Vochtprobleem in Bredene?

Specialisten in vochtbestrijding. Altijd een scherpe prijs!

Gratis offertes vergelijken

Vochtbestrijding Bredene

Vochtbestrijding in Bredene laat u best over aan een vochtspecialist. Hij stelt de juiste vochtdiagnose en kiest de juiste methode om dit probleem op te lossen. Zo pakt u niet alleen de symptomen aan, maar ook de oorzaak! Op zoek naar een vochtexpert?

Start gratis offerteaanvraag!

Na deze aanvraag krijgt u zo snel mogelijk offertes van verschillende vochtbestrijding experts in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies voor het beste aanbod!

Op deze pagina vindt u de mogelijke oorzaak van de vochtproblemen in uw huis. U krijgt meer informatie over de verschillende methodes van vochtbestrijding én krijgt praktische tips om de kosten zo laag mogelijk te houden.

vochtproblemen Bredene

Vochtproblemen Bredene: oorzaken en gevolgen

Er zijn veel verschillende vochtproblemen die in Bredene voorkomen. De methode van vochtbestrijding die u moet gebruiken hangt volledig af van de oorzaak van de problemen.

Een van de belangrijkste aanwijzingen van een vochtprobleem is een vochtplek. Hier is het plafond, de muur of vloer vochtig en ontstaat er een gele kring. In ernstige gevallen ontstaat er ook schimmelvorming, wat een heel slecht leefklimaat veroorzaakt.

Hoe ontstaan vochtproblemen in huis?

Er zijn meerdere oorzaken. Vaak gaat het om opstijgend grondvocht of vochtdoorslag. Het kan ook gebeuren dat er niet voldoende ventilatie in huis is, waardoor er te veel condens ontstaat. De hogere luchtvochtigheid in huis veroorzaakt ook lelijke vochtplekken en schimmelgroei.

Gevolgen van vocht in huis

Als u last heeft van een vochtprobleem, dan stijgt de luchtvochtigheid. Dit heeft negatieve gevolgen op de afwerking van uw huis, op uw gezondheid en zelfs op de constructie van de woning.

Een aantal vervelende gevolgen zijn:

 • Loslatende wandafwerking
 • Kromtrekkende vloeren
 • Vochtplekken op de muur of het plafond
 • Schimmelgroei
 • Last van ongedierte in huis
 • Luchtwegklachten
 • Muffe lucht in huis

vochtbestrijding Bredene

Wat kost vochtbestrijding?

Wat vochtbestrijding in huis kost, is afhankelijk van de gekozen methode. Opstijgend vocht bestrijden wordt gedaan door middel van injecteren of onderkappen. De prijzen hiervoor beginnen rond de €100,- tot €150,- per lopende meter.

Last van vochtdoorslag? In dat geval is impregneren een goede optie. Hiervoor betaalt u ongeveer €8,- tot €12,- per m². Vochtwerende verf is een alternatief, hiervoor liggen de prijzen rond de €30,- tot €45,- per m².

Een vochtige kelder lost u op door middel van een kelderbekuiping: dit wordt al gedaan vanaf €15,- per m². Als u veel last heeft van overtollig vocht dan moet u dit laten afvoeren. Voor drainage beginnen de prijzen rond de €200,- per m².

Wilt u weten wat de exacte kosten voor vochtbestrijding zijn? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan en ontdek de scherpste prijs!

Prijzen vochtbestrijding 2023

Soort vochtprobleem Vochtbestrijdingsmethodes Gemiddelde prijs *
Opstijgend vocht Injecteren
Onderkappen
Vanaf €100,- per lopende meter
€100,- tot €150,- per lopende meter
Doorslaand vocht Impregneren
Vochtwerende verf
€8,- tot €12,- per m²
€30,- tot €45,- per m²
Vochtige kelder Kelderbekuiping
Keldermuren injecteren
Kelderdrainage
Vanaf €15,- per m²
Vanaf €100,- per m²
Vanaf €200,- per m²
Condensatievocht Ventilatiebox vervangen
Volledig nieuw ventilatiesysteem
Vanaf €350,-
Vanaf €1.500,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen op maat ontvangen? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Hoeveel het kost om vocht te bestrijden is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de oorzaak van uw probleem een grote rol. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel welke methode de vochtspecialist gebruikt.

Daarnaast is het goed om te weten dat elke vochtexpert zijn of haar eigen tarief bepaalt. De prijzen kunnen dus per bedrijf flink verschillen. We raden u altijd aan om meerdere vochtbestrijding bedrijven met elkaar te vergelijken zodat u verzekerd bent van het beste aanbod.

