Uw gevel renoveren?

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelrenovatie Vlaams-Brabant

Als uw gevel in slechte staat verkeerd, doet dat af aan uw complete woning. Met een gevelrenovatie in Vlaams-Brabant zorgt u ervoor dat de voorgevel er weer stralend uitziet. Combineer een gevelreiniging met de voegwerken voor een vernieuwde uitstraling, of kies voor andere gevelwerken. Laat bijvoorbeeld een renovatie uitvoeren met het plaatsen van nieuwe gevelbekleding!

Start gratis offerteaanvraag.

Op deze pagina leest u welke gevelwerken u kunt toepassen en wat een gevelrenovatie ongeveer kost. Ook krijgt u meer informatie over de verschillende soorten gevelbekleding en diverse soorten voegen die u kunt toepassen. Benieuwd of u een vergunning moet aanvragen en of u recht hebt op een premie? Lees dan snel verder.

gevelrenovatie Vlaams-Brabant

Voordelen van onze werkwijze

Onze werkwijze biedt u belangrijke voordelen, het belangrijkste voordeel is het feit dat u tot wel 40% op de kosten bespaart! Hieronder staan drie belangrijke voordelen van het vergelijken van offertes.

 • U krijgt inzicht in de prijzen van meerdere specialisten uit uw regio.
 • Kies zelf de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40%.
 • Het vergelijken van offertes is gratis en compleet vrijblijvend.

Waarom gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie zorgt ervoor dat uw gevel er weer verzorgd uit ziet, maar is ook zeer belangrijk voor de levensduur van de buitenmuur. Een kapotte steen, scheur in het metselwerk of poreuze buitenmuren kunnen schade aan uw woning veroorzaken. Daarnaast is de gevel minder goed beschermd tegen de weersinvloeden. Door een gevelrenovatie in Vlaams-Brabant uit te laten voeren, verlengt u de levensduur van uw gevel en verbetert u de weersbestendigheid.

Benieuwd naar de kosten van een gevelrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Welke gevelwerken in Vlaams-Brabant?

Gevelwerken in Vlaams-Brabant omvatten vele werkzaamheden voor uw gevel. De gevel bestaat uit stenen, voegwerken en soms ook nog uit gevelbekleding. Vergeet daarnaast de schoorsteen niet. Al deze onderdelen moeten onderhouden worden. Laat bijvoorbeeld kapotte gevelstenen vervangen of herstel een scheur in het voegwerk. Of impregneer de buitengevel ter bescherming tegen het weer. Schakel een vakman in voor:

Gevelrenovatie in Vlaams-Brabant; wat zijn de mogelijkheden?

Onder een gevelrenovatie in Vlaams-Brabant vallen veel verschillende gevelwerken. Populaire gevelwerken zijn voegwerken, evenals een gevelreiniging. Hiermee geeft u uw eigen buitengevel een stralend uiterlijk. Na de renovatie laten veel mensen het geveloppervlak impregneren. Dit voorkomt vervuiling in de toekomst en behoudt de vernieuwde uitstraling van de gevelmuren.

Wilt u uw woning een compleet nieuw uiterlijk geven, dan is het plaatsen van gevelbekleding een geschikte optie. Hierbij heeft u de keuze uit tal van materialen en technieken, zodat u zelf bepaalt hoe de gevelmuur eruit komt te zien.

gevelrenovatie prijzen in Vlaams-Brabant

Wat kost gevelrenovatie?

De kostprijs voor gevelrenovatie wordt onder andere beïnvloed door de vorm van renovatie. Zo kost het vervangen van kapotte gevelstenen gemiddeld €12,50,- per steen en bent u gemiddeld €8,- tot €12,- per m² voor het impregneren van een gevel. Met een gevelrenovatie in Vlaams-Brabant voorkomt u hogere herstelkosten door bijvoorbeeld een lekkage.

Voegwerken zoals een gevel opnieuw voegen kost gemiddeld €8,- tot €100,-. Dit grote prijsverschil voor voegwerken wordt bepaald door de soort voeg dat u laat plaatsen en de specie. Een platte voeg is het goedkoopste. Een snijvoeg of schaduwvoeg is duurder, maar vinden de meeste mensen wel mooier. In de prijstabel leest u nog meer over de gemiddelde kosten.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Gevelrenovatie prijzen 2021

Vorm van gevelrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Gevel opnieuw voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis offertes aan.

