Last van vocht in huis?

Vochtbestrijding is ons vak. Scherpe prijzen!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vochtbestrijding Oostende

Vochtbestrijding is de manier waarmee u al uw vochtproblemen kunt oplossen! Last van vochtplekken en een hoge luchtvochtigheid in uw huis in Oostende? Misschien dat u last heeft van een groter probleem, zoals optrekkend grondwater. Voordat u symptomen zoals schimmelplekken kunt verwijderen, moet u eerst een vochtbestrijding expert uit Oostende inschakelen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over verschillende vochtproblemen in huis en hoe u deze kunt oplossen. Een vochtspecialist uit Oostende beschikt over diverse technieken waarmee u de problemen kunt bestrijden. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtspecialisten uit Oostende!

Navigeer direct op deze pagina naar:

Opstijgend vocht | Doorslaand vocht | Condensatievocht | Vochtige kelder | Schimmel | Beton waterdicht maken | Vochtbestrijding methodes | Prijzen

Welke vochtproblemen in huis?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, vinden vochtproblemen niet alleen plaats in vochtige ruimtes. Natuurlijk heeft u in de badkamer sneller last van een hogere luchtvochtigheid en schimmelplekken, maar dit kan ook ontstaan in uw woonkamer of slaapkamer. Er zijn verschillende soorten vochtproblemen die in Oostende regelmatig voorkomen, dit zijn:

 • Opstijgend vocht
 • Doorslaand vocht
 • Condensatievocht
 • Vochtige kelders

vochtbestrijding in Oostende

Opstijgend vocht in Oostende?

Woont u in Oostende en heeft u last van opstijgend vocht? Dit komt met name voor bij oudere woningen. Via de binnenmuur trekt het grondwater langzaamaan naar boven. Het gevolg van opstijgend grondwater zijn diverse vochtproblemen, zoals een verhoogde luchtvochtigheid, schimmelplekken die u snel moet verwijderen en ongedierte. Gelukkig zijn er diverse manieren waarmee een expert uit Oostende het opstijgend vocht kan oplossen.

In Oostende is het injecteren van binnenmuren een veel gebruikte techniek. De vakman injecteert de binnenmuur met een waterafstotend injectiemiddel, zo krijgt het grondvocht niet meer de kans op omhoog te trekken.

Vochtproblemen door doorslaand vocht

Doorslaand vocht komt in Oostende geregeld voor bij oudere woningen. Doorslaand vocht houdt in dat de muur poreus is geworden. Wanneer neerslag tegen de muur aanslaat, wordt dit opgezogen. Het vocht vindt zo een weg naar binnen, waardoor uw wandbekleding niet goed blijft hangen. Behang laat los en verf begint af te bladderen. Ook stijgt de vochtigheidsgraad in huis.

Om doorslaand vocht te bestrijden zult u de binnenmuren waterdicht moeten maken. Schakelt u hiervoor een vochtbestrijding expert uit Oostende in, dan kunt u ervan op aan dat hij beschikt over voldoende kennis en ervaring voor het oplossen van uw vochtproblemen!

vochtproblemen opstijgend en doorslaand vocht

Condensatievocht, hoge luchtvochtigheid in huis

Condensatievocht is iets dat continu ontstaat. Dit ontstaat bijvoorbeeld als u aan het koken bent, onder de douche staat en zelfs gewoon door adem te halen. Bij een goed geventileerde woning is condensatievocht geen probleem en is in huis een gezonde luchtvochtigheid. Wanneer u niet voldoende ventileert, blijft het in de woning hangen. De vochtigheidsgraad stijgt, waardoor er mogelijk schimmel- en vochtplekken ontstaan. Deze moet u zo snel mogelijk verwijderen voor een gezonde leefomgeving. Bovendien is de hogere vochtigheidsgraad een aanslag op uw gezondheid.

Dit probleem is relatief eenvoudig te bestrijden door goed te ventileren. Dit kan met behulp van open ramen, maar ook met een mechanisch ventilatiesysteem.

Vochtproblemen in Oostende?

Kies voor professionele vochtbestrijding. Gratis en vrijblijvende offertes.

