Gevel laten renoveren?

Voor al uw gevelwerken. Vakwerk tegen een scherp tarief!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gevelrenovatie Oostende

Zorg er ook voor dat uw gevel er weer verzorgd uitziet met een gevelrenovatie of gevelreiniging in Oostende. Laat bijvoorbeeld uw gevel impregneren om de weersbestendigheid te verbeteren of vernieuw de voegwerken. Scheur in de gevelstenen of voegen? Een specialist zorgt voor het vakkundig vervangen van de kapotte onderdelen. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van een renovatie en andere gevelwerken.

Bespaar eenvoudig en direct op de kosten door offertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig gratis meerdere vrijblijvende offertes. U bespaart tot wel 40% op de kosten! Vergelijk op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste vakman!

gevelrenovatie Oostende

Navigeer direct op deze pagina naar:

Gevelrenovatie kosten | Voegwerken | Gevelreiniging | Kosten gevelreiniging | Nieuwe gevelbekleding | Vergunning nodig? | Premies

Waarom gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie zorgt ervoor dat uw gevel er weer verzorgd uit ziet, maar is ook zeer belangrijk voor de levensduur van de buitenmuur. Een kapotte steen, scheur in het metselwerk of poreuze buitenmuren kunnen schade aan uw woning in Oostende veroorzaken. Daarnaast is de gevel minder goed beschermd tegen de weersinvloeden. Door een gevelrenovatie uit te laten voeren, verlengt u de levensduur van uw gevel en verbetert u de weersbestendigheid.

Welke gevelwerken in Oostende?

Gevelwerken omvatten vele werkzaamheden voor uw gevel in Oostende. De gevel bestaat uit stenen, voegwerken en soms ook nog uit gevelbekleding. Vergeet daarnaast de schoorsteen niet. Al deze onderdelen moeten onderhouden worden. Laat bijvoorbeeld kapotte gevelstenen vervangen of herstel een scheur in het voegwerk. Of impregneer de buitengevel ter bescherming tegen het weer. Schakel een vakman in voor:

 • een gevelreiniging door middel van stoomreiniging, nevelstralen of zandstralen;
 • het vervangen van het voegwerk;
 • het vervangen en herstellen van kapotte gevelstenen;
 • de vervanging van een raamdorpel;
 • het impregneren van de buitengevel voor meer bescherming;
 • het uitvoeren van een schoorsteenrenovatie.

Gevelrenovatie kosten

De kostprijs voor gevelrenovatie wordt onder andere beïnvloed door de vorm van renovatie. Zo kost het vervangen van kapotte gevelstenen gemiddeld €12,50,- per steen en bent u gemiddeld €8,- tot €12,- per m² voor het impregneren van een gevel. Met een gevelrenovatie voorkomt u hogere herstelkosten door bijvoorbeeld een lekkage. Voegwerken zoals een gevel opnieuw voegen kost gemiddeld €8,- tot €100,-. Dit grote prijsverschil voor voegwerken wordt bepaald door de soort voeg dat u laat plaatsen en de specie. Een platte voeg is het goedkoopste. Een snijvoeg of schaduwvoeg is duurder, maar vinden de meeste mensen uit Oostende wel mooier. In de prijstabel leest u nog meer over de gemiddelde kosten.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Vorm van gevelrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Gevel opnieuw voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Overweegt u gevelrenovatie in Oostende?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes!

Gratis offertes aanvragen

Voegwerken Oostende

Onder voegwerken verstaan we het herstellen, vervangen en opnieuw voegen van een buitenmuur. Het herstellen van de voegen is belangrijk wanneer ze gaan afbrokkelen of wanneer u last heeft van beschadigingen. De voeg sluit de ruimte af tussen de stenen is belangrijk voor de weerbestendigheid van een buitengevel. Bij voegwerken gaat de voeger uit Oostende zeer voorzichtig te werken. Zodat de omliggende stenen niet kapot gaan. Wanneer er een gedeelte van het voegwerk hersteld moet worden met elastische voegwerken, zorgt de vakman ervoor dat de kleur van de voeg overeenkomt met de bestaande voeg. Het is ook mogelijk om de voegwerken te laten reinigen en te impregneren, zodat al het vuil wordt verwijderd.

Nieuw voegwerk aanbrengen: vakmanschap

Benieuwd hoe het aanbrengen van nieuw voegwerk werkt? In deze video wordt het proces in beeld gebracht.