Gemiddelde prijzen gevelrenovatie

€ 2.300,- tot € 3.500,-

Populaire gevelrenovatie
€2.300,-

– Voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Totaalpakket gevelrenovatie
€3.500,-

– Reinigen, renoveren, voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Gratis offertes vergelijken

Benieuwd naar de exacte prijzen van een gevelrenovatie in Vlaams-Brabant?

Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan, en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes vergelijken
voegwerken Vlaams-Brabant

Voegwerken Vlaams-Brabant

Onder voegwerken verstaan we het herstellen, vervangen en opnieuw voegen van een buitenmuur. Het herstellen van de voegen is belangrijk wanneer ze gaan afbrokkelen of wanneer u last heeft van beschadigingen. De voeg sluit de ruimte af tussen de stenen is belangrijk voor de weerbestendigheid van een buitengevel. Bij voegwerken in Vlaams-Brabant gaat de voeger zeer voorzichtig te werken. Zodat de omliggende stenen niet kapotgaan. Wanneer er een gedeelte van het voegwerk hersteld moet worden met elastische voegwerken, zorgt de vakman ervoor dat de kleur van de voeg overeenkomt met de bestaande voeg. Het is ook mogelijk om de voegwerken te laten reinigen en te impregneren, zodat al het vuil wordt verwijderd.

Nieuw voegwerk aanbrengen: vakmanschap!

Bekijk hoe een gevelspecialist secuur nieuwe voegen aanbrengt.

Wat kosten voegwerken?

De prijzen voor voegwerken in Vlaams-Brabant hangen nauw samen met de keuze voor het soort voeg. De prijzen variëren enorm: zo is de platvolle voeg de meest standaard voeg, deze kost ongeveer €8,- tot €12,-. Met andere voegsoorten kunt u het uiterlijk van het pand flink veranderen, maar daar zitten ook hogere kosten aan verbonden.

Zo kost een snijvoeg bijvoorbeeld €60,- tot maar liefst €110,- per m²! Daarnaast betaalt u voor het weghalen van het oude voegwerk. Dit kost gemiddeld €33,- tot €50,- per m² en is afhankelijk van de gekozen methode. Uithakken is bijvoorbeeld voordeliger dan uitslijpen.

Prijs voegwerken 2021

Welke voegwerken? Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Platvolle voeg €8- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk €8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg €8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerken Vanaf €9,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vergelijk gratis offertes van gevelwerkers uit regio Vlaams-Brabant.

Soorten voegen

Voegen kunnen op verschillende manieren aangebracht worden. Dit heeft een grote invloed op de uitstraling van het pand. U heeft onder andere de keuze uit het onderstaande voegwerk.

 • De platvolvoeg: deze wordt in principe standaard toegepast en is de voordeligste optie.
 • De verdiepte of teruggehouden voeg: deze ligt enkele millimeters achter het zichtveld van de stenen.
 • De schaduwvoeg: schaduwvoegen worden horizontaal, schuin afgesneden.
 • De knipvoeg: deze voeg krijgt een facetrand en ligt buiten het zichtveld van de steen.
 • De snijvoeg: vergelijkbaar met de knipvoeg, alleen ligt deze binnen het zichtveld van de steen.
voegen in Vlaams-Brabant

Voegen herstellen

Herstel uw voeg wanneer deze verouderd of beschadigd zijn. Een scheur in het voegwerk ziet er niet mooi uit, maar veroorzaakt ook schade aan uw woning. Daarnaast wordt een kleine scheur in een mum van tijd een grote scheur. Belangrijk dus om de beschadigde voeg op tijd te herstellen. Voor het weghalen van een verouderde voeg gebruikt een vakman een slijptol, steenbeitel of een elektrische hamer.

Vanaf €8,- per m² laat u uw platte voegen herstellen. Voor het herstellen van een snijvoeg betaalt u een stuk meer. Deze prijzen kunnen oplopen tot €100,- per m².

Voegen uitslijpen

Het uitslijpen wordt er met een slijptol met speciaal voegblad heel voorzichtig een voeg tussen de stenen weggeslepen. Omdat deze voegwerken een zeer precies klusje is, waarbij u het risico loopt op het beschadigen van de rest van de buitenmuur, is het aan te raden gevelwerkenexpert uit Vlaams-Brabant in te schakelen voor het uitslijpen.

Houdt rekening met een bedrag tussen de €35,- tot €50,- per m² voor het laten uitslijpen van uw voegen. U kunt meer lezen over voegen uitslijpen op deze pagina.

