Uw gevel renoveren?

Advies en info over de prijzen. Vakwerk tegen een scherp tarief!

Gratis offertes

Gevelrenovatie Mechelen

Ziet uw gevel eruit alsof het zijn beste tijd gehad heeft? Met een gevelrenovatie in Mechelen laat u uw buitengevel weer stralen alsof hij nieuw is! Bovendien verbetert een gevelreiniging of -renovatie de kwaliteit van uw voorgevel enorm. Hierdoor dragen de gevelwerken zeker bij aan een waardevermeerdering van uw woning.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u welke gevelwerken er tijdens een gevelrenovatie worden uitgevoerd. Ook krijgt u een indicatie van de kosten en leest u wat er mogelijk is op het gebied van gevelbekleding. Last van vervuiling? Op deze pagina leest u welke soort gevelreiniging geschikt is om uw specifieke vervuiling weg te halen.

gevelrenovatie Mechelen

Voordelen van onze werkwijze

Via ons netwerk heeft u de mogelijkheid om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Maar wat is het voordeel hiervan? Doordat u inzicht krijgt in de prijzen van meerdere experts bent u verzekerd van het beste aanbod. Het gebruik van onze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.

 • Krijg inzicht in de tarieven van meerdere gevelrenovatie specialisten uit Mechelen.
 • Kies voor de vakman met het beste aanbod voor de renovatie en bespaar tot 40%
 • U bent altijd verzekerd van een kwalitatieve renovatie voor een eerlijke prijs.

Waarom gevelrenovatie?

Met een gevelrenovatie verlengt u de levensduur van uw gevel. Na het renoveren ziet de buitengevel er weer als nieuw uit. Beschadigingen zijn hersteld, de voegwerken zien er netjes uit en er zit geen vuil of andere aanslag meer op de gevel. Naast dat uw gevel er weer verzorgd uitziet, is deze na renovatie ook beter bestand tegen de weersinvloeden. Door zelf af en toe gevelonderhoud te plegen verlengt u de levensduur van de gevel.

Welke gevelwerken in Mechelen?

Er zijn een aantal mogelijkheden. Laat uw gevel bijvoorbeeld schoonmaken door een vakman uit Mechelen of laat de voegwerken vernieuwen wanneer ze verouderd of verslechterd zijn. Niet alleen werken aan de buitenmuur vallen onder gevelwerken, ook een schoorsteenrenovatie is één van de werken. De belangrijkste gevelwerken:

Gevelrenovatie in Mechelen; wat zijn de mogelijkheden?

Bij een gevelrenovatie zijn verschillende gevelwerken mogelijk. Een gevelrenovatie is bijvoorbeeld niet compleet zonder gevelreiniging. Als de voegen beschadigd zijn, dan doet u er goed aan om ook het voegwerk te vernieuwen. En als u toch al een gevelrenovatie uit laat voeren, kijk dan gelijk of het mogelijk is om gevelisolatie te plaatsen. Door dit af te werken met gevelbekleding geeft u de voorgevel een stralend en vernieuwd uiterlijk, waardoor uw woning flink in waarde stijgt.

gevelrenovatie prijzen

Gevelrenovatie prijzen

De kosten van gevelrenovatie zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van de gevel en de vorm van renovatie. Het uitslijpen van een voeg met een slijptol kost gemiddeld €35,- tot €50,- per m² en het plaatsen van een nieuwe voeg kost tussen de €8,- tot €100,- per m². Dit prijsverschil heeft te maken met het materiaal en het soort voeg. Een platte voeg is het goedkoopste, een schaduw- of snijvoeg is duurder. Bescherm uw buitengevel door het te impregneren na de renovatie. Dit kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². In de prijstabel staan nog meer gemiddelde renovatieprijzen inclusief btw en arbeidskosten.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Vorm van gevelrenovatieGemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uithakken€33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen€35,- tot €50,- per m²
Gevel opnieuw voegen€8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Kapotte gevelstenen vervangen€12,50,- per steen
Gevel impregneren€8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen€35,- per uur
Schoorsteenrenovatievanaf €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gevelrenovatie expert in Mechelen nodig?

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes!