Voegen herstellen

Herstel uw voeg wanneer deze verouderd of beschadigt zijn. Een scheur in het voegwerk ziet er niet mooi uit, maar veroorzaakt ook schade aan uw woning in Oostende. Daarnaast wordt een kleine scheur in een mum van tijd een grote scheur. Belangrijk dus om de beschadigde voeg op tijd te herstellen. Voor het weghalen van een verouderde voeg gebruikt een vakman een slijptol, steenbeitel of een elektrische hamer.

Voegen uitslijpen

Het uitslijpen wordt er met een slijptol met speciaal voegblad heel voorzichtig een voeg tussen de stenen weggeslepen. Omdat deze voegwerken een zeer precies klusje is, waarbij u het risico loopt op het beschadigen van de rest van de buitenmuur, is het aan te raden gevelwerkenexpert uit Oostende in te schakelen voor het uitslijpen.

voegwerken Oostende

Voegen uithakken

Een gevelwerker kan in plaats van uitslijpen ook een voeg manueel uithakken of met behulp van een elektrische hakhamer. Manueel uithakken is zeer tijdsrovend en arbeidsintensief, daarom wordt vaak de voorkeur gegeven aan een elektrische hamer. Met behulp van trillingen en hakkende bewegingen worden de voegen hiermee verwijderd. Als eerste verwijderd de vakman de horizontale voegen, daarna is het een stuk gemakkelijk om de verticale voegen weg te halen.

Voegen reinigen

Het schoonmaken van de voegen is een klus die onder de voegwerken valt. De meeste voegwerken worden in combinatie met één van de gevelwerken uitgevoerd, om zo in één keer de hele gevelrenovatie af te handelen. Vuil beschadigt de voegen en maakt ze poreuzer. De reiniging van de voegen gebeurd in de meeste gevallen met behulp van stoomreiniging.

Schakel een gevelspecialist uit Oostende in voor voegwerken.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes om te besparen op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Kapotte gevelstenen vervangen

Kapotte gevelstenen veroorzaken schade aan uw woning. Zo wordt de kans op lekkages groter en neerslag dringt tot diep in de stenen en voegwerken naar binnen. De steen wordt eerst verwijderd door een gevelwerker en de ruimte wordt helemaal schoongemaakt. Daarna plaatst hij de nieuwe steen erin en wordt alles afgewerkt met een nieuwe voeg. Bij een scheur analyseert een vakman ook waardoor deze schade is ontstaan, zodat het onderliggende probleem ook aangepakt wordt.

Raamdorpels vervangen

Een raamdorpel bevindt zich aan de onder- en de bovenkant van een raam. Het sluit de ruimte af tussen het raamprofiel en de buitenmuur. Zijn uw raamdorpels beschadigt door houtrot of zitten er scheuren in? Dan is het belangrijk om ze snel te laten vervangen. Hiervoor gebruikt een specialist een uitsnijder, koevoet of beitel. De nieuwe dorpel wordt vastgezet met lijm, schroeven of montagekit. De vakman werkt na het vervangen alles netjes af.

gevel impregneren Oostende

Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel is één van de gevelwerken die uw gevel een beschermende laag geven. Een gevelspecialist brengt speciaal impregneermiddel aan op het geveloppervlak. Het impregneermiddel vormt een transparante laag en beschermd uw buitenmuur tegen de invloeden van buitenaf. Neerslag hecht zich bijvoorbeeld niet meer aan de buitenmuur na het impregneren. Voor het impregneren is het verstandig om een gevelreiniging uit te laten voeren. Het impregneermiddel hecht zich beter op een gereinigde gevelwand. Voordeel van impregneren is dat vervuiling zich minder goed hecht door de beschermlaag. Het schoonmaken van de gevel is hierdoor een stuk eenvoudiger.