Voegen uithakken

Een gevelwerker kan in plaats van uitslijpen ook een voeg manueel uithakken of met behulp van een elektrische hakhamer. Manueel uithakken is zeer tijdrovend en arbeidsintensief, daarom wordt vaak de voorkeur gegeven aan een elektrische hamer. Met behulp van trillingen en hakkende bewegingen worden de voegen hiermee verwijderd. Als eerste verwijderd de vakman de horizontale voegen, daarna is het een stuk gemakkelijk om de verticale voegen weg te halen.

Het laten uithakken van voegen kost gemiddeld tussen de €33,- tot €42,- per m².

Gevel voegen Vlaams-Brabant

Als het oude voegwerk is uitgehakt verwijdert en vervangt de gevelrenovatie expert eerst alle beschadigde gevelstenen. Deze zet hij vervolgens weer vast met behulp van nieuw voegwerk. Dit doet hij met speciale voegmortel.

De samenstelling van deze voegmortel verschilt per situatie en wordt op het metselwerk aangepast. Bij het voegwerk heeft u de keuze uit grijze, witte en zwarte voegen.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het voegen van uw gevel in Vlaams-Brabant? Vraag gratis offertes aan!

Voegwerken combineren met gevelreiniging?

In veel gevallen voeren mensen een gevelreiniging uit na het voegwerk. Dit zorgt allereerst voor een flinke verbetering van de uitstraling. Daarnaast verwijdert de vakman met de reiniging de voegmortel dat op het metselwerk is achtergebleven. Een gevelreiniging wordt op verschillende manieren uitgevoerd, door middel van zandstralen of stoomreinigen bijvoorbeeld. Laat de gevelreiniging uitvoeren door een gevelrenovatie expert om beschadigingen aan het metselwerk te voorkomen.

Voegen reinigen

Het schoonmaken van de voegen is één van de gevelwerken die onder de voegwerken valt. De meeste voegwerken worden in combinatie met één van de gevelwerken uitgevoerd, om zo in één keer de hele gevelrenovatie af te handelen. Vuil beschadigt de voegen en maakt ze poreuzer. De reiniging van de voegen gebeurd in de meeste gevallen met behulp van stoomreiniging.

Schakel een gevelspecialist uit Vlaams-Brabant in voor voegwerken.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes om te besparen op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Kapotte gevelstenen vervangen

Kapotte gevelstenen veroorzaken schade aan uw woning. Zo wordt de kans op lekkages groter en neerslag dringt tot diep in de stenen en voegwerken naar binnen. De steen wordt eerst verwijderd door een gevelwerker en de ruimte wordt helemaal schoongemaakt. Daarna plaatst hij de nieuwe steen erin en wordt alles afgewerkt met een nieuwe voeg.

Bij een scheur analyseert een vakman ook waardoor deze schade is ontstaan, zodat het onderliggende probleem ook aangepakt wordt.

Raamdorpels vervangen

Een raamdorpel bevindt zich aan de onder- en de bovenkant van een raam. Het sluit de ruimte af tussen het raamprofiel en de buitenmuur. Zijn uw raamdorpels beschadigt door houtrot of zitten er scheuren in? Dan is het belangrijk om ze snel te laten vervangen. Hiervoor gebruikt een specialist een uitsnijder, koevoet of beitel.

De nieuwe dorpel wordt vastgezet met lijm, schroeven of montagekit. De vakman werkt na het vervangen alles netjes af.

gevel in Vlaams-Brabant impregneren

Gevel impregneren Vlaams-Brabant

Het impregneren van de gevel is één van de gevelwerken die uw gevel een beschermende laag geven. Een gevelspecialist brengt speciaal impregneermiddel aan op het geveloppervlak. Het impregneermiddel vormt een transparante laag en beschermt uw buitenmuur tegen de invloeden van buitenaf. Neerslag hecht zich bijvoorbeeld niet meer aan de buitenmuur na het impregneren.

Voor het impregneren is het verstandig om een gevelreiniging uit te laten voeren. Het impregneermiddel hecht zich beter op een gereinigde gevelwand. Voordeel van impregneren is dat vervuiling zich minder goed hecht door de beschermlaag. Het schoonmaken van de gevel is hierdoor een stuk eenvoudiger.

Wilt u uw gevel laten impregneren in Vlaams-Brabant? Reken dan op prijzen tussen de €8,- tot €12,- per m².

gevelreiniging Vlaams-Brabant

Gevelreiniging Vlaams-Brabant

Met een gevelreiniging in Vlaams-Brabant laat u uw gevel weer stralen. Vuil, verfresten en andere aanslag zorgen ervoor dat de gevel van uw woning of bedrijfspand er lelijk en onverzorgd uitziet. De vakman gebruikt verschillende technieken voor het reinigen van een buitenmuur. Welke techniek geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van het type vervuiling en de conditie van de gevel.