Gratis offertes aanvragen
voegwerken Mechelen

Voegwerken Mechelen

De voeg dient ter bescherming van de buitenmuur. Het sluit de ruimtes rondom de stenen af. De meeste voegen zijn ongeveer 1 centimeter breed. Wanneer de voegwerken verouderd of beschadigd zijn, is het belangrijk om ze te laten vervangen. Scheuren, beschadigingen en voegwerken die afbrokkelen zijn niet meer goed bestand tegen neerslag. De vakman gebruikt verschillende hulpmiddelen voor het eruit halen van de voegwerken, zoals een slijptol en een steenbeitel. Naast het vervangen van het voegwerk, bijvoorbeeld met elastische voegwerken, is het ook mogelijk om het schoon te maken. Hierdoor zien ze er weer fris en schoon uit en zit er geen mos, vuil en andere aanslag op.

Nieuw voegwerk aanbrengen: vakmanschap!

Bekijk hoe een gevelspecialist secuur nieuwe voegen aanbrengt.

Prijs voegwerken

Voegwerken zijn een belangrijk onderdeel van een gevelrenovatie. Misschien heeft u het niet direct door, maar de voegen hebben een grote invloed op de totale uitstraling van uw buitengevel! Voor het uitslijpen of uithakken van de voegen betaalt u gemiddeld €33,- tot €50,- per m². Uithakken is iets voordeliger dan uitslijpen. De rest van de prijzen van de voegwerken zijn afhankelijk van het soort voeg dat u laat plaatsen. In Mechelen zijn vooral de platte voeg en platvolborstelwerk populair. Deze laat u plaatsen vanaf €8,- tot €12,- per m². Voor een unieke uitstraling zijn de snijvoeg en knipvoeg erg geschikt, maar deze kennen ook hogere prijzen. Hiervoor betaalt u gemiddeld €60,- tot €110,- per m².

Welke voegwerken?Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen€35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken€33,- tot €42,- per m²
Platvolle voeg€8- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk€8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg€8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg€11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg€60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg€60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerkenVanaf €9,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaves vrijblijvend offertes aan van gevelwerkers uit regio Mechelen.

Soorten voegen

Bij een gevelrenovatie heeft u de keuze uit verschillende soorten voegen. Het soort voeg dat u kiest heeft invloed op de uitstraling. De platvolle voeg wordt in de meeste gevallen standaard toegepast en de snij- of knipvoeg is erg geschikt voor monumentale panden.

 • Platvolle voeg: meest standaard soort voeg.
 • Verdiepte of teruggehouden voeg: ligt 1 tot 5 millimeter achter de steen.
 • Schaduwvoeg: voeg ligt schuin omhoog.
 • Knipvoeg: gesneden met facetrand en ligt buiten de steen.
 • Snijvoeg: gesneden met facetrand en ligt achter de steen.
voegen

Voegen herstellen

Laat uw voegwerken herstellen door een voeger uit Mechelen wanneer ze verouderd of beschadigd zijn of als er scheuren in zitten. Een beschadigde voeg geeft geen goede bescherming meer en kan schade veroorzaken. Het is mogelijk om een gedeelte van het voegwerk te herstellen of de gehele buitenmuur. De vakman doet dit zeer nauwkeurig, zodat de stenen niet beschadigd raken.

Vanaf €8,- per m² laat u uw platte voegen herstellen. Voor het herstellen van een snijvoeg betaalt u een stuk meer. Deze prijzen kunnen oplopen tot €100,- per m².

Voegen uitslijpen

Voor het uitslijpen van de voegwerken gebruikt een vakman uit Mechelen een slijptol. Hij verwijdert het verslechterde specie tot gezonde metselspecie. Wanneer er te weinig wordt weggehaald is er kans dat ze direct weer gaan afbrokkelen. Deze methode is voornamelijk geschikt voor kleine en harde voegen. Het is nauwkeuriger dan uithakken, daarom heeft het uitslijpen vaak de voorkeur.

Houdt rekening met een bedrag tussen de €35,- tot €50,- per m² voor het laten uitslijpen van uw voegen.

Voegen uithakken

Een andere manier om de voegwerken weg te halen is door ze uit te hakken. Hiervoor gebruikt een specialist uit Mechelen een steenbeitel of hamer, maar het is ook mogelijk om elektrische hakhamers te gebruiken. Een elektrische hakhamer gebruikt hakkende bewegingen en trillingen om de voegwerken weg te halen. Als eerste verwijdert de vakman de horizontale voegen en daarna de verticale.