Gevelreiniging Oostende

Met een gevelreiniging laat u uw gevel weer stralen. Vuil, verfresten en andere aanslag zorgen ervoor dat de gevel van uw woning of bedrijfspand in Oostende er lelijk en onverzorgd uitziet. De vakman gebruikt verschillende technieken voor het reinigen van een buitenmuur. Welke techniek geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van het type vervuiling en de conditie van de gevel. Voor een oudere en poreuze voorgevel is zandstralen bijvoorbeeld niet geschikt. Deze methode is dan te agressief. Nevelstralen is een zachtere reinigingsmethode en wordt vaak gebruikt als alternatief voor stralen met zand. Schakel een vakman in voor één van de volgende methodes voor gevelreiniging:

 • Zandstralen
 • Chemisch reinigen
 • Nevelstralen
 • Stoomreinigen

gevelreiniging Oostende

Kosten gevelreiniging

De kostprijs voor gevelreiniging is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste twee factoren is het type gevelreiniging en de grootte van de gevel. Zandstralen en chemisch reinigen kost gemiddeld €15,- per m². Dit is inclusief de materiaal- en de arbeidskosten. Stoomreinigen om milde aanslag schoon te maken is een stuk goedkoper, namelijk €5,- per m². Is de vervuiling te erg voor reinigen met stoom? Dan is nevelstralen misschien effectiever, dit kost gemiddeld 15,- tot €20,- per m². De totale kostprijs is daarnaast nog afhankelijk van eventuele hulpmiddelen. Is er bijvoorbeeld een steiger nodig? Houd dan rekening met een meerprijs. Vraag gratis offertes aan voor een exacte kostprijs.

Prijstabel: wat kost gevelreiniging?

Type gevelreiniging Geschikt voor o.a. Gemiddelde prijs per m², inclusief materiaal- en arbeidskosten*
Zandstralen Hardnekkig vuil (bijvoorbeeld graffiti) €15,- per m²
Chemisch reinigen Hardnekkige vuil (verfresten of roest) €15,- per m²
Nevelstralen Milde tot middelzware vervuiling (geschikt voor reinigen oude gebouwen) €15,- tot €20,- per m²
Gevel stoomreinigen Milde aanslag (mos, algen of klimop) €5,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang prijsopgaven op maat.

Is uw gevel vies of is beklad met graffiti?

Met een gevelreiniging wordt alle vervuiling verwijderd. Vul vrijblijvend het offerteformulier in!

Gratis offertes aanvragen

Zandstralen

Zandstralen is één van de populairste technieken om hardnekkig vuil weg te halen. Bij deze techniek wordt er niet gebruik gemaakt van chemische middelen, maar van een straalmiddel met water en fijn zand. Het straalmiddel wordt met hoge druk op het geveloppervlak gespoten. Het oppervlak wordt licht geschuurd door de fijne zandkorrels en de vervuiling wordt weggeschuurd. Deze techniek is niet geschikt voor alle gevels. Poreuze gevels kunnen bijvoorbeeld beschadigt raken. Een vakman uit Oostende weet precies of het mogelijk is en welk zandsoort er gebruikt kan worden. Is zandstralen geen optie? Dan is nevelstralen wellicht een geschikt alternatief. De vakman geeft u graag advies.

Gevel chemisch reinigen

Is uw buitenmuur erg vervuild? Dan is gevelreiniging nodig om uw gevel op te frissen. Afhankelijk van de ondergrond, de type stenen, en de mate van vervuiling kiest u uit: zandstralen, nevelstralen, vochtstralen, stoom reinigen en gevelreiniging. Net als zandstralen valt chemisch reinigen onder een “harde reinigingsmethode”. Het rekent af met hardnekkige vervuiling. De aannemers uit Oostende brengen allereerst het biologische of chemische reinigingsmiddel aan op de buitenmuur. Na de inwerktijd spoelt men de voorgevel af. Het is een effectieve en relatief voordelige techniek om in korte tijd uw buitenmuur te reinigen. Nadeel is het feit dat het niet 100% milieuvriendelijk is, ondanks dat men probeert om het middel tijdens het proces zoveel mogelijk op te vangen.

Gevel chemisch reinigen

Benieuwd hoe het chemisch reinigen werkt? Bekijk hier het proces.

Nevelstralen

Nevelstralen lijkt veel op zandstralen. Bij beide technieken wordt er een straalmiddel van water en heel fijn zand gebruikt. Het verschil met zandstralen is dat nevelstralen gebruik maakt van een lagere druk. Hierdoor is het de reiniging zachter en minder hard voor een gevel. De kans op schade bij oudere gevels wordt hierdoor verminderd. Voor het stralen controleert de vakman de conditie van de gevelmuur en bepaalt hij welk straalmiddel geschikt is. Daarnaast wordt de druk bepaalt die er gebruikt wordt. Gevelreiniging met nevelstralen is voornamelijk geschikt voor gevels met een milde vervuiling. Denk hierbij aan mosgroei, verfresten en aanslag.