Voor een oudere en poreuze voorgevel is zandstralen bijvoorbeeld niet geschikt. Deze methode is dan te agressief. Nevelstralen is een zachtere reinigingsmethode en wordt vaak gebruikt als alternatief voor stralen met zand. Schakel een vakman in voor één van de volgende methodes voor gevelreiniging:

Wat kost gevelreiniging?

De kostprijs voor gevelreiniging is in Vlaams-Brabant afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste twee factoren is het type gevelreiniging en de grootte van de gevel. Zandstralen en chemisch reinigen kost gemiddeld €15,- per m². Dit is inclusief de materiaal- en de arbeidskosten. Stoomreinigen om milde aanslag schoon te maken is een stuk goedkoper, namelijk €5,- per m².

Is de vervuiling te erg voor reinigen met stoom? Dan is nevelstralen misschien effectiever, dit kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m². De totale kostprijs is daarnaast nog afhankelijk van eventuele hulpmiddelen. Is er bijvoorbeeld een steiger nodig? Houd dan rekening met een meerprijs. Vraag gratis offertes aan voor een exacte kostprijs.

Gevelreiniging kostprijs 2021

Type gevelreiniging Geschikt voor o.a. Gemiddelde prijs per m², inclusief materiaal- en arbeidskosten*
Zandstralen Hardnekkig vuil (bijvoorbeeld graffiti) €15,- per m²
Chemisch reinigen Hardnekkige vuil (verfresten of roest) €15,- per m²
Nevelstralen Milde tot middelzware vervuiling (geschikt voor reinigen oude gebouwen) €15,- tot €20,- per m²
Gevel stoomreinigen Milde aanslag (mos, algen of klimop) €5,- per m²
Vochtstralen Hardnekkige vervuiling, denk aan graffiti en roetaanslag €18,- tot €22,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen. Vraag gratis offertes aan en ontvang prijsopgaven op maat.

Meer informatie over de kostprijs van een gevelreiniging.

Is uw gevel vies of is beklad met graffiti?

Met een gevelreiniging wordt alle vervuiling verwijderd. Start uw offerteaanvraag gelijk!

Gratis offertes ontvangen

Welke soort vervuiling?

 • Verfresten: dit is een hardnekkige vervuiling die u kunt laten weghalen met behulp van chemisch- of stoomreinigen.
 • Roetvervuiling: is relatief gemakkelijk weg te halen met een chemische reiniging.
 • Witte uitslag: witte uitslag verwijdert u best met water, eventueel onder hoge druk.
 • Onkruid en klimplanten: ook onkruid richt schade aan, aan uw buitengevel. Verwijder dit met een stoomreiniging.
 • Graffiti: deze hardnekkige vorm van vervuiling is alleen weg te halen met behulp van zandstralen of vochtstralen.

Zandstralen

Zandstralen is één van de populairste technieken om hardnekkig vuil weg te halen. Bij deze techniek wordt er niet gebruik gemaakt van chemische middelen, maar van een straalmiddel met water en fijn zand. Het straalmiddel wordt met hoge druk op het geveloppervlak gespoten. Het oppervlak wordt licht geschuurd door de fijne zandkorrels en de vervuiling wordt weggeschuurd.

Deze techniek is niet geschikt voor alle gevels. Poreuze gevels kunnen bijvoorbeeld beschadigt raken. Een gevelspecialist uit Vlaams-Brabant weet precies of het mogelijk is en welk zandsoort er gebruikt kan worden. Gemiddeld betaalt u voor zandstralen €15,- per m².

Is zandstralen geen optie? Dan is nevelstralen wellicht een geschikt alternatief. De vakman geeft u graag advies.

Gevel chemisch reinigen

Is uw buitenmuur erg vervuild? Dan is gevelreiniging nodig om uw gevel op te frissen. Afhankelijk van de ondergrond, de type stenen, en de mate van vervuiling kiest u uit: zandstralen, nevelstralen, vochtstralen, stoom reinigen en gevelreiniging.

Net als zandstralen valt chemisch reinigen onder een “harde reinigingsmethode”. Het rekent af met hardnekkige vervuiling. De aannemers uit Vlaams-Brabant brengen allereerst het biologische of chemische reinigingsmiddel aan op de buitenmuur. Na de inwerktijd spoelt men de voorgevel af. Het is een effectieve en relatief voordelige techniek om in korte tijd uw buitenmuur te reinigen. Nadeel is het feit dat het niet 100% milieuvriendelijk is, ondanks dat men probeert om het middel tijdens het proces zoveel mogelijk op te vangen.