Het laten uithakken van voegen kost gemiddeld tussen de €33,- tot €42,- per m².

Gevel voegen Mechelen

De volgende stap is het voegen van de buitengevel. Hiervoor maakt de gevelrenovatie specialist een mortel aan. U heeft de keuze uit verschillende soorten voegen. Weet u niet welke soort best bij u en uw woning past? De gevelrenovatie expert geeft u hierin een persoonlijk advies. De voegen nemen ongeveer 20% tot 30% van het totale geveloppervlak in beslag. Het is dus belangrijk om hierover na te denken.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het voegen van uw gevel? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

Voegwerken combineren met gevelreiniging?

Bij het aanbrengen van nieuw voegwerk is het belangrijk dat de gevel vrij is van stof. Stof of ander klein puin in de ruimte waar de nieuwe voegen komen beschadigen het voegwerk. De hechting is minder goed en het is mogelijk dat het voegwerk gaat afbrokkelen. Met een gevelreiniging wordt al het vuil verwijderd. Bovendien ziet de gehele gevel er weer schoon en netjes uit.

Voegen reinigen

Het reinigen van voegen is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend gevelwerken expert uit Mechelen. Deze gebruikt tijdens de gevelrenovatie verschillende technieken om de voegwerken én de stenen goed schoon te maken. Voorbeelden zijn zandstralen, stoomreinigen of chemisch reinigen. Hier kunt u als particulier niet zomaar mee aan de slag, omdat er strenge regels verbonden zijn aan een dergelijke reinigen.

Laat uw voegwerken herstellen door een specialist uit Mechelen.

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Kapotte gevelstenen vervangen

Kapotte gevelstenen zien er lelijk uit en ze veroorzaken daarnaast schade aan uw woning in Mechelen. Door een gescheurde of gebroken gevelsteen dringt neerslag bijvoorbeeld in het metselwerk of de gevelbepleistering. De specialist verwijdert elke kapotte gevelsteen en vervangt deze met een nieuw exemplaar. Daarnaast analyseert hij waardoor ze kapot gegaan zijn, zodat eventuele onderliggende problemen ook aangepakt worden.

Raamdorpels vervangen

Een raamdorpel zit onder en boven een raam. Wanneer er sprake is van houtrot of een gebroken stenen dorpel, dan is het verstandig om deze te vervangen. Een dorpel wordt verwijderd met een koevoet, beitel of uitslijper. De nieuwe dorpel wordt bevestigd door middel van schroeven, speciaal montagekit of lijm. Na het vervangen zorgt de vakman ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt.

gevel impregneren

Gevel impregneren Mechelen

Het impregneren van de buitenmuren biedt veel extra bescherming. De vakman uit Mechelen brengt een speciaal impregneermiddel aan op de gevel tijdens de renovatie. Deze beschermende laag zorgt ervoor dat de gehele buitengevel wordt afgesloten. Dit impregneermiddel is vloeibaar en wordt opgenomen door het metselwerk. Het is verstandig om de gevel voor het impregneren te reinigen. Hierdoor hecht het impregneermiddel beter en behaalt u een beter resultaat. Het voordeel van impregneren is dat vervuiling zich minder goed hecht. Uw gevel is dus niet alleen beter beschermd, maar ziet er ook langer mooi uit.

Wilt u uw gevel laten impregneren? Reken dan op prijzen tussen de €8,- tot €12,- per m².

gevelreiniging Mechelen

Gevelreiniging Mechelen

Voor de gevelreiniging heeft u de keuze uit verschillende technieken. Welke techniek geschikt is, is afhankelijk van de gevel en het type vervuiling. De vakman uit Mechelen geeft u hier graag advies over. Stoomreinigen en nevelstralen zijn geschikt voor milde aanslag. Monumenten mogen niet altijd gereinigd worden, maar deze twee technieken zijn soms wel mogelijk. Voor hardnekkige vervuiling wordt er meestal gekozen voor chemisch reinigen of zandstralen. Bij een chemische reiniging wordt een chemisch middel gebruikt. Nadeel is dat al het water opgevangen moet worden in verband met de belasting op het milieu. De vakman uit Mechelen gebruikt één van de volgende technieken:

