor zandstralen €15,- per m².

Gevel chemisch reinigen

Een kleine gevelrenovatie bestaat vaak ook uit een gevelreiniging. Bij chemisch reinigen gebruikt de specialist een chemisch of biologisch middel om het hardnekkige vuil weg te halen. Deze vervuiling bestaat uit bijvoorbeeld roetaanslag, verfresten of roest. Tijdens het een chemische reiniging brengt de specialist het chemisch reinigingsmiddel met een vernevelaar aan op de buitenmuur. Dit reinigingsmiddel is afgestemd op het type vervuiling en uiteraard de onderliggende steensoort.

Na de inwerktijd spoelt de vakman het vuil af. Het vervuilde water wordt opgevangen en gerecycled. Het chemisch reinigen is écht vakwerk. Het is dus verstandig om enkel specialisten in te schakelen. Zo weet u zeker dat de stenen niet beschadigen. Het chemisch reinigen van een gevel kost gemiddeld €15,- per m².

Hoe werkt zachte chemische gevelreiniging?

Bekijk hoe een gevelspecialist zachte chemische reiniging toepast.

Nevelstralen

Afhankelijk van het soort vervuiling op uw buitenmuur, kunt u ook voor nevelstralen kiezen. Bij nevelstralen wordt een straalmiddel gebruikt dat vergelijkbaar is met het middel bij zandstralen. Het straalmiddel bestaat vaak uit een grove korrel en water. Dit wordt onder een lage druk op het muuroppervlak gespoten, waarna de vervuiling verdwijnt.

Het grote voordeel van nevelstralen ten opzichte van zandstralen, is dat zowel de korrel als de druk aangepast wordt aan de staat van uw buitenmuren. Hierdoor is nevelstralen geschikt voor praktisch ieder type buitengevel! Hierdoor is het in prijs iets duurder dan nevelstralen of een chemische gevelreiniging, maar de kans op beschadigingen is een stuk kleiner. Nevelstralen kost gemiddeld genomen €15,- tot €20,- per m².

gevel reinigen met stoom

Gevelreiniging in West-Vlaanderen met stoom

Een volgende mogelijkheid is een stoomreiniging. Stoomreiniging is de meest milde techniek die gebruikt kan worden, waardoor deze ook geschikt is voor kwetsbare panden, zoals oude kerken of monumenten. Stoomreiniging werkt met behulp van hete stoom. Deze wordt met een maximum temperatuur van 150 graden onder hoge druk op het oppervlak gespoten. De vervuiling lost door de hitte op en verdwijnt zo.

Omdat u het vervuilde water moet opvangen voordat u het mag lozen, is het verstandig hiervoor een vakman in te huren. Een specialist beschikt over de juiste middelen om de stoomreiniging volgens de strikte regelgeving uit te voeren. Stoomreinigen van uw gevel is niet duur; u laat dit al doen vanaf €5,- per m².

Specialist inhuren voor een gevelreiniging met stoom? Vergelijk gratis offertes!

Vochtstralen

Naast zand- of nevelstralen is vochtstralen ook geschikt om milde tot hardnekkige vervuiling schoon te maken. In een speciale straalketel mengt de vakman een straalmiddel, zoals zand met water. Daarna spuit de specialist het water en het straalmiddel op de buitenmuur onder lage druk. De gevel ziet er na de reiniging door vochtstralen weer proper uit. Welk straalmiddel er gebruikt wordt, is afhankelijk van de ernst van de vervuiling en de conditie van de gevelmuur. Vochtstralen is duurder dan stoomreinigen. Reken op prijzen tussen de €18,- en €22,- m².