Houd qua prijs rekening met €15,- per m².

Hoe werkt zachte chemische gevelreiniging?

Bekijk hoe een gevelspecialist zachte chemische reiniging toepast.

Nevelstralen

Nevelstralen lijkt veel op zandstralen. Bij beide technieken wordt er een straalmiddel van water en heel fijn zand gebruikt. Het verschil met zandstralen is dat nevelstralen gebruik maakt van een lagere druk. Hierdoor is het de reiniging zachter en minder hard voor een gevel. De kans op schade bij oudere gevels wordt hierdoor verminderd.

Voor het stralen controleert de vakman de conditie van de gevelmuur en bepaalt hij welk straalmiddel geschikt is. Daarnaast wordt de druk bepaalt die er gebruikt wordt. Gevelreiniging met nevelstralen is voornamelijk geschikt voor gevels met een milde vervuiling. Denk hierbij aan mosgroei, verfresten en aanslag. Voor nevelstralen betaalt uw gemiddeld een bedrag tussen €15,- tot €20,- per m².

gevel reinigen in Vlaams-Brabant met stoom

Gevelreiniging in Vlaams-Brabant met stoom

Milde vervuiling wordt gemakkelijk weggehaald met een stoomreiniging. Een vakman gebruikt stoom met een temperatuur tussen de 130 en de 150 graden Celsius. Deze hete stoom wordt met hoge druk op de voorgevel gespoten. Al het vuil smelt als het ware weg. Deze gevelreiniging in Vlaams-Brabant is geschikt voor vuil dat nog niet diep in de gevelmuur is gehecht.

Tijdens het schoonmaken moet al het water dat gebruikt wordt opgevangen worden. Vanwege milieutechnische redenen mag dit niet de natuur inlopen. De vakman vangt al het water op en zorgt ook voor de juiste verwerking. Gevel reinigen met stoom laat u al doen voor een vanafprijs van slechts €5,- per m².

Vochtstralen

Vochtstralen is vergelijkbaar met zandstralen, alleen is deze techniek een stuk milder. Er wordt gebruik gemaakt van een mengsel van water en zand. Dit spuit de gevelrenovatie expert onder lage druk op het geveloppervlak. Mede dankzij de draaiende bewegingen verdwijnt het vuil.

Als u twijfelt of vochtstralen een geschikte methode is, laat u dan informeren door een gevelrenovatie expert. Voor een bedrag tussen de €18,- en €22,- per m² komt een gevelspecialist langs om uw gevel te vochtstralen.

Crepi reinigen

Is uw gevelmuur bezet met crepi? Bij vervuiling is het verstandig om een gevelrenovatie specialist in te schakelen. Gaat u zelf aan de slag, dan bestaat de kans dat u de afwerking beschadigd. Hoe de vakman de gevelmuren reinigt, hangt af van het soort sierpleister: voor minerale crepi is nevelstralen de beste methode. Gaat het om vervuilde kunstharspleister, dan is reinigen met een hogedrukspuit wel een mogelijkheid.

graffiti in Vlaams-Brabant verwijderen

Graffiti verwijderen

Wanneer de buitenmuren van uw bedrijfspand of woning zijn beklad met graffiti, dan is het zaak om dit spoedig te reinigen. Niet alleen ziet het er onverzorgd uit, het beschadigt ook de onderlaag. Het zelf weghalen van graffiti in Vlaams-Brabant op een buitengevel is niet altijd eenvoudig. Soms is het zo hardnekkig dat er zware middelen een te pas komen.

Een gevelspecialist gebruikt bijvoorbeeld stoomreiniging of stralen om hardnekkig vuil weg te halen. Schoonmaken met ene speciaal chemisch reinigingsmiddel is ook een optie. Behandel de wand daarna met impregneermiddel. Mocht er nog een keer graffiti op gespoten worden, dan is het een stuk eenvoudig om dit schoon te maken.

Waarom na gevelreiniging in Vlaams-Brabant de gevel impregneren?

Een gevelrenovatie is pas echt compleet na het impregneren van de muur. Dit wordt gedaan na een gevelreiniging in Vlaams-Brabant voor het beste resultaat. Impregneren houdt in dat u een impregneermiddel op het geveloppervlak aanbrengt. Dit beschermt uw buitengevel tegen neerslag en voorkomt dat vervuiling aan het oppervlak hecht. Hierdoor bent u verzekerd van een langdurig resultaat.

