Gevel renoveren en isoleren?

Bespaar door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

Gevel renoveren en isoleren

Gevelrenovatie en gevelisolatie hebben vele voordelen voor uw woning. Dankzij gevelisolatie bespaart u op uw energiekosten en het renoveren van uw gevel zorgt er voor dat uw woning er weer als nieuw uitziet. U leest hier meer informatie over de voordelen van gevelrenovatie en gevelisolatie, de verscheidende soorten buitenmuurisolatie en de prijzen.

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt een aantal gratis offertes van gevelspecialisten uit uw regio. Vergelijk deze offertes met scherpe prijzen en kies de vakman met de beste voorwaarden. Geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

gevel renoveren en isoleren

De voordelen

Een groot voordeel van gevelrenovatie is dat uw huis er na het renoveren weer helemaal mooi uitziet. Dit zorgt er voor dat de waarde van uw huis zal stijgen. Gevelisolatie brengt tevens vele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van isoleren is de energiebesparing. Dankzij gevelisolatie bespaart u gemiddeld 30% op uw energiekosten. Isoleren zorgt er tevens voor dat uw woning in de zomer heerlijk koel blijft maar in de winter blijft de warmte behouden. Andere voordelen zijn dat u minder last heeft van stofcirculatie en tocht dankzij de luchtdichtheid. Bovendien zorgt muurisolatie er voor dat storende geluiden worden verminderd. Door verschillende subsidies en premies is het extra voordelig om te isoleren.

Crepi

Een andere manier van gevelrenovatie is het gebruik van crepi. Crepi is een soort gevelbepleistering en deze manier van renoveren is goed te combineren met gevelisolatie langs buiten. Buitenmuurisolatie aanbrengen is een stuk eenvoudiger dan isoleren langs de binnenkant. Bovendien is een gevel die voorzien is van gevelisolatie en crepi zeer goed beschermd tegen weersinvloeden. Dit zorgt ervoor dat het voegwerk niet beschadigd wordt door vocht en dat er geen vocht op de binnenmuren ontstaat. Ook zal uw huis er na een gevelrenovatie met crepi er weer als nieuw uitzien waardoor deze in waarde zal stijgen.

Gevel renoveren en isoleren?

Vergelijk verschillende offertes en krijg de beste prijzen!

Gratis offertes vergelijken

Gevelbepleistering

Het is mogelijk om uw gevel te bepleisteren met twee verschillende soorten sierpleister: sierpleister op basis van kunsthars en minerale krabpleister. Beide soorten gevelbepleistering beschermen uw buitenmuur goed tegen weersinvloeden. Het is mogelijk om deze gevelbepleistering aan te brengen op isolatieplaten waardoor uw gevel na het renoveren direct goed geïsoleerd is. Dit scheelt een hoop in de energiekosten. Crepi, spuitkurk en kaleien behoren tevens tot soorten gevelbepleistering. Met kaleien wordt uw gevel overgeschilderd met kalkverf. Beschadigingen op de buitenmuur worden hierdoor gecamoufleerd en de verf is tegelijkertijd een beschermlaag. Spuitkurk bestaat uit gespoten kurk. Het heeft een hoge warmteopslagcapaciteit, isoleert tegen geluid en is bestand tegen vocht.

Steenstrips

Een andere mogelijkheid tot het renoveren van uw gevel is met behulp van steenstrips. Ze bestaan uit schijfjes van echt baksteen van ongeveer 2cm dik. Met steenstrips behoudt u het authentieke karakter van uw bakstenen woning en renoveren met strips is mogelijk bij zowel oude als nieuwe gevels. Ze zijn licht en dun, dit maakt ze zeer makkelijk om mee te werken en hierdoor heeft u bijna geen ruimteverlies. Ze worden meestal gemaakt van baksteen, maar u heeft ook de keuze uit strips van kunststof, gips of beton. Het gebruik van steenstrips samen met buitenmuurisolatie is een erg goede combinatie. U brengt gewoon isolatiepanelen aan op uw buitenmuur, daarop brengt u de steenstrips aan.