Crepi reinigen

Crepi raakt verontreinigt door roet, schimmels, algen en mossen. De verontreiniging zorgt ervoor dat de gevel er niet proper uitziet en daarnaast tast het de buitenmuur aan. Een hogedrukreiniging is niet geschikt voor alle crepisoorten. Een crepilaag op kalkbasis kan dan bijvoorbeeld afbrokkelen. Voor een kalklaag is stoomreinigen daarom geschikter. Daarom wordt deze techniek alleen gebruikt bij een crepilaag op siliconenbasis en dan alleen met een lage druk.

graffiti verwijderen West-Vlaanderen

Graffiti verwijderen

De experts op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging werken ook vaak aan het weghalen van graffiti in West-Vlaanderen. Het is de nachtmerrie van iedere winkeleigenaar, maar ook bij woonhuizen komt graffiti regelmatig voor. Het weghalen van de vervuiling blijkt enorm lastig en kost zonder de juiste middelen enorm veel tijd.

Bespaar uzelf deze frustraties door direct een gevelspecialist in te schakelen. Na een snelle controle van de buitenmuur weten zij al snel welke techniek geschikt is om al het vuil weg te halen. Vaak gebruiken zij hiervoor de zandstraalmethode, omdat dit hardnekkige vervuiling het beste verwijdert. Als dit geen optie is, bijvoorbeeld omdat de buitenmuur te kwetsbaar is, dan is een chemische gevelreiniging een optie.

Waarom na gevelreiniging in West-Vlaanderen de gevel impregneren?

Door de gevel schoon te laten maken, zorgt u ervoor dat de buitenmuur er weer netjes uit ziet. Om de gevelmuur nog langer te beschermen is het verstandig om de gevel ook nog te impregneren. Hierbij brengt een gevelspecialist een transparant impregneermiddel aan. Na het drogen van het middel vormt het een beschermde laag op uw gevel.

Niet alleen beschermt het uw woning in West-Vlaanderen tegen allerlei weersinvloeden, maar het zorgt er ook voor dat vuil minder gemakkelijk op de buitenmuren hecht. Het kuisen van de buitenmuren is hierdoor een stuk gemakkelijker.

Benieuwd naar de exacte kosten? Gratis offertes ontvangen!

Schoorsteenrenovatie

Onder de gevelwerken valt ook de renovatie van schoorstenen. Bij een renovatie van de schoorsteen controleren de vakmannen het voegwerk op beschadigingen en slijtage. Ook de gevelstenen worden uitgebreid gecontroleerd. Bij beschadigingen herstelt de gevelrenovatie specialist deze direct. U kunt er ook voor kiezen om de schoorsteen, net als de gevel, te impregneren om vervuiling door bijvoorbeeld roet tegen te gaan.

Gebruikt u de schoorsteen regelmatig? Zorg er dan voor dat deze goed onderhouden is. Als dat niet het geval is, dan is een renovatie van levensbelang. Bij een slecht onderhouden schoorsteen vindt namelijk terugslag van rook plaats, waardoor levensgevaarlijke stoffen in uw woning belanden.

gevelisolatie in West-Vlaanderen plaatsen

Gevelisolatie

Overweegt u om een complete renovatie uit te laten voeren? Denk dan ook goed na over eventuele gevelisolatie. Dit is namelijk hét moment om de werkzaamheden te combineren. Gevelisolatie zorgt niet alleen voor een forse besparing op stookkosten, uw woning ziet er naderhand ook weer als nieuw uit. Na de renovatie, inclusief het aanbrengen van isolatie, stijgt de waarde van uw woning.

U bent vast benieuwd naar de werkwijze van de renovatie experts. Men gebruikt meestal kunststof XPS platen. Deze isolatieplaten bieden een uitstekende isolatiewaarde. Met behulp van lijmspecie (en eventueel een lichtmetalen frame) bevestigt men deze panelen tegen de buitenmuur. Hierna vindt de gevelbepleistering plaats of een andere vorm van gevelbekleding. Gevelisolatie kost gemiddeld €115,- tot €135,- per m². Vergeet niet dat u deze investering na verloop van tijd weer terugverdient door de besparing op uw stookkosten!

