Gevel laten renoveren?

Voor al uw gevelwerken. Vakwerk tegen een scherp tarief!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gevelrenovatie Sint-Niklaas

Verbeter het vooraanzicht van uw woning in Sint-Niklaas met een gevelrenovatie! Onder de noemer gevelrenovatie zijn verschillende gevelwerken te verrichten. Stoort u zich aan de verouderde uitstraling van uw buitenmuur? Met een renovatie straalt uw oude gevel weer alsof hij helemaal nieuw is! Denk bij een renovatie aan werkzaamheden zoals een gevelreiniging, voegwerken of zelfs het aanbrengen van gevelbekleding!

Op deze pagina vindt u informatie over diverse gevelwerken. Lees meer over het uitslijpen van de voegen, het aanbrengen van gevelbepleistering of het plaatsen van gevelisolatie en bepaal zelf hoe u uw gevel wilt renoveren. Besparen? Vraag dan offertes aan van gevelspecialisten uit Sint-Niklaas!

gevelrenovatie in Sint-Niklaas

Navigeer direct op deze pagina naar:

Gevelrenovatie kosten | Voegwerken | Gevelreiniging | Kosten gevelreiniging | Nieuwe gevelbekleding | Vergunning nodig? | Premies

Waarom gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie heeft een positieve invloed op uw woningwaarde, omdat de oude gevel er weer als nieuw uitziet! Bovendien heeft een renovatie als bijkomend voordeel dat de kwaliteit van de gevelmuur er enorm op vooruit gaat. Wat dit betekent? Een betere isolatie en een langere levensduur! Bij een gevelrenovatie is er de keuze uit een ruim aanbod aan gevelwerken, die allen bijdragen aan de kwaliteit van uw woning in Sint-Niklaas.

Welke gevelwerken in Sint-Niklaas?

Gevelwerken is een enorm ruim begrip. Kiest u voor een renovatie van uw gevelmuur, dan is er de keuze uit diverse gevelwerken die u al dan niet met elkaar kunt combineren. Met voegwerken geeft u de woning een nieuwe uitstraling en beschermt u de gevelmuur tegen weersinvloeden van buitenaf. Een gevelreiniging zorgt ervoor dat het muuroppervlak er weer schoon en verzorgd uitziet en met het aanbrengen van gevelbekleding krijgt uw woning in Sint-Niklaas zelfs een compleet nieuwe uiterlijk! In Sint-Niklaas voeren gevelwerkers de volgende werkzaamheden uit:

 • Voegwerken: uithakken of uitslijpen en opnieuw voegen
 • Kapotte gevelstenen vervangen
 • Buitengevel impregneren
 • Raamdorpels vervangen
 • Schoorsteenrenovatie
 • Gevelbekleding plaatsen

Gevelrenovatie kosten

De kosten voor een renovatie van uw gevel zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is een gevelreiniging met water goedkoper dan met chemische middelen. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de kostprijs per klus. Een schoorsteenrenovatie heeft een gemiddelde kostprijs vanaf €500,- en het vervangen van raamdorpels kost ongeveer €35,- per uur. Voor voegwerken variëren de kosten per klus. Voor het uithakken ligt de prijs tussen de €33,- tot €42,- per m² en uitslijpen kost gemiddeld €35,- tot €50,- per m². Het aanbrengen van nieuwe voegen kost gemiddeld €8,- tot €100,- per m², afhankelijk van het soort voegwerk dat u kiest.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Vorm van gevelrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Gevel opnieuw voegen €8,- (platte voeg) tot €100,- (snijvoeg) per m²
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van gevelwerken?

Vul snel het offerteformulier in. Vergelijk de offertes van meerdere specialisten en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Voegwerken Sint-Niklaas

Wanneer men spreekt over voegwerken, dan gaat dit over alle werkzaamheden met betrekking tot de voegen. Onder de term voegwerken vallen dus zaken als het aanbrengen van nieuwe voegen, het weghalen van oude voegen en het plaatsen van elastische voegwerken. Het voegwerk vereist enige kennis en precisie. U wilt het metselwerk tijdens de voegwerken natuurlijk niet verder beschadigen. Laat de voegwerken daarom altijd uitvoeren door een ervaren voeger uit Sint-Niklaas. De voeger beschikt over de juiste gereedschappen om de voegwerken succesvol af te ronden. Zelfs als u alleen de voegwerken zou uitvoeren krijgt uw buitengevel al een volledig vernieuwde uitstraling!

