Gevelwerken

Om de gevel in optimale staat te houden, is het van belang dat u deze regelmatig onderhoudt, en beschermt tegen de invloeden van weer en wind. Dit kan onder andere door de gevel te impregneren of een nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Bij een erkend bedrijf op het gebied van de gevelwerken helpt men u bovendien graag met een gevelreiniging, gevelbepleistering of gevelrenovatie. Bent u op zoek naar een gevelspecialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes en kies eenvoudig en snel de beste gevelspecialist voor uw gevelwerken. Door offertes te vergelijken bespaart u op de kosten. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het offerteformulier invullen. U ontvangt vervolgens een aantal offertes met scherpe prijzen van gevelspecialisten uit uw regio. Geheel gratis en vrijblijvend.

gevelwerken

Gevelrenovatie

Eén van de meest toegepaste klussen op het gebied van de gevelwerken is een gevelrenovatie. Het renoveren van de gevel omvat meestal diverse stappen, waaronder een gevelreiniging, het impregneren van de stenen, en het slijpen of bijvullen van de voegwerken. Dankzij een goede gevelrenovatie zorgt u ervoor dat de kans op vochtdoorlating wordt verkleind, wat zorgt voor een betere isolatie, en een stabielere luchtvochtigheid. Dankzij het renoveren van de gevel bespaart u dan ook op de stookkosten, en creëert u betere leefomstandigheden voor uzelf en uw huisgenoten. Benieuwd naar de prijzen voor een gevelrenovatie? Vul dan het webformulier in.

Gevelbekleding

Veel van onze klanten vragen naar de mogelijkheden voor gevelbekleding en de voordelen die hieraan zitten verbonden. Hebt u genoeg van het vooraanzicht van uw woning? Wilt u de stenen beschermen tegen vuilaanslag? Of wilt u de gevelisolatie verhogen? Overweeg dan om gevelbekleding te laten plaatsen. Er zijn diverse materialen geschikt voor het bekleden van de gevel. Zo kunt u bij menig gevelwerken bedrijf houtstroken kopen, die u in kleur zijn afgewerkt, en direct te plaatsen zijn. Een ander veelgebruikt product is HPL (High Pressure Laminate), dit zijn platen die vochtwerend werken, en niet zullen rotten. HPL wordt meestal toegepast voor boeiboorden en het afwerken van de dakkapel. Andere materialen die geschikt zijn als gevelbekleding zijn kunststof, sierpleister, steenvezel en vezelcement. Het is afhankelijk van uw wensen welk materiaal u laat aanbrengen door een gevelwerken expert.

Gevelreiniging

Gevels zullen na verloop van tijd enigszins vervuilen. Deze vervuiling bestaat voornamelijk uit groenaanslag en uitlaatgassen. Dergelijk vuil tast de voegwerken aan, en vergroot tevens de kans op vochtplekken en andere waterschade in de muren. Wilt u dergelijke problemen voorkomen? Laat dan een gevelwerken expert een gevelreiniging uitvoeren. Er zijn diverse methoden mogelijk waarmee wij uw gevel kunnen reinigen. Onze specialisten hebben deze voor u op een rijtje gezet, met de voor- en nadelen van elke methode.

  • Stoomreiniging: Om uw woning te reinigen van mos, klimop en andere groenaanslag is stoomreiniging een goede oplossing. Een stoomreiniging bestaat uit heet water dat onder hoge druk tegen de muur wordt gespoten. Dit zal het vuil oplossen en vervolgens wegspoelen. U betaald hiervoor ongeveer €5,- per m².
  • Chemische reiniging: een methode waarmee u verfresten en roet kunt verwijderen van de gevel is het reinigen met een chemisch middel. Dit middel vermengen wij met water, waarna we dit over de stenen aanbrengen. Deze manier is zeer agressief, maar daardoor ook schadelijk voor het milieu. U bepaalt voor een chemische gevelreiniging ongeveer €15,- per vierkante meter.
  • Zandstralen: Deze variant van gevelreiniging wordt alleen toegepast om hardnekkig vuil of graffiti te verwijderen. Bij deze manier worden zandkorrels vermengd met water, waarna het mengsel tegen de muur wordt gespoten. Dit verwijdert de graffiti vakkundig, maar kan de gevelbekleding enigszins beschadigen. De kosten voor zandstralen komen rond de €15,- per vierkante meter te liggen.