technieken voor gevelreiniging

Gevelreiniging met stoom

Milde vervuiling wordt gemakkelijk weggehaald met een stoomreiniging. Een vakman gebruikt stoom met een temperatuur tussen de 130 en de 150 graden Celsius. Deze hete stoom wordt met hoge druk op de voorgevel gespoten. Al het vuil smelt als het ware weg. Deze gevelreiniging is geschikt voor vuil dat nog niet diep in de gevelmuur is gehecht. Tijdens het schoonmaken moet al het water dat gebruikt wordt opgevangen worden. Vanwege milieutechnische redenen mag dit niet de natuur inlopen. De vakman vangt al het water op en zorgt ook voor de juiste verwerking.

Graffiti verwijderen

Wanneer de buitenmuren van uw bedrijfspand of woning in Oostende zijn beklad met graffiti, dan is het zaak om dit spoedig te reinigen. Niet alleen ziet het er onverzorgd uit, het beschadigt ook de onderlaag. Zelf graffiti weghalen van een buitengevel is niet altijd eenvoudig. Soms is het zo hardnekkig dat er zware middelen een te pas komen. Een gevelspecialist gebruikt bijvoorbeeld stoomreiniging of stralen om hardnekkig vuil weg te halen. Schoonmaken met ene speciaal chemisch reinigingsmiddel is ook een optie. Behandel de wand daarna met anti-graffiti coating of impregneermiddel. Mocht er nog een keer graffiti op gespoten worden, dan is het een stuk eenvoudig om dit schoon te maken.

Schoorsteenrenovatie

Een schoorsteenrenovatie hoort ook bij de gevelwerken die een specialist uit ons netwerk voor u kan uitvoeren. Doordat de schoorsteen het hoogste punt is van een woning in Oostende heeft het ook veel te verduren door de invloed van het weer. Wind en neerslag beïnvloeden het metselwerk van de schoorsteen. Met een schoorsteenrenovatie worden kapotte gevelstenen en scheuren hersteld, maar is het ook mogelijk om het voegwerk te vervangen. Is de conditie van het metselwerk zeer slecht? Dan is het verstandig om de schoorsteen opnieuw op te bouwen om grote schade te voorkomen.

gevelisolatie laten plaatsen

Gevelisolatie

Wanneer u een gevelrenovatie laat uitvoeren, is het verstandig om direct te kijken naar de mogelijkheden voor gevelisolatie. Door deze twee gevelwerken te combineren bespaart u niet alleen op de kosten van de verbouwing, maar ook op de energiekosten. En dit voordeel blijft u merken op uw lagere energierekening, ook na de renovatie. U vermindert het warmteverlies en hoeft daardoor minder te stoken. De gemiddelde kostprijs ligt tussen de €115,- en €135,- per m². Het is bijvoorbeeld mogelijk om isolatieplaten onder steenstrips of andere gevlbekleding van pvc of hout aan te laten brengen.

Gevelrestauratie

Is een renovatie, dus het vernieuwen van de buitenmuur, niet wat u zoekt? Wilt u juist uw historische pand in Oostende in ere laten herstellen? Dan heeft u baat bij een gevelrestauratie, men maakt met een gevelrestauratie immers gebruik van originele materialen. Een gevelrestauratie betstaat uit het vervangen van voegwerk, tot de renovatie van sierelementen: de vakmannen uit ons netwerk verzorgen de gevelrestauratie. De buitenmuur van uw pand verdient een restauratie. Het ziet er niet alleen vele malen beter uit, u voorkomt ook schade aan uw woning. Is er sprake van gevelschade? Dan zorgen de specialisten uit Oostende ervoor dat de oorzaak wordt achterhaald. Het is daarnaast essentieel dat u van tijd tot tijd gevelreiniging en gevelonderhoud laat uitvoeren zodat vuil niet hecht. Wilt u een extra beschermlaag laten aanbrengen? Laat dan de façade impregneren.

Verleng de levensduur van uw gevel!

Laat een gevelrenovatie uitvoeren tegen aantrekkelijke renovatieprijzen!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Nieuwe gevelbekleding

Bij nieuwe gevelbekleding voor een renovatie denken veel mensen aan crepi of houten gevelbekleding, maar wist u dat het ook mogelijk is om uw gevel te schilderen? Zitten er veel beschadigingen of oneffenheden op uw gevel? Door de buitenmuur te kaleien wordt dit netjes weggewerkt. Combineer bekleding met gevelisolatie om te besparen op de energiekosten. Alle soorten op een rijtje:

 • Houten gevelbekleding
 • PVC gevelbekleding
 • Gevel schilderen
 • Gevelbepleistering
 • Gevel kaleien
 • Steenstrips
 • Crepi

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen?