Nieuw voegwerk aanbrengen: vakmanschap

Benieuwd hoe het aanbrengen van nieuw voegwerk werkt? In deze video wordt het proces in beeld gebracht.

Voegen herstellen

Een belangrijk onderdeel van voegwerken, is het herstellen van beschadigd voegwerk. U herkent beschadigd voegwerk als het begint af te brokkelen, of als u het zelf gemakkelijk wegkrast. Het herstellen van de voegen is belangrijk, omdat u hiermee de isolerende waarde van uw woning in Sint-Niklaas verbetert. Het is vaak niet nodig om alle voegen te herstellen. Door alleen het beschadigd voegwerk te vernieuwen bespaart u flink op de renovatie.

Voegen uitslijpen

Het uitslijpen van de voegen is één van de klussen die onder voegwerken valt. Dit is een methode om oud voegwerk uit het metselwerk te halen. De voeger doet dit met behulp van een slijptol: door het voegwerk tussen de stenen voorzichtig uit te slijpen, herstelt hij de buitenmuur zonder dat een grote renovatie noodzakelijk is. Probeer het uitslijpen niet zelf, om beschadigingen aan de stenen te voorkomen.

voegwerken uitvoeren Sint-Niklaas

Voegen uithakken

Tijdens de voegwerken kan de voeger er ook voor kiezen om de voeg niet uit te slijpen, maar uit te hakken. Bij het uithakken komt minder stof vrij en de kans op beschadigingen is iets kleiner dan bij het uitslijpen. Het nadeel is wel dat uithakken alleen mogelijk is bij een relatief brede voeg. Hierbij gebruikt de specialist uit Sint-Niklaas namelijk een speciale hakhamer, waarmee hij de specie los hakt.

Voegen reinigen

Een andere klus die behoort tot de voegwerken, is het reinigen van de voegen. Veel inwoners van Sint-Niklaas vragen hierbij om hulp: voor het reinigen moet u namelijk gebruik maken van speciale gereedschappen en technieken en bent u bovendien gebonden aan een strenge regelgeving. Schakel daarom altijd een ervaren gevelwerker in, om u zo extra tijd te besparen.

Toe aan nieuwe voegen? Vakkundige voegwerken in Sint-Niklaas.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Kapotte gevelstenen vervangen

Eén of zelfs meerdere kapotte gevelstenen hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van uw gevelmuur. U wilt voorkomen dat de isolerende waarde daalt, en daarom is het belangrijk om kapotte gevelstenen zo snel mogelijk te vervangen. Bij deze klus verwijdert de gevelspecialist eerst de voegen rondom de beschadigde gevelstenen. Zo komt de steen los te zitten en is deze gemakkelijk te vervangen.

Raamdorpels vervangen

Het raamdorpel is de verzameling stenen vlak onder uw ramen. Deze staan altijd schuin naar buiten, zodat het hemelwater goed bij de ramen wegloopt. Dit voorkomt beschadigingen. Daarnaast draagt de raamdorpel een groot deel van het gewicht, waardoor de dorpel een belangrijk onderdeel van de draagconstructie is. Merkt u een beschadiging op? Schakel dan snel een gevelspecialist in om de raamdorpels te vervangen.

gevel impregneren Sint-Niklaas

Gevel impregneren

Het impregneren van de buitenmuren zorgt voor een goede bescherming. Veel mensen kiezen ervoor om hun gevel na de gevelrenovatie te impregneren. Dit zorgt er namelijk voor dat het metselwerk er extra lang mooi uitziet! Een belangrijk voordeel van impregneren is dat vervuiling in de toekomst niet meer aan het oppervlak hecht. Hierdoor is zelfs het hardnekkigste vuil, zoals graffiti, in een handomdraai te reinigen. Impregneren houdt in dat de vakman een transparante laag aanbrengt op het metselwerk. Dit verzadigt de stenen en verandert niets aan het uiterlijk van uw woning in Sint-Niklaas.