Gratis offertes aanvragen

Vochtige kelder

Vochtige kelders zijn in Oostende veelvoorkomende problemen. Dat is niet heel gek, want kelders bevinden zich onder het grondoppervlak. Dat houdt in dat de kelderruimte omringd is door grondwater. Bij een zwakke kelderdichting zorgt dit ervoor dat het grondwater via de kim (de aansluiting tussen de binnenmuur en de vloer) naar binnen sijpelt. Een ander mogelijke oorzaak van vochtige kelders is opstijgend vocht. In de kelder is daarom vaak een hoge luchtvochtigheid. Dit heeft nadelige gevolgen voor uw gezondheid. Als u de kelder wilt gebruiken als slaap- of speelkamer, dan is het belangrijk om de vochtigheidsgraad door middel van een kelderdichting naar beneden te brengen.

Kelderdichting

Een kelderdichting houdt in dat u de kelder volledig waterdicht maakt. In principe zijn er twee verschillende mogelijkheden bij een kelderdichting: dichten van binnenuit of van buitenaf. Buitenaf is een goede optie en zorgt voor een optimaal resultaat. Hierbij graaft u de keldermuren volledig uit en laat u de zwakke plekken van de muren behandelen. Het uitgraven van de keldermuren is uiteraard een erg ingrijpende klus die veel tijd en geld kost. Dichten van binnenuit is daarom de meest gekozen optie. Hierbij zullen de vakmannen een bekuiping realiseren, zodat de luchtvochtigheid verbetert.

Kelder waterdicht maken: welke methode?

Voor wie de kelder als verblijfsruimte wil inrichten, is het belangrijk om de vochtigheidsgraad te verlagen. Belangrijke voorwaarde hiervoor, is dat de binnenmuren en de vloer waterdicht zijn. U heeft de keuze uit verschillende methodes voor uw kelderdichting. Het creëren van een bekuiping is één van de meest gebruikte methodes. Hierbij realiseert de expert uit Oostende een kelderdichting, door de binnenmuren te behandelen met een waterdichte pasta. Heeft u last van overtollig water in de kelder? Dan is drainage een goede oplossing. De vakman brengt noppenfolie aan op de vloeren en muren, die het water afvoeren naar een verzamelput. Een derde mogelijkheid is het injecteren van de keldermuren.

kelderdichting in Oostende

Schimmel verwijderen

Een te hoge luchtvochtigheid in huis levert problemen met schimmel op. Het verwijderen van schimmel is essentieel voor uw eigen gezondheid en het zorgt ervoor dat uw vochtige badkamer of slaapkamer er weer stukken netter uitziet. Schimmel verwijderen doet u in de meeste gevallen zelf met behulp van chemische middelen. Voordat u de schimmel gaat verwijderen is het wel erg belangrijk dat u de oorzaak van de vochtproblemen aanpakt. Als u dit niet doet, dan zal de schimmel na het verwijderen binnen korte tijd weer terugkeren. Wilt u de schimmel in de badkamer definitief verwijderen? Schakel dan een vochtbestrijding expert uit Oostende in.

Beton waterdicht maken

Tegenwoordig bestaan keldermuren vaak uit beton. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is beton niet standaard waterdicht. Bij het produceren van beton is het mogelijk om deze, met de juiste middelen, waterdicht te maken. Zonder maatregelen moet het beton minimaal 30 centimeter dik zijn voor een waterdicht resultaat. Is uw beton dunner dan 30 centimeter en wilt u dit toch graag waterdicht maken? Dan is het mogelijk om een epoxy coating aan te brengen. Deze watervaste laag zorgt ervoor dat er geen betonrot in uw binnenmuren of vloeren ontstaat.

Vochtproblemen oplossen: welke methode?

Voor verschillende vochtproblemen zijn er verschillende methodes geschikt. Het is erg belangrijk dat u de juiste vochtbestrijding techniek gebruikt, zodat u de problemen effectief bestrijdt. Als u een vochtspecialist inschakelt weet u zeker dat hij de juiste vochtdiagnose stelt.