Schoorsteenrenovatie

Een schoorsteenrenovatie hoort ook bij de gevelwerken die een specialist uit ons netwerk voor u kan uitvoeren. Doordat de schoorsteen het hoogste punt is van een woning heeft het ook veel te verduren door de invloed van het weer. Wind en neerslag beïnvloeden het metselwerk van de schoorsteen. Met een schoorsteenrenovatie worden kapotte gevelstenen en scheuren hersteld, maar is het ook mogelijk om het voegwerk te vervangen. Is de conditie van het metselwerk zeer slecht? Dan is het verstandig om de schoorsteen opnieuw op te bouwen om grote schade te voorkomen.

gevelisolatie Vlaams-Brabant plaatsen

Gevelisolatie

Wanneer u een gevelrenovatie laat uitvoeren, is het verstandig om direct te kijken naar de mogelijkheden voor gevelisolatie. Door deze twee gevelwerken te combineren bespaart u niet alleen op de prijzen van de verbouwing, maar ook op de energiekosten. En dit voordeel blijft u merken op uw lagere energierekening, ook na de renovatie. U vermindert het warmteverlies en hoeft daardoor minder te stoken. De gemiddelde kostprijs ligt tussen de €115,- en €135,- per m². Het is bijvoorbeeld mogelijk om isolatieplaten onder steenstrips of andere gevelbekleding van pvc of hout aan te laten brengen.

Gevelrestauratie

Is een renovatie, dus het vernieuwen van de buitenmuur, niet wat u zoekt? Wilt u juist uw historische pand in ere laten herstellen? Dan heeft u baat bij een gevelrestauratie in Vlaams-Brabant, men maakt met een gevelrestauratie immers gebruik van originele materialen. Een gevelrestauratie betstaat uit het vervangen van voegwerk, tot de renovatie van sierelementen: de vakmannen uit ons netwerk verzorgen de gevelrestauratie. De buitenmuur van uw pand verdient een restauratie.

Het ziet er niet alleen vele malen beter uit, u voorkomt ook schade aan uw woning. Is er sprake van gevelschade? Dan zorgen de specialisten ervoor dat de oorzaak wordt achterhaald. Het is daarnaast essentieel dat u van tijd tot tijd gevelreiniging en gevelonderhoud laat uitvoeren zodat vuil niet hecht. Wilt u een extra beschermlaag laten aanbrengen? Laat dan de façade impregneren.

Verleng de levensduur van uw gevel!

Laat een gevelrenovatie uitvoeren tegen aantrekkelijke renovatieprijzen!

Gratis offertes vergelijken

Nieuwe gevelbekleding

Bij nieuwe gevelbekleding voor een renovatie denken veel mensen aan bepleistering of houten gevelbekleding, maar wist u dat het ook mogelijk is om uw gevel te schilderen? Zitten er veel beschadigingen of oneffenheden op uw gevel? Door de buitenmuur te kaleien wordt dit netjes weggewerkt. Combineer gevelbekleding in Vlaams-Brabant met gevelisolatie om te besparen op energie. Alle soorten op een rij:

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen?

Bekijk in deze video hoe nieuwe bekleding op de gevel wordt aangebracht.

Houten gevelbekleding

In Vlaanderen is gevelbepleistering vrij populair. Logisch, gevelbepleistering biedt een strakke uitstraling en de gevelbepleistering is goed te combineren met gevelisolatie bij een renovatie. Toch bieden houten en PVC-gevelbekleding ook veel voordelen. Met name houten bekleding geeft een unieke en stijlvolle look.

De mogelijkheden bij houten bekleding zijn oneindig: verschillende diktes, houtsoorten, plaatsingsmethodes, etc. Naast dat u, vanzelfsprekend, op de prijs en kleur let is het tevens van belang om goed te kijken naar de duurzaamheid en de vormstabiliteit.

Vooral houtsoorten met duurzaamheidsklasse 1 en 2 zijn geschikt als bekleding. Populaire houtsoorten bestaan uit thermowood en hardhout. Thermowood is tijdens het productieproces (langdurige verhitting) sterker gemaakt. Hardhout gaat net als thermowood lang mee en geeft een warme uitstraling aan uw woning.

pvc gevelbekleding Vlaams-Brabant

Pvc-gevelbekleding

Pvc-panelen vormen, naast hout en gevelbepleistering, een ideaal product om de buitenmuur mee te bekleden tijdens een renovatie. Diverse kleuren en structuren zorgen ervoor dat er altijd een geschikt pvc-paneel voor uw woning verkrijgbaar is. Daarnaast is pvc-gevelbekleding relatief goedkoop en erg duurzaam. Op dit moment is pvc met een houtimitatie structuur erg populair. Zo heeft u de voordelen van de uitstraling van hout en geniet u van het onderhoudsvrije karakter van pvc.