Gevelreiniging Sint-Niklaas

Het reinigen van de gevel is een klus binnen de gevelwerken die relatief weinig tijd en moeite kost. Een gevelreiniging kan met behulp van diverse technieken worden afgerond. Zo kunt u kiezen voor een stoomreiniging, maar is het ook een optie om de voorgevel chemisch te reinigen. Welke reinigingstechniek de meest geschikte keuze is, verschilt per situatie. Bij hardnekkige vervuiling, zoals graffiti, is het belangrijk te kiezen voor een gevelreiniging die dit kan schoonmaken. Toch is het ook belangrijk rekening te houden met de kwaliteit van de voorgevel. Zandstralen is een krachtige reinigingsmethode, maar kan beschadigingen aanbrengen op kwetsbare buitenmuren. U hebt in Sint-Niklaas de keuze uit diverse reinigingstechnieken:

 • Zandstralen
 • Chemisch reinigen
 • Nevelstralen
 • Stoomreinigen

gevelreiniging uitvoeren Sint-Niklaas

Kosten gevelreiniging

Een gevelreiniging is een relatief goedkope manier om uw voorgevel weer een frisse uitstraling te geven. Gemiddeld ligt de kostprijs rond de €15,- per m² voor onder andere zandstralen en chemisch reinigen. Nevelstralen kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m² en voor het stoomreinigen betaalt u €5,- per m². U heeft niet altijd zelf de keuze voor een bepaalde reinigingstechniek, omdat dit erg samenhangt met het soort vervuiling en de kwaliteit van uw gevelmuur. Wilt u een gevelrenovatie door middel van een gevelreiniging uitvoeren? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan voor een indicatie van de kosten.

Prijstabel: wat kost gevelreiniging?

Type gevelreiniging Geschikt voor o.a. Gemiddelde prijs per m², inclusief materiaal- en arbeidskosten*
Zandstralen Hardnekkig vuil (bijvoorbeeld graffiti) €15,- per m²
Chemisch reinigen Hardnekkige vuil (verfresten of roest) €15,- per m²
Nevelstralen Milde tot middelzware vervuiling (geschikt voor reinigen oude gebouwen) €15,- tot €20,- per m²
Gevel stoomreinigen Milde aanslag (mos, algen of klimop) €5,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang prijsopgaven op maat.

Last van vervuiling op uw gevel? Laat een gevelreiniging uitvoeren!

Vind een betaalbare en ervaren gevelspecialist uit Sint-Niklaas en bespaar op de kosten.

Gratis offertes aanvragen

Zandstralen

Eén van de meest toegepaste technieken binnen de gevelreiniging is het zandstralen van de gevel. Bij het zandstralen wordt gebruik gemaakt van een combinatie van zand en water. De gevelrenovatie expert uit Sint-Niklaas spuit dit onder hoge druk op het oppervlak, om zo vuil en groen weg te halen. Zandstralen werkt dus door het vuil van het muuroppervlak af te schuren. Zoals u zich misschien kunt indenken is dit een relatief harde aanpak. Deze methode wordt dan ook vooral toegepast op kwalitatief goede buitenmuren. Is uw gevel in slechte staat of woont u in een monument, dan is zandstralen niet altijd de beste optie.

Gevel chemisch reinigen

Kunnen uw buitenmuren wel een opfrisbeurt gebruiken? Wanneer het om hardnekkig vuil gaat heeft u in principe twee opties: zandstralen en chemisch reinigen. Chemisch reinigen is een relatief goedkope methode. Tijdens deze vorm van gevelreiniging stemt men de chemische of biologische middelen af op de vervuiling en de ondergrond. Zo kan de buitenmuur niet beschadigen. Het middel wordt aangebracht en na de inwerktijd worden de stenen gereinigd met een hogedrukreiniger. De gevelreiniging specialist spoelt zo het loszittend vuil en de resten van het schoonmaakmiddel weg. Grofweg bestaan er drie verschillende soorten reinigingsmiddelen: basische middelen, zure middelen en biologische middelen.

Gevel chemisch reinigen

Benieuwd hoe het chemisch reinigen werkt? Bekijk hier het proces.

Nevelstralen

Nevelstralen is vergelijkbaar met zandstralen. Hierbij gebruikt de gevelrenovatie expert gebruik van een middel van zand en water waarmee het vuil als het ware van het muuroppervlak afgeschuurd wordt. Het verschil is dat het middel bij nevelstralen onder langere druk wordt gespoten. Door de lagere druk is nevelstralen ook geschikt voor kwetsbare gevels. Sterker nog: zowel het middel als de spuitdruk worden nauwkeurig afgesteld op uw type buitengevel. Zo weet u zeker dat de gevelrenovatie aannemers het muuroppervlak goed schoonmaken zonder dat de kwaliteit wordt aangetast! Nevelstralen wordt toegepast bij vervuiling zoals roet, mosgroei of verfresten.