In deze video wordt één van de vele mogelijkheden van gevelbekleding in beeld gebracht.

Houten gevelbekleding

In Vlaanderen is gevelbepleistering vrij populair. Logisch, gevelbepleistering biedt een strakke uitstraling en is goed te combineren met gevelisolatie bij een renovatie. Toch bieden houten en PVC gevelbekleding ook veel voordelen. Met name houten bekleding geeft een unieke en stijlvolle look. De mogelijkheden bij houten bekleding zijn oneindig: verschillende diktes, houtsoorten, plaatsingsmethodes, etc. Naast dat u, vanzelfsprekend, op de prijs en kleur let is het tevens van belang om goed te kijken naar de duurzaamheid en de vormstabiliteit. Vooral houtsoorten met duurzaamheidsklasse 1 en 2 zijn geschikt als bekleding. Populaire houtsoorten bestaan uit thermowood en hardhout. Thermowood is tijdens het productieproces (langdurige verhitting) sterker gemaakt. Hardhout gaat net als thermowood lang mee en geeft een warme uitstraling aan uw woning.

pvc en houten gevelbekleding

PVC gevelbekleding

PVC panelen vormen, naast hout en gevelbepleistering, een ideaal product om de buitenmuur mee te bekleden tijdens een renovatie. Diverse kleuren en structuren zorgen ervoor dat er altijd een geschikt PVC paneel voor uw woning verkrijgbaar is. Daarnaast is PVC gevelbekleding relatief goedkoop en erg duurzaam. Op dit moment is PVC met een houtimitatie structuur erg populair. Zo heeft u de voordelen van de uitstraling van hout en geniet u van het onderhoudsvrije karakter van PVC. Het materiaal bestaat uit hardschuim PVC met daarbovenop een toplaag. De specialist plaatst de panelen op een houten onderstructuur, tegen de buitenmuur. Men verbindt de panelen via een tand- en groefsysteem. Meer weten over de kosten en mogelijkheden? Doe dan een kosteloze en vrijblijvende offerteaanvraag. U ontvangt vervolgens meerdere offertes van specialisten uit uw regio.

Gevel schilderen

Een eenvoudige en goedkope manier om uw gevel een ander uiterlijk te geven is door de gevel te schilderen. Dit geeft een nette uitstraling. Belangrijk is om de gevel eerst goed schoon te maken en eventuele beschadigingen te laten repareren. De verf hecht namelijk niet goed op een vieze gevelmuur. Een verlaag beschermt uw buitengevel ook tegen de weersinvloeden en verlengt de levensduur.

Gevelbepleistering

Voordat er nieuwe gevelbepleistering aangebracht wordt, verwijderd de specialist eerst de oude gevelbepleistering. De gevel wordt daarna helemaal schoongemaakt, zodat de gevelbepleistering goed hecht. Het bepleisteren bestaat uit een kalklaag, cementlaag of een organische afwerking. Schakel een specialist in voor het bepleisteren voor het beste resultaat en hoogwaardige kwaliteit. Zo weet u zeker dat de gevelbepleistering op de juiste manier is aangebracht.

gevelbepleistering laten plaatsen

Gevel kaleien

Door de gevel te kaleien wordt er een dunne kalkpleister aangebracht. Kaleien is een oude schildertechniek voor gevelbepleistering en wordt voornamelijk toegepast bij woningen met gevels van bakstenen. De vakman gebruikt een blokkwast om de dunne kalkpleister mee aan te brengen. Het geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar beschermt u woning ook. Daarnaast worden alle oneffenheden en beschadigingen verborgen.

Steenstrips

Met een renovatie met steenstrips behoudt u de authentieke uitstraling van echte bakstenen, niemand zal het verschil zien! De steenstrips zijn dunne platen die direct op de gevel worden geplaatst. Het is mogelijk om er isolatieplaten onder te bevestigen. U heeft de keuze uit verschillende formaten en uitstralingen, zo geeft u uw gevel het uiterlijk dat u wilt. Voordeel van steenstrips is dat ze zeer snel geplaatst worden door een specialist uit Oostende.