Het materiaal bestaat uit hardschuim pvc met daarbovenop een toplaag. De specialist plaatst de panelen op een houten onderstructuur, tegen de buitenmuur. Men verbindt de panelen via een tand- en groefsysteem. Meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Doe dan een kosteloze en vrijblijvende offerteaanvraag. U ontvangt vervolgens meerdere offertes van specialisten uit uw regio.

Gevel schilderen

Een eenvoudige en goedkope manier om uw gevel een ander uiterlijk te geven is door de gevel te schilderen. Dit geeft een nette uitstraling. Belangrijk is om de gevel eerst goed schoon te maken en eventuele beschadigingen te repareren. De verf hecht namelijk niet goed op een vieze gevelmuur. Een verflaag beschermt uw buitengevel ook tegen de weersinvloeden en verlengt de levensduur.

Gevel bepleisteren

Voordat er nieuwe gevelbepleistering aangebracht wordt, verwijderd de specialist eerst de oude gevelbepleistering. De gevel wordt daarna helemaal schoongemaakt, zodat de gevelbepleistering goed hecht. Het bepleisteren bestaat uit een kalklaag, cementlaag of een organische afwerking. Schakel een specialist in voor de gevelbepleistering voor het beste resultaat en hoogwaardige kwaliteit. Zo weet u zeker dat de gevelbepleistering op de juiste manier is aangebracht.

gevelbepleistering Vlaams-Brabant

Gevel kaleien

Door de gevel te kaleien wordt er een dunne kalkpleister aangebracht. Kaleien is een oude schildertechniek voor gevelbepleistering en wordt voornamelijk toegepast bij woningen met gevels van bakstenen. De vakman gebruikt bij de gevelbepleistering een blokkwast om de dunne kalkpleister mee aan te brengen. Het geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar beschermt u woning ook. Daarnaast worden alle oneffenheden en beschadigingen verborgen.

Gevelrenovatie met steenstrips

Met een renovatie met steenstrips behoudt u de authentieke uitstraling van echte bakstenen, niemand zal het verschil zien! De steenstrips zijn dunne platen die direct op de gevel worden geplaatst. Het is mogelijk om er isolatieplaten onder te bevestigen. U heeft de keuze uit verschillende formaten en uitstralingen, zo geeft u uw gevel het uiterlijk dat u wilt. Voordeel van steenstrips is dat ze zeer snel geplaatst worden door een specialist.

Gevelrenovatie crepi

Het bepleisteren van uw gevel met crepi is zeer populair. U geeft uw woning eenvoudig een nieuw en fris uiterlijk met bepleisteren, daarnaast beschermt het de buitenmuur. Bepleisteren kan ook uitstekend gecombineerd worden met een isolerende laag. U heeft de keuze uit siliconen en minerale crepi. Tegenwoordig wordt siliconen crepi steeds meer gebruikt. De laag bepleistering is gemiddeld tussen de 12 en 15 millimeter dik en heeft een structuur.

Spuitkurk

Steeds vaker kiezen mensen voor spuitkurk als gevelbekleding. Spuitkurk is een mengsel van onder andere kurkkorrels en acrylhars. Hiermee is het volledig biologisch afbreekbaar en dus een milieubewuste keuze. Kurk heeft van nature goede isolerende eigenschappen, waardoor het uw woning beschermt tegen kou en neerslag. Spuitkurk wordt rechtstreeks op het metselwerk aangebracht, waardoor de structuur van de gevelstenen altijd zichtbaar is.

Leien voor de gevel

Voor het bekleden van de buitengevel kunt u onder andere kiezen voor natuurleien of kunstleien. Leien staan bekend om hun natuurlijke en luxueuze uitstraling. Een groot voordeel is dat u eventueel ook het dak op de leien kunt afstemmen, waardoor het dak en de gevelmuur naadloos in elkaar overlopen. Daarnaast heeft u de keuze uit veel verschillende kleuren en texturen en hebben leien een lange levensduur.

Gevelplaten

Gevelplaten zijn brandveilig en bestand tegen tal van weersomstandigheden. Hiermee beschermen ze uw woning optimaal tegen kou en neerslag. U kunt ervoor kiezen om de gevelplaten op de gehele gevelmuur aan te brengen, maar het is ook een optie om de gevelplaten enkel aan één zijde aan te brengen. Dit noemt men ook sidings. Sidings geven een speels effect en dragen bij aan een verhoging van uw woningwaarde.