gevelreiniging techniek

Gevelreiniging met stoom

Een andere techniek is stoomreinigen. Stoomreinigen gebeurt, zoals de naam al doet vermoeden, met behulp van stoom. Stoom van een temperatuur van maximaal 150 graden wordt met hoge druk op uw voorgevel gespoten. De warmte weekt de vervuiling op het oppervlak los, waardoor dit als het ware oplost. Het is belangrijk om hiervoor een ervaren gevelrenovatie specialist in te schakelen zodat u verzekerd bent van het beste resultaat. Stoomreinigen is een geschikte keuze in het geval van mossen, algen of andere milde soorten vervuiling. Stoomreinigen is de meest milde techniek waardoor het ook geschikt is voor een reiniging van monumentenpanden.

Graffiti verwijderen

Specialisten op het gebied van gevelrenovatie en –reiniging worden vaak ingezet voor het weghalen van graffiti. In de meeste gevallen is graffiti erg moeilijk om weg te halen, zeker zonder de juiste middelen. Een reiniging met behulp van een straalmiddel blijkt vaak het meest effectief te zijn. Gevelspecialisten uit Sint-Niklaas kiezen daarom vaak om het vervuilde oppervlak te zandstralen. Bespaar uzelf de tijd, energie en frustraties door het weghalen van graffiti direct uit te besteden aan een ervaren vakman. Dan weet u zeker dat uw buitengevel niet wordt aangetast tijdens de reiniging.

Schoorsteenrenovatie

Wat veel mensen niet weten, is dat ook een renovatie van de schoorsteen bij een gevelrenovatie hoort. De renovatie van de schoorsteen bestaat uit een controle van het metselwerk en uiteraard reparaties aan de beschadigde onderdelen. Een renovatie aan uw schoorsteen is enorm belangrijk: ook als u deze niet of nauwelijks gebruikt. Een slecht onderhouden schoorsteen veroorzaakt namelijk rookterugslag, waardoor gevaarlijke gassen in uw woning belanden. Met een renovatie zorgt u ervoor dat de schoorsteen weer in goede staat verkeerd. Gebruikt u de schoorsteen niet? Laat dan een renovatie uitvoeren om bijvoorbeeld een vervelende lekkage te voorkomen.

gevelisolatie

Gevelisolatie

Overweegt u om de bestaande buitenmuren te isoleren? Dat is verstandig! Het biedt immers dubbele voordelen: enerzijds een vernieuwd uiterlijk en anderzijds een forse besparing op stookkosten. Wij merken dat men vooral kiest voor buitengevelisolatie als spouwmuurisolatie niet mogelijk is, of de gevel erg beschadigd is. Tijdens de gevelisolatie wordt de buitenmuur immers bedekt met isolatiemateriaal. Men gebruikt in veel gevallen kunststof platen van polystyreen hardschuim. Deze isolatieplaten bevatten een hoge isolatiewaarde. Middels een frame plaatst de specialist uit Sint-Niklaas deze isolatieplaten op de buitenmuur. De laatste laag is de gevelbepleistering of bijvoorbeeld de houten of PVC gevelbekleding. De gemiddelde kostprijs van gevelisolatie ligt tussen de €115,- en €135,- per m².

Gevelrestauratie

Woont u in een monumentaal pand of een oude woning en is uw gevel aan een restauratie toe? De gevelwerken specialisten uit Sint-Niklaas zorgen ervoor dat uw pand in originele staat wordt hersteld. Men verhelpt eventuele schade en gebruikt hierbij originele materialen. Verwar gevelrestauratie niet met gevelrenovatie. Hoewel de behandelde onderdelen vergelijkbaar zijn, is gevelrestauratie uitgebreider én vaak duurder. Dat komt door de vereiste nauwkeurigheid en de originele materialen die men gebruikt. De specialisten achterhalen de oorzaak van de eventuele schade en voorkomen dat het in de toekomst nogmaals gebeurt. Zo worden scheuren hersteld, de voegwerken uitgevoerd en eventueel laat u de buitenmuur nog hydrofoberen. Zo creëert u een extra beschermlaag.

Is uw gevel in slechte staat? Een gevelrenovatie biedt de oplossing!

