Voegen uitslijpen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Voegen uitslijpen

Een mooie gevel en buitenmuren zijn belangrijk om uw woning er goed uit te laten zien. Er zijn vele manieren om ervoor te zorgen dat de gevel en buitenmuren in goede staat zijn en blijven. Het voegwerk is hierbij erg belangrijk. Als het voegwerk niet in de beste staat is, heeft dit invloed op de duurzaamheid van een woning of gebouw. Op zoek naar een specialist voor voegwerk? Vul het offerteformulier in en bespaar op de kosten!

Start gratis offerteaanvraag!

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u spoedig een aantal gratis van voegers uit uw regio. Het is vervolgens aan u om deze te vergelijken en zo een keuze te maken voor het bedrijf dat het beste bij uw opdracht past. Uw aanvraag is geheel kosteloos en zonder enige verplichtingen. Vraag nu gratis offertes aan om te besparen!

voegen uitslijpen

Het belang van goed voegwerk

Veel mensen denken dat voegen op zich geen functie hebben, maar er vooral voor zorgen dat het geheel er mooi uitziet. Dit is niet waar, voegen beschermen het metselwerk, de gevel en de rest van uw woning tegen weersinvloeden. Doordat vocht vaak een groot probleem is, zijn goede voegwerken hier tegen bestand.

Goede voegen zorgen ervoor dat vocht niet naar binnen kan. Daarom is het verstandig om meteen een vakman in te schakelen zodra u beschadigingen aan uw voegwerken constateert. Een voeger vertelt u welke stappen er gezet worden om de voegwerken weer in optimale staat te krijgen.

Voegen laten uitslijpen?

Vind een specialist en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Uithakken, uitslijpen en invoegen

Als u gevelrenovatie laat uitvoeren en het voegwerk laat herstellen, begint een voeger meestal met het uitslijpen of uithakken van de oude voegwerken. Bij de gevelrenovatie wordt het oude werk, wat beschadigd is, zo goed en diep mogelijk verwijderd door de voeger, zonder schade aan te brengen aan de gevel zelf en het metselwerk.

Hierna reinigt de voeger alles, zodat er geen vuil en oude resten bij het nieuwe voegwerk terecht komt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de nieuwe voegen niet goed hechten, waardoor het snel los komt. Daarna begint de voeger met het invoegen van het nieuwe voegwerk en is de gevelrenovatie en het herstellen klaar.

Wanneer zijn voegen aan vervanging toe?

In principe gaan voegen aardig lang mee, u hoeft dit dus niet continu in de gaten te houden. Wel is het verstandig om de voegwerken eens in het jaar of een aantal keer per jaar te controleren. Op deze manier houdt u goed zicht op hoe de voegen er aan toe zijn en bent u er snel bij met grote beschadigingen.

Als u scheuren of andere beschadigingen constateert bij uw voegwerken, is het verstandig om een voeger in te schakelen voor gevelrenovatie en het uitslijpen en invoegen van nieuwe voegen. Het uitslijpen of uithakken kunt u eventueel ook zelf doen.

uitslijpen voegen

Zelf uitslijpen

In plaats van het inschakelen van een voeger voor het uitslijpen en herstellen van de voegwerken, kunt u ook zelf aan de slag gaan. Het uitslijpen is een klus die wel precies gedaan moet worden, omdat er anders schade ontstaat aan het metselwerk.

Als u niet bekend bent met het uitslijpen, uithakken of herstellen van de voegen, is het verstandiger om toch een voeger in te schakelen. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevelrenovatie en zorgt ervoor dat de beschadigingen goed hersteld worden. Schakel bij twijfel daarom een vakman in, als u zelf aan de slag gaat zonder enige kennis richt u meer schade aan dan dat u oplost.