Besparen op gevel impregneren?

Vergelijk offertes van vochtspecialisten uit uw regio en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Gevel impregneren

Last van doorslaand vocht? Of wilt u uw muren beschermen? Laat uw muren dan impregneren door een vochtspecialist. Door de gevel te impregneren zorgt u ervoor dat vocht niet langer kan doorslaan door de stenen en voegen. Vocht in huis is erg vervelend en zorgt voor schade aan de constructie en muren. Schakel een vochtspecialist in voor het beste resultaat van de vochtwering.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over vochtwering, de voordelen van hydrofoberen, de werkwijze en de mogelijkheden. Daarnaast geven we meer informatie over de kosten. Vraag eenvoudig gratis en vrijblijvende offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes van vochtspecialisten bij u uit de buurt. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar op de kosten van de gevelwerken!

gevel impregneren

Wat houdt gevel impregneren in?

Door uw muren te impregneren maakt u ze waterdicht. Slagregen, neerslag en ander vocht kan niet meer in de muren trekken. U voorkomt schimmelvorming en uw gevel is daarnaast brandwerend. De vochtspecialist brengt een speciaal impregneermiddel aan op de gevel. Hiervoor wordt een speciale sproeier of vernevelaar gebruikt. Het impregneermiddel dringt diep in de stenen en het voegwerk. Alle poriën van het gesteente worden afgesloten, waardoor vocht niet meer kan binnendringen. Er ontstaat een ademende laag over uw stenen heen.

Impregneren is een efficiënte manier van vochtbestrijding van doorslaand vocht. Daarnaast wordt het vaak toegepast na een gevelreiniging of gevelrenovatie om gevels te beschermen en de levensduur te verlengen. Een ander woord voor impregneren is hydrofuge of hydrofoberen.

Wat zijn de voordelen?

Of u nu uw woning wilt beschermen of vochtdoorslag wil bestrijden. Hydrofoberen is zeer verstandig en een efficiënte methode van vochtbestrijding. Door impregneermiddel aan te brengen wordt de buitenmuur waterdicht. Vuil en ander aanslag kan zich moeilijker hechten aan de muur, daarom blijft de buitenmuur langer mooi. Een ander voordeel is dat uw buitenmuur brandvertragend is en de levensduur wordt verlengd. Door uw gevel te hydrofoberen profiteert u van de volgende voordelen:

  • Muur is waterafstotend en u heeft geen last meer van doorslaand vocht.
  • De gevel wordt niet meer aangetast door zure regen.
  • De buitenmuren zijn brandvertragend.
  • De levensduur wordt verlengd.
  • Uw buitenmuur blijft langer mooi.

Muren impregneren tegen vocht

Heeft u last van doorslaand vocht? Zitten er vochtplekken op de binnenmuren? Of heeft u last van schimmelvorming aan de binnenzijde van de muren? Het impregneren van de muren is een zeer goede methode voor vochtbestrijding. Vochtdoorslag wordt veroorzaakt door weersinvloeden van buitenaf. Neerslag zoals slagregen wordt opgenomen door de poreuze muren en verspreidt zich snel. Uiteindelijk komt het ook in de binnenmuren terecht. Lelijke vochtplekken, schimmelvorming en een muffe lucht zijn een gevolg. Maak de muren waterdicht om geen last meer te hebben van doorslaand vocht. Ga ook voor een efficiënte manier van vochtbestrijding en laat een vochtspecialist uw muren impregneren.

Gevel impregneren ter bescherming

Laat u uw gevel renoveren of reinigen? Dan is het verstandig om na het renoveren en reinigen uw muur te beschermen tegen de weersinvloeden. Hydrofoberen is hier zeer geschikt voor. Door uw muren eerst te reinigen profiteert u van een optimale werking van het impregneermiddel. De beschermingslaag zorgt ervoor dat uw gerenoveerde muren er langer mooi uitzien. Mossen en algen groeien minder snel aan. Ga ook vervuiling en vochtplekken tegen en muren waterdicht maken. De specialist geeft u graag advies over welk middel er geschikt is voor uw muren. Het is niet alleen geschikte voor bestaande bouw, maar ook voor nieuwbouwwoningen.

Vochtspecialist nodig?

Bespaar tot wel 30% door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen!

