Laserreiniging


Er zijn vele vormen van gevelreiniging die toegepast worden bij het reinigen van een gevel. Zo gaat een professional voor u aan de slag met zandstralen, of u kiest voor laserreiniging. Met laserreiniging gebruikt een gevelwerker een laser om verkleuring van de gevel en de muren te verwijderen. Doordat dit een vorm van gevelreiniging is waarbij enige vakkennis gewenst is, is het verstandig om voor laserreiniging een professional in te schakelen.

Start de gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes te vergelijken is het niet alleen heel eenvoudig om de beste gevelspecialist te kiezen, maar u weet ook zeker dat u niet te veel betaalt. Zo bespaart u op de kosten. Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk deze vervolgens op uw gemak thuis en kies de expert voor uw gevelreiniging.

Hoe werkt het?

Met laserreiniging wordt verkleuring van de gevel en muren verwijderd met een laser. Door middel van intensief licht wordt het vuil verdampt. De laser richt men via een glasvezelkabel op de gevel en muren, waarbij het vuil de energie absorbeert en hierdoor verdwijnt het vuil. Vaak wordt van te voren het oppervlakte nat gemaakt, waardoor de werkzaamheden vaak makkelijker gaan. Hierdoor ziet men namelijk beter welk gedeelte nog gereinigd moet worden, dit is namelijk donkerder. Doordat het reinigen met een laser arbeidsintensief is, het kost namelijk veel tijd en werk, ligt de prijs hiervan vaak hoger dan andere vormen van gevelreiniging.

Laserreiniging

Voor- en nadelen

Bij alle vormen van gevelreiniging zijn er voor- en nadelen te bedenken, dit geldt ook voor laserreiniging. Door deze vorm van reinigen toe te passen neemt u weinig risico op beschadiging van de ondergrond en door te reinigen met een laser houdt u rekening met het milieu, laserreiniging is namelijk erg milieuvriendelijk. Het nadeel van het reinigen met een laser is dat de prijs hiervan erg hoog ligt en het erg arbeidsintensief is. Daarnaast is het van tevoren niet te voorspellen hoeveel verkleuring er op gaat treden. Ook kan bij deze gevelwerken niet de gehele gevel aangepakt worden. Maak dus een goede overweging voordat u begint aan gevelreiniging.

Voor alle gevels geschikt?

Doordat met deze vorm van gevelreiniging een muur of gevel eigenlijk opgelicht wordt, zijn lichte gevels het meest geschikt om aan de slag te gaan met deze vorm van gevelreiniging. Het reinigen met een laser is niet geschikt voor muren met metaalpigmenten, wat vaak wel voorkomt bij donkere natuurstenen. Voordat u aan de slag gaat met reinigen is het verstandig om te kijken wat voor stenen uw muur en gevel bevat, zodat u zeker weet dat er niet meer schade aangericht wordt. Hierdoor loopt de prijs natuurlijk op, dus meer schade door deze vorm van reinigen wilt u voorkomen. Ga daarom voorzichtig te werk bij gevelreiniging.


Verkleuring van de gevel

Bij gevelwerken zoals laserreiniging is er een risico op verkleuring van gevels en muren. Daarom wordt deze vorm van gevelreiniging vooral toegepast op lichtgekleurde oppervlaktes, zodat de verkleuring niet te erg is. Deze vorm van reinigen kan toegepast worden op donkere oppervlaktes, zolang hier geen metaalpigmenten in zitten. Kijk daarom voordat u aan de slag gaat met reinigen wat voor stenen u in de muren heeft om problemen en te erge verkleuring te voorkomen. Een vakman vertelt of uw muren geschikt zijn voor deze vorm van gevelreiniging en voert het voor u uit tegen een lage prijs.

Prijsindicatie laserreiniging van uw gevel

Het uit laten voeren van laserreiniging door een specialist op het gebied van gevelwerken kan behoorlijk in de kosten oplopen. Het reinigen door de lasertechniek is geen goedkope klus. De exacte prijs hangt af van de grootte van uw gevel, hoe lang de vakman bezig is met reinigen en wat voor soort muur u heeft. Een vakman op het gebied van gevelreiniging komt bij u langs om u een indicatie te geven van de prijs als u laserreiniging uit wilt laten voeren. Bekijk deze pagina voor meer informatie over de prijzen voor een gevelreiniging.

Gratis offertes vergelijken

Is uw gevel aan vernieuwing toe? Zoekt u een professional die voor u het reinigen van uw gevel en muren uitvoert? Dan is laserreiniging als vorm van gevelreiniging misschien iets voor u. Doordat laserreiniging om vakmanschap vraagt en behoorlijk arbeidsintensief is, is het verstandig om voor deze vorm van gevelwerken een professional in te schakelen. Wij voeren graag de laserreiniging voor u uit tegen een lage prijs. Een gevelwerker komt bij u langs om met de laser de verkleuring van uw gevel en muren te verwijderen. Neem nu contact met ons op door het contactformulier in te vullen en de klus te omschrijven. U ontvangt een vrijblijvende offerte.

Gevelreiniging

Piet van der Veen gevelwerken: netwerk van gevelwerkers

De gevelspecialist bij u in de regio! Gevelbepleistering, gevelrenovatie, voegwerken, het reinigen en impregneren van uw gevel tegen scherpe prijzen!