Gevelwerken

Om de gevel in optimale staat te houden, is het van belang dat u deze regelmatig onderhoudt, en beschermt tegen de invloeden van weer en wind. Dit kan onder andere door de gevel te impregneren of een nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Bij een erkend bedrijf op het gebied van de gevelwerken helpt men u bovendien graag met een gevelreiniging, gevelbepleistering of gevelrenovatie. Bent u op zoek naar een gevelspecialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes en kies eenvoudig en snel de beste gevelspecialist voor uw gevelwerken. Door offertes te vergelijken bespaart u op de kosten. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het offerteformulier invullen. U ontvangt vervolgens een aantal offertes met scherpe prijzen van gevelspecialisten uit uw regio. Geheel gratis en vrijblijvend.

gevelwerken

Gevelrenovatie

Eén van de meest toegepaste klussen op het gebied van de gevelwerken is een gevelrenovatie. Het renoveren van de gevel omvat meestal diverse stappen, waaronder een gevelreiniging, het impregneren van de stenen, en het slijpen of bijvullen van de voegwerken. Dankzij een goede gevelrenovatie zorgt u ervoor dat de kans op vochtdoorlating wordt verkleind, wat zorgt voor een betere isolatie, en een stabielere luchtvochtigheid. Dankzij het renoveren van de gevel bespaart u dan ook op de stookkosten, en creëert u betere leefomstandigheden voor uzelf en uw huisgenoten. Benieuwd naar de prijzen voor een gevelrenovatie? Vul dan het webformulier in.

Gevelbekleding

Veel van onze klanten vragen naar de mogelijkheden voor gevelbekleding en de voordelen die hieraan zitten verbonden. Hebt u genoeg van het vooraanzicht van uw woning? Wilt u de stenen beschermen tegen vuilaanslag? Of wilt u de gevelisolatie verhogen? Overweeg dan om gevelbekleding te laten plaatsen. Er zijn diverse materialen geschikt voor het bekleden van de gevel. Zo kunt u bij menig gevelwerken bedrijf houtstroken kopen, die u in kleur zijn afgewerkt, en direct te plaatsen zijn. Een ander veelgebruikt product is HPL (High Pressure Laminate), dit zijn platen die vochtwerend werken, en niet zullen rotten. HPL wordt meestal toegepast voor boeiboorden en het afwerken van de dakkapel. Andere materialen die geschikt zijn als gevelbekleding zijn kunststof, sierpleister, steenvezel en vezelcement. Het is afhankelijk van uw wensen welk materiaal u laat aanbrengen door een gevelwerken expert.

Gevelreiniging

Gevels zullen na verloop van tijd enigszins vervuilen. Deze vervuiling bestaat voornamelijk uit groenaanslag en uitlaatgassen. Dergelijk vuil tast de voegwerken aan, en vergroot tevens de kans op vochtplekken en andere waterschade in de muren. Wilt u dergelijke problemen voorkomen? Laat dan een gevelwerken expert een gevelreiniging uitvoeren. Er zijn diverse methoden mogelijk waarmee wij uw gevel kunnen reinigen. Onze specialisten hebben deze voor u op een rijtje gezet, met de voor- en nadelen van elke methode.

  • Stoomreiniging: Om uw woning te reinigen van mos, klimop en andere groenaanslag is stoomreiniging een goede oplossing. Een stoomreiniging bestaat uit heet water dat onder hoge druk tegen de muur wordt gespoten. Dit zal het vuil oplossen en vervolgens wegspoelen. U betaald hiervoor ongeveer €5,- per m².
  • Chemische reiniging: een methode waarmee u verfresten en roet kunt verwijderen van de gevel is het reinigen met een chemisch middel. Dit middel vermengen wij met water, waarna we dit over de stenen aanbrengen. Deze manier is zeer agressief, maar daardoor ook schadelijk voor het milieu. U bepaalt voor een chemische gevelreiniging ongeveer €15,- per vierkante meter.
  • Zandstralen: Deze variant van gevelreiniging wordt alleen toegepast om hardnekkig vuil of graffiti te verwijderen. Bij deze manier worden zandkorrels vermengd met water, waarna het mengsel tegen de muur wordt gespoten. Dit verwijdert de graffiti vakkundig, maar kan de gevelbekleding enigszins beschadigen. De kosten voor zandstralen komen rond de €15,- per vierkante meter te liggen.

Gevelbepleistering

Wilt u een strakke en moderne look creëren bij uw woning? Dan is een gevelbepleistering een goede keuze. Een gevelbepleistering kan zowel bij nieuwbouw als renoveren worden toegepast. Bij nieuwbouw bouwt men een massieve muur – meestal van cellenbeton -, waar bovenop de gevelbepleistering wordt aangebracht. Kiest u voor een gevelrenovatie? Dan kan de gevelbepleistering direct op de oude muur worden aangebracht. Daarnaast is het een optie om eerst een isolatie laag aan te brengen, en daarna de gevelbepleistering. Voor het bepleisteren van de buitenmuren zijn er twee producten beschikbaar bij menig gevelwerken specialist. Zo hebt u de minerale pleiste