Gevelrestauratie

U bent de trotse bezitter of bewoner van een monument of oud pand? Dan is het extra belangrijk dat de buitengevel is goede staat verkeert. De buitengevel heeft immers een grote invloed op de uitstraling van uw woning. Tijdens de gevelrestauratie herstelt men eventuele schade. Hierbij gebruiken de specialisten originele materialen. Ps. Verwar gevelrestauratie niet met gevelrenovatie. Gevelrenovatie is iets anders, aangezien het hierbij gaat om het vernieuwen van een pand. Dat is heel wat anders dan in originele staat herstellen. Wel pakt men dezelfde onderdelen aan: de voegwerken, eventuele scheurvorming en de stenen. U kunt ervoor kiezen om de buitenmuur tot slot te laten impregneren voor een extra beschermlaag.

Gevel in slechte staat? Laat een gevelrenovatie uitvoeren!

Met een gevelrenovatie straalt uw gevel snel weer als nieuw: vergelijk offertes en bespaar.

Start gratis offerteaanvraag

Nieuwe gevelbekleding

Een ander onderdeel van een gevelrenovatie, is het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding in West-Vlaanderen. Met bekleding beschermt u de buitengevels tegen weersinvloeden, verbetert u de isolatie van uw pand én verhoogt u de waarde! Bekleding is verkrijgbaar in vele soorten en maten, zodat er voor ieder wat wils is. Kies voor pvc als u geïnteresseerd bent in bekleding die weinig gevelonderhoud vereist of laat steenstrips aanbrengen als u de uitstraling juist niet teveel wilt veranderen. Specialisten plaatsen de volgende soorten:

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen?

Bekijk in deze video hoe nieuwe bekleding op de gevel wordt aangebracht.

Houten gevelbekleding

Na de voegwerken en de eventuele gevelisolatie vindt de laatste fase van de renovatie plaats: het aanbrengen van gevelbekleding. Houten bekleding is wellicht niet het eerste waar u aan denkt. Toch raden wij aan om houten bekleding te overwegen. Houten bekleding geeft een unieke uitstraling en er zijn legio mogelijkheden. Let hierbij, naast op de kleur en kostprijs, ook op de duurzaamheidsklasse. Met name duurzaamheidsklasse 1 en 2 zijn erg geschikt. Een veelgebruikte houtsoort is bijvoorbeeld hardhout. Bekende varianten zijn Ipé en Padouk. Deze houtsoort kunt u onbehandeld laten plaatsen. Nadeel is dat het relatief duur is en ecologisch minder verantwoord. Thermowood wordt ook veel toegepast. Tijdens het productieproces is het hout sterker gemaakt. Deze houten bekleding gaat, mits correct geplaatst, 25 jaar of langer mee.

pvc gevelbekleding West-Vlaanderen

Pvc-gevelbekleding

Nog een interessante optie tijdens de renovatie is gevelbekleding van pvc. De prijs-kwaliteitverhouding van pvc is uitstekend en het materiaal biedt goede isolerende eigenschappen. Het onderhoudsvrije karakter van pvc en de vele mogelijkheden vormen daarnaast voordelen. Schilderen, schuren en oliën is immers niet nodig. Jaarlijks wassen met water is voldoende. Daarnaast heeft u de keuze uit diverse structuren (bijvoorbeeld houtimitatie) en kleuren. De werkwijze? De hardschuim pvc-panelen worden door de renovatie experts boven de huidige gevelafwerking geplaatst. Wel plaatst men eerst een houten onder structuur, eventueel met isolatie. Via een tand- en groefsysteem verbindt men de pvc-panelen. Benieuwd naar de kosten van dergelijke pvc-panelen voor uw woning? Vraag kosteloos en vrijblijvende offertes aan bij specialisten uit uw regio.

Gevel schilderen

Wat veel mensen niet weten is dat hun gevel ook geschilderd kan worden: ook wanneer uw gevel uit metselwerk bestaat! Het schilderen van de gevel beschermd de buitenmuren tegen weersinvloeden van buitenaf, waardoor deze langer meegaan. U hebt de keuze uit verschillende kleuren, waardoor uw woning de gewenste uitstraling krijgt. Houd er rekening mee dat goed gevelonderhoud wel belangrijk is bij een geschilderde gevel, om de kwaliteit te behouden.