Gratis offertes vergelijken

Gevel impregneren: het proces

Voordat een gevelspecialist uw gevel gaat impregneren voert hij eerst een inspectie uit. De specialist controleert de conditie van de buitenmuur en brengt beschadigingen in kaart. Zijn er beschadigingen? Dan worden deze eerst gerepareerd. Daarna worden de muren gereinigd. Voor het reinigen gebruikt de specialist stoomreiniging, chemische reiniging of zandstralen. Stoomreiniging wordt gebruikt voor lichte vervuiling en aanslag. Chemisch reinigen is geschikt voor hardnekkig vuil. Met zandstralen wordt er op hoge druk straalmiddel op de buitenmuur gespoten. Zelfs de zwaarste aanslag en vuil wordt hierdoor verwijderd.

Na het repareren en reinigen van de buitenmuur begint de specialist met de behandeling. De vochtexpert begint bovenaan en werkt dan naar beneden. De buitenmuur wordt voorzien van een beschermende laag. Door de vochtwerende laag blijft u muur langer mooi. Dit komt omdat vuil en andere aanslag zich niet meer hechten aan de muur. Daarnaast is de muur gemakkelijker schoon te maken.

Wilt u ook de levensduur van u muren verlengen? Kies dan voor impregneren.

hydrofoberen muren

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het gevel waterdicht maken zijn afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van de muren en de kwaliteit van het impregneermiddel zijn onder andere van invloed op de kosten. De kosten voor het behandelen van 100 vierkante meter kost gemiddeld tussen de €900,- en €1.000,-. Moeten er eerst herstel- en reinigingswerkzaamheden uitgevoerd worden? Dan moet u rekening houden met een meerprijs. Wilt u graag een exacte prijsindicatie voor het bestrijden van vocht in uw woning? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt spoedig een aantal vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.

Meer informatie over de prijzen van gevelrenovatie en de kosten van vochtbestrijding.

buienmuur impregneren

Doe-het-zelf of uitbesteden?

Twijfelt u nog of er een doe-het-zelf project van wilt maken? Het is verstandig om een specialist in te schakelen voor het impregneren. De specialist weet precies welk impregneermiddel geschikt is om te gebruiken voor uw woning, bijvoorbeeld een oplosmiddel of impregneermiddel op waterbasis. Daarnaast brengt de vakman het middel op de juiste manier aan. Alleen dan is de muur geheel waterdicht. Een ander voordeel van het uitbesteden is dat u zelf geen duur materiaal en gereedschap hoeft te kopen. De specialist gebruikt hulpmiddelen om het impregneermiddel snel en efficiënt aan te brengen. Daarnaast hoeft u niet op een hoge trap te staan.

Last van doorslaand vocht in uw woning?

Laat uw gevel impregneren. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Gevel impregneren: zijn er nadelen?

Het impregneren van de gevel van uw woning biedt vele voordelen, maar toch zijn er ook een paar nadelen. Het eerste nadeel is dat u het na een aantal jaar moet herhalen. Vochtspecialisten raden aan om de buitenmuur na gemiddeld na 10 jaar opnieuw te behandelen. Hoelang uw gevel beschermd is, is afhankelijk van de kwaliteit van het impregneermiddel en de weersomstandigheden waaraan de gevel blootgesteld wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de buitenmuur in goede staat is. Heeft u beschadigingen? Of zijn reparaties noodzakelijk? Laat deze dan voor de behandeling herstellen.

Video over het impregneren van een gevel:

aanvragen gratis offertes

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Last van doorslaand vocht door slagregen? Of wilt u uw buitenmuur beschermen tegen vochtdoorslag? Maak uw gevel waterdicht om vochtdoorslag geen kans meer te geven. Schakel een vochtspecialist in voor het hydrofoberen van uw gevel. De specialist voorziet u graag van deskundig advies. U bent verzekerd van een hoogwaardig resultaat van de gevelwerken. Vraag direct gratis offertes aan om te besparen op de kosten. Wij zorgen ervoor dat u snel een aantal prijsopgaven van vochtspecialisten bij u uit de buurt ontvangt. Deze dienst is geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast. Vergelijk de aanbiedingen en kies de firma die het beste bij u past. De keuze is geheel aan u!