Gevelreiniging kostprijs

U bent vast benieuwd naar de kostprijs voor gevelreiniging. De goedkoopste optie is door uw gevel te stoomreinigen, dit kost gemiddeld €5,- per m². Dit is geschikt voor het schoonmaken van milde aanslag. Voor hardnekkige vervuiling is het nodig om de gevel te zandstralen of te reinigen met chemische middelen. Deze technieken kosten gemiddeld €15,- per m². De kostprijs van nevelstralen is iets hoger, namelijk tussen de €15,- tot €20,- per m². De totale prijzen verschillen per reiniging en zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van de reiniging, het type vervuiling en de arbeidskosten. Vraag via ons gratis en eenvoudig meerdere offertes van specialisten aan voor de exacte kostprijs.

Prijstabel: wat kost gevelreiniging?

Type gevelreinigingGeschikt voor o.a.Gemiddelde prijs per m², inclusief materiaal- en arbeidskosten*
ZandstralenHardnekkig vuil (bijvoorbeeld graffiti)€15,- per m²
Chemisch reinigenHardnekkige vuil (verfresten of roest)€15,- per m²
NevelstralenMilde tot middelzware vervuiling (geschikt voor reinigen oude gebouwen)€15,- tot €20,- per m²
Gevel stoomreinigenMilde aanslag (mos, algen of klimop)€5,- per m²
VochtstralenHardnekkige vervuiling, denk aan graffiti en roetaanslag€18,- tot €22,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang prijsopgaven op maat.

Alle info over de kostprijs van een gevelreiniging.

Laat uw gevel weer stralen met een gevelreiniging!

Vind eenvoudig de beste gevelspecialist door gratis offertes te vergelijken.

Gratis offertes aanvragen

Welke soort vervuiling?

Op welke manier de gevelreiniging wordt uitgevoerd is afhankelijk van het soort vervuiling. Er zijn verschillende manieren waarop uw buitengevel vervuild kan raken.

 • Graffiti: een hardnekkige vervuiling die u best verwijdert met behulp van zandstralen of vochtstralen.
 • Onkruid en klimplanten: geschikt om weg te halen door middel van stoomreinigen.
 • Witte uitslag: wordt doorgaans verwijderd met behulp van hogedrukreiniging.
 • Roetvervuiling: roet laat u best weghalen door middel van een chemische reiniging .
 • Verfresten: verfresten kunt u weghalen met een chemische reiniging of vochtstralen.

Zandstralen

Eén van de technieken van een gevelreiniging is door het te zandstralen. Bij het zandstralen gebruikt een gevelspecialist uit Mechelen een combinatie van heel fijn zand en water. De zandkorrels zorgen voor een licht schuureffect waardoor de gevel van alle vervuiling wordt ontdaan. Zandstralen is niet altijd mogelijk, vooral niet in het geval van oudere of poreuze metsel- en voegwerken. De voorgevel kan dan beschadigt raken. Daarom controleert een vakman altijd of het mogelijk is en welke verhouding zand en water er gebruikt wordt. Is zandstralen niet mogelijk? Dan is mogelijk nevelstralen een geschikt alternatief. Gemiddeld betaalt u voor zandstralen €15,- per m².

Gevel chemisch reinigen

In veel gevallen is het reinigen van de buitenmuur onderdeel van de totale gevelrenovatie. Zoals u weet bestaan er diverse reinigingstechnieken, zoals zandstralen, stoom reinigen en nevelstralen. Welke methode het meest geschikt is hangt af van de mate van vervuiling. Is agressief reinigen middels zandstralen niet nodig, maar gaat het wel om zware vervuiling? Dan is chemisch reinigen een optie. De specialist uit Mechelen stemt het biologische of chemische reinigingsmiddel af op de mate van vervuiling. Zo lopen de onderliggende stenen geen schade op. De aannemers brengen met een borstel, of via verneveling, het middel aan. Door de chemische reactie komt het vuil los. Tot slot wordt uw buitenmuur in Mechelen afgespoeld. Houd qua prijs rekening met €15,- per m² als u uw gevel chemisch wilt laten reinigen.

Hoe werkt zachte chemische gevelreiniging?

Bekijk hoe een gevelspecialist zachte chemische reiniging toepast.

