Besparen op de prijs van gevelrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Gevelrenovatie prijzen


De gevelrenovatie prijzen zijn enorm afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. De prijs is natuurlijk heel anders als u alleen de voegen laat renoveren, dan wanneer u kiest voor een complete renovatie! Op zoek naar een vakman in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere vakmannen in uw regio. Vergelijk en bespaar zo tot 40%!

Op deze pagina leest u meer over gevelrenovatie prijzen: wat zijn de kosten van een gevelrenovatie en waar is de prijs van afhankelijk? Ook leest u hoe u gemakkelijk bespaart op de gevelrenovatie prijs.

Wat kost een gevelrenovatie?

De prijzen van gevelrenovaties zijn afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. De kosten voor het plaatsen van nieuwe voegen variëren van €8,- tot €100,- per m², afhankelijk van de voeg. Kapotte gevelstenen vervangen kost ongeveer €12,50 per steen en een gevel impregneren kost €8,- tot €12,- per m².

Welke werkzaamheden u uit laat voeren is afhankelijk van de staat van uw gevelmuur. Is het tijd om de raamdorpels te vervangen? Dit kost ongeveer €35,- per uur. Ook een schoorsteenrenovatie valt onder een gevelrenovatie: de prijzen hiervan starten rond de €500,-.

Gevelrenovatie prijs 2023

Gevelrenovatiewerken Gemiddelde prijzen*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Nieuwe voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Vervangen kapotte gevelstenen €12,50,- per steen
Crepi of kaleien €40,- en €65,- per m²
Steenstrips Vanaf €100,- per m²
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-

* Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw en arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Prijsopbouw gevelrenovatie

De prijzen van een gevelrenovatie zijn op te splitsen in 4 categorieën: de arbeidskosten zijn de grootste categorie, gevolgd door de materiaalkosten. Daarnaast moet u rekening houden met 5% aan voorrijkosten aan voorrijkosten en 10% aan overige kosten. Denk hierbij aan afvoerkosten.

prijsopbouw gevelrenovatie