Gevel bepleisteren

Is uw gevel verouderd en wilt u de uitstraling compleet veranderen, kies dan voor gevelbepleistering. Gevelbepleistering bestaat onder andere uit het voorbereiden van de ondergrond en het bepleisteren van het oppervlak. Het is aan te raden gevelbepleistering alleen door een ervaren gevelrenovatie specialist uit te laten voeren, omdat dit het mooiste resultaat oplevert. Bovendien weet u zeker dat de klus snel en vakkundig tegen een aantrekkelijke totaalprijs wordt uitgevoerd.

gevelbepleistering West-Vlaanderen

Gevel kaleien

Het kaleien van de gevel is ook een mogelijk. Kaleien is een techniek die al jarenlang wordt toegepast. Met behulp van een blokkwast brengt de gevelwerker een dunne laag kalk aan op uw voorgevel. Door de gevel één kleur te geven ontstaat er een rustig geheel met een authentieke uitstraling. Voor veel mensen is deze uitstraling de voornaamste reden om te kiezen voor kaleien.

Gevelrenovatie met steenstrips

Steenstrips zijn dunne strips, gemaakt van bakstenen. De vakmannen lijmen dit op de voorgevel, waardoor het lijkt alsof het gewoon metselwerk is. Dit is een goede keuze voor iedereen die de uitstraling van zijn of haar woning niet te veel wil veranderen. Steenstrips zijn sneller aangebracht dan nieuw metselwerk en hebben hetzelfde uiterlijk. Daarnaast zijn ze een stuk voordeliger.

Gevelrenovatie crepi

Een crepi gevel heeft een bijzondere uitstraling. Kiest u voor deze bepleistering, dan laat u de buitengevel bepleisteren met een crepilaag. Dit is beschikbaar in verschillende kleuren, dus u bepaalt zelf welke kleur uw woning krijgt. Het heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is crepi uitstekend te combineren met gevelisolatie en heeft het een egale afwerking. Daarnaast is crepi relatief goedkoop, vergeleken met andere gevelbekledingen.

Spuitkurk

Spuitkurk, ook wel gespoten kurk, genoemd vormt een waterdichte en isolerende laag op de buitenmuren. Het voordeel is dat een vakman de spuitkurk zeer snel kan aanbrengen. Daarnaast sluit het uw gevel niet helemaal af, maar het blijft damp-open. Hierdoor is er meer natuurlijke ventilatie mogelijk. Voor een buitenmuur wordt vaak een dikkere korreldikte gekozen, dan voor het bewerken van wanden binnenshuis. Er zijn allerlei kleuren gespoten kurk.

Leien voor de gevel

U heeft de keuze uit kunstleien of natuurleien. Kunstleien worden gemaakt van cement of van pvc. Voor natuurleien zijn er diverse soorten natuursteen geschikt. Wilt u besparen op de kosten? Kies dan voor kunstleien, deze zijn goedkoper dan leien van natuursteen. Er is een breed gamma aan kleuren en formaten. Het voordeel van een groot formaat, is dat het leggen iets sneller gaat.

Gevelplaten

Gevelplaten zijn een populair soort gevelbekleding. Een vakman plaatst de gevelplaten van hout, kunststof, zink of vezelcement in een speciaal frame van hout of metaal. Door deze draagstructuur en de platen ontstaat er een extra laag op uw gevel. Dit zorgt tevens voor extra isolatie. Het is mogelijk om de gehele buitenmuur te voorzien van platen of de bovenste of onderste helft van de gevel.

Wat is goedkope gevelbekleding?

Nieuwe gevelbekleding nodig en op zoek naar goedkope bekleding? Eén van de goedkoopste soorten bekleding is spuitkurk. Het materiaal is redelijk goedkoop en snel aangebracht. Ook kunstleien of gevelplaten zijn goedkope soorten. Kunstleien zijn goedkoper dan natuursteen en hebben een lange levensduur. Laat u adviseren door een vakman over geschikte goedkope gevelbekleding.