Nevelstralen

Bij nevelstralen gebruikt een gevelspecialist uit Mechelen een straalmiddel. Deze techniek lijkt erg op zandstralen, maar is milder. Het straalmiddel is een mengsel van zand en water. Het verschil met zandstralen is dat het middel met een lagere druk op de voorgevel gespoten wordt. De kans op schade is hierdoor kleiner en daarom is deze techniek ook geschikt voor oudere gevels. De vakman onderzoekt voordat hij begint aan de gevelwerken eerst welk straalmiddel er geschikt is en met welke druk het middel op het oppervlak gespoten moet worden. Nevelstralen wordt gebruikt voor het schoonmaken van mosgroei en andere vervuiling. Voor nevelstralen betaalt uw gemiddeld een bedrag tussen €15,- tot €20,- per m².

gevel reinigen met stoom

Gevelreiniging in Mechelen met stoom

Stoomreiniging is geschikt voor milde vervuiling. Dit vuil mag niet te diep in de gevel of de voegwerken zijn gehecht. Er wordt gebruik gemaakt van stoom met een temperatuur tussen de 130 tot 150 graden Celsius. De stoom wordt met hoge druk op het geveloppervlak gespoten en maakt al het vuil los. Belangrijk is dat al het water wat vrijkomt opgevangen moet worden. Het vervuilde water mag dus niet zomaar de tuin of op de straat lopen, want dit is niet goed voor het milieu. De vakman uit Mechelen vangt daarom alles op en verwerkt het op de juiste manier. Gevel reinigen met stoom laat u al doen voor een vanafprijs van slechts €5,- per m².

Vochtstralen

Vochtstralen is een methode van gevelreiniging waarbij de gevelrenovatie specialist gebruik maakt van een mengsel van zand en water. Dit blaast hij onder lage druk tegen de gevel. Tijdens vochtstralen maakt het straalmiddel een draaiende beweging op het geveloppervlak. Hierdoor is deze methode van gevelreiniging erg geschikt om matig tot zwaar vervuilde gevels te reinigen. Het afvalwater wordt direct opgevangen en afgevoerd door de gevelreiniging specialist. Voor een bedrag tussen de €18,- en €22,- per m² komt een gevelspecialist langs om uw gevel te vochtstralen.

Crepi reinigen

Is u uw buitengevel bezet met crepi? Dit raakt onder andere vervuild door roet, algen, schimmels en mossen. Deze vervuiling valt bij een gevel bezet met pleisterwerk sneller op, omdat dit vaak een egale afwerking heeft. De gevelreiniging moet worden aangepast aan de conditie van het pleisterwerk. Hoge drukreiniging kan bijvoorbeeld alleen worden toegepast als het gaat om pleisterwerk op siliconenbasis.

graffiti verwijderen in Mechelen

Graffiti verwijderen

Voor het verwijderen van graffiti kan gebruik worden gemaakt van diverse materialen. Het weghalen is niet altijd eenvoudig, dit heeft te maken met het type ondergrond en de verf. Vaak gebruikt de specialist uit Mechelen zware middelen om graffitiresten weg te halen. Stoomreiniging en stralen zijn twee veelgebruikte technieken. Natuurlijk wilt u na de reiniging voorkomen dat er weer verf op uw buitengevel gespoten wordt. Laat daarom een speciale anti-graffiti coating aanbrengen of laat uw gevel impregneren. Met deze beschermende laag is het gemakkelijker om de verf schoon te maken.

Waarom na gevelreiniging in Mechelen de gevel impregneren?

Veel mensen laten hun buitengevel na de gevelreiniging impregneren. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst zorgt het impregneren ervoor dat het geveloppervlak langer mooi en proper blijft. Het voorkomt namelijk dat vervuiling aan het oppervlak hecht. Dus als er in de toekomst weer graffiti, roet of andere vervuiling ontstaat, dan is dit heel gemakkelijk weg te halen. Daarnaast draagt het bij aan de kwaliteit van de woning én heeft het een brandwerende functie.

