Besparen op de prijs van een laserreiniging?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Laserreiniging


Er zijn vele vormen van gevelreiniging die toegepast worden bij het reinigen van een gevel. Zo gaat een professional bijvoorbeeld voor u aan de slag met laserreiniging. Met laserreiniging gebruikt een gevelwerker een laser om verkleuring van de gevel en de muren te verwijderen. Doordat dit een vorm van gevelreiniging is waarbij vakkennis gewenst is, is het erg verstandig om voor laserreiniging een professional in te schakelen.

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes te vergelijken is het niet alleen heel eenvoudig om de beste gevelspecialist te kiezen, maar u weet ook zeker dat u niet te veel betaalt. Zo bespaart u op de kosten.

laserreiniging

Hoe werkt het?

Met laserreiniging wordt verkleuring van de gevel en muren verwijderd met een laser. Door middel van intensief licht wordt het vuil verdampt. De laser richt men via een glasvezelkabel op de gevel en muren, waarbij het vuil de energie absorbeert en hierdoor verdwijnt het vuil.

Vaak wordt van te voren het oppervlakte nat gemaakt, waardoor de werkzaamheden vaak makkelijker gaan. Hierdoor ziet men namelijk beter welk gedeelte nog gereinigd moet worden, dit is namelijk donkerder. Doordat het reinigen met een laser arbeidsintensief is, het kost namelijk veel tijd en werk, ligt de prijs hiervan vaak hoger dan andere vormen van gevelreiniging.

Voor- en nadelen

Bij alle vormen van gevelreiniging zijn er voor- en nadelen te bedenken, dit geldt ook voor laserreiniging. Door deze vorm van reinigen toe te passen neemt u weinig risico op beschadiging van de ondergrond en door te reinigen met een laser houdt u rekening met het milieu, laserreiniging is namelijk erg milieuvriendelijk.

Het nadeel van het reinigen met een laser is dat de prijs hiervan erg hoog ligt en het erg arbeidsintensief is. Daarnaast is het van tevoren niet te voorspellen hoeveel verkleuring er op gaat treden. Ook kan bij deze gevelwerken niet de gehele gevel aangepakt worden. Maak dus een goede overweging voordat u begint aan gevelreiniging.

Besparen op de kosten van een laserreiniging?

Vraag gratis offertes aan en vind de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Voor alle gevels geschikt?

Doordat met deze vorm van gevelreiniging een muur of gevel eigenlijk opgelicht wordt, zijn lichte gevels het meest geschikt om aan de slag te gaan met deze vorm van gevelreiniging. Het reinigen met een laser is niet geschikt voor muren met metaalpigmenten, wat vaak wel voorkomt bij donkere natuurstenen.

Voordat u aan de slag gaat met reinigen is het verstandig om te kijken wat voor stenen uw muur en gevel bevat, zodat u zeker weet dat er niet meer schade aangericht wordt. Hierdoor loopt de prijs natuurlijk op, dus meer schade door deze vorm van reinigen wilt u voorkomen. Ga daarom voorzichtig te werk bij gevelreiniging.

gevel laserreiniging

Verkleuring van de gevel

Bij gevelwerken zoals laserreiniging is er een risico op verkleuring van gevels en muren. Daarom wordt deze vorm van gevelreiniging vooral toegepast op lichtgekleurde oppervlaktes, zodat de verkleuring niet te erg is. Deze vorm van reinigen kan toegepast worden op donkere oppervlaktes, zolang hier geen metaalpigmenten in zitten.

Kijk daarom voordat u aan de slag gaat met reinigen wat voor stenen u in de muren heeft om problemen en te erge verkleuring te voorkomen. Een vakman vertelt of uw muren geschikt zijn voor deze vorm van gevelreiniging en voert het voor u uit tegen een lage prijs.