De prijs wordt beïnvloed door:

 • De oorzaak van uw vochtproblemen in Bredene.
 • De methode van vochtbestrijding die u kiest.
 • Eventuele voorrijkosten.
 • De herstelkosten van de opgelopen schade.
 • Het uurtarief van de vochtspecialist in Bredene.

Vochtspecialist inschakelen?

Vind de goedkoopste specialist en bespaar tot 40%!

Gratis offertes ontvangen

Vochtproblemen Bredene: wat zijn de oorzaken?

  Last van vochtproblemen in Bredene? Voordat u de gevolgen kunt aanpakken, moet u eerst achter de oorzaak van het probleem komen. Dat is lastig, omdat veel verschillende oorzaken dezelfde gevolgen hebben. We raden u daarom aan om een vakman in te huren voor een professionele vochtdiagnose. Hij kijkt naar de problemen in uw huis en meet de vochtheidsgraad in de kamer en in de muur. Op die manier is het mogelijk om de oorzaak te achterhalen.

  Mogelijke oorzaken zijn:

Hieronder gaan we verder in op de verschillende oorzaken. Heeft u de hulp van een vochtspecialist nodig om vocht in de muur te bestrijden? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Opstijgend vocht Bredene

Als u last heeft van opstijgend vocht in Bredene, dan trekt het grondwater via de binnenmuren naar boven. U herkent opstijgend op verschillende manieren. Zo ontstaan er mogelijk lelijke schimmel- of vochtplekken op de muur. Ook is het mogelijk dat uw wandbekleding loslaat van de muur: verf begint af te bladderen, behang komt los en de plinten breken af. Soms is opstijgend vocht moeilijk te onderscheiden van andere vochtproblemen. Laat daarom altijd een vochtdiagnose stellen voordat u de problemen gaat bestrijden.

optrekkend vocht Bredene

Er zijn verschillende technieken om opstijgend vocht te bestrijden. Het injecteren van de binnenmuren is de meest voorkomende vochtbestrijding techniek. Een andere mogelijkheid is het onderkappen van de muur.

Opstijgend vocht bestrijden

Heeft u last van opstijgend vocht in Bredene en wilt u weten hoe u het probleem kunt oplossen? Lees snel verder voor meer informatie over het injecteren van buiten- of binnenmuren. Ook leest u meer over het onderkappen van buitenmuren.

Muren injecteren

Men kiest, voor het oplossen van opstijgend vocht, in de meeste gevallen voor injecteren. Deze methode is snel uit te voeren en u ziet er later bijna niets meer van. De vochtexpert boort op een hoogte van meestal één baksteen om de 10 tot 15 centimeter kleine gaatjes in het voegwerk. Vervolgens injecteert hij een vochtwerend middel in de kleine gaatjes, waarbij hij ervoor zorgt dat er geen plekje overgeslagen wordt.

Het vochtwerende middel dringt door in de buitengevel en zorgt voor een waterkering. Na het injecteren vult de expert de kleine gaatjes weer op, zodat u er bijna niet meer van ziet. Houd rekening met een vanaf prijs van €100,- per lopende meter.

Onderkappen van muren

Bij de onderkapping van buitenmuren plaatst de vakman een waterkerende laag tussen de bakstenen. Deze laag bestaat uit een kunststof folie die ervoor zorgt dat water niet verder omhoog kan kruipen. Onderaan de buitengevel worden de stenen steen voor steen weggehaald, wordt de vochtwering geplaatst en daarna worden de stenen weer teruggeplaatst.

Bij welke huizen is onderkapping geschikt?

Woningen die voor 1980 gebouwd zijn, hebben vaak geen ingebouwde vochtwering in de buitengevel. Omdat de vochtwering veel werk is om te plaatsen, kiezen de meeste mensen voor onderkappen bij een grote woningrenovatie. Het voordeel van deze manier van oplossen is dat u permanent van uw vochtprobleem af bent. Onderkappen kost gemiddeld €100,- tot €150,- per strekkende meter.

Exact weten wat injecteren of onderkappen in uw situatie kost? Vraag dan geheel kosteloos vrijblijvende offertes aan.

opstijgend vocht Bredene

Wat kost optrekkend vocht bestrijden?

Een van de methodes om opstijgend vocht te behandelen is door buiten- of binnenmuren te injecteren. Deze manier van vochtbestrijding laat u door een expert uitvoeren vanaf €100,- per lopende meter. Zoekt u een permanente methode voor het oplossen van een opstijgend vochtprobleem? De onderkapping van buitenmuren kost gemiddeld tussen de €100,- en €150,- per strekkende meter.

Bent u benieuwd naar exacte kostprijzen?

Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Door de offertes te vergelijken, ziet u snel welke vochtspecialist de beste kostprijzen en service biedt. U bespaart door te vergelijken tot wel 40% op de kostprijzen!

Optrekkend vocht bestrijden: kosten 2023