Wat is goedkope gevelbekleding?

Er wordt vaak gedacht dat gevelbekleding erg duur is. Toch hoeft dat niet het geval te zijn! Pleisterwerk is bijvoorbeeld een goedkope vorm van bekleding. Hiermee geeft u uw woning toch een unieke uitstraling en beschermt u de oorspronkelijke buitengevel. Ook spuitkurk is een relatief goedkope optie. Voor beide materialen starten de prijzen rond de €40,- per m².

Lees op deze pagina alles over de prijzen voor gevelbekleding.

renovatie van de gevel in Vlaams-Brabant

Vergunning nodig voor gevelrenovatie?

Wanneer u gevelwerken laat uitvoeren is het soms noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Dit doet u eenvoudig via omgevingsloketvlaanderen.be. Op deze website leest u ook meer over de voorwaarden. Zo kunt u vergunningsvrij nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen, mits deze niet dikker is dan 10 centimeter. Is de nieuwe gevelbekleding dikker dan 10 centimeter? Dan heeft u wel een vergunning nodig.

Premies gevelrenovatie 2021

De Vlaamse overheid heeft een aantal premies om de renovatie van uw woning aantrekkelijker te maken. Zo krijgt u bijvoorbeeld een renovatiepremie voor een aantal renovatiewerkzaamheden en is het mogelijk om te profiteren van een verlaagd btw-tarief. Naast de overheid geven ook netbeheerders premies voor renovatie met energiebesparende maatregelen. Combineer hiervoor een gevelrenovatie in Vlaams-Brabant met gevelisolatie om het warmteverlies te verminderen.

Overkoepelende renovatiepremie

De oude verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie zijn sinds 1 februari 2019 samengevoegd in de nieuwe overkoepelende renovatiepremie. En er is goed nieuws, want het laten uitvoeren van gevelreiniging, het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding en het laten uitvoeren van voegwerken, vallen allemaal onder deze vernieuwde premie. Naast deze werken zijn er ook nog vele andere werken die in aanmerking komen. Op vlaanderen.be vindt u de volledige lijst.

Wilt de overkoepelende renovatiepremie aanvragen? Lees dan van te voren nog even goed de voorwaarden door. Ook deze vindt u op vlaanderen.be. Zo moet u bijvoorbeeld een minimum van €2.500,- aan facturen overleggen en is er per categorie werken een maximaal bedrag waarvoor u premie kunt aanvragen.

Hoeveel btw op gevelrenovatie?

Op gevelwerken geldt een verlaagd btw-tarief. Op belgium.be leest u hier meer over en over de voorwaarden. Zo moet uw woning minstens 10 jaar oud zijn voor een verlaagd btw-tarief op renovatiewerken. Het verlaagde btw-tarief van 6% geldt niet alleen voor gevelrenovatie, maar ook voor gevelreiniging en het herstellen van de voegwerken. U betaalt minder btw over de materiaalkosten en de arbeidskosten van de renovatie.

Gemeentelijke premies

Naast de renovatiepremie en verbeteringspremie geven gemeentes in sommige gevallen ook nog een premie voor renovatie. Via premiezoeker.be vindt u de beschikbare premies. Op de website geeft u aan in welke gemeente u woont en welke gevelwerken u laat uitvoeren. Daarna krijgt u een handig overzicht van alle beschikbare gemeentelijke en lokale premies.

gevelwerken Vlaams-Brabant

Besparen op gevelrenovatie in Vlaams-Brabant? Vergelijk offertes!

Schakel een vakman in voor gevelrenovatie in Vlaams-Brabant of gevelreiniging. U verlengt de levensduur van uw gevel door een renovatie of reiniging uit te laten voeren. Lelijke verfresten, mosgroei en andere vervuiling worden vakkundig verwijderd door de specialist. Door de voegen te renoveren beschermen ze uw woning beter. Bespaar, net zoals vele anderen, ook op de kosten voor voegwerken en gevelwerken.

Start gratis offerteaanvraag!

Ontvang offertes van gevelspecialisten uit de regio Vlaams-Brabant. Vergelijk de aanbiedingen en kies eenvoudig de beste vakman voor uw renovatie, reiniging of vochtbestrijding. Alle gevelwerkers uit ons landelijk dekkend netwerk geven u uitstekende hulp en service.

Gratis offertes aanvragen