Geef uw gevel een compleet nieuwe uitstraling met een eenvoudige gevelrenovatie.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Nieuwe gevelbekleding

Veel mensen kiezen voor nieuwe gevelbekleding in combinatie met gevelisolatie. Gevelbekleding geeft uw voorgevel namelijk een compleet nieuwe uitstraling en verhoogd de waarde van het pand. Er is ruime keuze uit verschillende soorten bekleding, zodat uw woning de door u gewenste uitstraling krijgt. Kies bijvoorbeeld voor houten bekleding voor een warme, authentieke uitstraling. Of laat de gevel kaleien of bepleisteren voor een moderne sfeer. U heeft de keuze uit bijvoorbeeld:

 • Houten gevelbekleding
 • PVC gevelbekleding
 • Gevel schilderen
 • Gevelbepleistering
 • Buitengevel kaleien
 • Steenstrips
 • Crepi

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen?

In deze video wordt één van de vele mogelijkheden van gevelbekleding in beeld gebracht.

Houten gevelbekleding

Is uw huidige gevel in Sint-Niklaas erg beschadigd of wilt u een unieke uitstraling creëren? Dan is houten gevelbekleding tijdens de gevelrenovatie een interessante optie. Veelgebruikte houtsoorten zijn hardhout en thermowood. Hardhout is een tropische houtsoort en kan (indien gewenst) onbehandeld aangebracht worden op de buitenmuur. Na enkele jaren vergrijst het hout, wat een unieke uitstraling geeft. De meest populaire tropische houtsoorten voor gevelbekleding vormen: Bilinga, Ipé en Padouk. Thermowood is thermisch gehard hout. Door een speciale productiemethode is het hout sterker gemaakt. Dit is een milieuvriendelijk proces. Let goed op welke duurzaamheidklasse de houten gevelbekleding heeft. Gaat het om duurzaamheidklasse 1, 2 of 3? Met name 1 en 2 hebben een lange levensduur.

pvc gevelbekleding plaatsen

PVC gevelbekleding

Wilt u zo weinig mogelijk onderhoud moeten plegen aan uw gevelbekleding in Sint-Niklaas? Dan komt PVC als een geschikte optie naar voren. Het is voordelig, brandvertragend, duurzaam en er zijn diverse kleuren en structuren mogelijk. De gevelbekleding bestaat uit hardschuim PVC, met daarbovenop een geëxtrudeerde toplaag. In die toplaag wordt (eventueel) de decoratieve houtnerfstructuur aangebracht. Doordat PVC gevelbekleding relatief dun is, heeft de specialist extra ruimte om eventuele gevelisolatie aan te brengen. Onderhoud aan PVC is eenvoudig: vuil kunt u weghalen met water en een zachte spons. Dit is niet vaak nodig, aangezien PVC profielen vuil- en stofwerend zijn.

Gevel schilderen

Laat u geen gevelisolatie aanbrengen maar wilt u de buitenmuur wel een andere uitstraling geven? Overweeg dan om deze te schilderen. Het schilderwerk beschermt de buitenmuur bovendien tegen alle weersinvloeden en blijft de goede kwaliteit behouden. Goed gevelonderhoud is bij een geschilderde voorgevel wel erg belangrijk. Om verkleuringen of beschadigingen te voorkomen is het altijd verstandig om het schilderwerk eens in de zes tot tien jaar te herhalen.

Gevelbepleistering

Om de gevelreiniging de moeite waard te maken, raden wij aan tevens te kiezen voor een gevelbepleistering. Door de buitenmuur te bepleisteren zorgt u voor een extra beschermlaag, die ervoor zorgt dat de renovatie een lange levensduur kent. Het bepleisteren van de buitenmuur kan met kalk, cement en organisch materiaal. Welke optie hiervan het beste is, is onder andere afhankelijk van uw budget.

gevelbepleistering

Gevel kaleien

Het kaleien van de gevel is een klus die al jarenlang wordt toegepast. Bij het kaleien brengt de vakman een extra kalklaag aan op de gevel. Kaleien geeft een erg authentiek resultaat. Oneffenheden worden weggewerkt en uw gevel straalt rust en eenheid uit. Met het kaleien beschermt u de voorgevel tegen weersinvloeden en doordat de kalklaag de gevelmuur dampopen houdt, blijft er sprake van een goede muurhuishouding.

Steenstrips

Soms laten mensen gevelisolatie plaatsen maar willen ze niet perse de uitstraling van de gevel veranderen. Kies in dat geval voor steenstrips. Dit zijn strips gemaakt van bakstenen, waardoor het lijkt alsof het metselwerk is. In de realiteit zijn dit dunne stroken die op de buitenmuur gelijmd worden. Door deze techniek behoudt u dus dezelfde uitstraling!