 • Opstijgend vocht: muren injecteren. Met het injecteren van de binnenmuren vult de vochtbestrijding expert de muur met een waterwerend middel.
 • Opstijgend vocht: muren onderkappen. De vochtspecialist brengt een vochtwering in de muur aan. Dit is een tijdsrovend en kostbare klus. Omdat het belangrijk is dat de muur tijdens de werkzaamheden niet verzwakt of inzakt onderkapt de vakman maar kleine stukken per keer.
 • Doorslaand vocht: muren impregneren. De vochtbestrijding expert uit Oostende zal uw muren behandelen met een waterafstotend middel.
 • Vochtige kelder: kelderdichting of drainage. Verbeter de luchtvochtigheid in de kelder door de binnenmuren en vloeren te behandelen met een waterdichte pasta.
 • Condensatievocht: verbeter de ventilatie in huis. De enige manier om condensatievocht naar buiten af te voeren, is een betere ventilatie. Dit kan natuurlijk, door middel van ventilatieroosters en het openen van uw ramen. Een andere manier is mechanisch ventileren. Hierbij installeert de vochtbestrijding expert uit Oostende een mechanisch ventilatiesysteem, dat dag en nacht voor voldoende frisse lucht zorgt.

Opstijgend vocht bestrijden: injecteren

Prijzen van vochtbestrijding

Wie geïnteresseerd is in professionele vochtbestrijding vraagt zich vast eens af: wat kost vochtbestrijding? De prijzen zijn grotendeels afhankelijk van de methode die u gebruikt om de vochtproblemen te bestrijden. Voor het injecteren van binnenmuren betaalt u ongeveer €100,- per lopende meter. Een andere manier om opstijgend vocht te bestrijden, is het onderkappen van de woning. Dit kost gemiddeld €100,- tot €150,- per lopende meter. Deze techniek is iets prijziger, maar is wel een definitieve oplossing. Wilt u juist een kelderdichting realiseren? Voor het dichten van de kelder betaalt u gemiddeld €4.000,- tot €10.000,- in totaal.

Methode vochtbestrijdingGemiddelde prijs*
Injecterenvanaf €100,- per lopende meter
Onderkappen€100,- tot €150,- per lopende meter
Impregneren€8,- tot €12,- per m²
Kelderdichting€4.000,- tot €10.000,- voor de gehele kelder
Ventilatie (mechanisch)€1.500,- tot €6.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vrijblijvende prijsopgave op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen? Vergelijk de vrijblijvende offertes.

Vraag vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten in Oostende.

Gratis offertes aanvragen

Premie vochtbestrijding?

Vochtbestrijding wordt door veel mensen in Oostende gezien als een noodzakelijk kwaad. U moet de vochtproblemen zo snel en zo goed mogelijk behandelen, maar de vochtbestrijding kan aardig in de prijzen lopen. Goed nieuws: in sommige gevallen heeft u recht op een premie! Wilt u opstijgend vocht bestrijden? Dan kunt u aanspraak doen op zowel de verbeteringspremie als de nieuwe Vlaamse renovatiepremie. Ook als u een kelderdichting realiseert heeft u recht op deze nieuwe Vlaamse renovatiepremie. Daarnaast bieden verschillende gemeentes lokale premies aan. Online kunt u gemakkelijk vinden of u recht hebt op een plaatselijke premie.

vochtproblemen bestrijden Oostende

Voordelen inschakelen vochtspecialist Oostende

 • U bespaart uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
 • Dankzij een professionele vochtdiagnose weet u zeker dat u de juiste vochtbestrijding techniek gebruikt.
 • Het inschakelen van een vochtspecialist verhoogt uw wooncomfort enorm!

Besparen op vochtbestrijding? Gratis offertes vergelijken

Wilt u de vochtigheidsgraad in de vochtige badkamer verlagen? Of heeft u last van opstijgend vocht dat u zo snel mogelijk wilt laten behandelen? Wij vertellen u graag hoe u zoveel mogelijk kunt besparen op uw vochtbestrijding in Oostende! Vraag via het offerteformulier gemakkelijk tot wel 5 offertes van specialisten uit Oostende aan. Vergelijk de prijzen en kies zo de firma voor vochtbestrijding met het beste aanbod! Ons netwerk bestaat tevens uit gevelrenovatie specialisten.

Vrijblijvende offertes aanvragen