Gevelbepleistering

Wilt u een strakke en moderne look creëren bij uw woning? Dan is een gevelbepleistering een goede keuze. Een gevelbepleistering kan zowel bij nieuwbouw als renoveren worden toegepast. Bij nieuwbouw bouwt men een massieve muur – meestal van cellenbeton -, waar bovenop de gevelbepleistering wordt aangebracht. Kiest u voor een gevelrenovatie? Dan kan de gevelbepleistering direct op de oude muur worden aangebracht. Daarnaast is het een optie om eerst een isolatie laag aan te brengen, en daarna de gevelbepleistering. Voor het bepleisteren van de buitenmuren zijn er twee producten beschikbaar bij menig gevelwerken specialist. Zo hebt u de minerale pleister; een mix van kalk en cement, en kunstharspleister. Voor welke variant u kiest is afhankelijk voor onder andere uw wensen voor dampdoorlating en de opties voor kleur en afwerking. Wij bieden u hierover graag meer advies.

Gevel kaleien

Het kaleien van de gevel is een typisch Belgische methode. Letterlijk betekent kaleien het schilderen van de muur met kalkpleister, een methode die al door boeren in voorgaande eeuwen werd toegepast. Het beschilderen van stalmuren met witte kalkverf zorgde namelijk voor ontsmetting en vochtwering. Het kalei-effect ontstond doordat de laag kalkverf steeds dikker werd, en daardoor een unieke witte muur ontstond. Hoewel wij tegenwoordig verschillende woningsoorten kunnen kaleien, is dit het meest gebruikelijk bij landelijke woningen. Veel van onze klanten kiezen voor het schilderen van de gevel vanwege het esthetische aspect, of om beschadigingen te camoufleren. Het is echter ook mogelijk om de muur beter te beschermen tegen weersinvloeden zoals hevige regenstormen. Het kaleien van de buitenmuren is een tijdrovende en arbeidsintensieve klus, omdat de kalkverf met de hand moet worden aangebracht. Dit betekent dat het ook aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Wij sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe.

gevelrenovatie

Gevelisolatie

Onder deel van menig gevelrenovatie is het verbeteren van de isolatie van de muur. Er zijn verschillende manieren waarop de gevelisolatie verbeterd kan worden. De eerste en standaard optie is door een laag isolatiemateriaal aan te brengen aan de buitenzijde van de buitenmuur, en deze vervolgens af te werken met een voorzetwand. Dit leidt tot een zeer hoge isolatiewaarde van uw pand. Bovendien kunt u de investering in de isolatie op de lange termijn terugverdienen dankzij de enorme besparing op de stookkosten. Een andere optie voor gevelisolatie is meer indirect. Door bijvoorbeeld de buiten muren te reinigen of een andere vorm van gevelrenovatie toe te passen, zoals het herstellen van de voegwerken, stijgt over het algemeen ook de isolatiewaarde. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor gevelisolatie? Wij informeren u graag verder.

Gevel impregneren

Zoals gezegd zijn er diverse klussen die vallen onder de term gevelwerken. Een gevelwerker kan dan ook niet alleen de gevelreiniging of gevelbepleistering voor u uitvoeren, maar tevens de gevel impregneren. Het impregneren van de buitenmuren bestaat uit het bewerken van de stenen en voegen met een speciaal impregneermiddel. Dit middel zorgt ervoor dat de stenen en voegwerken verzadigd raken, waardoor er geen vocht door de muren heen kan komen. Het impregneren van de gevel kan op diverse manieren, afhankelijk van de staat van de muur en het budget dat u ter beschikking heeft. Een gevelwerken expert kan desgewenst naar u toe komen om de opties door te spreken en u van advies te voorzien.

Gratis offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de kosten voor het uitvoeren van een gevelreiniging of gevelrenovatie? Wilt u weten wat een gevelwerken expert kan doen om uw gevelbekleding optimaal te renoveren? Bij ons netwerk van specialisten bent u aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze uit de diverse gevelwerken, en kunnen het renoveren van de buitenmuren snel en vakkundig afhandelen. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor het optimaliseren van de voegwerken? Aarzel dan niet om het bovenstaande contactformulier in te vullen. Wij sturen u spoedig een vrijblijvende offerte toe.

Piet van der Veen gevelwerken: netwerk van gevelwerkers

De gevelspecialist bij u in de regio! Gevelbepleistering, gevelrenovatie, voegwerken, het reinigen en impregneren van uw gevel tegen scherpe prijzen!