Crepi gevel

Veel mensen in Sint-Niklaas zijn gecharmeerd van een crepi gevel. Het aanbrengen van crepi is mogelijk als uw gevel aan een renovatie toe is, of als u gevelisolatie laat plaatsen. Kunstharspleister is elastisch: dit houdt in dat het goed bestand is tegen krassen en scheuren. Hierdoor is deze crepi een goede keuze bij de afwerking van isolatiemateriaal. Bij oudere, beschadigde gevels is een minerale sierpleister meer geschikt, omdat dit oneffenheden beter wegwerkt.

renovatie van gevel

Vergunning nodig voor gevelrenovatie?

Of u een vergunning nodig hebt voor uw gevelrenovatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo verschillen de regels in de verschillende gewesten. Zo is het in het Vlaamse gewest bij de meeste gevelwerken verplicht een bouwvergunning aan te vragen als de werkzaamheden de voorgevel betreft. Ditzelfde geldt voor het Brussels gewest. Wanneer u niet afwijkt van het bestemmingsplan, dan wordt er in de meeste gevallen snel een vergunning uitgekeerd.

Premie gevelrenovatie

Bent u geïnteresseerd in een gevelrenovatie en wilt u besparen op de kosten? Er zijn verschillende premies die u kunt aanvragen, waardoor u een groot deel van de renovatie weer terugkrijgt. Er zijn zowel landelijke als plaatselijke premies beschikbaar en u betaalt slechts 6% btw op de werkzaamheden. Hieronder leest u meer over de mogelijke premies die u kunt aanvragen.

Vlaamse renovatiepremie

De Vlaamse renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de kosten voor de renovatie, met een maximum van €10.000,-. Voorwaarde hiervoor is dat de hoofdbewoner de facturen betaalt en dat de factuur minimaal €2.500,- bedraagt. Daarnaast wordt er bij de aanvraag gekeken naar uw (gezamenlijk) belastbaar inkomen. Wilt u meer weten over de Vlaamse renovatiepremie, de voorwaarden en de aanvraagprocedure? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Verbeteringspremie

Een andere premie die u mogelijk kunt aanvragen, is de verbeteringspremie. De verbeteringspremie bedraagt voor gevelwerken ongeveer €1.500,- maar ook hier wordt gekeken naar uw gezamenlijk belastbaar inkomen. Deze mag niet hoger zijn dan €30.640,-. U kunt de verbeteringspremie pas aanvragen nadat de gevelwerken zijn uitgevoerd. Meer over de verbeteringspremie en de aanvraagprocedure leest u op wonenvlaanderen.be.

Verlaagd btw-tarief

Voor verschillende werken heeft de overheid bepaald dat er een verlaagd btw-tarief betaalt hoeft te worden. Ook in het geval van gevelwerken betaalt u dus een verlaagd btw-tarief van slechts 6%, in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit btw-tarief is geldig voor de materiaalkosten en arbeidskosten. Voorwaarde hiervoor is wel dat u een erkend gevelspecialist inhuurt. Lees meer op belgium.be.

Gemeentelijke premies

Naast deze subsidieregelingen, geven ook sommige gemeentes een premie uit voor gevelwerken. De aanvraagprocedure en hoogte van deze premies verschillen uiteraard per gemeente. Een gevelwerker kan u informeren over plaatselijke premieregelingen. Wilt u graag weten of u een plaatselijke premie kunt aanvragen? Kijk dan op premiezoeker.be. Hierin vindt u per provincie, werkzaamheden en inkomen welke premie u kunt aanvragen.

gevelwerken in Sint-Niklaas

Besparen op gevelrenovatie? Vergelijk offertes!

Wilt u graag weten wat de kosten worden voor een renovatie van de buitenmuren van uw pand in Sint-Niklaas? Hebt u een vraag over de verschillen tussen het impregneren en uitslijpen van de voegwerken? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor een gevelreiniging, vochtbestrijding of gevelbepleistering? Vul dan uw wensen voor de gevelwerken zo nauwkeurig mogelijk in en wij zorgen ervoor dat u spoedig diverse offertes van gevelrenovatie specialisten uit de regio Sint-Niklaas krijgt toegestuurd. Vergelijk deze op basis van prijs en aanbod en kies zo voor een renovatie of vochtbestrijding specialist die aan uw eisen voldoet!

Vrijblijvende offertes aanvragen