Voegen uitslijpen

Een mooie gevel en buitenmuren zijn belangrijk om uw woning er goed uit te laten zien. Er zijn vele manieren om ervoor te zorgen dat de gevel en buitenmuren in goede staat zijn en blijven. Het voegwerk is hierbij erg belangrijk. Als het voegwerk niet in de beste staat is, heeft dit invloed op de duurzaamheid van een woning of gebouw. Daarom kunt u de voegen uitslijpen, om de oude en versleten voegwerken te verwijderen en te vervangen voor nieuwe voegwerken. Op zoek naar een specialist voor voegwerk? Vul het offerteformulier in en bespaar op de kosten!

Start de gratis offerteaanvraag!

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u spoedig een aantal gratis van voegers uit uw regio. Het is vervolgens aan u om deze te vergelijken en zo een keuze te maken voor het bedrijf dat het beste bij uw opdracht past. Uw aanvraag is geheel kosteloos en zonder enige verplichtingen. Vraag nu gratis offertes aan om te besparen!

Het belang van goed voegwerk

Veel mensen denken dat voegen op zich geen functie hebben, maar er vooral voor zorgen dat het geheel er mooi uitziet. Dit is niet waar, voegen beschermen het metselwerk, de gevel en de rest van uw woning tegen weersinvloeden. Doordat vocht vaak een groot probleem is, zijn goede voegwerken hier tegen bestand. Goede voegen zorgen ervoor dat vocht niet naar binnen kan. Daarom is het verstandig om meteen een vakman in te schakelen zodra u beschadigingen aan uw voegwerken constateert. Een voeger vertelt u welke stappen er gezet worden om de voegwerken weer in optimale staat te krijgen.

Uithakken, uitslijpen en invoegen

Als u gevelrenovatie laat uitvoeren en het voegwerk laat herstellen, begint een voeger meestal met het uitslijpen of uithakken van de oude voegwerken. Bij de gevelrenovatie wordt het oude werk, wat beschadigd is, zo goed en diep mogelijk verwijderd door de voeger, zonder schade aan te brengen aan de gevel zelf en het metselwerk. Hierna reinigt de voeger alles, zodat er geen vuil en oude resten bij het nieuwe voegwerk terecht komt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de nieuwe voegen niet goed hechten, waardoor het snel los komt. Daarna begint de voeger met het invoegen van het nieuwe voegwerk en is de gevelrenovatie en het herstellen klaar.

Wanneer zijn voegen aan vervanging toe?

In principe gaan voegen aardig lang mee, u hoeft dit dus niet continu in de gaten te houden. Wel is het verstandig om de voegwerken eens in het jaar of een aantal keer per jaar te controleren. Op deze manier houdt u goed zicht op hoe de voegen er aan toe zijn en bent u er snel bij met grote beschadigingen. Als u scheuren of andere beschadigingen constateert bij uw voegwerken, is het verstandig om een voeger in te schakelen voor gevelrenovatie en het uitslijpen en invoegen van nieuwe voegen. Het uitslijpen of uithakken kunt u eventueel ook zelf doen.

Voegen uitslijpen

Zelf uitslijpen

In plaats van het inschakelen van een voeger voor het uitslijpen en herstellen van de voegwerken, kunt u ook zelf aan de slag gaan. Het uitslijpen is een klus die wel precies gedaan moet worden, omdat er anders schade ontstaat aan het metselwerk. Als u niet bekend bent met het uitslijpen, uithakken of herstellen van de voegen, is het verstandiger om toch een voeger in te schakelen. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevelrenovatie en zorgt ervoor dat de beschadigingen goed hersteld worden. Schakel bij twijfel daarom een vakman in, als u zelf aan de slag gaat zonder enige kennis richt u meer schade aan dan dat u oplost.

Prijzen

De prijzen voor het uitslijpen van voegen verschillen. Er zijn diverse soorten voegen, waardoor het ene voegwerk gemakkelijker is om mee te werken dan de andere. De meerdere soorten voegwerken hebben ook verschillende prijzen als het gaat om invoegen, waardoor het uitslijpen, uithakken en herstellen ook kan verschillen in prijzen. U vraagt gemakkelijk een voeger om advies als het gaat om voegen uitslijpen of andere vragen over voegwerken. Hij informeert u hierover en vertelt u meer over de prijzen waar u rekening mee moet houden. De richtprijzen voor het uitslijpen liggen rond de dertig euro per vierkante meter en voor het invoegen zelf betaalt u tien euro.

Voegwerken

Kom in contact met een voeger

Bent u op zoek naar een professionele voeger? Zijn uw voegwerken toe aan vernieuwing en wilt u uw voegen laten uitslijpen, uithakken of herstellen? Wilt u uw gevel en muur opnieuw laten invoegen? Vul dan ons contactformulier in. Een voeger komt bij u langs om alle voegwerken en gevelrenovatie uit te voeren tegen lage prijzen. Door jarenlange ervaring weet u zeker dat u een professional aan het werk zet om uw voegwerken weer optimaal te maken, zodat het voegwerk weer jaren mee gaat en u geen overlast krijgt door schade. Kom in contact met een voeger door het formulier in te vullen, u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte.

Piet van der Veen gevelwerken: netwerk van gevelwerkers

De gevelspecialist bij u in de regio! Gevelbepleistering, gevelrenovatie, voegwerken, het reinigen en impregneren van uw gevel tegen scherpe prijzen!