Crepi gevel

Het bepleisteren van uw gevel met crepi is zeer populair in Oostende. U geeft uw woning eenvoudig een nieuw en fris uiterlijk met bepleisteren, daarnaast beschermt de crepi de buitenmuur. Bepleisteren met crepi kan ook uitstekend gecombineerd worden met een isolerende laag. U heeft de keuze uit siliconen crepi en minerale crepi. Tegenwoordig wordt siliconen crepi steeds meer gebruikt. De crepi-laag is gemiddeld tussen de 12 en 15 millimeter dik en heeft een structuur.

vergunning voor gevelrenovatie

Vergunning nodig voor gevelrenovatie?

Wanneer u gevelwerken laat uitvoeren is het soms noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Dit doet u eenvoudig via omgevingsloketvlaanderen.be. Op deze website leest u ook meer over de voorwaarden. Zo kunt u vergunningsvrij nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen, mits deze niet dikker is dan 10 centimeter. Is de nieuwe gevelbekleding dikker dan 10 centimeter? Dan heeft u wel een vergunning nodig.

Premie gevelrenovatie

De Vlaamse overheid heeft een aantal premies om de renovatie van uw woning aantrekkelijker te maken. Zo krijgt u bijvoorbeeld een renovatiepremie voor een aantal renovatiewerkzaamheden en is het mogelijk om te profiteren van een verlaagd btw-tarief. Naast de overheid geven ook netbeheerders premies voor renovatie met energiebesparende maatregelen. Combineer hiervoor een gevelrenovatie met gevelisolatie om het warmteverlies te verminderen.

Vlaamse renovatiepremie

Bent u van plan uw gevel te renoveren? Dan heeft u mogelijk recht op een renovatiepremie. Dit scheelt aanzienlijk op de totale kosten van de renovatie. Eén van de voorwaarden is dat u de gevelwerken door een aannemer moet laten uitvoeren. U moet namelijk de facturen insturen bij het aanvragen van de premie. Lees meer over de voorwaarden en hoe u de premie aanvraagt op de website van de Vlaamse regering.

Verbeteringspremie

De verbeteringspremie geldt voor, en de naam geeft het al aan, voor de werken die een woning verbeteren. Ook voor gevelwerken is het soms mogelijk om een premie van maximaal €1.500,- te ontvangen. Op vlaanderen.be leest u meer over de voorwaarden en hoe u deze premie kunt aanvragen. Eén van de voorwaarden is bijvoorbeeld de hoogte van uw inkomen. Dit verzamelinkomen mag namelijk niet te hoog zijn.

Verlaagd btw-tarief

Op gevelwerken geldt een verlaagd btw-tarief. Op belgium.be leest u hier meer over en over de voorwaarden. Zo moet uw woning minstens 10 jaar oud zijn voor een verlaagd btw-tarief op renovatiewerken. Het verlaagde btw-tarief van 6% geldt niet alleen voor gevelrenovatie, maar ook voor gevelreiniging en het herstellen van de voegwerken. U betaalt minder btw over de materiaalkosten en de arbeidskosten van de renovatie.

Gemeentelijke premies

Naast de renovatiepremie en verbeteringspremie geven gemeentes in sommige gevallen ook nog een premie voor renovatie. Via premiezoeker.be vindt u de beschikbare premies. Op de website geeft u aan in welke gemeente u woont en welke gevelwerken u laat uitvoeren. Daarna krijgt u een handig overzicht van alle beschikbare gemeentelijke en lokale premies.

gevelwerken Oostende

Besparen op gevelrenovatie? Vergelijk offertes!

Schakel een vakman in voor gevelrenovatie of gevelreiniging. U verlengt de levensduur van uw gevel door een renovatie of reiniging uit te laten voeren. Lelijke verfresten, mosgroei en andere vervuiling worden vakkundig verwijderd door de specialist. Door de voegen te renoveren beschermen ze uw woning beter. Bespaar, net zoals vele anderen in Oostende, ook op de kosten voor voegwerken en gevelwerken. Vul daarom het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen van gevelspecialisten uit de regio Oostende. Vergelijk de aanbiedingen en kies eenvoudig de beste vakman voor uw renovatie, reiniging of vochtbestrijding. Alle gevelwerkers uit ons landelijk dekkend netwerk geven u uitstekende hulp en service.

Vrijblijvende offertes aanvragen