Last van vocht in huis?

Vochtbestrijding is ons vak. Scherpe prijzen!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vochtbestrijding West-Vlaanderen

Als u last heeft van vochtproblemen in uw woning, dan is het verstandig om vochtbestrijding specialisten uit West-Vlaanderen in te schakelen. Vocht in huis heeft altijd een oorzaak, de vochtbestrijding specialisten sporen deze op en zullen dit oplossen, zodat de luchtvochtigheid in huis zal dalen. Dit is niet alleen belangrijk voor uw woongenot maar ook zeker voor uw gezondheid!

Bent u benieuwd hoe u vochtproblemen in huis kunt bestrijden? Op deze pagina vindt u meer informatie over vochtproblemen en verschillende vochtbestrijding technieken die de vochtigheidsgraad in uw huis in West-Vlaanderen flink verbeteren. Ook krijgt u een indicatie van de kosten. Wilt u besparen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend de offertes van maximaal 5 experts uit uw regio!

Navigeer direct op deze pagina naar:

Opstijgend vocht | Doorslaand vocht | Condensatievocht | Vochtige kelder | Schimmel | Beton waterdicht maken | Vochtbestrijding methodes | Prijzen

Welke vochtproblemen in huis?

Vochtproblemen komen in West-Vlaanderen overal in huis voor. U verwacht misschien dat u schimmel alleen hoeft te verwijderen uit vochtige ruimtes, zoals de badkamer of kruipruimte. Maar schimmel kan ook zeker onstaan in de woonkamer, keuken en zelfs slaapkamer! Hier is het van extra groot belang om het zo snel mogelijk te verwijderen! Er zijn verschillende oorzaken voor deze vochtproblemen in huis. Op opstijgend- of doorslaand vocht dringt het vocht van buiten naar binnen, waardoor de luchtvochtigheid in huis stijgt en er lelijke vocht- en schimmelplekken ontstaan, die u zo snel mogelijk moet verwijderen. Maar wist u dat condensatievocht ook een groot probleem vormt? De volgende vochtproblemen komen in West-Vlaanderen regelmatig voor:

 • Opstijgend vocht
 • Doorslaand vocht
 • Condensatievocht
 • Vochtige kelder

vochtbestrijding West-Vlaanderen

Opstijgend vocht in West-Vlaanderen?

Als u last heeft van opstijgend vocht, dan trekt het grondwater via de binnenmuren naar boven. U herkent opstijgend op verschillende manieren. Zo ontstaan er mogelijk lelijke schimmel- of vochtplekken op de muur. Ook is het mogelijk dat uw wandbekleding loslaat van de muur: verf begint af te bladderen, behang komt los en de plinten breken af. Soms is opstijgend vocht moeilijk te onderscheiden van andere vochtproblemen. Laat daarom altijd een vochtdiagnose stellen voordat u de problemen gaat bestrijden.

Er zijn verschillende technieken om opstijgend vocht te bestrijden. Het injecteren van de binnenmuren is de meest voorkomende vochtbestrijding techniek in West-Vlaanderen. Een andere mogelijkheid is het onderkappen van de muur.

Vochtproblemen door doorslaand vocht

Doorslaand vocht is een ander vochtprobleem waarbij de oorzaak buiten het huis ligt. Als het regent of sneeuwt slaat dit tegen de muur aan. Deze neemt het vocht vervolgens op, waarna het zich een weg naar binnen vindt. Doorslaand regenwater is vooral een probleem bij oudere woningen in West-Vlaanderen. De gevolgen van doorslaand regenwater zijn nagenoeg gelijk aan de gevolgen van opstijgend grondwater. Alleen de locatie van de schimmel- en vochtplekken verschilt.

Last van doorslaand vocht? Een vochtbestrijding expert uit West-Vlaanderen beschikt over verschillende technieken om de binnenmuren waterdicht te maken. Zo krijgt neerslag niet langer de kans om naar binnen te dringen en behoren uw vochtproblemen tot het verleden!

vochtproblemen door opstijgend en doorslaand vocht

Condensatievocht, hoge luchtvochtigheid in huis

Condensatievocht ontstaat altijd en overal: wanneer u ademhaalt, tijdens het koken of als u aan het douchen bent. Het echte probleem ontstaat pas als het condensatievocht niet naar buiten wordt afgevoerd. Het condensatievocht blijft dan in huis hangen en de hogere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat uw behang loslaat en dat er lelijke schimmelplekken ontstaan, die u zo snel mogelijk moet verwijderen. Behalve dat dit zorgt voor een slordige uitstraling, heeft de hogere luchtvochtigheid ook een negatief effect op uw gezondheid.