Schoorsteenrenovatie

De schoorsteen is het hoogste punt van uw woning in Mechelen. Het heeft daardoor veel te verduren door de wind en neerslag. Onder de gevelwerken hoort ook het renoveren van uw schoorsteen. Het is belangrijk om beschadigde stenen, afgebrokkeld voegwerk of een kapot rookkanaal op tijd te herstellen. Een rookkanaal dat niet goed werkt veroorzaakt namelijk rookschade. Bij een scheur of kapotte gevelstenen worden de beschadigde onderdelen verwijderd door een gevelwerker. Het is ook mogelijk om het complete metselwerk opnieuw op te laten bouwen. Met een schoorsteenrenovatie verlengt u de levensduur van uw schoorsteen.

gevelisolatie Mechelen plaatsen

Gevelisolatie

Wist u dat u veel warmte verliest wanneer de gevel niet geïsoleerd is? Door gevelisolatie aan te brengen bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten. Daarnaast heeft u geen last meer van tocht. Wilt u gevelrenovatie laten uitvoeren? Dan is het verstandig om direct te kijken naar de mogelijkheden voor gevelisolatie. Door gevelwerken te combineren, bespaart u op de prijzen en hoeft u niet twee keer uw woning te laten verbouwen. Voor gevelisolatie wordt vaak gebruik gemaakt van isolatieplaten, waarna er nieuwe gevelbekleding of gevelbepleistering wordt aangebracht. Niet alleen is de isolatie nu optimaal, uw gevel ziet er als nieuw uit. De gemiddelde kostprijs voor isolatie ligt tussen de €115,- en €135,- per m².

Gevelrestauratie

Bent u de trotse bewoner of bezitter van een historisch pand in Mechelen? Dan is het van belang dat u na verloop van tijd een gevelrestauratie laat uitvoeren. Zo blijft de buitenmuur en de gevelbepleistering in optimale staat en blijft de woning beschermd tegen de weersinvloeden. De buitenmuur wordt in originele staat hersteld. Hierbij gebruiken de specialisten uitsluitend originele materialen. Dit beschrijft meteen het verschil met een reguliere gevelrenovatie. Bij een dergelijke gevelrenovatie wordt de gevel vernieuwd, bij gevelrestauratie wordt de buitenmuur in ere hersteld. Gevelrestauratie vraagt daarom ook om een grotere investering. Naderhand loont het in sommige situaties om een extra beschermingslaag aan te brengen bij een gevelrestauratie: het impregneren van de buitenmuur. Na deze gevelwerken hecht vuil zich minder snel aan de gevel.

Wilt u de levensduur van uw gevel verlengen?

Schakel dan een vakman in voor een gevelrenovatie. Bespaar door gratis offertes te vergelijken!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Nieuwe gevelbekleding

Door nieuwe gevelbekleding aan te brengen verlengt u de levensduur van uw buitengevel. Daarnaast ziet het er natuurlijk prachtig uit. Voordeel van nieuwe bekleding is dat u uw woning de uitstraling kunt geven die u graag wilt. Door het te combineren met gevelisolatie zorgt u ook nog voor een besparing op de energiekosten. Kies uit één van de volgende gevelbekledingsvormen:

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen?

Bekijk in deze video hoe nieuwe bekleding op de gevel wordt aangebracht.

Houten gevelbekleding

Steeds meer mensen kiezen voor een renovatie met houten gevelbekleding. Bij renovatie of nieuwbouw geeft houten gevelbekleding een unieke, stijlvolle uitstraling. Bij een renovatie is dergelijke gevelbekleding ideaal om de oude stenen te verbergen of te herstellen. Daarnaast biedt het interessante mogelijkheden tot isoleren. U heeft ruime keuze in houtsoorten. Veelgebruikte houtsoorten bestaan uit hardhout en thermisch hout. Kiest u ervoor om de houten bekleding onbehandeld te plaatsen? Of wilt u toch het hout laten schilderen of beitsen? Aan u de keus. Het is van belang dat u goed let op de kleur, kostprijs en de duurzaamheidsklasse. Met name duurzaamheidsklasse 1 en 2 is erg geschikt voor gevelbekleding. Het is mogelijk om de houten bekleding zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.

