Gevelrenovatie Gent nodig?

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelrenovatie Gent

Laat uw gevel weer stralen met een gevelrenovatie in Gent. Er zijn verschillende renovatietechnieken, zoals het vervangen van kapotte voegen of gevelstenen en het impregneren van de buitenmuur. Een vervuilde gevelmuur ziet er slordig uit. Met een gevelreiniging verwijdert een specialist alle vervuiling. Combineer de gevelwerken met het aanbrengen van gevelisolatie en bespaar direct op uw energiekosten.

Start gratis offerteaanvraag.

U leest op deze pagina meer over de mogelijkheden van een gevelrenovatie. Zo leest u onder andere over het aanbrengen van gevelisolatie, het schoonmaken van de gevelmuur en het plaatsen van nieuwe gevelbekleding. Ook geven we u meer informatie over de gemiddelde kostprijzen voor gevelwerken en voegwerken en hoe u bespaart!

gevelrenovatie Gent

Voordelen van onze werkwijze

Nadat u het formulier op de site heeft ingevuld, ontvangt u spoedig een aantal scherpe aanbiedingen van gevelspecialisten uit uw omgeving invult. U bespaart niet alleen op de voorrijkosten met een specialist uit de buurt, maar krijgt ook inzicht in de exacte prijzen voor uw gevelwerken. Door prijsoffertes te vergelijken, bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs! Gratis offertes vergelijken en:

  • ontvang geheel kosteloos en vrijblijvend offertes met totaalprijzen;
  • kies eenvoudig de beste gevelspecialist uit Gent;
  • bespaar aanzienlijk op de totaalprijs door aanbiedingen te vergelijken.

Waarom gevelrenovatie?

Een renovatie aan de gevel in Gent is een goede manier om de buitenkant van uw pand flink op te knappen. Of u nu kiest voor een gevelreiniging of het plaatsen van gevelbekleding: de gevelwerken zorgen ervoor dat uw buitenmuur weer straalt alsof hij nieuw is! Dit is goed voor de kwaliteit van de gevel, maar ook voor de waarde van het pand!

Benieuwd naar de kosten van gevelrenovatie? Gratis offertes vergelijken!

Welke gevelwerken in Gent?

Er zijn diverse gevelwerken in Gent die u uit kunt laten voeren, die een positief effect hebben op de uitstraling en werking van de buitenmuur. Bij vervuiling is een gevelreiniging een goede optie, maar bij beschadigingen aan de voegen of stenen is een renovatie de beste keuze!

Bij deze gevelwerken herstelt de gevelspecialist de beschadigingen. Als u niet weet welke werken geschikt zijn, dan krijgt u een persoonlijk advies van één van de aannemers. U hebt de keuze uit een ruim aanbod aan verschillende gevelwerken. Een aantal veelvoorkomende gevelwerken zijn:

Gevelrenovatie in Gent; wat zijn de mogelijkheden?

Met een gevelrenovatie in Gent vervangt u onder andere onderdelen van uw gevel. Bijvoorbeeld beschadigt metselwerk van de schoorsteen, kapotte gevelstenen of een raamdorpel. Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor een renovatie. Andere mogelijkheden voor een gevelrenovatie is het uithakken of uitslijpen van verouderde of beschadigde voegen en het aanbrengen van nieuw voegwerk. Na een gevelreiniging is het verstandig om de gevel te impregneren, hiermee beschermt u de buitenmuren. Laat u adviseren door een vakman uit de regio welke renovaties uw buitenmuren nodig hebben.

gevelrenovatie prijzen in Gent

Wat kost gevelrenovatie?

De totaalprijs voor uw gevelrenovatie in Gent is volledig afhankelijk van de werken die u laat uitvoeren. Stel dat u geïnteresseerd bent in voegwerken: voor voegwerken als het uitslijpen of -hakken liggen de prijzen gemiddeld tussen de €33,- tot €50,- per vierkante meter. Het aanbrengen van nieuwe voegen kan relatief goed: al vanaf €8,- per vierkante meter.

Kiest u voor een speciale soort voeg, zoals de snijvoeg, dan kunnen de prijzen oplopen tot ongeveer €100,- per vierkante meter. Het vervangen van de raamdorpels kost ongeveer €35,- per uur en een schoorsteenrenovatie laat u al uitvoeren vanaf €500,-. Wilt u de gevel laten impregneren? Houd dan rekening met een kostprijs van gemiddeld €8,- tot €12,- per vierkante meter.

Benieuwd naar de exacte prijs voor uw klus? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Gevelrenovatie prijzen 2023

Vorm van gevelrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Gevel opnieuw voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gemiddelde prijzen gevelrenovatie Gent

€ 2.300,- tot € 3.500,-

Populaire gevelrenovatie
€2.300,-

– Voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Totaalpakket gevelrenovatie
€3.500,-

– Reinigen, renoveren, voegen en impregneren
– Geveloppervlakte van 100 m²
– Inclusief btw, voorrijkosten en materialen

Start gratis offerteaanvraag

Benieuwd naar de exacte prijzen van een gevelrenovatie in Gent?

Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan, en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes vergelijken
voegwerken Gent

Voegwerken Gent

Voegwerken zijn vaak een belangrijk onderdeel van een gevelrenovatie. Voegwerken is een verzamelnaam voor alle klussen omtrent het plaatsen en herstellen van de voegen. Bij beschadigd voegwerk is het verstandig om dit uit te laten hakken of slijpen, om vervolgens nieuwe voegen aan te brengen.

Het goede nieuws is dat deze voegwerken ook plaatselijk gedaan worden. U hoeft bij een kleine beschadiging dus net het complete voegwerk te herstellen! Wanneer de voegwerken worden uitgevoerd door een vakman is de kans op beschadigingen erg klein, omdat zij hier ruim ervaren in zijn. Als u zelf aan de slag wilt, is het erg belangrijk dat u secuur en voorzichtig te werk gaat.

Nieuw voegwerk aanbrengen: vakmanschap!

Bekijk hoe een gevelspecialist secuur nieuwe voegen aanbrengt.

Wat kosten voegwerken?

Er zijn een aantal factoren afhankelijk van voegwerken. Zo is onder andere de techniek van het weghalen van oud voegwerk van invloed op de totaalprijs. Uitslijpen is met een gemiddelde kostprijs per m² van €35,- tot €50,- iets duurder dan ze uit te hakken. Dit kost namelijk €33,- tot €42,- per m².

Ook de prijzen voor het aanbrengen van nieuw voegwerk is van invloed op de totaalprijs voor voegwerken. Hierbij is vooral de voegsoort van belang op de uiteindelijke totaalprijs. In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kostprijzen per voegsoort. Een platvolle voeg is het goedkoopste en een snijvoeg is één van de duurste soorten.

Prijs voegwerken 2023

Welke voegwerken? Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Platvolle voeg €8- to