Condensatievocht is voorname te bestrijden door middel van voldoende ventilatie. Zet een raam open in vochtige ruimtes en gebruik de afzuigkap tijdens het koken. Een andere mogelijkheid is het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem.

Vochtproblemen in West-Vlaanderen permanent oplossen?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtspecialisten in West-Vlaanderen.

Gratis offertes aanvragen

Vochtige kelder

De kelder bevindt zich onder de vloer en is vaak omringd door grondvocht. Het is dan ook niet verrassend dat kelders vaak vochtige ruimtes zijn. Door een zwakke hechting tussen de binnenmuren en vloer sijpelt het water naar binnen of het dringt via een poreuze keldermuur naar binnen, waardoor de luchtvochtigheid stijgt. Gelukkig kunt u dit op verschillende manieren oplossen. Wilt u de vochtige kelder gebruiken als verblijfsruimte of wilt u hier juist waardevolle spullen opslaan? Dan is het erg belangrijk dat ook de kelder beschikt over een goede vochtigheidsgraad. Dit is te realiseren door middel van een kelderdichting. Door de vochtige kelder waterdicht te maken zullen vochtproblemen snel verdwijnen.

Kelderdichting

Een kelderdichting houdt in principe in dat vochtbestrijding experts uit West-Vlaanderen de kelder waterdicht maken. Een kelderdichting is zowel mogelijk van binnenuit als van buitenaf. De kelderdichting van buitenaf is in de meeste gevallen het meest effectief. Maar zoals u zich waarschijnlijk voor kunt stellen, is deze kelderdichting een enorm ingrijpende en tijdrovende klus. U moet de keldermuren namelijk compleet bloot leggen om deze te herstellen, en dit is niet altijd een optie. De meeste mensen in West-Vlaanderen kiezen daarom voor een kelderdichting van binnenuit. Er blijven in dat geval voldoende vochtbestrijding technieken over die de kelder waterdicht maken.

Kelder waterdicht maken: welke methode?

Er zijn diverse vochtbestrijding methodes om de vochtigheidsgraad in vochtige kelders te verlagen. De meest uitgevoerde methode in West-Vlaanderen, is een kelderdichting in de vorm van een bekuiping. Kort gezegd is deze kelderdichting niets meer dan het creëren van een extra waterdichte laag. De vochtbestrijding specialist behandelt de keldermuren en –vloeren met een waterdichte pasta zodat grondwater niet langer naar binnen dringt. Bij overtollig water in de kelder, is drainage een geschikte techniek. Een noppenmembraan voert het water af naar een verzamelput. Hierna wordt dit weggepompt naar het riool. Een laatste optie is het injecteren van de keldermuren met een vochtwerend middel.

kelderdichting West-Vlaanderen

Schimmel verwijderen

Heeft u schimmel in uw badkamer in West-Vlaanderen? Dit is ontzettend lelijk, maar vooral een flinke aanslag op uw gezondheid. Het is daarom belangrijk dat u de schimmel laat verwijderen. Voordat u het laat verwijderen, moet u de oorzaak van de vochtproblemen aanpakken. Als u de schimmelplekken laat verwijderen voordat u de oorzaak aanpakt, dan keert het na verloop van tijd gewoon weer terug. Er zijn diverse chemische middelen verkrijgbaar om de schimmel te verwijderen. Als u hier gebruik van maakt, draag dan oude, beschermende kleding en zorg ervoor dat u de lucht van het chemische middel niet inademt. Natuurlijk is het een optie om de schimmel door specialisten uit West-Vlaanderen te laten verwijderen!

Beton waterdicht maken

Veel mensen in West-Vlaanderen denken dat beton automatisch waterdicht is, maar helaas is dit niet het geval. Bij vochtproblemen kan er zelfs betonrot ontstaan. Betonrot is niet altijd levensbedreigend en kan in de meeste gevallen snel gerepareerd worden. Maar wanneer het gaat om betonnen binnenmuren of zelfs plafonds, dan is het wel noodzakelijk om zo spoedig mogelijk een expert in te schakelen. Zonder extra maatregelen is het beton pas vanaf een dikte van 30 centimeter waterdicht. Heeft u uw betonvloer al gestort? Wilt u de vloer en binnenmuren alsnog behandelen? Vraag een specialist uit West-Vlaanderen dan naar de mogelijkheden van een epoxy coating.

Vochtproblemen oplossen: welke methode?