pvc gevelbekleding Mechelen

PVC-gevelbekleding

Onderdeel van gevelwerken is vaak het aanbrengen van PVC-bekleding. PVC is erg populair, aangezien het onderhoudsvrij en budgetvriendelijk materiaal is. Diverse materiaalimitaties, zoals hout, behoren tot de mogelijkheden. Zo heeft u de voordelen van houten gevelbekleding, zonder onderhoud te moeten plegen. Daarnaast heeft u een ruime keus in kleuren. Tot slot is het duurzaam materiaal en werkt het brandvertragend. De plaatsing van PVC begint met een houten onderstructuur, eventueel gecombineerd met isolatie. Daarop plaatst de specialist de kunststof gevelplaten. Zowel een horizontale als verticale plaatsing is mogelijk. Aangezien de kunststof platen weinig ruimte in beslag nemen (erg dun), blijft er veel ruimte over voor gevelisolatie. Heeft u een klassieke of moderne woning in Mechelen? Er is altijd een geschikte soort PVC-gevelbekleding.

Gevel schilderen

Een optie waar veel mensen niet aan denken met een gemetselde gevel is dat de stenen ook geschilderd kunnen worden. Dit zorgt niet alleen voor een mooie en nette uitstraling, maar werkt ook als beschermende laag over het metselwerk. Laat eventuele beschadigingen zoals kapotte gevelstenen voor het schilderen repareren.

Gevel bepleisteren

Wilt u uw gevelbepleistering laten vervangen tijdens de renovatie? Een specialist uit Mechelen verwijdert dan eerst de oude pleisterlaag. Daarna gaat hij de gevel opnieuw bepleisteren. Het bepleisteren bestaat uit een kalklaag, cementlaag of een organische afwerking. Een andere methode voor bepleisteren is door uw gevel te kaleien. Laat het aanbrengen van gevelbepleistering over aan een vakman voor het beste resultaat.

gevelbepleistering

Gevel kaleien

Kaleien is een oude schildertechniek en wordt veel toegepast als gevelbepleistering bij woningen met een gemetselde buitenmuur. De vakman brengt dunne kalkpleister aan met een blokkwast. Het kalkpleister wordt uitgestreken en vormt een beschermingslaag. De kalklaag zorgt daarnaast voor een authentieke uitstraling. Voordeel van kaleien is dat kleine beschadigingen en oneffenheden verborgen worden.

Gevelrenovatie met steenstrips

Eén van de methodes om uw gevelmuur een nieuw uiterlijk te geven is door middel van steenstrips. De steenstrips worden direct op de gevel geplaatst en het is mogelijk om isolatieplaten eronder te plaatsen. Voordeel van steenstrips is dat ze dun zijn, snel geplaatst worden en het authentieke karakter van bakstenen hebben. U heeft de keuze uit verschillende formaten en stijlen.

Gevelrenovatie crepi

Gevelbepleistering van crepi wordt veel toegepast in Mechelen. De gevelbepleistering biedt bescherming aan uw buitenmuur en kan gecombineerd worden met een isolerende laag. Er bestaat een elastische siliconen gebonden en minerale crepi. Het aanbrengen van siliconen pleisterwerk gaat zeer snel, want dit materiaal is flexibel. De laag is meestal 12 tot 15 millimeter dik en krijgt een structuur door het aanbrengen.

Spuitkurk

Spuitkurk wordt steeds vaker gebruikt bij een gevelrenovatie. Spuitkurk is een decoratieve beschermlaag en wordt gemaakt van natuurlijke kurkkorrels. Op deze manier is spuitkurk volledig biologisch afbreekbaar. Een spuitkurk kan alleen na een gevelrenovatie worden aangebracht, omdat het op een droge, onbeschadigde en stofvrije buitengevel moet worden aangebracht. Het is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren, waarmee het de uitstraling van uw woning flink verbetert.

Leien voor de gevel

Leien worden regelmatig gebruikt voor de afwerking van daken, maar wist u dat leien ook geschikt zijn voor het bekleden van uw gevelmuur? De leien hebben een prachtige natuurlijke uitstraling en beschermen uw gevelmuur tegen weer en wind. Bovendien is het gebruik van leien erg geschikt in combinatie met gevelisolatie. Leien zijn verkrijgbaar in tal van kleuren, designs en afmetingen.

