Gevel renoveren en isoleren

Gevelrenovatie en gevelisolatie hebben vele voordelen voor uw woning. Dankzij gevelisolatie bespaart u op uw energiekosten en het renoveren van uw gevel zorgt er voor dat uw woning er weer als nieuw uitziet. U leest hier meer informatie over de voordelen van gevelrenovatie en gevelisolatie, de verscheidende soorten buitenmuurisolatie en de prijzen. Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt een aantal gratis offertes van gevelspecialisten uit uw regio. Vergelijk deze offertes met scherpe prijzen en kies de vakman met de beste voorwaarden. Geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

gevel renoveren isoleren

Voordelen

Een groot voordeel van gevelrenovatie is dat uw huis er na het renoveren weer helemaal mooi uitziet. Dit zorgt er voor dat de waarde van uw huis zal stijgen. Gevelisolatie brengt tevens vele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van isoleren is de energiebesparing. Dankzij gevelisolatie bespaart u gemiddeld 30% op uw energiekosten. Isoleren zorgt er tevens voor dat uw woning in de zomer heerlijk koel blijft maar in de winter blijft de warmte behouden. Andere voordelen zijn dat u minder last heeft van stofcirculatie en tocht dankzij de luchtdichtheid. Bovendien zorgt muurisolatie er voor dat storende geluiden worden verminderd. Door verschillende subsidies en premies is het extra voordelig om te isoleren.

Crepi

Een andere manier van gevelrenovatie is het gebruik van crepi. Crepi is een soort gevelbepleistering en deze manier van renoveren is goed te combineren met gevelisolatie langs buiten. Buitenmuurisolatie aanbrengen is een stuk eenvoudiger dan isoleren langs de binnenkant. Bovendien is een gevel die voorzien is van gevelisolatie en crepi zeer goed beschermd tegen weersinvloeden. Dit zorgt ervoor dat het voegwerk niet beschadigd wordt door vocht en dat er geen vocht op de binnenmuren ontstaat. Ook zal uw huis er na een gevelrenovatie met crepi er weer als nieuw uitzien waardoor deze in waarde zal stijgen.

Gevelbepleistering

Het is mogelijk om uw gevel te bepleisteren met twee verschillende soorten sierpleister: sierpleister op basis van kunsthars en minerale krabpleister. Beide soorten gevelbepleistering beschermen uw buitenmuur goed tegen weersinvloeden. Het is mogelijk om deze gevelbepleistering aan te brengen op isolatieplaten waardoor uw gevel na het renoveren direct goed geïsoleerd is. Dit scheelt een hoop in de energiekosten. Crepi, spuitkurk en kaleien behoren tevens tot soorten gevelbepleistering. Met kaleien wordt uw gevel overgeschilderd met kalkverf. Beschadigingen op de buitenmuur worden hierdoor gecamoufleerd en de verf is tegelijkertijd een beschermlaag. Spuitkurk bestaat uit gespoten kurk. Het heeft een hoge warmteopslagcapaciteit, isoleert tegen geluid en is bestand tegen vocht.

Steenstrips

Een andere mogelijkheid tot het renoveren van uw gevel is met behulp van steenstrips. Ze bestaan uit schijfjes van echt baksteen van ongeveer 2cm dik. Met steenstrips behoudt u het authentieke karakter van uw bakstenen woning en renoveren met strips is mogelijk bij zowel oude als nieuwe gevels. Ze zijn licht en dun, dit maakt ze zeer makkelijk om mee te werken en hierdoor heeft u bijna geen ruimteverlies. Ze worden meestal gemaakt van baksteen, maar u heeft ook de keuze uit strips van kunststof, gips of beton. Het gebruik van steenstrips samen met buitenmuurisolatie is een erg goede combinatie. U brengt gewoon isolatiepanelen aan op uw buitenmuur, daarop brengt u de steenstrips aan.

Wilt u uw buitenmuur renoveren en isoleren? Wij zijn de gevelrenovatie expert!

Bij ons kiest u voor de laagste prijs en de beste voorwaarden voor uw gevelrenovatie en buitenmuurisolatie

Gevelbekleding

Wilt u uw oude buitenmuur van een nieuwe look voorzien? Wanneer u uw gevel wilt renoveren dan is er de keuze uit vele verschillende soorten gevelbekleding. Naast de eerder genoemde soorten gevelbepleistering en steenstrips, heeft u ook nog de keuze uit andere manieren waarop u uw gevel renoveren kunt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw gevel te bekleden met hout. Hout zorgt voor een mooie warme en natuurlijke uitstraling. Vooral hardhout is geschikt omdat het een duurzame houtsoort is die goed bestand is tegen vocht. Een tweede optie is gevelbekleding van metaal. Voordelen hiervan zijn dat materialen als zink en aluminium niet gauw roesten en weinig onderhoud nodig hebben. Vrijwel alle gevelbekleding is te combineren met gevelisolatie.

Gevelpanelen

Een andere manier voor het bekleden van uw buitenmuur tijdens een gevelrenovatie is met gevelpanelen. Gevelpanelen zijn erg gebruiksvriendelijk en u kunt er snel en mooi uw gevel mee afwerken. Ze bestaan vaak uit houtcomposiet, dit is een mix van kunststof en bamboe- of houtvezels. Het is zeer sterk, het lijkt heel erg op hout maar de eigenschappen komen overeen met die van zowel hout als kunststof. Gevelpanelen van houtcomposiet hebben vaak een hogere prijs dan kunststof gevelpanelen van PVC, maar ze hebben wel een natuurlijkere uitstraling. Het is mogelijk om de panelen op te vullen met schuim wat ze nog steviger van structuur maakt. De panelen kunt u tevens erg goed combineren met gevelisolatie.

gevel renoveren

Subsidie en prijzen

De prijzen voor het renoveren en isoleren van uw gevel verschillen erg per gekozen gevelisolatie en techniek. Ook de oppervlakte van de gevel en de bereikbaarheid hebben uiteraard een invloed op de prijs. Voor een gevelrenovatie kunt u rekenen op een prijs van €75,- tot €180,- per m2, voor het isoleren van uw woning zult u tussen de €20,- en €250,- kwijt zijn per m2. In sommige gevallen is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de buitenmuurisolatie van een oude gevel die erkend is als erfgoed. Denk ook aan de kosten voor een vergunning. Voor meer informatie en een exacte prijs kunt u het beste vrijblijvend offertes aanvragen.