Lees hier meer over de prijzen van gevelbekleding.

renovatie van gevel

Vergunning nodig voor gevelrenovatie?

Eén van de meest gestelde vragen is of mensen een vergunning nodig hebben voor de gevelrenovatie. Bij een renovatie verandert het uiterlijk van uw woning, waardoor u voor de werken in sommige gevallen een vergunning moet aanvragen. De regelgeving is relatief soepel. Vaak moet u alleen voor een renovatie aan de voorgevel een vergunning aanvragen en kan u de zij- en achtergevels vergunning vrij renoveren.

Premies gevelrenovatie 2021

Een gevelrenovatie heeft meerdere voordelen en als u ook de isolatie verbetert dan verdient u de investering in de renovatie na verloop van tijd weer terug. Maar er zijn gelukkig manieren om de prijzen van het renoveren zo laag mogelijk te houden. Zo hebt u recht op een aantal premies en betaalt u een verlaagd btw-tarief als u een erkend gevelrenovatie specialist inhuurt!

Overkoepelende renovatiepremie

Op 1 februari 2019 is de nieuwe overkoepelende renovatiepremie in gegaan. Deze vervangt de oude verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie. Voor werken aan uw gevel, zoals gevelreiniging in West-Vlaanderen, aanbrengen van nieuwe gevelbekleding, voegwerk en zelfs gevelisolatie kunt u gebruik maken van de overkoepelende renovatiepremie. Kijk op vlaanderen.be voor de volledige lijst van alle werken die in aanmerking voor deze premie.

Let daarnaast ook goed op de voorwaarden die worden gesteld. U kunt zowel als bewoner en als verhuurder in aanmerking komen voor de overkoepelende renovatiepremie. De werken zijn opgedeeld in 4 categorieën. Per categorie moet u bijvoorbeeld voor een minimum van €2.500,- euro aan facturen kunnen laten zien. Meer informatie en uitleg over alle voorwaarden vindt u op vlaanderen.be.

Hoeveel btw op gevelrenovatie?

Als u een erkend gevelrenovatie expert inhuurt voor het renoveren of andere gevelwerken, dan profiteert u ook nog van een verlaagd btw-tarief. Dit betekent dat u slechts 6% btw hoeft te betalen, in plaats van de gebruikelijke 21%! Dit zorgt voor een grote besparing! Dit btw-tarief is geldig voor zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten.

Koopt u zelf materialen om de gevelwerken uit te voeren, dan betaalt u wel 21% btw. Lees meer over het btw-tarief op belgium.be.

Gemeentelijke premies

Er zijn zowel landelijke als gemeentelijke premies aan te vragen. Bent u benieuwd of u in West-Vlaanderen mogelijk recht hebt op een extra subsidie? Dit kunt u controleren op premiezoeker.be. Hierin kunt u per regio informatie vinden over de beschikbare premies. Twijfelt u? Eén van de specialisten uit West-Vlaanderen kan u ook informeren over mogelijke gemeentelijke subsidies.

gevelwerken West-Vlaanderen

Besparen op gevelrenovatie in West-Vlaanderen? Vergelijk offertes!

Bent u op zoek naar een specialist die de buitenmuur kan impregneren, die een gevelrenovatie in West-Vlaanderen wil uitvoeren of die gespecialiseerd is in elastische voegwerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Start gratis offerteaanvraag!

Vul op de offertepagina uw wensen voor de voegwerken of gevelwerken in, en wij zorgen ervoor dat u spoedig diverse offertes krijgt toegestuurd (max. 5) van specialisten bij u in de regio. Vergelijk deze zelf op basis van de totaalprijs en aanbod. Voor welke gevelrenovatie of vochtbestrijding specialist u ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt. Wij helpen u met alle plezier!

Gratis offertes vergelijken