Gevelplaten

Gevelplaten zijn nog altijd populair voor het bekleden van de gevelmuur. Gevelplaten zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende materialen, zoals hout en PVC. Het plaatsen van gevelplaten is bovendien relatief eenvoudig. Hiervoor bevestigd de vakman een aluminium of houten draagstructuur op het metselwerk waarna de gevelplaten hierop vastgeschroefd worden. U kunt de gevelplaten ook alleen voor de bovenste helft van uw woning gebruiken, dit geeft een speels effect.

Wat is goedkope gevelbekleding?

Op zoek naar goedkope gevelbekleding? Spuitkurk is één van de voordeligste opties. Daarnaast zijn verschillende soorten pleisterwerken een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld gevelplaten. Crepi laat u tijdens een gevelrenovatie bijvoorbeeld al aanbrengen vanaf €40,- tot €60,- per m². Bent u gecharmeerd van de uitstraling van leien maar heeft u een beperkt budget? Dan zijn ook kunstleien een mogelijkheid. Deze zijn een stuk goedkoper dan natuurleien.

Informatie over de prijzen van gevelbekleding.

renovatie van gevel

Vergunning nodig voor gevelrenovatie?

In een aantal gevallen is het verplicht om een vergunning aan te vragen voor gevelwerken. Tot tien centimeter mag u vrij bouwen, wordt de nieuwe laag zoals gevelbepleistering dikker dan tien centimeter (bijvoorbeeld bij gevelisolatie en nieuwe gevelbekleding)? Dan heeft u een vergunning nodig. Lees meer op omgevingsloketvlaanderen.be over vergunningen en de voorwaarden

Premies gevelrenovatie

De Vlaamse overheid en de netbeheerders geven in sommige gevallen een premie voor een gevelrenovatie. Dit is zeer voordelig voor u, want zo bespaart u aanzienlijk op de prijzen. Zo is het mogelijk om een isolatiepremie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. Naast de premies geldt er op veel gevelwerken het verlaagde btw-tarief.

Overkoepelende renovatiepremie

De oude verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie zijn sinds 1 februari 2019 samengevoegd in de nieuwe overkoepelende renovatiepremie. En er is goed nieuws, want het laten uitvoeren van gevelreiniging, het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding en het laten uitvoeren van voegwerken, vallen allemaal onder deze vernieuwde premie. Naast deze werken zijn er ook nog vele andere werken die in aanmerking komen. Op vlaanderen.be vindt u de volledige lijst.

Wilt de overkoepelende renovatiepremie aanvragen? Lees dan van te voren nog even goed de voorwaarden door. Ook deze vindt u op vlaanderen.be. Zo moet u bijvoorbeeld een minimum van €2.500,- aan facturen overleggen en is er per categorie werken een maximaal bedrag waarvoor u premie kunt aanvragen.

Verlaagd btw-tarief

Op veel gevelwerken geldt het verlaagde btw-tarief van 6%. Op belgium.be leest u meer over het verlaagde tarief. Voor renovatiewerken geldt bijvoorbeeld dat uw woning ouder moet zijn dan 10 jaar en dat het gaat om een privéwoning. Ook voor gevelreiniging en het herstellen van het voegwerk geldt het lage tarief. Het verlaagde tarief geldt zowel op de materiaalkosten als de arbeidskosten.

Gemeentelijke premies

Naast een premies van de overheid of u netbeheerder is het in een aantal gevallen ook nog mogelijk om een gemeentelijke of lokale premie te ontvangen. Via premiezoeker.be vindt u eenvoudig alle beschikbare premies. Op deze website geeft u aan in welke gemeente u wilt verbouwen en welke werken u wilt laten uitvoeren. U krijgt dan een handig overzicht.

gevelwerken Mechelen

Besparen op gevelrenovatie in Mechelen? Vergelijk offertes!

Wilt u een gevelrenovatie laten uitvoeren? Een verstandige keuze! Met een renovatie zorgt u dat de gevel er weer als nieuw uit ziet en jarenlang mee gaat. Plaats bijvoorbeeld nieuwe gevelbekleding, laat de voegwerken herstellen of breng een impregneerlaag aan.

Schakel een gevelspecialist uit Mechelen in voor voegwerken en gevelwerken. Start nu de gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de kosten! Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste vakman voor renovatie of vochtbestrijding. Door de ervaring van de specialisten uit ons netwerk bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Dankzij ons uitgebreide netwerk is er altijd een specialist bij u in de buurt.

Gratis offertes aanvragen