Voordat u de vochtproblemen kunt behandelen, is het belangrijk om een juiste vochtdiagnose te stellen. Het bestrijden van opstijgend grondwater heeft bijvoorbeeld weinig zin als de oorzaak eigenlijk doorslaand regenwater is. Elk vochtprobleem moet u namelijk op een effectieve manier laten behandelen, en niet iedere vochtbestrijding techniek is geschikt voor het oplossen van elk vochtprobleem.

 • Injecteren tegen opstijgend vocht. Door de muur te injecteren met een vochtwerend middel voorkomt- en bestrijdt u opstijgend vocht.
 • Onderkappen tegen opstijgend vocht. Hierbij brengt de vochtspecialist een vochtwering aan in de muren. Zo komt het grondwater nooit hoger dan de onderste paar stenen. Het voordeel hiervan is dat dit een permanente oplossing is voor opstijgend vocht. Het nadeel is alleen dat dit een tijdrovende en kostbare klus is.
 • Impregneren tegen doorslaand vocht. Hierbij laat u de muur behandelen met een waterdichte coating.
 • Een kelderdichting door middel van een bekuiping of drainage. Laat overtollig water uit de kruipruimte of kelder afvoeren en laat de binnenmuren behandelen met een waterdichte pasta.
 • Ventilatie verbeteren om condensatievocht te behandelen. Een betere ventilatie draagt bij aan het afvoeren van condensatievocht. Zet uw ventilatieroosters open en open daarnaast een raam voor voldoende frisse lucht in huis. Wilt u optimale ventilatie, laat dan een mechanisch ventilatiesysteem plaatsen.

Opstijgend vocht bestrijden: injecteren

Prijzen van vochtbestrijding

Bent u geïnteresseerd in het behandelen en bestrijden van uw problemen? Dan wilt u ongetwijfeld weten wat een vochtbestrijding ongeveer kost. De prijzen verschillen per situatie, maar een indicatie van de prijzen vindt u in de tabel hieronder. Wilt u de kelder dichten? De kosten hiervoor liggen in West-Vlaanderen gemiddeld tussen de €4.000,- tot €10.000,-. Voor het injecteren van beton wordt een gemiddelde kostprijs gehanteerd van €100,- per lopende meter. Hoe groter de binnenmuren, des te hoger de prijzen. Elke firma voor vochtbestrijding hanteert z’n eigen prijzen. Daarom is het altijd verstandig om de kosten van diverse firma’s te vergelijken.

Methode vochtbestrijdingGemiddelde prijs*
Injecterenvanaf €100,- per lopende meter
Onderkappen€100,- tot €150,- per lopende meter
Impregneren€8,- tot €12,- per m²
Kelderdichting€4.000,- tot €10.000,- voor de gehele kelder
Ventilatie (mechanisch)€1.500,- tot €6.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vrijblijvende prijsopgave op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wilt u besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vraag vrijblijvende offertes aan van specialisten in West-Vlaanderen. Vergelijk de offertes & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Premie vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding in West-Vlaanderen kunnen aardig oplopen. Gelukkig heeft u in veel gevallen recht op een premie voor de vochtbestrijding. Voor het behandelen van optrekkend vocht in binnenmuren heeft u onder meer recht op een verbeteringspremie. Deze premie bedraagt €750,-. Voor het behandelen en bestrijden van optrekkend grondwater en het realiseren van een kelderdichting kunt u daarnaast de nieuwe Vlaamse renovatiepremie aanvragen. De hoogte van deze premie is afhankelijk van verschillende factoren. Tot slot kunt u online vinden of uw gemeente ook lokale premies aanbiedt voor het bestrijden van vochtproblemen.

vochtproblemen bestrijden

Voordelen inschakelen vochtspecialist West-Vlaanderen

 • U bent verzekerd van een optimaal resultaat en uw vochtproblemen behoren tot het verleden.
 • U krijgt een professionele vochtdiagnose, zodat u zeker weet dat u de juiste vochtbestrijding techniek gebruikt.
 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.

Besparen op vochtbestrijding? Gratis offertes vergelijken

Wilt u graag de vochtigheidsgraad in uw woning in West-Vlaanderen verminderen? Wij hebben goed nieuws voor iedereen die niet te veel wil betalen voor de vochtbestrijding: maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze service en bespaar tot wel 40%! Hoe het werkt? U vraagt met één druk op de knop gemakkelijk tot maximaal 5 offertes aan van specialisten uit West-Vlaanderen. Vergelijk de prijzen en kies de specialist met het beste aanbod! Ons netwerk bestaat tevens uit gevelrenovatie specialisten.

Vrijblijvende offertes aanvragen